Bulharsko – Anglicko 0:6 (kon.) | Kosovo – Čierna Hora 2:0 (kon.) | Litva – Srbsko 1:2 (kon.)
Ukrajina – Portugalsko 2:1 (kon.) | Francúzsko – Turecko 1:1 (kon.) | Island – Andorra 2:0 (kon.)
Moldavsko – Albánsko 0:4 (kon.)
koniec
Bulharsko
0:6 (0:4)
Anglicko
Pondelok 14.10.2019, 20:45 • Nacionalen Stadion Vasil Levski, Sofia • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Wilson najprv vysunul za bulharskú obranu na ľavú stranu Kanea a ten mu loptu vrátil do šestnástky. Útočník Bournemouthu potom prvým dotykom prekonal vybiehajúceho domáceho gólmana, lopta sa ale odrazila od ľavej tyče domácej brány mimo.
     
    90+1
    Sancho dostal výbornú prihrávku na pravú stranu, kde sa mu otvoril priestor na strelu. Jeho ranu k vzdialenejšej tyči dokázal i tentokrát vyraziť domáci brankár Ilijev.
     
    87
    Angličanom nestačí ani šesť strelených gólov. Sanchovi domáci obranca loptu sklzom vypichol, tá sa ale dostala k Mountovi, ktorého tvrdú strelu vyrazil napriek šiestim gólom skvele chytajúci brankár Ilijev.
    85. Harry Kane (ENG) - 0:6
     
    85
    Anglicko dalo gól!
    Brankár Ilijev vyťahuje loptu zo svojej siete už po šiestykrát! HARRY KANE sa dostal k získanej lopte od bulharských obrancov loptu, elegantne sa dostal cez jedného z nich do šestnástky a sám pred brankárom domácich už potom nezaváhal. Presnou prízemnou strelou k bližšej tyči nedal Ilijevovi šancu.
     
    83
    Jordan Henderson posunul na hranici šestnástky loptu medzi bulharských obrancov na Kanea, ktorý z otočky namieril do pravej tyče domácej brány.
     
    76
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Wanderson, prichádza Kristijan Malinov.
     
    76
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Callum Wilson.
     
    73
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Jadon Sancho.
     
    72
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Mason Mount.
    69. Raheem Sterling (ENG) - 0:5
     
    69
    Anglicko dalo gól!
    Angličania sú odmenení za svoju aktivitu a strieľajú piaty gól! Kane ideálnou prihrávkou za bulharskú obranu vysunul do samostatného úniku RAHEEMA STERLINGA a ten ho zakončil rutinérsky strelou po zemi k pravej tyči. Vybiehajúci brankár Ilijev nemal šancu zasiahnuť.
     
    68
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Ismail Isa, prichádza Galin Ivanov.
     
    67
    Rashford z ľavého krídla preletel okolo niekoľkých protihráčov a z bránkovej čiary prihrával do bránkoviska. Jeho prihrávku v sklze zrazil do pravej tyče vlastnej brány Hadžijev, našťastie pre Bulharov sa ale lopta odrazila na rohový kop.
     
    63
    Bulharský brankár Ilijev v druhom polčase žiari! Kane dostal skvelú prihrávku medzi domácich obrancov, zasekol si protihráča a ocitol sa sám pred domácim gólmanom, ten ale jeho zakončenie zblízka skvelým zákrokom vyrazil.
     
    58
    Ďalšia gólová príležitosť Angličanov! Sterling si naviedol loptu sprava v bulharskej šestnástke na ľavačku a strelu okolo domáceho obrancu musel ďalším skvelým zákrokom vyraziť domáci brankár Ilijev.
     
    57
    Barkley zakončil svoj pekný individuálny prienik po pravej strane a presným centrom poslal loptu na Kanea do stredu bulharskej šestnástky. Tesne pred ním však loptu zasiahol Sterling, ktorého slabý pokus Ilijev chytil.
     
    51
    Ďalšia krásna akcia Angličanov! Kane z prvej posunul Sterlingovu prihrávku za bulharskú obranu na Rashforda, ktorý loptu usmernil len do vybiehajúceho brankára Ilijeva. Lopta sa od gólmana domácich odrazila k Sterlingovi, ktorý však okamžitou dorážkou tesne minul bulharskú bránu.
     
    46
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Georgi Sarmov, prichádza Božidar Krajev.
    45+3. Raheem Sterling (ENG) - 0:4
     
    45+3
    Anglicko dalo gól!
    Anglicko i napriek týmto prerušeniam pokračuje v deštrukcii bulharského tímu! Trippier peknou prihrávkou za domácu obranu poslal do nábehu Harryho Kanea, ktorý prihrávkou z pravej strany poslal loptu cez bránkovisko na dobiehajúceho RAHEEMA STERLINGA. Ten už nemal problém pred odkrytou domácou bránou doraziť loptu do siete.
    32. Ross Barkley (ENG) - 0:3
     
    32
    Anglicko dalo gól!
    Angličania začínajú zápas meniť na svoju exhibíciu už v prvom polčase! Kane sa objavil na veľmi nezvyklej pozícii na pravom krídle, dokázal však odtiaľ poslať presný center do stredu bulharskej šestnástky na hlavu nabiehajúceho ROSSA BARKLEYHO, ktorý poslal loptu hlavou na bulharskú bránu. Brankár Ilijev ju ešte dokázal zasiahnuť, na jej ceste do siete ju už ale nezastavil.
    20. Ross Barkley (ENG) - 0:2
     
    20
    Anglicko dalo gól!
    Hostia navyšujú svoj náskok! Sterling si pred šestnástkou narazil loptu s Kaneom, nabehol si na jeho spätnú prihrávku do šestnástky a prenikol za bulharskú obranu. Z pravej strany potom strieľanou prihrávkou okolo brankára Ilijeva našiel pri vzdialenejšej tyči dobiehajúceho ROSSA BARKLEYHO a ten loptu bez problémov dorazil do odkrytej bulharskej brány.
     
    10
    Ivelin Popov vystrelil zo strednej vzdialenosti a jeho strelu tečoval Mings k ľavej tyči. Pickford skvelým zákrokom vyráža túto strelu.
    7. Marcus Rashford (ENG) - 0:1
     
    7
    Anglicko dalo gól!
    MARCUS RASHFORD po krásnej individuálnej akcii otvára skóre! Hráč Manchesteru United si prevzal loptu na ľavom krídle, zasekol si Pašova a z pomerne ostrého uhla vypálil na domácu bránu. Brankár Ilijev jeho strelu zrejme podcenil, loptu tak pri jej lete do siete dokázal už len tečovať.
     
    4
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za nebezpečný sklz do nohy Hadžijeva Jordan Henderson (Anglicko). Záložník Liverpoolu sa týmto faulom vykartoval pre ďalší zápas.

    Michal Sadlek

    Góly: 7. Rashford, 20. Barkley, 32. Barkley, 45+3. Sterling, 69. Sterling, 85. Kane

    Karty:   4. J. Henderson (ENG)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:10.
    Bulharsko: P. Ilijev – Pašov, Terziev, Hadžijev, Zanev – Despodov – I. Popov (C), Sarmov (46. Krajev), Kostadinov, Wanderson (76. Malinov) – Isa (68. G. Ivanov).
    Náhradníci: Mihajlov, Ch. Ivanov – K. Dimitrov, Goranov, G. Ivanov, Karagaren, Lozev, Krajev, Malinov, Marcelinho, Nedjalkov, Slavčev.

    Anglicko: Pickford – Trippier, Mings, Maguire, Chilwell – J. Henderson, Barkley (72. Mount), Winks – Rashford (76. C. Wilson), Kane (C), Sterling (73. Sancho).
    Náhradníci: D. Henderson, Pope – T. Abraham, Alexander-Arnold, Joe Gomez, M. Keane, Mount, Sancho, Rice, Tomori, C. Wilson.

    Rozhodca: Bebek – Pataki, Zobenica (všetci Chorvátsko)