Toronto – St. Louis 2:3 (kon.) | Columbus – Buffalo 4:3 (po pr.)
koniec
Toronto Maple Leafs
2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
St. Louis Blues
cz Utorok 08.10.2019, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Partner:
     
    59:48
    Jeden z hostujících hráčů od červené čáry těsně minul prázdnou branku Toronta! Domácí už mají hodně málo času...
     
    58:16
    Dělovka Barrieho od modré čáry skončila těsně vedle!
     
    57:49
    Domácí hrají s šesti hráči, tedy s prázdnou brankou!
    55:56 V oslabení měl na hokejce vyrovnání Michejev. Binnington byl proti.
     
    55:56
    V oslabení zahrozilo domácí duo Kasperi Kapanen a Ilja Michejev. Druhý jmenovaný z bezprostřední blízkosti nezvedl kotouč nad položený pravý beton Binningtona!
     
    55:03
    Nakonec to vzal na sebe Ryan O'Reilly, jehož střelu má Andersen v lapačce. Vyloučeným hráčem je Jake Muzzin, ten dostal trest za sekání.
     
    52:05
    Teď měl ale velkou šanci Mitchell Marner! Domácí útočník přestřelil dorážku z bezprostřední blízkosti.
    47:51 Alex PIETRANGELO - 2:3
     
    47:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté strhávají vedení na svou stranu! Za brankou se dostal k odraženému puku David Perron, který si s ním vybruslil na levý kruh. Následně našel přesnou přihrávkou ALEXE PIETRANGELA, jenž měl před sebou poloodkrytou branku, ale také musel střílet z ostrého úhlu. Zvládl to dokonale, touš poslal nad betonem přesouvajícího se Andersena do sítě – 2:3. Asistence: David Perron a Sammy Blais.
     
    41:39
    Do křížku se dostal domácí útočník Trevor Moore s hostujícím bekem Carlem Gunnarssonem. Prvně jmenovaný je vyloučen za napadení, druhý za krosček. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
    39:12 Brayden SCHENN - 2:2
     
    39:12
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hostující útočné snažení ale pokračovalo! Právě Schwartz dokázal z rohu hřiště najít BRAYDENA SCHENNA, který byl mezi kruhy úplně sám a trefil se mezi betony Frederika Andersena – 2:2. Asistence: Jaden Schwartz a Vladimir Tarasenko.
     
    39:03
    Jaden Schwartz ve velké šanci! Sám před Andersenem ale neuspěl!
     
    36:22
    Carl Gunnarsson zasáhl vysokou holí Johna Tavarese. Přesilovka pro domácí celek.
     
    36:05
    Velký tlak, který si vytvořila Tavaresova formace! V šanci byl Michell Marner, poté pálil i Jake Muzzin, ale Binnington dokázal vše zvládnout!
     
    32:22
    Za nedovolené bránění je vyloučen Justin Holl. Přesilovka pro hosty.
    31:58 William NYLANDER - 2:1
     
    31:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je tu velký obrat Maple Leafs! Nylander zavezl puk do útočného pásma, kde nahrál Johnsonovi. Ten okamžitě přenesl hru na Codyho Ceciho, jenž ještě nahrál před branku WILLIAMOVI NYLANDEROVI, který krásnou kombinaci zakončil brilantní forhendovou kličkou, po níž zasouval puk do odkryté klece. Oba góly Toronta dělilo jen 24 sekund – 2:1. Asistence: Cody Ceci a Andreas Johnsson.
    31:34 Frédérik GAUTHIER - 1:1
     
    31:34
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí srovnávají! Binnington posunul puk za branku na svého obránce, kterého ale okamžitě napadal Gauthier. Ten dostal kotouč na Jasona Spezzu, který ještě Binningtona nepřekonal, ale ze vzduchu dokázal hrací předmět sklepnout zpět před branku a FRÉDÉRIK GAUTHIER ho už dokázal uklidit na místo určení. Asistence: Jason Spezza a Nic Petan.
    28:31 Oskar SUNDQVIST - 0:1
     
    28:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Obhájci Stanley Cupu se ujímají vedení! Barbašev nahrál ve středním pásmu OSKAROVI SUNDQVISTOVI, který přejel útočnou modrou a golfákem z pravé strany na bližší tyčku propálil brankáře Andersena. Asistence: Ivan Barbašev a Jordan Binnington.
    26:44 Výborné zákroky Jordana Binningtona.
     
    26:44
    Krásná spolupráce Marnera, Kerfoota a Kapanena! Proti střele posledně jmenovaného se bleskurychle přemístil Jordan Binnington. Další výtečný zákrok brankáře Blues!
     
    25:58
    Na branku St. Louis se řítil ve velké rychlosti Andreas Johnsson. Zamířil jen do vyrážečky výtečného Binningtona!
     
    22:36
    Rasmus Sandin dostává trest za hákování. Uvidíme přesilovku Blues.
     
    22:18
    Šance hostí! Po přenesení hry pálil Alexander Steen. Andersen puk neudržel a tak přišla ještě dorážka, která skončila vedle domácí svatyně.
     
    16:20
    Barrie nahrál na levý kruh Jasonovi Spezzovi. Ten puk nahodil na branku, kde ho neprotlačil za Binningtona William Nylander!
     
    15:10
    Teď Binnington na ránu Austona Matthewse už nedosáhl, ovšem zachránila ho tyčka!
     
    14:22
    Po reklamní přestávce si domácí zahrají první přesilovku. David Perron je potrestán za nedovolené bránění.
    12:29 Matthews mířil bekhendem vedle.
     
    12:29
    Hosté chybovali v rozehrávce a hra se tak okamžitě otočila proti jejich brance. Auston Matthews už najížděl v podstatě sám na Binningtona, ale bekhendem branku netrefil. Následně ještě centr Toronta zpoza branky nabíjel Nylanderovi, ani ten však gólmana Blues nepřekonal!
     
    06:30
    Dobře to udělal Schwartz, který z pozice na modré čáře procpal puk na před brankou nepokrytého Braydena Schenna. Ten ale netrefil svatyni Toronta!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 32. F. Gauthier (Spezza, Petan), 32. W. Nylander (Ceci, A. Johnsson) – 29. Sundqvist (Barbašev, Binnington), 40. B. Schenn (Schwartz, Tarasenko), 48. Pietrangelo (Perron, Blais)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Ceci, Rielly (A), Barrie, Muzzin, Holl, Sandin – Marner, Tavares (C), Kapanen – W. Nylander, Matthews (A), A. Johnsson – Moore, Kerfoot, Michejev – F. Gauthier, Spezza, Petan.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Bouwmeester, Faulk, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Blais – Sanford, Bozak, Fabbri – Steen (A), Sundqvist, Barbašev.

    Rozhodca: Brenk, Meier – Gawryletz, Shewchyk

    Diváci: 19 466