Bulharsko – Anglicko 0:6 (kon.) | Kosovo – Čierna Hora 2:0 (kon.) | Litva – Srbsko 1:2 (kon.)
Ukrajina – Portugalsko 2:1 (kon.) | Francúzsko – Turecko 1:1 (kon.) | Island – Andorra 2:0 (kon.)
Moldavsko – Albánsko 0:4 (kon.)
koniec
Bulharsko
0:6 (0:4)
Anglicko
Pondelok 14.10.2019, 20:45 • Nacionalen Stadion Vasil Levski, Sofia • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:50:11)
     
    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 2:13.
    Strely mimo: 3:4.
    Rohy: 1:3.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 6:10.
     
    Angličania si touto výhrou upevnili prvé miesto v kvalifikačnej skupine A a so ziskom 15 bodov nezadržateľne smerujú za postupom. Ak v ďalšom zápase porazia Čiernu Horu, budú mať už definitívnu istotu účasti na EURO 2020. Druhé Česko má 12 bodov a tretie Kosovo po dnešnej výhre 2:0 nad Čiernou Horou 11 bodov. Tieto dva tímy si to zrejme v kľúčovom zápase kvalifikácie rozdajú v priamom súboji o druhé postupové miesto. Štvrtá Čierna Hora a piate Bulharsko majú po tri body a naďalej sú bez výhry.
     
    Napriek štvorgólovému náskoku z prvého polčasu zmenili Angličania druhý polčas na svoju exhibíciu. Jedna gólová príležitosť striedala druhú a len sám Kane mohol dnes pri presnejšej muške namiesto jedného gólu streliť pokojne päť. Za to, že dnešný zápas sa neskončil dvojciferným debaklom môžu Bulhari ďakovať brankárovi Ilijevovi, ktorý niektorými fantastickými zákrokmi vychytal stopercentné anglické príležitosti. Výhra Anglicka je tak úplne zaslúžená a napriek obrovskému rozdielu je voči domácim po vývoji zápasu ešte milosrdná.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Wilson najprv vysunul za bulharskú obranu na ľavú stranu Kanea a ten mu loptu vrátil do šestnástky. Útočník Bournemouthu potom prvým dotykom prekonal vybiehajúceho domáceho gólmana, lopta sa ale odrazila od ľavej tyče domácej brány mimo.
     
    90+1
    Sancho dostal výbornú prihrávku na pravú stranu, kde sa mu otvoril priestor na strelu. Jeho ranu k vzdialenejšej tyči dokázal i tentokrát vyraziť domáci brankár Ilijev.
     
    90
    Utrpenie Bulharov bude trvať už len dve minúty.
     
    89
    Asi vôbec prvýkrát v zápase majú bulharskí obrancovia dostatok času na rozohrávku, Angličania ich totiž aktívne nenapádajú. Namiesto toho čakajú na svojich protihráčov v strede poľa.
     
    87
    Angličanom nestačí ani šesť strelených gólov. Sanchovi domáci obranca loptu sklzom vypichol, tá sa ale dostala k Mountovi, ktorého tvrdú strelu vyrazil napriek šiestim gólom skvele chytajúci brankár Ilijev.
    85. Harry Kane (ENG) - 0:6
     
    85
    Anglicko dalo gól!
    Brankár Ilijev vyťahuje loptu zo svojej siete už po šiestykrát! HARRY KANE sa dostal k získanej lopte od bulharských obrancov loptu, elegantne sa dostal cez jedného z nich do šestnástky a sám pred brankárom domácich už potom nezaváhal. Presnou prízemnou strelou k bližšej tyči nedal Ilijevovi šancu.
     
    83
    Jordan Henderson posunul na hranici šestnástky loptu medzi bulharských obrancov na Kanea, ktorý z otočky namieril do pravej tyče domácej brány.
     
    82
    Bulharskí fanúšikovia húfne opúšťajú štadión. Zápas sa prakticky už len dohráva.
     
    81
    Počet prihrávok: 198:629
     
    80
    Angličania však namiesto priamej strely rozohrali loptu po zemi do strany a pokračujú v postupnej kombinácii pri bulharskom pokutovom území.
     
    79
    Chilwell si skvelým prvým dotykom spracoval Trippierov pas na takmer 50 metrov a potom prihrávkou pred šestnástku našiel Mounta, ktorý získal pre hostí priamy kop.
     
    77
    Trippierov center chytil znovu brankár Ilijev. Ten v druhom polčase budí svojimi zásahmi proti centrom Angličanov dojem, že hrá prakticky ďalšieho stopéra.
     
    76
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Wanderson, prichádza Kristijan Malinov.

    Michal Sadlek

    Góly: 7. Rashford, 20. Barkley, 32. Barkley, 45+3. Sterling, 69. Sterling, 85. Kane

    Karty:   4. J. Henderson (ENG)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:10.
    Bulharsko: P. Ilijev – Pašov, Terziev, Hadžijev, Zanev – Despodov – I. Popov (C), Sarmov (46. Krajev), Kostadinov, Wanderson (76. Malinov) – Isa (68. G. Ivanov).
    Náhradníci: Mihajlov, Ch. Ivanov – K. Dimitrov, Goranov, G. Ivanov, Karagaren, Lozev, Krajev, Malinov, Marcelinho, Nedjalkov, Slavčev.

    Anglicko: Pickford – Trippier, Mings, Maguire, Chilwell – J. Henderson, Barkley (72. Mount), Winks – Rashford (76. C. Wilson), Kane (C), Sterling (73. Sancho).
    Náhradníci: D. Henderson, Pope – T. Abraham, Alexander-Arnold, Joe Gomez, M. Keane, Mount, Sancho, Rice, Tomori, C. Wilson.

    Rozhodca: Bebek – Pataki, Zobenica (všetci Chorvátsko)