Odpolední program (7. den) (kon.) | Večerní program (7. den) (kon.)
koniec udalosti
Odpolední program (7. den)

cz Štvrtok 03.10.2019, 15:35Majstrovstvá sveta
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:49:26)
     
    Z odpoledního programu je to pro dnešek vše! V sedmiboji jsme viděli Kateřinu Cachovou, ale té se moc nedařilo. Kvůli tomu jí patří až sedmnácté místo a na nějaký velký posun to nevypadá. Radost však udělal všem český koulař Tomáš Staněk, jenž postoupil do finále, když splnil kvalifikační limit.

    Dramatickou podívanou přinese hlavně sedmiboj mužů. Z toho musel z důvodu zdravotních potíží odstoupit hlavní favorit na zlato Kevin Mayer, jenž po sedmi disciplínách vedl. Velký přetřes v pořadí přinesl skok o tyči. Po ní se totiž do vedení dostal Pierce Lapage, který vede před druhým Iljou Škureňjovem o pouhé dva body. Velký boj je i hned za nimi, jelikož na třetím místě je dvojice Naicel Uibo a Damian Warner, kteří mají shodně 7073 bodů.
     
    Průběžné pořadí desetiboje po osmi disciplínách:

    1. Pierce Lepage – 7097 bodů
    2. Ilja Škureňjov – 7095 bodů
    3. Maicel Uibo – 7073 bodů
    3. Damian Warner – 7073 bodů
    5. Solomon Simmons – 6860 bodů
     
    TyčM
    Niklas Kaul se nakonec rozhodl skončit na pěti metrech, což mu zajistilo osobní rekord a přísun 910 bodů! Škoda, že nepokračoval, přece jen neshodil ani jednou.
     
    TyčM
    Tak už máme v tyči jenom jednoho zástupce! Pawel Wiesiolek totiž shazuje rovných 5 metrů, a tak si připisuje 880 bodů za 490 centimetrů, což je jeho osobní rekord.
     
    TyčM
    Čtveřice skokanů o tyči skončila na výšce 480 centimetrů. Těmi jsou Fredrik Samuelsson, Vitalij Žuk, Pieter Braun a Solomon Simmons. Všichni zapsali shodně 849 bodů.
     
    TyčM
    Ve skoku o tyči, který se koná v rámci desetiboje už pokračují poslední dva závodníci, kterými jsou Němec Niklas Kaul a Polák Pawel Wiesiolek.
     
    Postupující do finále koule:

    Tomas Walsh 21,92m (Q)
    Darlan Romani 21,69m (Q)
    Ryan Crouser 21,67 (Q)
    Armin Snančević 21,51m (Q)
    Darrell Hill 21,25 (Q)
    Konrad Bukowiecki 21,16m (Q)
    Jacko Gill 21,12m (Q)
    Tomáš Staněk 21,02m (Q)
    Filip Mihajlević 21m (Q)
    Tim Nedow 20,94m (Q)
    Chukwuebuka Enekwechi 20,94m (Q)
    Joe Kovacs 20,92m (Q)
     
    TyčM
    Páni, Damian Warner shazuje laťku ve výšce 470 centimetrů i na třetí pokus a tyč pro něj končí! Navíc to znamená, že se propadne v průběžném pořadí!
     
    KouleM
    Mezitím se nám také rozjela druhá skupina v rámci mužské koule. Postup do finále si po prvním vrhu vybojovala hned trojice atletů – Ryan Crouser, Jacko Gilla Joe Kovacs. Po druhém hodu dosáhl na finále Filip Mihaljević.
     
    TyčM
    Estonec Maicel Uibo už také končí! Předvedl však parádní výkon, když má přeskočeno 540 centimetrů, díky čemuž získal 1035 bodů.
     
    Pořadí sedmiboje po oštěpu:

    1. Katarina Johnson-Thompsonová (5976 bodů)
    2. Nafissatou Thiamová (5839 bodů)
    3. Verena Preinerová (5579 bodů)
    4. Kendell Williamsová (5558 bodů)
    5. Nadine Broersenová (5541 bodů)
    ...
    17. Kateřina Cachová (5120 bodů)
     
    OštěpŽ
    Kateřina Cachová má za sebou už všechny tři pokusy na oštěpu. Od prvního hodu se žádného zlepšení nedočkala, a tak její nejdelší pokus měří 46,11 metru.
     
    TyčM
    Thomas van Der Plaetsen končí na 530 centimetrech a jediným zástupcem v tyči ve skupině A je estonský atlet Maicel Uibo!
     
    TyčM
    Ilja Škuňjerov, Pierce Lepage a Kai Kazmirek právě skončili na skoku o tyči! Všichni tři mají samozřejmě shodně zapsáno, a to 520 centimetrů. V soutěži už pokračují jen Thomas Van der Plaetsen a Maicel Uibo ve skupině A.
     
    OštěpŽ
    První hod oštěpem má za sebou česká sedmibojařaka Kateřina Cachová, její oštěp letěl do vzdálenosti 46,11 metru a v první sérii byla sedmá nejlepší!
     
    TyčM
    Damian Warner začal už na 450 centimetrech. Tyč dopadla pro vedoucího závodníka dobře, takže teď na "dálku" bojuje s dalším kanadským atletem.
     
    TyčM
    Dalším, který končí v tyčkařském sektoru, konkrétně ve skupině A, je Estonec Janek Oiglane, jenž má zapsaných konečných pět metrů.
     
    OštěpŽ
    A pokračuje nám už i sedmiboj. Tentokrát se atletky představí v sektoru oštěpu. Součásti sedmiboje je samozřejmě i Češka Kateřina Cachová.

    Denisa Józsová