Česko – Anglicko 2:1 (kon.) | Čierna Hora – Bulharsko 0:0 (kon.) | Portugalsko – Luxembursko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Litva 2:0 (kon.) | Andorra – Moldavsko 1:0 (kon.) | Island – Francúzsko 0:1 (kon.)
Turecko – Albánsko 1:0 (kon.)
koniec
Island
0:1 (0:0)
Francúzsko
Piatok 11.10.2019, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík (Island) • Kvalifikácia ME • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už gól videli. Francúzsko bolo po celý zápas aktívnejšie, malo častejšie loptu na svojich kopačkách a v 66. minúte Giroud rozhodol o troch bodoch pre svoj tím úspešnou realizáciou pokutového kopu. Island dnes v ofenzíve nepredviedol nič a môžme povedať, že hostia si toto víťazstvo zaslúžili. Turecko napokon zvíťazilo rovnakým víťaztsvom doma nad Albánskom a tak je aj naďalej lídrom skupiny H.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za vašu pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera a dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj, dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch! (22:43:34)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ale pozor, Turecko práve strelilo gól a tak je v live tabuľke momentálne na prvom mieste!
     
    90+4
    Nadstavený čas plynnie stále ďalej a čoraz viac sa už Francúzsko približuje k veľmi dôležitým trom bodom.
     
    90+3
    Island sa dostal k lopte a už sústreďuje všetky svoje sily do útoku. Dnes sa však domácim v ofenzíve vôbec nedarí, nemali ani jednu gólovú šancu.
     
    90+2
    Môžme ešte spomenúť, že krátko pred koncom zápase hrá Turecko s Albánskom stále bez gólov. Ak by sa tento výsledok v Rykjavíku a aj v Turecku už nezmenil, Francúzsko by išlo na čelo skupiny.
     
    90+1
    Aj naďalej sú však častejšie pri lopte hostia, ktorí tak nepúšťajú Island k žiadnemu záverečnému tlaku.
     
    90
    Až šesť minút sa ešte nadstavuje v druhom polčase!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko ešte hlavný rozhodca Gianluca Rocchi z Talianska bude nadstavovať.
     
    88
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Nanitamo Jonathan Ikoné.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Corentin Tolisso (Francúzsko).
     
    86
    Pred bránu hostí centroval Pálsson, ale defenzíva Francúzska loptu dostala do bezpečia. Island tak ešte môže kombinovať na útočnej polovici.
     
    85
    Tolisso sa skúšal presadiť individuálne, prenikol do pokutového územia, ale jeho zakončenie smerovalo len nad bránu Islandu.
     
    84
    Island získal rohový kop, ale nedokázal sa dostať k zakončeniu na bránu súpera. Francúzsko sa nebojí ešte útočiť a domáci sa musia teda znova brániť.
     
    83
    Čas sa domácim už dosť kráti a Island musí začať aj riskovať smerom dopredu. Snáď nás teda čaká aspoň zaujímavý záver zápasu.
     
    82
    Ďalšia veľká šanca pre Francúzsko! Yedder si spracoval výbornú prihrávku, loptu potiahol až do pokutového územia, ale sám pred brankárom zaváhal, Halldórsson vynikajúcim reflexným zákrokom zachránil domácich od druhého inkasovaného gólu.
     
    81
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Arnor Traustason, prichádza Arnór Sigurdsson.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva desať minút, zrejme sa však bude ešte niečo nadstavovať. Pre Island sa toto stretnutie nevyvíja dobre a potrebuje urýchlene skórovať.
     
    79
    Mohlo to byť o dva góly! Coman využil zaváhanie domácej obrany, poslal presnú prihrávku na Matuidiho, ktorého zakončenie však smeroval len do konštrukcie brány!
     
    78
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Wissam Ben Yedder.
     
    76
    Francúzsko momentálne kombinuje na útočnej polovici. Do zakončenia sa však hostia moc nehrnú, snažia sa s loptou hrať čo najdlhšie na polovici súpera.
     
    75
    Center do pokutového územia domácich vyslal Digne, ale nič zaujímavého nám to neponúklo. Uvidíme, čo nám prinesie zvyšok tohto stretnutia v Reykjavíku.
     
    74
    Čas už pomaličky Islandu ubúda. Domáca reprezentácia by dnes potrebovala získať všetky tri body, ale vzhľadom na dianie na ihrisku to moc reálne nevyzerá.
     
    73
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Rúnar Sigurjónsson, prichádza Alfred Finnbogason.
     
    71
    Gól sme už teda v tomto zápase videli, ale stále to nie je tak zaujímavé stretnutie, ako sa zrejme očakávalo.
     
    70
    Na ihrisku ostal teraz ležať ďalší hráč Francúzska, konkrétne to je Tolisso. Je však v poriadku a bez ošetrenia by mal v zápase pokračovať ďalej.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Raphaël Varane (Francúzsko).
     
    68
    Do konca zápasu ostáva stále relatívne dosť času, stať sa teda môže čokoľvek a domáci tak majú ešte šancu s týmto zápasom, ktorý sa teraz pre nich vyvíja zle niečo spraviť.
     
    67
    Z tribún sa razom ozýva veľký piskot. Domáci fanúšikovia zrejme nesúhlasili z odpískanou penaltou, ale nič na tom zmeniť nedokážu. Island tak bude musieť doťahovať náskok súpera.
    66. Olivier Giroud (FRA) - 0:1
     
    66
    Francúzsko dalo gól!

    Úradujúci svetový šampión otvára skóre tohto stretnutia! Loptu si na biely bod postavil OLIVIER GIROUD a loptu poslal do pravej strany, brankár Halldórsson si vybral tú opačnú stranu – 0:1!
    64.
     
    64
    Bola nariadená penalta pre Francúzsko! Skulason poslal nedovolene k zemi Griezmann, ktorý sa veľmi ťažko dostáva späť na nohy. Je tu veľká šanca pre Francúzsko na otvorenie skóre.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Rúnar Sigurjónsson (Island).
     
    62
    Súbežne s týmto zápasom sa hra v tejto skupine ešte jedno dôležité stretnutie medzi Tureckom a Albánskom. Aj tam diváci na gól stále čakajú.
     
    61
    Treba však uznať, že aktivita je stále na strane Francúzska. Uvidíme, ako sa bude hra ďalej vyvíjať s pribúdajúcim časom a či konečne prídu aj zaujímavejšie momenty či už pred jednou alebo druhou bránou.
     
    60
    Po hodine hry je to v Reykjavíku stále bez gólov. Pred samotným stretnutím sme očakávali zaujímavý priebeh, zatiaľ sa však tieto prognózy nenaplňujú.
     
    59
    Island sa už čoraz viacej snaží presadiť v útoku. Domáci sú si určite vedomí, že dnes potrebujú tri body, aby si stále udržali reálnu šancu na postup.
     
    58
    Teraz sme mohli sledovať útok domácej reprezentácie, ale ťaženie Skúlasona neprinieslo pre Island želané ovocie.
     
    57
    Giroud dokázak spracovať dlhú nakopnutú loptu, priťukol ju následne Matuidimu, ale jeho center končí len u brankára Halldórssona.
     
    56
    Do kombinácie hostí sa teraz zapája aj brankár Mandanda. Ten zatiaľ čaká na svoj prvý taký výraznejší zákrok v tomto zápase, Francúzsko takisto ukazuje veľmi dobrú defenzívu pri brejkoch súpera.
     
    55
    Rohový kop sme potom mohli sledovať aj na druhej strane, ale ten takisto nič zaujímavého nepriniesol. Z druhého polčasu ubehlo 10 minút, v Reykjavíku je to stále bez gólov.
     
    54
    Po ďalšom rýchlom brejku domácich sme sledovali rohový kop, ale Árnason sa previnil útočným faulom a tak k zakončeniu na Mandandovu bránu nedošlo.
     
    53
    Znova teda sledujeme útočné ťaženie úradujúceho svetového šampióna, ktorý sa tlačí s loptou pred pokutové územie svojho dnešného súpera.
     
    52
    Teraz na určitú dobu sa na útočnej polovici usadili aj domáci, ale nedokázali nič prevratého vymyslieť a lopta je tak už na kopačkách Francúzska.
     
    50
    Island dnes stále predvádza úspešnú defenzívu, výborný obranný zákrok teraz môžme pripísať aj na konto Árnasona.
     
    49
    Sledovali sme však rýchly brejk domácich, s ktorým si hostia poradili a znova rozbiehajú svoju útočnú kombináciu.
     
    48
    Pred pokútové územie domácich smeroval nebezpečne vyzerajúci center, ale úspešne si s ním poradil Skúlason a loptu dostal do bezpečia. Francúzsko zakladá ďalší útok až zo svojej polovice.
     
    47
    Hostia sa ihneď snažia nadviazať na svoju aktivitu z prvého polčasu a s loptou sa presúvajú na útočnú polovicu.
     
    46
    Druhý polčas v Reykjavíku je už v plnom prúde, výkop malo Francúzsko. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Úvodné dejstvo v Reykjavíku už prebehlo, žiadny presný zásah sme nevideli. Celkovo musíme povedať, že to bol dosť nudný prvý polčas, jedinú zaujímavejšiu príležitosť mali hostia, ale vyslovene gólová šanca to nebola. Francúzsko častejšie držalo loptu na svojich kopačkách, ale na pozornú islandskú defenzívu recept nenašla.

    Ostáva nám teda dúfať, že druhý polčas už bude zaujímavejší, mal by sa začať približne o 21:47.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa predĺži o dve minúty!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidime, či sa ešte bude niečo nadstavovať.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Ragnar Sigurdsson (Island).
    42.
     
    42
    Francúzsko sa snaží pokračovať vo svojom tlaku, ale defenzíva domácich je stále pozorná a snaží sa ten bezgólový stav do prestávky udržať.
     
    41
    Konečne aj troška vzrušenia v tomto zápase! Horúco teraz bolo pred islandskou bránou, keď sa do zakončenia z prvej dostal Griezmann a Halldórsson mal čo robiť, aby loptu skrotil nadvakrát.
     
    40
    Necelých päť minút ostáva do konca prvého polčasu, stále platí bezgólový stav. Viac z hry má Francúzsko, ale žiadnu šancu úradujúceho svetového šampióna neregistrujeme.
     
    39
    Rohový kop Francúzsku nič zaujímavého nepriniesol. Naopak, do rýchleho brejku išiel Island, ale takisto v útoku teraz nepochodil.
     
    38
    Tlak hostí stále narastá, Pavard bol opäť veľmi aktívny a pre svoj celok vybojoval ďalší rohový kop, Island sa teda musí stále brániť.
     
    37
    Zatiaľ to teda vyzerá, že záver prvého polčasu by mal patriť Francúzsku, ktoré by určite chcelo streliť gól ešte do polčasovej prestávky a mať tak lepšiu pozíciu pred druhým dejstvom.
     
    36
    Úradujúci majster sveta musí popracovať hlavne na lepšej finálnej fáze, nepresné prihrávky ho oberajú o šancu na nebezpečnejšiu akciu.
     
    35
    Naopak Francúzsko je čoraz viac nebezpečnejšie, s loptou operuje pred pokutovým územím, ale stále si nič väčšieho vypracovať nedokázalo. Uvidíme, čo nám prinesie zvyšok prvého polčasu.
     
    34
    Situácia v skupine je jasná, Island dnes potrebuje získať tri body, aby si udržal reálnu šancu na postup. Zatiaľ sa však domáci výraznejšie v útoku nepresadzujú.
     
    33
    Na druhej strane sa zakrátko Francúzsko dostalo len do ofsajdu, opäť bude mať tak šancu zaútočiť domáci Island.
     
    32
    Island zahrával rohový kop, po ktorom sa vo veľkej skrumáži tiel snažil hlavou presadiť Bjarnason, ale mieril len vedľa súperovej brány.
     
    31
    Polhodina zo stretnutia v Reykjavíku je už minulosťou, stále sa hrá medzi domácim Islandom a Francúzskom bez gólov. Čaká sa aj na prvú zaujímavejšiu situáciu.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Olivier Giroud (Francúzsko).
     
    29
    Hostia si pýtali penaltu po situáciu v pokutovom území, domnievali sa, že Árnason zahral rukou. Hlavný rozhodca bol však blízko a celú situáciu videl jasne a penaltu neodpískal.
     
    28
    Dlho však netrvalo a pri lopte je znova Francúzsko. To už začína pomaličky viacej dominovať na ihrisku, ale stále sme nič zaujímavejšieho nevideli.
     
    27
    K jeho rozohrávke sa postavil Griezmann a podľa očakávania to vyskúšal priamo na bránu súpera. Jeho strela však bola veľmi nepresná, Halldórsson nemusel žiadnym spôsobom zasahovať.
     
    26
    Francúzi sa dostali do tlaku pred pokutovým územím súpera. Sigurdsson pri obranom zákroku zahral nechtiac rukou a tak hostia získavajú priamy kop z veľmi dobrej vzdialenosti.
     
    25
    Domáci vysokým napádaním vytlačili rozohrávku súpera preč zo svojej polovice, hostia zakladajú svoj ďalší útok až od svojho brankára Mandandu.
     
    24
    Island sa znova skúšal presadiť cez rýchly brejk, ale znova len odovzdal loptu súperovi späť a tak sledujeme ďalšie útočné ťaženie Francúzska.
     
    23
    Individuálne sa v pokutovom území súpera snažil presadiť Coman, ale previnil sa len útočným faulom a tak loptu odovzdal na kopačky súpera.
     
    22
    Rýchly prechod na útočnú polovicu teraz Islandu nevyšiel a tak je znova pri lopte Francúzsko. Pomaly sa dostávame za polovicu prvého polčasu a stále čakáme na výraznejšiu šancu v tomto zápase.
     
    21
    V útoku sa teraz výraznejšie nepresadil ani Griezmann a Halldórsson sa chystá k ďalšiemu odkopu od svojej brány.
     
    20
    Štadión v Reykjavíku je viac než slušne zaplnený. Domáci fanúšikovia sa snažia čo najviac podporovať svoj tím vo veľmi dôležitom stretnutí v boji o Euro 2020.
     
    19
    Ale znova je pri lopte Francúzsko, ktoré sa už k nej dostáva čoraz častejšie. Island však ukazuje kvalitnú defenzivu a súpera stále do žiadnej vyloženej šance nepustil.
     
    18
    Hostia zvolili postupnú kombinácie a celé to vyvrcholilo len nepresným centrom v podaní Digneho. Island sa už takisto pokúša o postupný prechod dopredu.
     
    17
    Takže domáci tréner musel už takto skoro striedať. V hre sa už pokračuje ďalej, pri lopte je momentálne Francúzsko.
     
    16
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Johann Gudmundsson, prichádza Jón Bödvarsson.
     
    15
    Hra sa teraz musela prerušiť, pretože domáci reprezentant Gudmundsson ostal ležať na trávniku a musí za postranú čiaru. Zrejme tu bude vynútené striedanie.
     
    14
    V tomto prípade nemusel zasahovať ani islandský brankár, pretože Matuidiho center nebol presný a lopta sa dostáva na kopačky domácej reprezentácie.
     
    13
    Mandanda dnes nahradil v bráne zraneného Llorisa, ktorý je stabilnou jednotkou Francúzska. Zatiaľ však nemusel nijakým spôsobom ukázať svoje kvality.
     
    12
    Domáci si precízne pripravili tento útok, s loptou do pokutového územia prenikol Traústason, ale jeho nevydarený center končí len u brankára Mandandy.
     
    11
    Sú tu však aj nepresnosti na oboch stranách a práve tie zabraňujú obom celkom, aby v útoku vymsleli aj niečo nebezpečnejšie.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka je už za nami, zatiaľ sme žiadnu zaujímavú príležitosť na jednej či druhej strane nevideli, ale oba celky sa snažia hrať aj naďalej aktívne.
     
    9
    Francúzsko skúšalo preniesť hru na voľného Digneho, ktorý zvolil dobrý nábeh, ale na túto loptu nemal nárok. Do kombinácie sa tak teraz môže dostať Island.
     
    8
    Hosťujúca reprezentácia založila ďalší rýchly protiútok, ale výbornú robotu v defenzíve odviedol Bjarnason, ktorý loptu upratal do bezpečia. Francúzsko však môže pokračovať vo svojom útoku.
     
    7
    Island založil rýchly protiútok a získal aj rohový kop. Ten však už domáci úspešne realizovať nedokázali a tak je lopta na kopačkách Francúzska.
     
    6
    V akcii už boli aj obaja brankári. Halldórsson spoločne s Mandandom však riešili len odkopy od svojich brán po nepresných útokoch súpera.
     
    5
    Momentálne je pri lopte úradujúci svetový šampión, ktorý však v tomto prípade zvolil postupný prechod do útoku. Island sa okamžite snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    4
    Zatiaľ sledujeme rýchle útočné výpady na oboch stranách, ale obom tímom sa nedarí v koncovke. Island aj Francúzsko však naznačili, že chcú hrať dnes aktívne.
     
    3
    Pavar potiahol rýchly útok Francúzska až do pokutového územia domácich, jeho center zblokoval Island na rohový kop. Ten už Griezmann stihol rozohrať, ale nič zaujímavého nepriniesol.
     
    2
    Island sa okamžite pustil do útoku a sledovali sme zaujímavý prízemný center pred bránu Francúzska. Gudmundsson sa dral do zakončenia, ale chýbal mu azda krok do zakončenia.
     
    1
    Prvý polčas tohto reprezentačného stretnutia sa začal, výkop patril domácim futbalistom v modrých dresoch, hostia nastupujú v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba reprezentačné celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový večer! V týchto dňoch prebiehajú kvalifikačné boje o Euro 2020 a ide už naozaj o veľa, hrajú sa veľmi dôležité stretnutia. Základná skupina H je ešte poriadne zamotaná a nasledujúce zápasy budú pre tímy, ktoré bojujú o postup kľúčové. V Reykjavíku sa dnes predstaví úradujúci svetový šampión z Francúzska, ktorý odohrá dôležité stretnutie proti Islandu. Domáca reprezentácia ma o tri body menej ako jej dnešný súper a dnes potrebuje bodovať naplno, aby si posilnila svoje šance na postup. Prvý vzájomný zápas v tejto skupine dopadol lepšie pre Francúzsko, ktoré triumfovalo vysoko 4:0, ale dnes ho čaká zápas na horúcej islandskej pôde. Mali by sme tak byť svedkami zaujímavého stretnutie a verme, že sa pri jeho sledovaní nudiť nebudeme. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime!
     
    Úvodné zostavy:

    Island: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason – Gudmundsson, Sigurjónsson, B. Bjarnason, Traustason – Sigthórsson, G. Sigurdsson (C)

    Náhradníci: I. Jónsson, Kristinsson – Bödvarsson, Finnbogason, Fjóluson, Fridjónsson, Hermannsson, Hallfredsson, Ingason, Kjartansson, Sävarsson, Sigurdsson

    Francúzsko: Mandanda – Pavard, Lenglet, Varane (C), Digne – Matuidi, Kanté, Tolisso – Griezmann, Giroud, Coman

    Náhradníci: Maignan, Aréola – Ben Yedder, Lucas Hernández, Kimpembe, Ikoné, Lemar, NDombèlé, Sidibé, Moussa Sissoko, K. Zouma

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Giorgio Peretti – Massimiliano Irrati (Taliansko)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné mužstvá Islandu a Francúzska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Aj dnes pokračujú kvalifikačné stretnutia o Euro 2020. Skupina H patrí medzi tie najvyrovnanejšie a v Reykjavíku sa odohrá veľmi dôležité stretnutie medzi domácim Islandom a úradujúcim majstrom sveta z Francúzska.

    Domáca reprezentácia má momentálne na svojom konte 12 bodov za 4 výhry, v dvoch prípadoch Island nebodoval. Island si situáciu v skupine skomplikoval v poslednom zápase, keď prehral na pôde Albánska 4:2 a momentálne mu patrí tretia nepostupová pozícia, so stratou troch bodov na vedúce Turecko, ale aj na druhé Francúzsko.

    Hosťujúca reprezentácia má teda na svojom konte 15 bodov, ale kvôli horšiemu vzájomnému stretnutiu je na druhom mieste za Tureckom. V poslednom zápase si Francúzsko poradilo s Andorou 3:0 a upevnilo si tak druhú postupovú pozíciu.

    Prvé stretnutie vo Francúzsku zvládol lepšie majster sveta, keď jednoznačne vyhral 4:0. Pre oba celky je toto veľmi dôležité stretnutie a tak verme, že sa máme na čo tešiť. Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Revaj

    Góly: 66. Giroud (pen.)

    Karty:   43. R. Sigurdsson (ISL), 63. Sigurjónsson (ISL) – 30. Giroud (FRA), 69. Varane (FRA), 88. Tolisso (FRA)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:6.
    Island: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason – Gudmundsson (16. Bödvarsson), Sigurjónsson (73. Finnbogason), B. Bjarnason, Traustason (81. Sigurdsson) – Sigthórsson, G. Sigurdsson (C).
    Náhradníci: I. Jónsson, Kristinsson – Bödvarsson, Finnbogason, Fjóluson, Fridjónsson, Hermannsson, Hallfredsson, Ingason, Kjartansson, Sävarsson, Sigurdsson.

    Francúzsko: Mandanda – Pavard, Lenglet, Varane (C), Digne – Matuidi, Kanté, Tolisso – Griezmann, Giroud (78. Ben Yedder), Coman (88. Ikoné).
    Náhradníci: Maignan, Aréola – Ben Yedder, Lucas Hernández, Kimpembe, Ikoné, Lemar, NDombèlé, Sidibé, Moussa Sissoko, K. Zouma, Pléa.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Giorgio Peretti – Massimiliano Irrati (Taliansko)