Slavia – HC Litvínov 1:6 (kon.) | Hradec Králové – Zlín 5:6 (kon.) | Liberec – Vítkovice 4:5 (po pr.)
Mladá Boleslav – Třinec 2:1 (po pr.) | Sparta Praha – Chomutov 4:3 (po pr.) | Pardubice – Olomouc 3:0 (kon.)
Kometa Brno – Salzburg 4:1 (kon.)
koniec po predl.
HC Sparta Praha
4:3 (0:1, 3:1, 0:1 - 1:0)
Piráti Chomutov
cz Sobota 07.09.2019, 12:45 • Tipsport arena, Praha - Holešovice • turnaj O Pohár DHL • 2. kolo
Partner:
     
    Končí hodně divoké utkání, v němž byly vidět góly, velké šance i řada trestů, které zápas významně ovlivnily. Chomutov dal sice dva góly v oslabení, přesto si odváží jen bod, protože v prodloužení rozhodl o výhře Sparty útočník Josef Slavíček. (15:01:17)
     
    Konec zápasu.
     
    62:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané to přece jen dokázali! Krátce po návratu hostujícího hráče se vyplatil důraz JOSEFA SLAVÍČKA, který protlačil kotouč za záda Richarda Běhuly a rozhodl o vítězství svého týmu. Asistence: Marek Bláha, Jakub Prchal.
     
    62:01
    Sparta má na ledě hodně prostoru, Marek Bláha však z druhé vlny pálí nad branku.
     
    61:32
    Severočeši následný tlak ustáli a poslední vteřiny už se hrají mimo jejich obranné pásmo.
     
    60:40
    Prodloužení začíná a Sparta hraje ve čtyřech proti třem. Dělovky Michaela Krutila i Jakuba Konečného končí na brusli bránícího hráče Chomutova.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Divoká třetí třetina končí a stejně jako ve včerejším utkání Sparty rozhodne nastavení. Chomutov dokázal vyrovnat ve svém oslabení, čímž si vybojoval alespoň bod. O druhý se bude bojovat v prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:00
    Závěrečný hvizd přináší i další vyloučení Chomutova. Na trestnou lavici usedne Denis Zeman (CHM).
     
    59:57
    Na druhé straně ještě ujel Jakub Konečný a s obráncem na zádech stihl prověřit Richarda Běhulu.
     
    59:46
    A možná ne! Denis Zeman tvrdě vypálil od modré čáry, po puku se ještě natahoval Tomáš Koblížek, ale domácí brankář vyrazil kotouč vyrážečkou.
     
    59:25
    Severočechům se však nedaří dostat kotouč natrvalo do útočného pásma a prodloužení už visí ve vzduchu.
     
    58:50
    Chomutov ale zkrácenou přesilovku nedokázal využít. Sparta se osvobozuje, jenže pořád nemá klid. Do konce třetiny ji čeká hra ve čtyřech, pokud samozřejmě Piráti neudeří.
     
    58:16
    Domácí útočník se po brankáři ještě ohnal, za což dostává dvě minuty za sekání. Dominik Arnošt (SPA) kromě toho obdržel dvě rány od soupeřů a posílá svůj tým do tří.
     
    58:16
    Nepřesnou kombinaci však málem potrestal Dominik Arnošt, jenž projel po pravé straně a střelu poslal do náručí Richarda Běhuly.
     
    57:56
    Sparta dostává kotouč až za branku Richarda Běhuly, který zastavuje kotouč svým spoluhráčům. Další útok Pirátů.
     
    57:25
    Na modré čáře vypálil tvrdě Denis Zeman, jenže se vzápětí ozval hvizd sudího. Obránce Chomutova totiž neuhlídal kotouč za modrou čáru a byl odpískán ofsajd.
     
    57:14
    Chomutov drží útočné pásmo, kombinuje a čeká na příležitost vystřelit. Využije tuto přesilovku k rozhodnutí zápasu?
     
    56:38
    Střídačka Sparty ocenila tvrdý zákrok Františka Gajdoše (SPA) křikem a bušením do mantinelu, jenže rozhodčímu se nelíbil. Domácímu hráči udělil dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    56:11
    Chomutov se neúspěšně ucházel o pevnou pozici v útočném pásmu, což se na druhé straně přihodilo také Spartě.
     
    55:28
    Sparta vyslala na branku tři střelecké pokusy od modré čáry, leč ani jeden k brance nedoletěl. Chomutov pracuje před svým brankářem dobře.
     
    55:16
    Sparta následně vybojovala útočné pásmo, kde se bude vhazovat po levici chomutovského brankáře.
     
    54:57
    Výborný zákrok domácího brankáře! Nejprve si poradil s bekhendovým pokusem Libora Švece a vzápětí dostal na pravém kruhu nabito Dominik Vaněk, kterého Oldřich Cichoň vychytal v přesunu lapačkou.
     
    54:28
    Domácí František Gajdoš si udělal projížďku obranným pásmem Chomutova. Nejprve vyvezl puk, objel branku, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel, až si najel na modrou čáru a sám bez úspěchu zakončil.
     
    53:56
    Na levé straně zkoušel střílet z kruhu pro vhazování Marek Bláha, ale jeho střelu zastavil obětavým pádem jeden z bránících hráčů.
     
    53:33
    Sparta po vhazování drží kotouč na útočné polovině, přesto se jí podařilo usadit v útočném pásmu až v posledních vteřinách hry.
     
    53:05
    Jan Prokop na pravé straně přebruslil hráče a prověřil Oldřicha Cichoně, který si situaci na přední tyčce pohlídal. Naprosto stejně skončila akce i na druhé straně, kde si s pokusem domácího hráče poradil Richard Běhula.
     
    52:40
    Útok Sparty zastavuje ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    52:17
    Máme za sebou možná rozhodující pasáž. Sparta zvládla dvě minuty ve třech hráčích, přestože se její hráči i s brankářem řádně zapotili.
     
    51:49
    Tentokrát už Oldřich Cichoň udržel puk a hru přerušil. Následně se Sparta dokázala osvobodit a hru uklidnit.
     
    51:17
    Piráti kombinuj, a když to jenom trošku jde, střílí. Když už ale vypálí, míří buď mimo, nebo jejich střelu zastavují obětaví sparťané.
     
    50:37
    Tlak Chomutova pochopitelně narůstá. Piráti zatím obstřelují jen mantinely za brankou, přesto se má Oldřich Cichoň co ohánět.
     
    50:10
    Brankář Oldřich Cichoň (SPA) i obránce Michael Krutil (SPA) tak dostávají menší trest a dávají Chomutovu slibnou šanci na odskočení.
     
    50:10
    Tak pozor, to je zajímavá situace! Nejprve u mantinelu fauloval Michael Krutil a po odpískání projel brankovištěm Sparty jeden z hráčů Pirátů. Domácí brankář však neudržel nervy, sekl ho přes ruce a dostává dvě minuty, což znamená plnohodnotnou přesilovku 5 na 3!
     
    50:05
    Tlak Chomutova pokračuje kolem sparťanské branky, bude se opět vylučovat.
     
    49:44
    Jak Tomáš Tomek (SPA), tak i Josef Koláček (CHM) dostávají menší trest za hrubost.
     
    49:44
    Emoce narůstají! Domácí hráč dohrál u mantinelu svého soupeře, což se hostující střídačce nelíbilo, protože za podobný souboj dostala dvě minuty. Vzápětí se do sebe v rohu kluziště pustili Tomáš Tomek a Josef Koláček, jejichž bitka skončila rychlým pádem na led.
     
    49:23
    Piráti obléhají branku Sparty. Denis Zeman pálil pouze do plexiskla za brankou a následně vedle levé tyčky.
     
    49:04
    Chomutov tlak ustál a jeho zkrácená přesilová hra začíná útočným výpadem.
     
    48:36
    Sparta ve vyrovnaném počtu hráčů útočí a zahrozila jako první. Střela Jiřího Obadala z mezikruží však mířila mimo branku.
     
    47:57
    Vrátka se tentokrát otevírají také na straně Sparty, protože Matěj Kuracina (SPA) přidává do svých statistik také dvě minuty za napadení.
     
    47:47
    Tlak Sparty nadále pokračuje, ale bez kýženého efektu. Další vyhození Chomutova, po němž unavení Piráti střídají.
     
    47:21
    Sparta tak měla k dispozici půl minuty hry pěti proti třem, kterou strávila v útočném pásmu, ale výraznější šanci si nevypracovala a Chomutov se osvobozuje.
     
    46:49
    Rozhodčí jsou dnes na Chomutov přísní, ale právem. U mantinelu si počínal nedovoleně Jakub Jaroš (CHM), který dostává dvě minuty za podrážení.
     
    46:38
    Dělovka Františka Gajdoše skončila na výstroji připraveného brankáře Chomutova, po němž se k puku dostal jeden z bránících hráčů a poslal ho daleko od své branky.
     
    46:09
    Krátce po jejich osvobození se sparťanští útočníci vrátili, jmenovitě Dominik Arnošt, jehož střelu z otočky srazil Richard Běhula do ochranné sítě.
     
    45:48
    Hráči obou týmů pokračují v souboji o kotouč v rohu obranného pásma Pirátů. Těm se daří rozbít kombinaci Sparty.
     
    45:19
    Chomutovský Jakub Veselý (CHM) dnes nemá svůj den, protože už potřetí míří na trestnou lavici. Tentokrát zboural u mantinelu mezi střídačkami Marka Bláhu a za tvrdé pozdní dohrání dostává dvě minuty.
     
    45:04
    Domácí Václav Rubeš neuspěl ani na třetí pokus, když tentokrát vystřelil vedle chomutovské branky. Hra je následně přerušena kvůli ofsajdu.
     
    44:42
    Domácí drží kotouč na svých hokejkách, kombinují, ale do střelecké pozice se dostat nemohou.
     
    44:05
    Ke dvěma střeleckým pokusům se na modré čáře dostal Václav Rubeš, ale první dělovku poslal jen nad branku a podruhé trefil tyčku s betonem hostujícího brankáře. Sparta nadále pokračuje v přesilové hře v útočném pásmu.
     
    43:19
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dobře, ukvapil jsem se, protože ono to má vlastně i své výhody. Chomutov totiž už podruhé udeřil ve vlastním oslabení, když se dostal do úniku JAN PROKOP a svou střelou k pravé tyčce vyrovnává. To je těžká rána pro Spartu.
     
    43:10
    Trenéři Chomutova to dnes mají těžké, protože spoustu času hraje tým v oslabení. S ním se bude muset vypořádat i tentokrát, protože Jakub Veselý (CHM) dostává menší trest za hákování.
     
    42:51
    Nepřesná střela z levé strany se jen svezla po mantinelu až do obranného pásma Sparty, která ho opět sbírá do své moci.
     
    42:27
    Útočný výpad Chomutova neslavil úspěch ani tentokrát. Hra se tak vrací do jeho obranného pásma, kde se snaží prosadit sparťané.
     
    41:37
    Při osvobození Pirátů skončil na ledě jeden z jejich hráčů, což se hostující lavičce nelíbilo, protože se dožadovala faulu. I díky neodpískání však mohla pokračovat akce, na jejímž konci prověřil domácího brankáře Michal Janeček – bez úspěchu.
     
    41:28
    Rozhodčí foukl do píšťalky kvůli hře vysokou holí. Bude se vhazovat po pravici brankáře Chomutova.
     
    41:07
    Kotouč je v posledních desítkách vteřin ve všech částech hrací plochy, ale ani jednomu z týmů se nedaří vytvořit trvalý tlak.
     
    40:20
    Sparta navázala na druhou třetinu, respektive to byl opět Jakub Prchal, kdo z prvního útoku vystřelil a jeho ránu zastavil Richard Běhula levým betonem. Na druhé straně střílel Vít Seemann, jehož nahozený puk na přední tyčku jeho spoluhráč netečoval.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Severočeši to zvládli, ale do kabin odchází v poněkud horším rozpoložení, než po třetině první. Sparta totiž zlepšila své přesilovky, udeřila celkem třikrát, a přestože po vyrovnání inkasovala gól v oslabení, nakonec dokázala stav zápasu otočit. Od obou týmů však sledujeme pěkný hokej, který bude doufejme pokračovat i ve třetí třetině. Ta začne ve 14:19.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Piráti sice vyhráli vhazování, jenže vzápětí o kotouč přišli a v závěru druhé třetiny se musí bránit kombinaci Sparty.
     
    39:29
    Sparta se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    39:06
    Pražanům se podařilo dostat kotouč ven ze třetiny a zaútočit. Jmenovitě to byl Josef Slavíček, jenž pálil z levé strany mimo tři tyčky a podobně si na druhé straně vedl také jeden z hráčů Chomutova.
     
    38:31
    Chomutovu se daří držet Spartu na její obranné polovině hřiště, ba dokonce zahrozila, když z pravé strany střílel Peter Lobodowski. Jeho pokus však mířil jen nad horní tyčku.
     
    38:06
    Na druhé straně si Oldřich Cichoň pohlídal přední tyčku při sražené střele Chomutova, po níž přišla přihrávka rukou. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    37:53
    Další uklidňující zákrok Richarda Běhuly, jenž ukryl kotouč do lapačky a přerušuje poněkud divoké dění v okolí svého brankoviště.
     
    37:28
    Dění hry se vrátilo před branku Chomutova, kde se oba týmy střídají v držení kotouče. Spartě se však nedaří vytvořit souvislý tlak, zato Piráti mají problém s vyvezení kotouče.
     
    36:58
    Chomutov dostává kotouč na útočnou polovinu, kde se dostal do zakončení Michal Janeček a prověřil Oldřicha Cichoně. Oba týmy střídají, vhazovat se bude před brankou Sparty.
     
    36:27
    Rozhodčí nechal hru plynout, přestože se dlouho bojovalo o kotouč u mantinelu. Jak samotný sudí na hráče křičel, oba týmy si počínaly dovoleně i čistě, proto je nechal kotouč dolovat. Když už se ale situace zdála bezvýchodná, foukl do píšťalky.
     
    35:57
    Hra pokračuje kolem branky Chomutova, přesto se sparťanům nedaří vyprodukovat nějakou nebezpečnou šanci.
     
    35:10
    Nebezpečí pro Richarda Běhulu přišlo tentokrát z jeho pravé strany. Brankář Pirátů přízemní střelu pokryl a raději hru uklidnil přikrytím puku.
     
    34:55
    Individuální únik jednoho ze sparťanů nevyšel, protože ho na modré čáře zastavil dobrým defenzivním zákrokem hráč Chomutova.
     
    34:27
    Další dělovka z dílny Denise Zemana, kterou se jeho útočícímu parťákovi nepodařilo tečovat směrem na branku. Sparta má s rozehrávkou velké problémy.
     
    34:01
    Další dva pokusy Pirátů orazítkovaly pouze plexisklo za brankou, tudíž pokračujeme za těsného vedení Pražanů.
     
    33:36
    Do statistik se opět zapsal také Oldřich Cichoň, který musel zasahovat vyrážečkou proti povedené střele Denise Zemana od modré čáry.
     
    32:39
    Tribunami Tipsport areny se ozývá zasloužený potlesk. Náleží Richardu Běhulovi, který si v nepřehledné situaci před brankou našel kotouč a raději ho zalehl, čímž zabránil čtvrtému gólu domácích.
     
    32:13
    Zakázané uvolnění Chomutova vrací hru před jeho branku. Bude se vhazovat po levici brankáře Pirátů.
     
    31:54
    Na druhé straně naopak podržel Richard Běhula, jenž udržel kotouč po střele z levé strany a nedovolil dojíždějícím sparťanům, aby ho protlačili až za jeho záda.
     
    31:29
    Tlak Severočechů nakonec nepřinesl žádnou nebezpečnou střelu, proti které by musel Oldřich Cichoň zasahovat.
     
    30:37
    Krátce po gólu jsou aktivnější Piráti, jenže se jim nedaří vybojovat puk a ohrozit branku Richarda Běhuly.
     
    29:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí tak dlouho bojovali o útočné pásmo, až se dočkali i obratu. František Gajdoš pobídl na zadní tyčce VÁCLAVA RUBEŠE, jenž dostal kotouč za Richarda Běhulu a v pádu se mohl radovat z obratu ve skóre. Asistence: František Gajdoš, Jakub Konečný.
     
    28:49
    Sparta ujela do přečíslení tří na dva, když ho zakončil Marek Bláha. Jeho střela z mezikruží však proletěla pouze vedle pravé tyčky.
     
    27:59
    Severočeši se připravují o síly sami. V obranném pásmu totiž hákoval Lukáš Benda (CHM), což znamená další menší trest pro hosty.
     
    27:39
    Individuálně se zkoušel prosadit Daniel Bespalčenko, ale nakonec proletěl jen brankovištěm a kotouč za Richarda Běhulu neprotlačil.
     
    27:13
    Nahozený kotouč Tomáše Tomka nikdo z jeho spoluhráčů netečoval, proto jen proletěl kolem chomutovské branky. Tlak Sparty však trvá.
     
    26:47
    Po pravé straně se prodral do útočné třetiny Peter Lobodowski, ale neměl poblíž nikoho ze svých spoluhráčů a proti přesile bránících hráčů o kotouč přišel.
     
    26:07
    Už se jim to podařilo, protože Richard Běhula vyrazil sražený kotouč a následně ho ukryl do své lapačky. Piráti tuto kritickou chvilku ustojí.
     
    25:33
    Chomutovský brankář se společně se svými obránci musí mít na pozoru. Domácí nadále kombinují, zatímco hosté si musí připadat jako na kolotoči. Jejich střídačka je navíc dál, tudíž nemohou vystřídat.
     
    24:52
    Tlak Sparty pokračuje, protože trvá její klasická přesilovka. Defenziva Chomutova se však úspěšně brání.
     
    24:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí nakonec slibnou příležitost využívají. Na konci jejich kombinace v útočném pásmu stál JAN KRUPIČKA, jenž propálil Richarda Běhulu a stav zápasu je opět vyrovnaný. Asistence: Marek Bláha, Jakub Prchal.
     
    24:05
    Zajímavá šance na odpověď! Bezprostředně po vhazování totiž fauloval Jakub Veselý (CHM) a Sparta bude hrát zkrácenou přesilovku v pěti proti třem.
     
    24:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla hokejová paráda! Sparta lehkovážně rozehrála kotouč, kterého se v jejím obranném pásmu zmocnil Josef Koláček. Útočník Chomutova nezazmatkoval, zkrotil kotouč a parádní zadovkou našel na zadní tyčce zcela volného MIROSLAVA DANIHO, který už pouze doklepl kotouč do prázdné klece – 1:2. Asistence: Josef Koláček.
     
    23:28
    Úvodní snahu Sparty zabrzdil ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    23:07
    Krátce nato byla hra přerušena, protože si před vlastní brankou počínal nedovoleně Vít Seemann (CHM) a dostává menší trest za podrážení.
     
    23:01
    Na střelu z levé strany Richard Běhula pohotově zareagoval, když ji vyrazil pravým ramenem nad branku.
     
    22:45
    Chomutov udržel útočné pásmo, vyměnil si několik přihrávek, až na modré čáře vystřelil Martin Pöschl, jenže jeho puk trefil jen bránícího hráče.
     
    22:26
    Sparta se tentokrát osvobodila za cenu zakázaného uvolnění. Hra se vrací zpět před Oldřicha Cichoně.
     
    21:49
    Útočníci Michal Janeček a Martin Berčík dlouho drželi kotouč u mantinelu v útočném pásmu, ale do zakončení se nakonec neprodrali.
     
    21:11
    Pražany vstřelený gól nabudil, hosté mají problémy s rozehrávkou a napadáním domácích. Ti drží kotouč v útočném pásmu, leč se nemůžou usadit trvale.
     
    20:27
    Gólová situace se téměř opakoval. Jakub Prchal tentokrát trefil jen hlouček hráčů před brankou, z něhož vylovil puk Jan Krupička, ale střelou bekhendem zády k brance neuspěl.
     
    20:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bleskový úder domácích! Na led se vracel vyloučený hráč Chomutova, když v tom vystřelil Jakub Prchal, jehož nastřelený kotouč šťastně tečovali Marek Bláha s JANEM KRUPIČKOU až do chomutovské branky – 1:1. Asistence: Marek Bláha, Jakub Prchal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Končí první třetina, která nabídla několik zajímavých šancí na obou stranách, ale šťastnější jsou hráči Chomutova. Piráty poslal do vedení Jakub Veselý, jenž využil svůj samostatný únik. Sparta může litovat zejména neproměněných šancí a přesilových her. Druhá třetina začne přibližně ve 13:29.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    U levého mantinelu se opřel do puku ještě František Gajdoš, jehož střelu chomutovský brankář pokryl. Frustrovaný zadák domácích si pak neproměněný pokus vyčítal, což dal najevo bouchnutím hokejkou do mantinelu.
     
    19:30
    Výborný Oldřich Cichoň zabránil druhé trefě! Chomutov výborně brání obranné pásmo a dokonce se po levé straně dostal do úniku Tomáš Koblížek, jenž obešel obránce, ale na rozdíl od Jakuba Veselého si na domácího brankáře nepřišel, protože jeho lapačka byla rychlejší. Následné dorážce Patricka Pecha už zabránili domácí obránci.
     
    19:13
    Domácí mají kotouč ve své moci, jenže pouze na své polovině a daleko od chomutovské branky.
     
    18:49
    Sparta sice v úvodu početní výhody drží kotouč, jenže vyprodukovala jen střelu od modré čáry, která nemohla nadělat Richardu Běhulovi problémy.
     
    18:04
    A ne příliš dlouho. Denis Zeman (CHM) si pomohl dalším faulem, čímž posílá svůj tým opět do čtyř.
     
    18:00
    Od modré čáry vyslal Michael Krutil další nebezpečnou přízemní střelu, kterou Richard Běhula se štěstím pokryl svým betonem. Hra však pokračuje.
     
    17:16
    Jakub Prchal vzal zodpovědnost na sebe, pěknou stahovačkou obešel prvního zadáka, ale druhý už mu tvrdým hitem vystavil stopku.
     
    16:41
    Na pravé straně vlétl do pásma Marek Bláha, připravil si puk a jeho střelu na vyrážečku Richard Běhula nadvakrát pokryl.
     
    16:19
    Boj ve středním pásmu vyzněl lépe pro Spartu, která ale nedokázala zahrozit a puk se vrací do středního pásma.
     
    15:35
    Brankář Sparty se ocitl na ledě, protože musel vleže pokrýt co největší prostor branky. Piráti svým tlakem do brankoviště nebezpečně zahrozili, ale kotouč do sítě nakonec nedotlačili.
     
    15:04
    Na lehkou střelu z pravé strany Richard Běhula zareagoval zákrokem a přerušením hry. Krátce po vhazování zaútočil Chomutov a obléhá sparťanskou branku Oldřicha Cichoně.
     
    14:34
    Na tohle si musí Sparta dávat pozor, protože už ve včerejším utkání s Litvínovem několikrát pustila soupeře do samostatného úniku.
     
    14:14
    Piráti právě vstřelili branku!
    Sparta svůj tlak v přesilovkách nezužitkovala, což Chomutov trestá. Na modré čáře si najel JAKUB VESELÝ, který dostal od Josefa Koláčka pěknou přihrávku do samostatného úniku a střelou pod lapačku otevřel skóre. Asistence: Josef Koláček, Miroslav Dani.
     
    13:43
    Od levého mantinelu vypálil jeden ze sparťanů, který tak získal vhazování pro svůj tým. Další zákrok chomutovského brankáře.
     
    13:22
    Vhazování sice sparťané vyhráli, ale k dalšímu tlaku už se nedostali. Chomutov hraje v plném počtu.
     
    12:48
    Taktika Sparty je dnes zřetelná. Domácí se snaží dávat puky na modrou čáru a okamžitě je posílat na branku. V tomto případě se to Michaelu Krutilovi podařilo, leč Richard Běhula na jeho pokus dobře viděl a ukryl ho ve své výstroji.
     
    12:09
    Vinou nepřesné kombinace se o útočné pásmo připravili sparťané sami, čehož využili hosté a odjeli vystřídat.
     
    11:47
    Sparta kombinovala bez úspěchu. Krátce po vyhození Pirátů se však do útočného pásma vrátila a může zahrozit.
     
    11:14
    Individuálně to zkusil Alexandr Vorobjev, jenž se dostal až za modrou čáru, kde byl nedovoleně bráněn Martinem Pöschlem (CHM) – dvě minuty pro Piráty.
     
    10:39
    Pirátům se daří držet sparťany zády k brance, nebo v lepším případě u mantinelu. Sparta se nemůže dostat do zakončení.
     
    10:12
    Na levé straně vlétl do pásma Michael Krutil, jehož střelu tahem zablokoval bránící hráč.
     
    09:49
    Tvrdý boj u mantinelu vyzněl lépe pro sparťany, jenže těm už vyprchal čas. Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    09:09
    Kombinace Sparty v útočném pásmu pokračuje. Richard Běhula je ovšem zatím bez práce.
     
    08:34
    Chomutov se okamžitě osvobodil, jenže Sparta se rychle vrátila. I přes její snahu a tlak to ale k žádnému velkému ohrožení branky nevedlo. Piráti vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    07:41
    Oba týmy si prohodí role z předešlých minut, protože dvě minuty za podrážení dostává Martin Berčík (CHM).
     
    07:17
    Menší tlak Sparty pokračuje i vzápětí. Tentokrát pokryl Richard Běhula nahození od modré čáry, které se odrazilo na hůl Pavla Vaňouse, ale ten skulinku mezi betony nenašel.
     
    07:02
    Na modré čáře dostal kotouč Michael Krutil, dobře si ho vyvezl do lepší střelecké pozice a střelou tahem donutil chomutovského brankáře k zákroku.
     
    06:49
    Sparta tlačí svého soupeře v jeho obranném pásmu, což přináší zakázané uvolnění Pirátů.
     
    06:11
    Na druhé straně se sparťané s pukem příliš nepárali, nahodili ho na branku a natlačili se na Richarda Běhulu. Brankář Chomutova sice kotouč neudržel, ale se svými parťáky kritickou situaci ustál.
     
    05:39
    Více práce má však Oldřich Cichoň. Nejprve reagoval na střelu Jana Prokopa, jenž z levého kruhu střílel k zadní tyčce, následně pak musel zasahovat proti střele Víta Seemanna od modré čáry.
     
    05:04
    Oba týmy už hrají v plném počtu. Hra se stěhuje ze strany na stranu, leč bez střeleckého efektu.
     
    04:28
    Přesilová hra je pomalu u konce a je velmi pravděpodobné, že ji sparťané ustojí bez vážnějších komplikací.
     
    03:52
    Na druhé straně ujeli sparťané do přečíslení tři na dva. Dominik Arnošt posunul puk na Tomáše Tomka, který nadvakrát hledal na zadní tyčce svého parťáka, ale ten už Richarda Běhulu nepřekonal.
     
    03:33
    Na levé straně se dostal ke střele Michal Janeček, jenže bohužel pro hosty mu pokus příliš nesedl a jeho střele chyběla potřebná razance.
     
    03:19
    Sparta začátek oslabení vychází na jedničku. Kotouč je totiž převážně na polovině soupeře, kterému se nedaří obejít obranný val.
     
    02:34
    Máme tu první vyloučení. Před svou brankou si počínal nedovoleně Jiří Obadal (SPA), který dostal menší trest za podrážení.
     
    02:11
    Na pravém kruhu dostal nabito osamocený Josef Koláček, jehož dělovku domácí brankář vytěsnil. První vážnější zákrok Oldřicha Cichoně, který včera předvedl výborný výkon proti Litvínovu.
     
    01:35
    Pražané neuspěli ani podruhé, což platí i pro následný útok Chomutova. Piráti však drží domácí tým na jeho polovině hřiště.
     
    01:11
    Rychlý kontr Sparty skončil krátce za útočnou modrou čárou. Oba týmy střídají, hra se vrací do pásma domácích.
     
    00:39
    Do úvodních vteřin zápasu vstoupili lépe hosté, kteří okamžitě zaútočili a dokonce několikrát vystřelili na branku. Ani jeden z pokusů však gólové parametry neměl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Cichoň – Vorobjev, Krutil, Bláha (A), Chvátal, Prchal (C), Tomek, Gajdoš – Krupička, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Obadal, Rubeš, Bespalčenko, Konečný, Vitouch, Arnošt (A), Kuracina.

    Piráti Chomutov: Běhula – Seemann, Zeman (A), Ludvík, Ferbas, Vaněk, Pöschl – Švec, Dani, Pech (A), Benda, Prokop, Jaroš (C), Veselý, Berčík, Janeček, Koláček, Lobodowski, Koblížek.

    Rozhodčí: Valenta, Hucl – Ondráček, Svoboda..
     
    Oba týmy zahájily novou sezonu už v pátek, a to vítězně! Sparta na domácím ledě sice prohrávala s Litvínovem už o dva góly, ale i díky skvělému výkonu brankáře Oldřicha Cichoně v posledních sedmi minutách vyrovnala a nakonec brala dva body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

    To Chomutov je na svém pražském tripu, ze kterého se vrátí minimálně z poloviny úspěšný. Na ledě Slavie sice ještě sedm minut před koncem držel vyrovnaný stav, ale třemi góly v posledních minutách rozhodl o vítězství 5:2. Třemi body se pak předvedli Josef Koláček (1+2) a Tomáš Koblížek (0+3).
     
    Všem fanouškům hokeje přeji příjemné sobotní odpoledne! Máme po obědě, takže si můžeme dát dezert v podobě utkání turnaje O Pohár DHL, v němž se od 12:45 představí domácí Sparta proti Chomutovu.

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 21. Krupička (Bláha, Prchal), 25. Krupička (Bláha, Prchal), 30. Rubeš (Gajdoš, Konečný), 63. Slavíček (Bláha, Prchal) – 15. Veselý (Koláček, Dani), 25. Dani (Koláček), 44. Prokop


    HC Sparta Praha: Cichoň (Krbeček) – Vorobjev, Krutil, Bláha (A), Chvátal, Prchal (C), Tomek, Gajdoš – Krupička, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Obadal, Rubeš, Bespalčenko, Konečný, Vitouch, Arnošt (A), Kuracina.
    Piráti Chomutov: Běhula (Petržílka) – Seemann, Zeman (A), Ludvík, Ferbas, Vaněk, Pöschl – Švec, Dani, Pech (A), Benda, Prokop, Jaroš (C), Veselý, Berčík, Janeček, Koláček, Lobodowski, Koblížek.

    Rozhodca: Valenta, Hucl – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 71