Odpolední program (7. den) (kon.) | Večerní program (7. den) (kon.)
koniec udalosti
Odpolední program (7. den)

cz Štvrtok 03.10.2019, 15:35Majstrovstvá sveta
     
    TyčM
    Niklas Kaul se nakonec rozhodl skončit na pěti metrech, což mu zajistilo osobní rekord a přísun 910 bodů! Škoda, že nepokračoval, přece jen neshodil ani jednou.
     
    TyčM
    Tak už máme v tyči jenom jednoho zástupce! Pawel Wiesiolek totiž shazuje rovných 5 metrů, a tak si připisuje 880 bodů za 490 centimetrů, což je jeho osobní rekord.
     
    TyčM
    Páni, Damian Warner shazuje laťku ve výšce 470 centimetrů i na třetí pokus a tyč pro něj končí! Navíc to znamená, že se propadne v průběžném pořadí!
     
    OštěpŽ
    Kateřina Cachová má za sebou už všechny tři pokusy na oštěpu. Od prvního hodu se žádného zlepšení nedočkala, a tak její nejdelší pokus měří 46,11 metru.
     
    TyčM
    Thomas van Der Plaetsen končí na 530 centimetrech a jediným zástupcem v tyči ve skupině A je estonský atlet Maicel Uibo!
     
    OštěpŽ
    První hod oštěpem má za sebou česká sedmibojařaka Kateřina Cachová, její oštěp letěl do vzdálenosti 46,11 metru a v první sérii byla sedmá nejlepší!
     
    KouleM
    Paráda! Tomáš Staněk se ve třetím pokus předvedl a kvalifikuje se do finále! Kvalifikační limit překonal o dvanáct centimetrů a uvidíme ho i ve finále, kde se může stát cokoliv.
     
    KouleM
    Nyní už to vypadalo hodně nadějně v podání Tomáše Staňka, ale postup českému borci nadále uniká. Vrhl koulí totiž jen 20,73 metru a do limitu mu zbývá sedmnáct centimetrů. Má před sebou ještě jeden vrh!
     
    TyčM
    Nyní už je to jasné! Kevin Mayer ukončuje své působení v desetiboji z důvodu zranění a svůj titul z MS v roce 2017 neobhájí! Nyní je k vítězství nejblíže Damian Warner, jenž má na dalšího Kanaďana náskok 129 bodů. Pro Francouze je to však těžký konec, vidíme i slzy v jeho očích, ale evidentně to nejde...
     
    TyčM
    Tohle je dost možná konečná pro Kevina Mayera! Toho evidentně limituje zranění zadního stehenního svalu, když dvakrát jen proběhl osmou disciplínu, to nevypadá dobře!
     
    TyčM
    Devon Williams, kterému dosud patřilo sedmé místo se také hodně propadne! Jako jediný začínal na 450 centimetrech a Američan pokaždé shodil.
     
    Disk M
    Ještě hůře je na tom však Lindon Victor, kterému po šesti disciplínách patřilo čtvrté místo! Nezapsal totiž ani jeden pokus a s dobrým umístěním se může rozloučit.
     
    Disk M
    Damia Warner právě přenechal první příčku francouzskému favoritovi Kevinu Mayerovi! Při posledním hodu totiž vyšlápl z kruhu, takže jeho platný pokus měří pouhých 42,19 metru.
     
    DálkaŽ
    Ani poslední skok v podání Kateřiny Cachové nebyl vůbec dobrý! Pouhých 552 centimetrů... Nejdelší skok tak předvedla v první sérii, ale připíše si jen 786 bodů a se dá čekat propad.
     
    Disk M
    Německý zástupce Niklas Kaul předvádí nejdelší hod v celém desetiboji! Jako jediný totiž zatím překonal čtyřicet devět metrů, a to rovnou o dvacet centimetrů, ještě vylepší osobní rekord.
     
    DálkaŽ
    A vedoucí žena sedmiboje právě předvedla nejdelší skok ze všech! Dolétla až do vzdálenosti 6 metrů a 77 centimetrů, zisk 1095 bodů!
     
    Disk M
    Damian Warner má za sebou první hod, a ten se mu tedy hodně nepovedl. Hodil totiž necelých 40 metrů! Ještě má ale k dispozici dva pokusy...
     
    DálkaŽ
    Svůj první skok má za sebou i Kateřina Cachová! Ta však dolétla jen do vzdálenosti 579 centimetrů. To je skoro půl metru za jejím letošním nejlepším výkonem.
     
    Disk M
    Je za námi první skupina desetiboje mužů, která má za sebou tři pokusy v hodu diskem. Nakonec nejdále hodil Ilja Škureňjov, jenž poslal disk na vzdálenost 48,75 metrů a už je pouhé dva body za Kanaďanem Lepagem. Uvidíme, co přinese druhá skupina, která začne v 17:35.
     
    Disk M
    Muž, od kterého se toho čeká nejvíce, tedy Kevin Mayer, se dostal do vedení v hodu diskem ve své skupině, kde však nemá největšího soupeře. Disk však letěl až na 48 metrů a 34 centimetrů!
     
    110mpř
    A konečně jsme viděli běh pod čtrnáct vteřin, který opanoval největší favorit! Damian Warner zaběhl trať za 13.56 a navýší náskok na své pronásledovatele. Největší favorit na zisk titulu Kevin Mayer doběhl jako druhý a získal o 41 bodů méně než Warner!
     
    110mpř
    Největší favorit tohoto běhu Kai Kazmirek odstoupil někde v polovině trati! Bronzový medailista z posledního MS medaili neobhájí.

    Denisa Józsová