Arménsko – Luxembursko 2:0 (kon.) | Rusko – Poľsko 2:2 (kon.) | Moldavsko – Wales 2:1 (kon.)
Bielorusko – Nórsko 1:1 (kon.) | Bulharsko – Srbsko 0:1 (kon.) | Estónsko – Lotyšsko 2:1 (kon.)
Holandsko – Portugalsko 4:2 (kon.) | Švajčiarsko – Gruzínsko 2:1 (kon.) | Rakúsko – Turecko 3:0 (kon.)
koniec
Bielorusko
1:1 (0:0)
Nórsko
cz Piatok 11.10.2019, 17:00 • Torpedo, Zhodino • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 7
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalších zápasů z Kvalifikace na ME do jednadvaceti let, na viděnou. (18:51:04)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:14. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:11.
     
    Je konec. Utkání nakonec končí remízou 0:0. Pokud se někdo podívá na statistiky, bude nejspíš kroutit hlavou, co se v norské koncovce odehrálo a proč byla takto nepřesná. Bělorusko se tak překvapivě dostalo v 58. minutě do vedení. Norové na to ale deset minut před koncem dokázali odpovědět. Ovšem nebýt brankáře Pavljučenka, skóre mohlo vypadat úplně jinak. Hráčem utkání byl naprosto zaslouženě zvolen již zmiňovaný Pavel Pavljučenko.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Norové měli nejspíš poslední šanci na gól, a to pomocí rohového kopu. Míč směřoval do středu vápna, obránci Běloruska však byli vyššího vzrůstu a balón poslali do bezpečí.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje závěrečné dvě minuty!
     
    89
    Úplně čerstvý Johnsen ukázal, jak rychlé nohy má. Díky tomu proklouzl až na hranici vápna domácích, jeho následná střela však putoval pouze vedle!
     
    87
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Heintz, přichází Johnsen.
     
    85
    Utkání se blíží ke svému konci. Uvidíme zda se nějaký tým bude radovat z plné výhry, nebo se oba týmy rozejdou s jedním bodem. To nám ukáží závěrečné minuty.
     
    83
    Čerstvý Brynhildsen zkoušel utkání otočit na stranu Norska, ovšem obrana se semkla a ránu s přehledem zblokovala.
     
    82
    Střídání v týmu Bělorusko: ze hřiště odchází Sedko, přichází Kirilenko.
     
    80
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Bohinen, přichází Christensen.
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Thorstvedt, přichází Donnum
     
    79
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno!! Bělorusko nakonec tlak neudrželo a Norové se radují z vyrovnávací branky. Vetlesen opět zahrával úspěšný roh, tentokrát našel volného EMILA BOHINENA, který se zpoza malého vápna nemýlil.
     
    77
    Bělorusku již zbývá něco přes dvanáct minut do konce základní hrací doby. Závěr utkání bude pro ně určitě hektický. Nyní si však dokázali v tlaku vytvořit roh, druhou branku ale do sítě Norska nepřidali.
     
    75
    Norové dnes opravdu nemají střelecký den. Tolik střel mimo jsem již dlouho ve fotbale neviděl.
     
    74
    Netrvalo dlouho a další roh seveřanů, byl na světě. Vetlesen našel svým centrem přesně hlavičku Ostigarda, ten ale mířil pouze vedle!
     
    73
    Norům střídání prospělo, neboť si ihned vytvořili rohový kop. Míč letěl do středu vápna, kde byl ale jako, kdo jiný než Pavljučenko.
     
    71
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Bjorkan, přichází Brynhildsen.
     
    70
    Vzápětí na to, nastal faul v brankovišti Běloruska, hosté si žádali pokutový kop, hlavní sudí však tato rčení odmítl a hraje se dále.
     
    69
    Heintz byl blízko vyrovnání!! Evjen založil rychlý protiútok, ve kterém nechybělo zakončení. Heintz si dnes ale zřejmě obul špatné kopačky, protože co střela to vedle.
     
    68
    Další tři minuty uběhly jako voda a hráči nám toho moc neukázali. Hosté se pokoušeli o vyrovnání, obrana domácích však byla proti. Uvidíme zda se ještě dočkáme nějakého drama.
     
    65
    Obrana Norska vypadá, jako by se zde konal den otevřených dveří. Lukaševič se volně dostal do výtečné střelecké pozice, branku ale smolně minul.
     
    64
    Norové mají opravdu velký střelecký náskok, ovšem veškerou radost vždy zneškodnil Pavljučenko, který je zatím největším adeptem na trofej hráče zápasu.
     
    63
    Statistika střel 6-19 (na bránu 2-5)
     
    62
    Rohový kop směřoval na zadní tyč, kam si chtěl seběhnout Volkau, míč byl na něj ale příliš rychlý.
     
    61
    Nory obdržený gól zcela zaskočil a domácí se tak lehce dostávají do dalších šancí. Nyní si například vybojovali roh.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Sedko (Bělorusko).
     
    58
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Máme tady první a poměrně i překvapivou branku!! Norové opět vypustili druhý poločas, stejně jako proti Kypru a domácí toho využívají! DENIS GREHIKO se uvolnil s míčem a dostal se až do brankoviště, odkud se již střelecky nemýlil!
     
    57
    Ani tentokrát gól nevidíme! Míč se sotva dostal do brankoviště, neboť ho obrana ihned získala a vyvedla ho pryč do bezpečí.
     
    56
    Po pohledné akci Norska nastala další, tentokrát po levé straně. Frederiksen dokázal nacentrovat do vápna, kde se do hlavičky protlačil Vetlesen, k vidění ale bude pouze roh.
     
    54
    Ukázková akce! Norové to opravdu výtečně sehráli. Bohinen dokázal nadvakrát protlačil míč až na Risu, který zakončoval zpoza šestnáctky. Branku ale o pár milimetrů míjel!
     
    53
    Po necelých třech minutách nám toho hráči moc neukázali. Oba celky se spíše držely na polovině hřiště, nyní jsou ale v moci Norové.
     
    50
    S šancemi se opět roztrhl pytel. Norové na střelecký pokus Sedka dokázali ihned zareagovat, ovšem i zde putovala střela nad.
     
    49
    O chviličku později, se nám hra přesunula na druhou stranu, kde též nechyběla střela. Po krásně zahrané kombinační akci nastala střela, který měla být nejspíš gólová. Sedko však mířil vysoko.
     
    48
    Norové začínají druhý poločas ihned aktivně! Jeden z hráčů v červeném se s tím nepáral a ihned vyslal střelu na bránu, tu mu ale čapl dnešní domácí hrdina.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00.
     
    Rozhodčí nenastavil ani minutu a rovnou tak ukončil první část tohoto utkání. Od začátku jsou to Norové, kteří na hřišti dominují a obstřelují brankáře Pavljučenko. Ten se však zatím žádné střely nezalekl a všechny lehce, jednu i se štěstím pochytal. I Bělorusko si nějakou tu šanci vytvořilo, gól z ní ale také nepadl.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    44
    Před odchodem do kabin, byl pískán ještě jeden faul hostů. Bělorusové tak mohou se skórem nějak zahýbat.
     
    42
    Thorstvedt ztratil míč v útoku, což se mu nejspíš nelíbilo a Mjakiše ihned zfauloval. Kartu však nedostává.
     
    41
    Ševčenko byl dosud zcela neviditelný, nyní si však ale dokázal vytvořit rychlou akci na levé straně, to bylo vše. Dále už ho Bjorkan nepustil.
     
    39
    Pomalu, ale jistě se nám blíží konec prvního poločasu, branka stále k vidění nebyla. Ani tři rychlé střelecké pokusy norského celku přes Pavljučenka neprošly.
     
    38
    Domácím předešlá velká akce nestačila! Škurin se dokázal prosmýknout obranou Norska a následně zakončit z poměrně dobré vzdálenosti, brankář Lund však střelu vyrazil nohou!
     
    36
    Žlutou kartu dostává Podstrelov (Bělorusko).
     
    35
    Norové zahrávali dnes již několikátý rohový kop. První nevyšel, druhý již ano! Druhý roh mířil přesně na hlavičku Heintze, s tím si ale brankář Pavljučenko poradil!
     
    33
    V posledních deseti minutách, je hra ze strany na stranu. Po šanci domácích, tu ihned byla šance hostů, ani zde se však skóre neměnilo. Uvidíme zda do konce první části vůbec bude.
     
    32
    Bělorusku na lovu!! Domácí se dnes poprvé dostali do velké šance, která nabídla rovnou dvě střely! O první se pokusil Sedko, ta však byla zblokovaná. Jeho nepřesnost mohl napravit Škurin, ovšem ten branku míjel.
     
    30
    Přímý kop byl rozehrán na krátko, do střely se následně vrhl Heintz. Ten ale branku o poměrně dost čísel míjel.
     
    29
    Bělorusové opět zmatkují. Volkau fauloval v blízkosti vlastního brankoviště, hosté tak mají příležitost nadějného přímého kopu.
     
    28
    Hosté si vytvořili další rohový kop, po kterém mohli vstřelit branku, ovšem Ostigardova hlavička byla proti. Míč letěl pouze kolem levé tyče Pavljučenkovi branky.
     
    26
    Co minuta, to faul. Norové se s míčem dostali až k brankovišti Běloruska, tam to ale končilo. Risa nešťastně přišel o míč, napravit to zkoušel faulem.
     
    25
    Ani napodruhé se Bělorusku nepodařilo ohrozit branku Norska, ti se tak musí stahovat do obrany, neboť sledujeme rychlý protiútok.
     
    24
    Aby toho nebylo málo, vzápětí po odehraném přímém kopu nadešel další zbrklý moment Norů, tudíž uvidíme další kop.
     
    23
    A máme zde i jeden z prvních faulů Norska. Evjen si po pravé straně nepohlídal Kučinského, tudíž ho nečestně odstavil. Domácí mají výhodu přímého kopu.
     
    22
    Pavljučenko zatím drží svůj tým v naději, neboť nebýt jeho, tak Norsko vede klidně 3:0! Uvidíme co přinesou následující minuty.
     
    20
    Po vyražené střely domácího brankáře, ji zkusil napravit Bohinen. Tomu již ale do rány vlétli obránci.
     
    19
    Norové doslova tlačí Bělorusy! Hove poslal do brankoviště rychlého Heintze, který zkusil střelu ihned z první. Jeho bombu ale očekával brankář Pavljučenko.
     
    17
    A znovu! Tentokrát brankáře otestoval zatím velmi aktivní hráč Heintz. Ani on ale nepřišel na to, jak běloruského brankáře prostřelit.
     
    16
    Skóre se nemění! Evjen si naběhl do tutové pozice, ze které dokázal zakončit, brankář Pavljučenko byl však proti a střelu náramně chytil!
     
    15
    Vzápětí se od rohového praporku kopalo i na druhé straně, jenže ani Bělorusové s tím nijak dobře nenaložili.
     
    13
    Norsko mělo k dispozici rohový kop, který putoval na přední tyč, odtamtud však ihned do bezpečí. Seveřani tak budou muset založit novou akci ze středu hřiště.
     
    11
    Bělorusko zatím vsází na jakousi obranou taktiku. Nyní to ale hráči v bílém opět nevyřešili čistě a Sedko naprosto zbytečně zfauloval Heintze.
     
    10
    Po pravé straně si sbíhal rychlý Heintz, kam ihned obdržel přihrávku. Dál se s míčem však nedostal, neboť i on stál v ofsajdovém postavení.
     
    9
    Zatím jsou to tedy Norové, kteří tlačí své soupeře a nechtějí je pustit skoro do ničeho. Uvidíme, kdy padne první branka!
     
    7
    O minutu později, se do střely opřel záložník Bohinen, ten ale branku přímo minul.
     
    6
    A nakonec jsou to Norové, kteří se jako první dostali do velké šance! Hove svým pasem našel volného Thorstvedta, který se dokázal uvolnit a dokonce ještě zakončit. Jeho střelu zpoza vápna však Pavljučenko vychytal.
     
    5
    Přímý kop domácí ubránili a hráči tak mohli putovat do protiútoku, na jejímž konci byla dlouhá přihrávka na Podstrelova, ten se ale nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    4
    Grehiko nepustil do útoku Heintze, ovšem místo toho se dopustil zbrklého faulu, Norsko tak bude zahrávat přímý kop.
     
    3
    O první velkou šanci se pokoušeli i domácí v bílých dresech, scénář byl však stejný jako na straně druhé.
     
    2
    Norové v červených dresech ihned putovali směrem dopředu, obrana Běloruska je ale nikam nepustila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bělorusko: Pavljučenko – Kučinski, Škurdjuk, Lukaševič, Ševčenko (C) – Podstrelov, Grehiko, Mjakiš, Sedko – Volkau, Škurin
    Náhradníci: Svirski – Švetsov, Vegerja, Kirilenko, Kenofontov, Lyakh, Konstvevoi, Borodin, Suša

    Norsko: Lund – Bjorkan, Ostigard, Frederiksen, Risa (C) – Evjen, Bohinen, Hove, Vetlesen – Heintz, Thorstvedt
    Náhradníci: Klaesson – Christensen, Salte, Zekhnini, Hoberg Vetti, Johnsen, Donnum, Brynhildsen

    Rozhodčí: E. Jorgji – R. Cokaj, D. Rexha.
     
    Vzájemné utkání

    11.10.2005 – Bělorusko U21 – Norsko U21 2:3
    7.9.2004 – Norsko U21 – Bělorusko U21 2:3
     
    Norsko má za sebou pouze jedno utkání s též slabším soupeřem, čímž byl Kypr. Norové dominovali po celý zápas, ovšem utkání skončilo překvapivým výsledkem 2:1. Minulý měsíc sehráli přátelské utkání na půdě Maďarska a s prázdnou rozhodně neodjeli, neboť zvítězili 3:0. Dnes proti nim čelí nelehký soupeř z Běloruska, který rozdrtil malý Gibraltar, ovšem proti Portugalsku si skoro nekopli. Poslední vzájemný zápas se odehrál před více jak deseti lety, tudíž se máme opravdu na co těšit.
     
    Bělorusko odehrálo již dva zápasy, ze kterých si odnesli tři body. První zápas sehráli s papírově slabším Gibraltarem a podle toho to také dopadlo. Bělorusko zvítězilo hokejovým skórem 10:0 a ihned se vyšplhalo na první místo v tabulce. Druhé utkání již přineslo o něco těžšího soupeře, čímž bylo Portugalsko. Zápas byl po celou dobu v rukách pyrenejského celku, zápas tak skončil prohrou 2:0. Dnes se Bělorusko postaví Norsku, se kterým se utkali naposledy v roce 2005. Zápas tenkrát vyhrálo Norsko, a to v přestřelce 3:2. Uvidíme zda Bělorusko navýší své skóre, nebo opět odejdou s prázdnou.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na pokračování Kvalifikace na ME do jednadvaceti let. Konkrétně na utkání Bělorusko – Norsko. Norové mají za sebou pouze jeden zápas, a to s Kyprem, zatímco Bělorusové mají odehrané dva. Norové svůj první zápas zvládli, ovšem Bělorusové ten poslední smolně prohráli s Portugalskem. Výkop je stanoven na 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Gerard Filip

    Góly: 58. Grehiko – 79. Bohinen

    Karty:   36. Podstrelov (BLR), 60. Sedko (BLR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:14. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:11.
    Bielorusko: Pavljučenko – Kučinski, Škurdjuk, Lukaševič, Ševčenko (C) – Podstrelov, Grehiko, Mjakiš, Sedko (82. Kirilenko) – Volkau, Škurin
    Náhradníci: Svirski – Švetsov, Vegerja, Kirilenko, Kenofontov, Lyakh, Konstvevoi, Borodin, Suša

    Nórsko: Lund – Bjorkan (71. Brynhildsen), Ostigard, Frederiksen, Risa (C) – Evjen, Bohinen (80,Christensen), Hove, Vetlesen – Heintz (87. Johnsen), Thorstvedt (80. Donnum)
    Náhradníci: Klaesson – Christensen, Salte, Zekhnini, Hoberg Vetti, Johnsen, Donnum, Brynhildsen

    Rozhodca: E. Jorgji – R. Cokaj, D. Rexha