Bulharsko – Anglicko 0:6 (kon.) | Kosovo – Čierna Hora 2:0 (kon.) | Litva – Srbsko 1:2 (kon.)
Ukrajina – Portugalsko 2:1 (kon.) | Francúzsko – Turecko 1:1 (kon.) | Island – Andorra 2:0 (kon.)
Moldavsko – Albánsko 0:4 (kon.)
koniec
Bulharsko
0:6 (0:4)
Anglicko
Pondelok 14.10.2019, 20:45 • Nacionalen Stadion Vasil Levski, Sofia • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Bulharsko – Anglicko, ktorý sa odohrá v rámci kvalifikačnej skupiny A. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Bulharsko

    Jedno je už teraz isté – táto kvalifikácia bude jednou z najhorších, ak nie rovno úplne najhoršia, v celých bulharských futbalových dejinách. Celkovo je bulharský futbal v ťažkej kríze. V šiestich kvalifikačných zápasoch nedokázali Bulhari vyhrať ani raz a na konte majú len tri body za tri remízy, takže šanca na postup na ME už neexistuje ani v teoretickej rovine. Balkánci vyhrali naposledy pred rokom a dňom – 13.10.2018 v Lige národov nad Cyprom. Odvtedy ťahajú sériu desiatich zápasov bez výhry, pričom z posledných piatich zápasov prehrali štyri. Akýkoľvek bodový zisk v dnešnom zápase by tak bol pre Bulharov obrovským úspechom.

    Zápasy Bulharska v kvalifikačnej skupine A:
    Bulharsko – Čierna Hora 1:1
    Kosovo – Bulharsko 1:1
    Česká republika – Bulharsko 2:1
    Bulharsko – Kosovo 2:3
    Anglicko – Bulharsko 4:0
    Čierna Hora – Bulharsko 0:0
     
    Anglicko

    Anglicko stále smeruje za postupom z prvého miesta, na jeho doteraz hladkej ceste na EURO 2020 sa ale objavil prvý výmol. Po štyroch kvalifikačných zápasoch, v ktorých Angličania strelili zakaždým aspoň 4 góly, totiž prehrali v piatok v Prahe 1:2. Utrpeli tak prvú kvalifikačnú prehru po 10 rokoch a hlavne dovolili Čechom sa na nich bodovo dotiahnuť. Pred tretím Kosovom však majú štvorbodový náskok, čo by im malo na postup podľa papierových predpokladov stačiť. Dnes sú proti v poslednej dobe tragickým Bulharom jasným favoritom a čokoľvek iné, ako zisk troch bodov, by bolo pre Albion obrovským sklamaním.

    Zápasy Anglicka v kvalifikačnej skupine A:
    Anglicko – Česká repulika 5:0
    Čierna Hora – Anglicko 1:5
    Anglicko – Bulharsko 4:0
    Anglicko – Kosovo 5:3
    Česká republika – Anglicko 2:1
     
    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Angličanov, ktorí s Bulharmi nikdy neprehrali. Z jedenástich vzájomných zápasov vyhrali sedem a štyri sa skončili remízou, pričom celkové skóre Angličanov z týchto zápasov je 20:2. Pred touto kvalifikáciou sa obe reprezentácie stretli naposledy v kvalifikácii ME 2012 a oba zápasy vyhrali jasne Angličania – doma 4:0 a vonku 3:0. Prvý zápas v tejto kvalifikácii vyhrali pred zhruba mesiacom doma Angličania 4:0.
     
    Situácia v kvalifikačnej skupine A

    Angličania sú napriek prehre v Prahe na čele skupiny A s 12 bodmi a v porovnaní s druhými Čechmi (ktorí majú rovnaký počet bodov) majú o zápas menej a výhodu lepších vzájomných zápasov (doma 5:0, vonku 1:2). Tretie Kosovo má 8 bodov a v súbežne hranom zápase ho čaká Čierna Hora. Tá je štvrtá bez výhry s tromi bodmi a rovnako ako piati Bulhari, ktorí majú na konte tiež len 3 body, je už bez šance na postup.
     
    Úvodné zostavy:

    Bulharsko: P. Ilijev – Pašov, Terziev, Hadžijev, Zanev – Despodov – I. Popov (C), Sarmov, Kostadinov, Wanderson – Isa.
    Náhradníci: Mihajlov, Ch. Ivanov – K. Dimitrov, Goranov, G. Ivanov, Karagaren, Lozev, Krajev, Malinov, Marcelinho, Nedjalkov, Slavčev.

    Anglicko: Pickford – Trippier, Mings, Maguire, Chilwell – J. Henderson, Barkley, Winks – Rashford, Kane (C), Sterling.
    Náhradníci: D. Henderson, Pope – T. Abraham, Alexander-Arnold, Joe Gomez, M. Keane, Mount, Sancho, Rice, Tomori, C. Wilson.

    Rozhodca: Bebek – Pataki, Zobenica (všetci Chorvátsko).
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu a po hymnách sa zápas o chvíľu začne.
     
    Domáci Bulhari budú hrať v bielych dresoch, Angličania v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci hráči, ktorí nakopli loptu okamžite dopredu. Pred anglickou šestnástkou prehral Isa svoj prvý hlavičkový súboj s Maguireom a svoj útok tak môžu založiť Angličania.
     
    2
    Trippierovi sa vôbec nevydaril nákop na ľavé krídlo na Rashforda a domáci loptu získali. Ďaleko sa ale nedostali, pretože ich ďalší nákop na útočníkov zastavili hostia tentokrát už v strede poľa.
     
    3
    Angličania sa prvýkrát usadili na dlhšiu dobu na bulharskej polovici a kombinujú na polovici domácich.
     
    4
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za nebezpečný sklz do nohy Hadžijeva Jordan Henderson (Anglicko). Záložník Liverpoolu sa týmto faulom vykartoval pre ďalší zápas.
     
    5
    Aktívne napádajúci Kane donútil bulharského brankára Ilijeva len k odkopu do stredu poľa. Tam domácu akciu zastavil odhlavičkovaním lopty do autu Trippier.
     
    6
    Domáci zatiaľ hrajú veľmi jednoducho. Hneď po zisku lopty ju nakopávajú na súperovú polovicu, kde sa ju snažia vybojovať vo vzdušných súbojoch.
     
    7
    Anglicko dalo gól!
    MARCUS RASHFORD po krásnej individuálnej akcii otvára skóre! Hráč Manchesteru United si prevzal loptu na ľavom krídle, zasekol si Pašova a z pomerne ostrého uhla vypálil na domácu bránu. Brankár Ilijev jeho strelu zrejme podcenil, loptu tak pri jej lete do siete dokázal už len tečovať.
    7. Marcus Rashford (ENG) - 0:1
     
    9
    Bulharom sa vôbec nedarí vymaniť sa z anglického presingu. Ich rozohrávku neustále blokujú skvele napádajúci Angličania.
     
    10
    Ivelin Popov vystrelil zo strednej vzdialenosti a jeho strelu tečoval Mings k ľavej tyči. Pickford skvelým zákrokom vyráža túto strelu.
     
    11
    Bulharov táto možnosť povzbudila a zrazu sú omnoho pohyblivejší. Ivelin Popov sa uvoľnil na pravom krídle, center pred Pickfordovu bránu však odhlavičkoval Mings.
     
    12
    Odrazenú loptu ale získali Bulhari naspäť na svoje kopačky a v strede poľa pokračujú v postupnej kombinácii.
     
    13
    Ich akcia končí nepresnou Sarmovovou prihrávkou na Pašova, ktorý ju nedokázal spracovať. Po autovom vhadzovaní sa hracieho predmetu zmocnili Angličania.
     
    14
    Sterlingovi odkopol na pravej strane loptu do autu Pašov. Angličania ju však držia naďalej pod svojou kontrolou a snažia sa roztiahnuť bulharskú obranu.
     
    15
    Mings nepresným nákopom na rozbehnutého Trippiera poslal loptu až za bránkovú čiaru.
     
    16
    Wanderson sa pokúsil o individuálny prienik stredom ihriska, proti trojici Angličanov však nemal žiadnu šancu na úspech. Jordan Henderson loptu posunul Maguireovi a ten zakladá nový anglický útok.
     
    17
    Barkley si narazil loptu s Chilwellom na ľavom krídle, center takmer z bránkovej čiary však odkopol pred Kaneom na rohový kop bulharský kapitán Ivelin Popov.
     
    18
    Maguire sklepával hlavou center na zadnej tyči, nikto v červenom sa ale k lopte nedostal. Rýchly bulharský protiútok zastavil odhlavičkovaním centru sprava na rohový kop Chilwell.
     
    19
    Center Bulharska od rohovej zástavky sa stal ľahkou korisťou brankára Pickforda.
     
    20
    Anglicko dalo gól!
    Hostia navyšujú svoj náskok! Sterling si pred šestnástkou narazil loptu s Kaneom, nabehol si na jeho spätnú prihrávku do šestnástky a prenikol za bulharskú obranu. Z pravej strany potom strieľanou prihrávkou okolo brankára Ilijeva našiel pri vzdialenejšej tyči dobiehajúceho ROSSA BARKLEYHO a ten loptu bez problémov dorazil do odkrytej bulharskej brány.
    20. Ross Barkley (ENG) - 0:2
     
    22
    Bulhari sú zase dole, a to hlavne psychicky. Vidieť to na ich hre, keď si nie sú schopní dať ani 3-4 dobré prihrávky za sebou a hostia ich poľahky pripravujú o loptu.
     
    23
    Hostia sa tak bez problémov usadzujú na bulharskej polovici, kde rozvíjajú svoju ďalšiu postupnú útočnú akciu.
     
    24
    Bulhari hostí aspoň vytlačili na ich polovicu, o loptu ich ale obrať nedokázali. Angličania hrajú so svojim súperom prakticky bago.
     
    25
    Držanie lopty: 33 % : 67 %
     
    26
    Wanderson podrazil na vlastnej polovici prenikajúceho Sterlinga, ktorý mu dáva najavo svoj nesúhlas s týmto zákrokom. Center z následného priameho kopu potom bulharská obrana vyriešila.
     
    27
    Tempo zápasu pomerne výrazne opadlo a hra sa v posledných minútach poriadne kúskuje.
     
    28
    Mimo trávnika sa zrejme niečo deje, rozhodcovia totiž teraz prerušili hru.
     
    29
    Hra je prerušená kvôli rasistickým pokrikom z tribún. Hlásateľ na štadióne už žiada fanúšikov, aby s týmito pokrikmi prestali.
     
    30
    Napokon po konzultáciách hlavného rozhodcu s hráčmi oboch tímov hra pokračuje. Angličania po faule Terzieva na prenikajúceho Rashforda získavajú loptu naspäť na svoje kopačky.
     
    31
    Popov peknou prihrávkou na pravú stranu vysunul do nábehu Pašova, ktorého nevydarený center však bez problémov chytil gólman Evertonu Jordan Pickford.
     
    32
    Anglicko dalo gól!
    Angličania začínajú zápas meniť na svoju exhibíciu už v prvom polčase! Kane sa objavil na veľmi nezvyklej pozícii na pravom krídle, dokázal však odtiaľ poslať presný center do stredu bulharskej šestnástky na hlavu nabiehajúceho ROSSA BARKLEYHO, ktorý poslal loptu hlavou na bulharskú bránu. Brankár Ilijev ju ešte dokázal zasiahnuť, na jej ceste do siete ju už ale nezastavil.
    32. Ross Barkley (ENG) - 0:3
     
    34
    Strely: 1:3
    Strely na bránu: 1:3
     
    35
    Angličania majú zápas jasne pod kontrolou a s bulharskými vyhliadkami to nevypadá už po zhruba 35 minútach ružovo. I teraz sú hostia znovu usadení na polovici hostí.
     
    36
    Sterling si chcel spracovať v šestnástke prihrávku z ľavej strany, zozadu ho ale zrazil k zemi Hadžijev. Hlavný rozhodca napriek anglickým protestom ukazuje len na odkop od brány.
     
    37
    Bulhari sa nakoniec trochu otriasli z tretieho anglického gólu a snažia sa predviesť i niečo dopredu. Sformovaná anglická obrana však drží kombinujúcich domácich hráčov ďaleko od Pickfordovej brány.
     
    38
    Despodov sa mohol na chvíľu uvoľniť na pravom krídle, namiesto centru sa ale zamotal v kľučkách. Loptu nakoniec posunul na svojich spoluhráčov dozadu.
     
    39
    Zanev si pred anglickou šestnástkou zasekol Barkleyho a pripravil si loptu na pravačku, svojou tvrdou strelou ale výrazne minul anglickú bránu.
     
    40
    Na opačnej strane si spracoval Rashford nákop zo svojej polovice a cez domáceho obrancu vystrelil, i on však poslal loptu vysoko nad súperovu bránu.
     
    41
    Wanderson sa nechal zo stredu poľa vytlačiť až pred vlastnú šestnástku, kde loptu prihral brankárovi Ilijevovi a ten ju musel pred napádajúcim Kaneom odkopnúť na polovicu Anglicka.
     
    42
    Loptu tak Angličania hravo získali, po troch góloch sa už ale nesnažia o úplne najpriamočiarejšie riešenia. Namiesto toho hrajú na krásu v strede poľa.
     
    43
    Hlavný rozhodca bol upozornený štvrtým rozhodcom na ďalšie rasistické pokriky z tribún. Hra je znovu prerušená.
     
    44
    Časť bulharských fanúšikov opúšťa štadión. Je otázne, či sa jedná o skupinu, ktorá je za týmito rasistickými poznámkami alebo tento zápas už Bulharov na tribúnach prestal baviť.
     
    45+1
    Po takmer piatich minútach je hra obnovená. Nadstavený čas je šesť minút.
     
    Podľa protokolu UEFA v prípade rasistického správania fanúšikov musia rozhodcovia pri riadení zápasu použiť tri body:
    1) prerušenie hry a upozornenie hlásateľom na štadióne,
    2) prerušenie zápasu hlavným rozhodcom, príp. odchod tímov do šatní,
    3) ukončenie zápasu.
    Prvé dva body sme už dnes videli, takže v prípade ďalších pokrikov bude zápas ukončený.
     
    45+3
    Anglicko dalo gól!
    Anglicko i napriek týmto prerušeniam pokračuje v deštrukcii bulharského tímu! Trippier peknou prihrávkou za domácu obranu poslal do nábehu Harryho Kanea, ktorý prihrávkou z pravej strany poslal loptu cez bránkovisko na dobiehajúceho RAHEEMA STERLINGA. Ten už nemal problém pred odkrytou domácou bránou doraziť loptu do siete.
    45+3. Raheem Sterling (ENG) - 0:4
     
    45+6
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Angličania predviedli v prvom polčase suverénny výkon a svojho súpera doslova zničili. V útoku predviedli obrovskú efektivitu, keď všetky ich strely na bulharskú bránu skončili v sieti. Domáci sa okrem jednej nebezpečnej strely Popova nezmohli vôbec na nič a pre Angličanov jednoducho nie sú vyrovnaným súperom. Prvý polčas okrem týchto momentov poznamenali i dve prerušenia kvôli rasistickým pokrikom z tribún. Domáci tak budú v druhom polčase hrať už len o česť, zápas s Anglickom totiž pre nich zatiaľ smrdí poriadnym debaklom.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 31 % : 69 %
    Strely na bránu: 1:4
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 0:2
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 2:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:52.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Georgi Sarmov, prichádza Božidar Krajev.
     
    47
    Bulhari Angličanov rýchlo obrali o loptu a Popova na pravej strane zastavil Mings len faulom. Priamy kop pre Bulharsko.
     
    48
    Popovov center odhlavičkoval Barkley. Angličania sa pokúsili o rýchly protiútok, ten ale zastavil taktickým faulom pri stredovom kruhu Isa.
     
    49
    Barkleyho tvrdú strelu spoza šestnástky vyrazil brankár Ilijev. Na trávniku medzitým ostal po zrážke so Sterlingom ležať otrasený Kostadinov.
     
    50
    Kostadinov napokon nepotreboval ani ošetrenie a pokračuje v zápase. Striedajúci Krajev prvýkrát predviedol svoju rýchlosť, keď sa dostal k anglickej šestnástke a tvrdou strelou minul bránu hostí.
     
    51
    Ďalšia krásna akcia Angličanov! Kane z prvej posunul Sterlingovu prihrávku za bulharskú obranu na Rashforda, ktorý loptu usmernil len do vybiehajúceho brankára Ilijeva. Lopta sa od gólmana domácich odrazila k Sterlingovi, ktorý však okamžitou dorážkou tesne minul bulharskú bránu.
     
    52
    Ilijev znovu včas vybehol a chytil pred nabiehajúcim Sterlingom pas od Kanea. Jeho spoluhráči ale hrací predmet nedokázali podržať na kopačkách a znovu útočia hostia.
     
    53
    A tí sa nikam neponáhľajú. V pokojnom tempe si loptu pri stredovej čiare prihráva obranná štvorica Anglicka.
     
    54
    Barkley nakoniec nepresnou prihrávkou na Sterlinga založil protiútok Bulharska. Wandersonov center na konci tohto útoku skončil v rukách pripraveného brankára Pickforda.
     
    55
    Rashford vysunul do nábehu na ľavom krídle Chilwella, ktorého prudký center preletel celou bulharskou šestnástkou až do autu na opačnej strane.
     
    56
    Tempo hry je v druhom polčase výrazne pomalšie v porovnaní s prvým dejstvom. O víťazovi zápasu je rozhodnuté a otázkou je už len skóre.
     
    57
    Barkley zakončil svoj pekný individuálny prienik po pravej strane a presným centrom poslal loptu na Kanea do stredu bulharskej šestnástky. Tesne pred ním však loptu zasiahol Sterling, ktorého slabý pokus Ilijev chytil.
     
    58
    Ďalšia gólová príležitosť Angličanov! Sterling si naviedol loptu sprava v bulharskej šestnástke na ľavačku a strelu okolo domáceho obrancu musel ďalším skvelým zákrokom vyraziť domáci brankár Ilijev.
    58. Raheem Sterling (ENG)
     
    59
    Strely: 3:10
     
    60
    Pas Jordana Hendersona letel na rozbehnutého Barkleyho, toho však podrazil pri snahe spracovať loptu jeho spoluhráč Sterling. Keby bol Sterling Bulhar, tak by bol jeho zákrok takmer učebnicovým penaltovým faulom, takto ale Angličania o loptu prišli.
     
    61
    Bulhari sa snažia aspoň symbolicky pripomenúť Pickfordovi, že i oni vedia občas zahroziť. Anglický gólman však bez problémov chytil strelu Kostadinova.
     
    63
    Bulharský brankár Ilijev v druhom polčase žiari! Kane dostal skvelú prihrávku medzi domácich obrancov, zasekol si protihráča a ocitol sa sám pred domácim gólmanom, ten ale jeho zakončenie zblízka skvelým zákrokom vyrazil.
     
    64
    Bulhari už vypadajú úplne rezignovane a navyše im zjavne dochádzajú sily. Angličania si robia na ihrisku, čo sa im zachce.
     
    65
    Hostia aktuálne vyťahujú bulharských hráčov na svoju polovicu a snažia sa nájsť diery v ich obrannom postavení.
     
    66
    Sterlingov center z pravej strany odhlavičkoval Hadžijev, odrazenú loptu však znovu získali Angličania. Ich takmer neprerušená kombinácia už prebieha skoro päť minút.
     
    67
    Držanie lopty: 30 % : 70 %
     
    67
    Rashford z ľavého krídla preletel okolo niekoľkých protihráčov a z bránkovej čiary prihrával do bránkoviska. Jeho prihrávku v sklze zrazil do pravej tyče vlastnej brány Hadžijev, našťastie pre Bulharov sa ale lopta odrazila na rohový kop.
     
    68
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Ismail Isa, prichádza Galin Ivanov.
     
    69
    Anglicko dalo gól!
    Angličania sú odmenení za svoju aktivitu a strieľajú piaty gól! Kane ideálnou prihrávkou za bulharskú obranu vysunul do samostatného úniku RAHEEMA STERLINGA a ten ho zakončil rutinérsky strelou po zemi k pravej tyči. Vybiehajúci brankár Ilijev nemal šancu zasiahnuť.
    69. Raheem Sterling (ENG) - 0:5
     
    71
    Bulhari získali rohový kop, ich center však bol mizerný a Angličania rýchlo vyrážajú dopredu.
     
    72
    Sterling sa dostal do otvorenej obrany, na ľavom krídle ho ale čistým sklzom zastavil Terziev. Hostia požadujú penaltu, bulharský obranca ale trafil ako prvú loptu.
     
    72
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Mason Mount.
     
    73
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Jadon Sancho.
     
    74
    Striedajúci Sancho sa hneď dostal do úniku po pravej strane, jeho center ale najprv zablokoval obranca Bulharska a jeho druhý pas chytil brankár Ilijev.
     
    75
    Ilijev pokazil rozohrávku, keď dovolil napádajúcemu Mountovi, aby ho obral o loptu, ten sa však ulakomil a nepochopiteľne z ostrého uhla zakončoval. Jeho strela skončila vysoko nad bulharskou bránou.
     
    76
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Callum Wilson.
     
    76
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Wanderson, prichádza Kristijan Malinov.
     
    77
    Trippierov center chytil znovu brankár Ilijev. Ten v druhom polčase budí svojimi zásahmi proti centrom Angličanov dojem, že hrá prakticky ďalšieho stopéra.
     
    79
    Chilwell si skvelým prvým dotykom spracoval Trippierov pas na takmer 50 metrov a potom prihrávkou pred šestnástku našiel Mounta, ktorý získal pre hostí priamy kop.
     
    80
    Angličania však namiesto priamej strely rozohrali loptu po zemi do strany a pokračujú v postupnej kombinácii pri bulharskom pokutovom území.
     
    81
    Počet prihrávok: 198:629
     
    82
    Bulharskí fanúšikovia húfne opúšťajú štadión. Zápas sa prakticky už len dohráva.
     
    83
    Jordan Henderson posunul na hranici šestnástky loptu medzi bulharských obrancov na Kanea, ktorý z otočky namieril do pravej tyče domácej brány.
     
    85
    Anglicko dalo gól!
    Brankár Ilijev vyťahuje loptu zo svojej siete už po šiestykrát! HARRY KANE sa dostal k získanej lopte od bulharských obrancov loptu, elegantne sa dostal cez jedného z nich do šestnástky a sám pred brankárom domácich už potom nezaváhal. Presnou prízemnou strelou k bližšej tyči nedal Ilijevovi šancu.
    85. Harry Kane (ENG) - 0:6
     
    87
    Angličanom nestačí ani šesť strelených gólov. Sanchovi domáci obranca loptu sklzom vypichol, tá sa ale dostala k Mountovi, ktorého tvrdú strelu vyrazil napriek šiestim gólom skvele chytajúci brankár Ilijev.
     
    89
    Asi vôbec prvýkrát v zápase majú bulharskí obrancovia dostatok času na rozohrávku, Angličania ich totiž aktívne nenapádajú. Namiesto toho čakajú na svojich protihráčov v strede poľa.
     
    90
    Utrpenie Bulharov bude trvať už len dve minúty.
     
    90+1
    Sancho dostal výbornú prihrávku na pravú stranu, kde sa mu otvoril priestor na strelu. Jeho ranu k vzdialenejšej tyči dokázal i tentokrát vyraziť domáci brankár Ilijev.
     
    90+2
    Wilson najprv vysunul za bulharskú obranu na ľavú stranu Kanea a ten mu loptu vrátil do šestnástky. Útočník Bournemouthu potom prvým dotykom prekonal vybiehajúceho domáceho gólmana, lopta sa ale odrazila od ľavej tyče domácej brány mimo.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Napriek štvorgólovému náskoku z prvého polčasu zmenili Angličania druhý polčas na svoju exhibíciu. Jedna gólová príležitosť striedala druhú a len sám Kane mohol dnes pri presnejšej muške namiesto jedného gólu streliť pokojne päť. Za to, že dnešný zápas sa neskončil dvojciferným debaklom môžu Bulhari ďakovať brankárovi Ilijevovi, ktorý niektorými fantastickými zákrokmi vychytal stopercentné anglické príležitosti. Výhra Anglicka je tak úplne zaslúžená a napriek obrovskému rozdielu je voči domácim po vývoji zápasu ešte milosrdná.
     
    Angličania si touto výhrou upevnili prvé miesto v kvalifikačnej skupine A a so ziskom 15 bodov nezadržateľne smerujú za postupom. Ak v ďalšom zápase porazia Čiernu Horu, budú mať už definitívnu istotu účasti na EURO 2020. Druhé Česko má 12 bodov a tretie Kosovo po dnešnej výhre 2:0 nad Čiernou Horou 11 bodov. Tieto dva tímy si to zrejme v kľúčovom zápase kvalifikácie rozdajú v priamom súboji o druhé postupové miesto. Štvrtá Čierna Hora a piate Bulharsko majú po tri body a naďalej sú bez výhry.
     
    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 2:13.
    Strely mimo: 3:4.
    Rohy: 1:3.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 6:10.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:50:11)

    Michal Sadlek

    Góly: 7. Rashford, 20. Barkley, 32. Barkley, 45+3. Sterling, 69. Sterling, 85. Kane

    Karty:   4. J. Henderson (ENG)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:10.
    Bulharsko: P. Ilijev – Pašov, Terziev, Hadžijev, Zanev – Despodov – I. Popov (C), Sarmov (46. Krajev), Kostadinov, Wanderson (76. Malinov) – Isa (68. G. Ivanov).
    Náhradníci: Mihajlov, Ch. Ivanov – K. Dimitrov, Goranov, G. Ivanov, Karagaren, Lozev, Krajev, Malinov, Marcelinho, Nedjalkov, Slavčev.

    Anglicko: Pickford – Trippier, Mings, Maguire, Chilwell – J. Henderson, Barkley (72. Mount), Winks – Rashford (76. C. Wilson), Kane (C), Sterling (73. Sancho).
    Náhradníci: D. Henderson, Pope – T. Abraham, Alexander-Arnold, Joe Gomez, M. Keane, Mount, Sancho, Rice, Tomori, C. Wilson.

    Rozhodca: Bebek – Pataki, Zobenica (všetci Chorvátsko)