Ankaragücü – Kayserispor 1:1 (kon.) | Alanyaspor – Kasımpaşa 4:1 (kon.) | Başakşehir – Fenerbahce 1:2 (kon.)
koniec
Istanbul Başakşehir FK
1:2 (1:0)
Fenerbahce SK
cz Sobota 24.08.2019, 20:45 • Başakşehir Fatih Terim Stadium, Istanbul • Turecká Superliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer, vítejte u textové reportáže z druhého kola, ve kterém se v rámci turecké Superligy střetnou v istanbulském derby Başakşehir a Fenerbahce. Začínáme ve 20:45.
     
    Vzájemné zápasy
    BAS - FEN 2:1
    FEN – BAS 0:0
    BAS – FEN 0:2
    FEN – BAS 2:3
    FEN – BAS 2:3
     
    Fenerbahce sice vyhrálo poslední čtyři zápasy uplynulého ročníku turecké ligy, jenže z šestého místa se stejně do pohárů o bod neprobojovalo. Nezajímavějším zápasem bylo listopadové derby s Galatasarayem, kdy soupeř dohrával o desíti, Fenerbahce dokonce o devíti. Kouč Galatasaraye Terim následně za napadení rozhodčího a své komentáře na tiskové konferenci vyfasoval trest na sedm zápasů, záložník Jailson stál ještě o utkání déle.

    Podstatně menší divočinou bylo úvodní kolo nového ročníku Superligy, kdy Fenerbahce deklasovalo na svém stadionu Gaziantep poměrem 5:0. Skóre otevřel již v šesté minutě Victor Moses ze značky pokutového kopu. Ten přišel do Fenerbahce v loňské sezoně z londýnské Chelsea. V dresu Blues působil Moses tři roky. Po přesunu do Turecka odehrál za svého nového zaměstnavatele čtrnácti ligových duelů, ve kterých zapsal čtyři přesné trefy.

    Co se týče přestupů, tak na začátku srpna opustil Fenerbahce slovenský stoper Martin Škrtel. Po konci smlouvy v Turecku zakotvil v dresu Bergama, které si zahraje základní skupinu Ligy mistrů. Škrtel se rozhodl pro roční kontrakt s Atalantou. Mužstvo naopak posílil Dán Mathias Jorgensen, jenž se podílel na sestupu Huddersfieldu z anglické Premier League. Z Brém poté přišel německý útočník Max Kruse.
     
    Başakşehir obsadil v loňské sezoně druhou pozici o dva body za Galatasarayem. Tím pádem tak získal právo na účast ve třetím předkole Ligy mistrů. Tam nestačil na Olympiakos Pireus, přemožitele Plzně (venku 0:2, doma 0:1). Následně se mu nepovedl start do tohoto ročníku Superligy, když ze hřiště Malatyasporu si odvezl prohru 0:3.

    Domácí celek měl v posledních letech na své soupisce rozhodně zajímavá jména. V lednu 2017 získal Emmanuela Adebayora, který se proslavil především angažmá v Arsenalu či Manchesteru City. Zatímco Adebayor udělal klubu dobrou reklamu, tak v případě jiného známého jména tomu bylo přesně naopak. Arda Turan ukázal, jak klesá jeho kredit. Barcelona jej poslala na hostování do Turecka (přitom katalánský tým za něj zaplatil miliardu korun při přestupu z Atlética Madrid). Jenže Turan napadl v květnu 2018 asistenta rozhodčího, přidal výhružky. Výsledkem toho byl trest na rekordních šestnáct zápasů...

    Turan dodneška působí v Basaksehiru. V prvním kole nastoupil na trávník v 64. minutě. Takže se máme nač těšit. Navíc zmiňovaný zkrat není jediným extempore bývalého kapitána turecké reprezentace. S tou se rozloučil velice zvláštním způsobem. Před dvěma lety po přátelském duelu v Makedonii chytil novináře pod krkem, do toho mu sprostě nadával. Turanovi se ani v nejmenším nelíbily články, které informovaly o údajné stávce Turků za vyšší odměny během ME 2016. Turan následující den ukončil reprezentační kariéru.

    Loni v říjnu pro změnu zlomil nos tureckému zpěvákovi Sahinovi a ještě měl nevhodné komentáře na adresu jeho ženy. Státní zástupce navrhl pro Turana 12,5 let vězení za úmyslné ublížení na zdraví a sexuální zneužívání a nelegální držení zbraně. Turan se totiž přišel Sahinovi omluvit. Podal mu zbraň s dodatkem, že jej může zastřelit. Po zpěvákově odmítnutí střelil do podlahy.
     
    Úvodní sestavy:

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, M. Vieira, Chedjou, Behich – Okechukwu – Višća, Arda Turan, Mossoró, Elia – Crivelli.
    Náhradníci: Babacan – Gulbrandsen, Ba, Aydogdu, Soyalp, Ponck, Frei, Ucar, Robinho, Inler.

    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Tufan, Zanka, Jailson, Dirár – Tolga Ciğerci, Belözoğlu – Türüç, M. Kruse, G. Rodrigues – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Ekici, Aziz, Kadioglu, Çiftpinar, Sayyadmanesh, Zajc, Potuk, Sağlam, Akbulut.

    Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Kömürcüoğlu.
     
    Arda Turan je v základu Basaksehiru před instanbulským derby, takže můžeme očekávat zajímavou podívanou a složité utkání pro sudího Melera.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Muriqi zahájil derby, hosté útočí z levé strany.
     
    1
    Hosté nerozehráli ideálně, ale Tufan se poté dostal před útočníka svou rychlostí a postaral se o klid na pravé straně.
     
    2
    Crivelli fauloval Zanku, když trefil jeho nohu a sudí Meler odpískal nedovolený zákrok před vápnem hostujícího mužstva.
     
    3
    Türüc bránil nedovoleně Behiche na levé straně a k míči se postavil Višća se spoluhráčem.
     
    3
    Hezky zatočený balón pravačkou v podání domácího kapitána. Ještě jako kdyby měl míč faleš a Bayindir pravou rukou pod horní tyčí podržel hosty.
    3. Bayindir podržel hosty zákrokem proti domácí střele.
     
    4
    Basaksehir kopal roh z pravé strany, ale balón pouze propadl šestnáctkou a hosté tak začínají protiútok autovým vhazováním Tufana.
     
    5
    Günok zvolil rozehrávku na pravou stranu. Následně pokračovali domácí křižným pasem, ale obrana soupeře zlikvidovala centr.
     
    6
    Višća chtěl využít zaváhání v rozehrávce protivníka. Sudí Meler poté pustil hraniční zákrok zezadu, o kterém by se dalo debatovat.
     
    7
    Zanka rozehrál na pravou stranu, ale Kruse upadl u lajny, takže na tom, že hosté zatím nenavštívili domácí vápno se nic nezmění.
     
    8
    Tufan se hlásil o míč na pravé straně, ale místo toho zamířil balón do velkého vápna k brankáři Günokovi.
     
    9
    Behich zrychlil hru obloučkem na levou stranu a sražený centr tělem Zanky poskytl domácím rohový kop.
     
    9
    Tufan si nemyslí, že by fauloval z pravé strany Turana, ale sudí už svůj výrok nezmění a můžeme se těšit na další standardku domácího kapitána.
     
    9
    Zase velice dobrá standardní situace. Višća poslal balón na přední tyč a Crivelli jej hlavou prodloužil doprostřed branky, tam padl na trávník Bayindir a zaznamenal rutinní zákrok rukama.
     
    10
    Rodrigues si vyměnil míč na levé straně, ale poté si nepřišel na Vieiru, hosté ještě vhazují u vápna domácích.
     
    11
    Günok si zatím nesáhl na balón rukama, Fenerbahce nevyslalo na jeho branku jediné zakončení.
     
    12
    Crivelli byl v ofsajdu na pravé straně a hlavní rozhodčí zapískal v neprospěch domácích fotbalistů.
     
    13
    Až moc rychlá byla nahrávka hostů na levou stranu. Tím pádem uvidíme autové vhazování domácích z vlastní poloviny.
     
    13
    Tufan se dostal zprava na střed, počínal si sebevědomě proti obraně soupeře až jej srazil na zem Turan a je z toho volný přímý kop pro Fenerbahce.
     
    15
    Emre Belözoğlu napálil balón levačkou do vyskakujících soupeřů. Ještě před standardní situací upozornil sudí Meler hostujícího Muriqiho, že není metr od zdi domácích.
     
    15
    Zatím jasně největší šance zápasu! Při centru z pravé strany natáhl Muriqi v malém vápně levou nohu a domácí celek zachránila horní tyč.
    15. Muriqi orazítkoval břevno domácí branky.
     
    16
    Hosté zklidnili rozehrávku a nakonec si pomohli pod sebe brankářem Bayindirem, ten poté hrál na levou stranu na Jailsona.
     
    17
    Günok oslovil spoluhráče Crivelliho na levé straně, ale tomu odskočil balón od kopačky prvním dotekem.
     
    18
    Behich nakopl balón na levou stranu. Turan se za pískotu tribun mohl pustit do souboje s obráncem, ale nestalo se. Následně i tak získali domácí rohový kop.
     
    19
    Višća umístil roh na zadní tyč, ale tam podklouzl jeho spoluhráč a na zakončení na branku hostů ani nedošlo.
     
    20
    Turan nahrával po levé straně do ofsajdu a na balónu tak bude hostující mužstvo.
     
    21
    Dirár chtěl naběhnout do druhé vlny na levou stranu, ale k balonu jej nepustil obránce. Nutno podotknout, že hlavní vinu nese nedůrazná přihrávka.
     
    22
    Jako kdyby domácí celek chystal své první střídání v zápase. Zatím nebyl nikdo ošetřovaný, takže za touto změnou na hrací ploše hledejme pouze výkon někoho z hráčů Basaksehiru v dnešním derby.
     
    23
    Tak omluva. Elia signalizuje, že dál to nepůjde. Je vzteklý, takže zdravotní důvody jej vyřazují ze hry.
     
    23
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Eljero Elia, přichází Kerim Frei.
     
    24
    Zatím sledujeme opatrný fotbal. Není to zápas nahoru-dolů a utkání plné vyložených šancí.
     
    25
    Kupodivu se hraje bez debat se sudím Melerem. Stejně tak bez větších emocí, což je docela překvapivé.
     
    25
    Emre Belözoğlu trefil balón nečistě z levé strany a míč šel zcela mimo tři tyče branky, od které se chystá rozehrát brankář Günok.
     
    26
    Mossoró si na polovině hřiště vynutil faul Türüce a sudí Meler správně zapískal, ačkoliv se tomu hostující fotbalista divil.
     
    26
    Radost domácích byla předčasná. S obrovskou prodlevou odmával pomezní rozhodčí ofsajd a gól neplatí.
     
    28
    Série nepřesností na obou stranách až je balón na kopačkách domácích fotbalistů.
     
    29
    Zápas probíhá bez delších přerušení, takže zatím to vypadá, že by se v prvním poločase nemělo moc nastavovat.
     
    30
    Cigerci držel Turana z pravé strany zhruba na polovině hřiště.
     
    31
    Střílený balón z pravé strany skončil na přední tyči, kde se hosté ubránili nohou Zanky.
     
    31
    Kruse táhl útok po levé straně a vymyslel pas na střed, následně se střela Türüce otřela o spoj pravé tyče brankáře a břevna.
     
    32
    Istanbul Başakşehir právě vstřelil branku!
    Tenhle gól už bude platit! Brankář Günok by měl mít asistenci, protože právě on rozehrál dlouhým pasem na pravou stranu. Ačkoliv to tak zprvu nevypadalo, tak ENZO CRIVELLI snadno obešel Jailsona. Ten naprosto propadl v souboji na jednoho a útočník1 Basaksehiru přehodil brankáře k zadní tyči. Zanka už nestihl odvrátit balón do bezpečí a domácí vedou 1:0.
    32. Enzo CRIVELLI - 1:0
     
    34
    První vyložená šance domácího celku a hned branka...Ale zrovna gól je přesně to, co tenhle duel potřeboval a asi bychom se měli dočkat podstatně větších emocí.
     
    35
    Snadno dostali domácí míč na pravou stranu a nakonec se Višća natahoval po míči u zadní tyče, jenže zakončil vedle brány. Nicméně Tufan rozhodně nebude pochválený trenérem za to, jak bránil kapitána soupeře.
     
    36
    Hosté drží míč na domácí polovině.
     
    37
    Chedjou strčil Muriqiho z pravé strany, u míče Belozoglu.
     
    37
    Meler ještě sdělil Tufanovi a Turanovi, jak by si představoval jejich počínání na hranici vápna.
     
    38
    Muriqi zabíhal na vzdálenější tyč, ale před ním nastavil hlavu bránící Vieira, roh.
     
    38
    Kruse netrefil balón vůbec dobře levou nohou, jednoduchá práce pro domácí defenzivu u bližší tyčky.
     
    39
    Okechukwu přidal obranný zákrok a Tufan vhodil míč z pravé strany pod sebe.
     
    39
    Faul Rodriguese z levé strany při presinku proti Caicarovi a domácím vůbec neškodí skutečnost, že útok hostů právě skončil.
     
    40
    Na konci poločasu jsou hosté více na balónu, avšak Günok je bez těžšího zákroku.
     
    41
    Ofsajd Fenerbahce na levé straně a rozehrává tak domácí obrana, zatím bez pomoci Günoka.
     
    41
    Belozoglu rozehrál po strčení protihráče na pravou stranu. Tam byl Tufan, jenže proti němu se postavili dva domácí fotbalisté.
     
    42
    Fenerbahce má zapsaný další faul po nedovoleném zákroku u lajny. Crivelli rozehraje.
     
    43
    Fenerbahce právě vstřelilo branku, ale ta neplatí!

    Türüc si seběhl na levou stranu na rozehrávku obránce Belozuglua a zároveň na samotnou hranu ofsajdu. Přes Vieiru nahrál na střed a Vedat Muriqi musel trefit prázdnou branku.

    Sudí Meler ukázal cit pro hru a nechal situaci dohrát. Věděl, že je na stadionu video. To poté ukázalo, že Türüc byl skutečně v těsném ofsajdu. Centimetry hrály proti Fenerbahce.
    43. Neuznaná branka hostů, Türüç byl v ofsajdu.
     
    45+2
    Günok poslal míč na levou stranu, tam byl k vidění faul domácích fotbalistů.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Tak na tohle jsme čekali celý poločas! Dočkali jsme se po jeho závěru. Crivelli si cosi vysvětloval s hostujícími fotbalisty, aktivní byl zejména Tufan. Nakonec k rozmíšce nedošlo...
     
    V prvním poločase jsme neviděli žádné větší emoce na hrací ploše. Arda Turan je zatím v klidu. Byli jsme svědky také tří branek. Jedné uznané a dvou neuznaných. Domácí šli do vedení, když Crivelli prošel přes Jailsona a přehodil brankáře. V tomto případě platilo klasické nedáš – dostaneš. Při předchozí akci totiž Basaksehir zachránila spoj. Nebyla to jediná šance, kdy proti Fenerbahce hrála branková konstrukce. Střelu Muriqiho nataženou nohou z malého vápna zastavilo břevno.
     
    Hosty může mrzet správně neuznaná branka. Türüc byl při nahrávce kapitána Belözoglua v těsném ofsajdu, takže zakončení Muriqiho do prázdné branky nebylo hostům nic platné. Byla to hraniční situace a ukázalo se, že zkrátka fotbal potřebuje video.
     
    Uvidíme, jak se přenesou emoce po skončení poločasu do druhého dějství. S přibývajícím časem bude pochopitelně nervozita narůstat. Tak se nechme překvapit, jestli se v některých případech výrazněji projeví horká brazilská či turecká povaha.
     
    Basaksehiru ještě před dosažením prvního gólu neuznal pomezní jednu trefu, když s velkou prodlevou odmával ofsajd.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče – 42% : 58%
    Střely na branku – 2:0
    Střely mimo branku - 2:4
    Ofsajdy - 4:2
    Fauly - 5:8
    Rohy - 3:1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Crivelli nejprve cosi rozebíral se sudím Melerem a uvedl míč do hry.
     
    47
    Altay Bayındır pomohl spoluhráčům. Muriqi sklepl jeho nákop na středu, ale balón poté v levé části vápna doputoval do rukavic Günoka.
     
    48
    Crivelliho nahrávku pod sebe z levé strany odrazili hostující beci do vápna na kopačku svého brankáře.
     
    49
    Kruseho nahrávka křížem na levou stranu přistála u obránce a hosté to budou muset zkusit znovu od Dirára.
     
    49
    Dirár oslovil pod sebe Cigerciho na levé straně. Balón se k němu o pár sekund později vrátil, ale tentokráte z toho byla přihrávka do ofsajdu.
     
    50
    Hosté se ubránili při centru z levé strany Dirárem na zadní tyči a následoval faul na otáčejícího se Belözuglua.
     
    51
    Caicara si na pravé straně poradil s aktivním presinkem hostů a domácí se dostali na polovinu soupeře.
     
    52
    Ačkoliv se to zprvu nezdálo a člověk by si na to asi nevsadil, tak Višćova křižná střela z pravé strany vápna přes Dirára dopadla o zem do vzdálenější tyče a poté se odrazila do malého vápna, nikoliv do brány.
    52. Višćova střela se odrazila od tyče a neskončila v hostující bráně.
     
    53
    Takže třetí zásah brankové konstrukce v tomto střetnutí.
     
    54
    Milimetrový ofsajd Crivelliho na levé straně. Nicméně Crivelli to schytal pořádně do paty zezadu od Jailsona...Útočit však budou hosté a neuvidíme tím pádem standardní situaci domácích.
     
    55
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Garry Mendes Rodrigues, přichází Ferdi Kadioglu.
     
    56
    Někdo z hostů bude hrát s obvázanou hlavou...A bude to Zanka, který doplatil na tvrdý souboj s Crivellim před svým vápnem.
     
    57
    Jailson poslal míč křížem na pravou stranu. Následně se hosté pokouší dostat přes obranný blok domácích.
     
    57
    Kruse neuspěl jeden na jednoho na levé straně. Caicara mu nejprve vypíchl míč a poté vybojoval výkop brankáře Günoka.
     
    58
    Višća si rychle a přesně narazil se spoluhráčem na pravé straně a centr poté odvrátil Jailson na roh.
     
    59
    Višća rozehrál na přední tyč, kterou měl hostující celek pokrytou. Behich poté adresoval pas za branku Fenerbahce.
     
    59
    Domácí postupovali po levé straně do otevřené obrany, ale hosté zachytili přihrávku na bližší tyč, kde byl Višća a následně uklidil balón do bezpečí Jailson.
     
    60
    Tvrdý zákrok na Belözuglua měl být potrestaný žlutou kartu, ale tu ovšem Meler ze své kapsičky nevytáhl.
     
    61
    Višća nebyl v ofsajdu na pravé straně šestnáctky, ale Bayindir si poradil s jeho vyloženou šancí z velkého vápna.
    61. Višćovu střelu zneškodnil hostující brankář.
     
    62
    Višća se stáhl při rozehrávce, ale domácí se poté neprosadili po levé straně, kde kraloval Tufan.
     
    62
    Tvrdá rána Muriqiho z levé strany a střední vzdálenosti si našla prostor vysoko nad brankou domácích.
     
    63
    Vieira rozehrál na levou stranu do zámezí a hosté disponují autovým vhazováním.
     
    64
    Muriqi se otočil v levé části vápna a jeho nástřel přinesl hostům rohový kop Belözuglua.
     
    64
    Domácí nechali volného Tufana na ose vápna, ale krajní obránce Fenerbahce hlavičkoval doprostřed branky a rukavic brankáře Günoka.
     
    65
    Domácí fanoušci doprovázeli kombinaci soupeře pískotem až jim udělalo radost zakončení Kruseho nad branku.
     
    66
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Arda Turan, přichází Furkan Soyalp.
     
    67
    Günok musel hrát na středu z jedničky na levou stranu do zámezí a vhazovat tak bude Tufan.
     
    67
    Hosté více na balonu ve druhém poločase, i tak ovšem ztrácí na svého soupeře nadále jednu branku.
     
    68
    Muriqi už si chystal střelu z levé strany a vše mu překazil faul zezadu na konto Okechukwua. Tohle je dobrá pozice pro srovnání na 1:1 a Günok bude určitě stavět zeď.
     
    70
    Zeď pomohla Günokovi proti levačce Belözuglua.
     
    71
    Basaksehir se pokusil presovat, avšak Fenerbahce v poklidu zvládlo rozehrávku a po pravé straně uhání Mufan kolem Freie.
     
    71
    Belözuglu udělal kličku na střed, což dělat neměl, protože jej domácí zdvojili.
     
    72
    Hosté mají převahu na držení míče, ale do vyložených šancí se prakticky nedostávají.
     
    73
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Deniz Türüç, přichází Miha Zajc.
     
    73
    Výběh Günoka při rohu Belözglua nebyl vůbec ideální. Nicméně sudí odpískal faul na domácího brankáře na hranici malého vápna.
     
    74
    Višća střílel těsně za vápnem a střele do levého horního rohu moc nechybělo...
     
    75
    Hosté už poněkolikáté kombinovali na polovině hřiště až zavelel Jailson k útoku po levé straně a při jeho pádu a souboji s Crivellim pískl Meler nedovolený zákrok domácího útočníka.
     
    75
    Ofasjd hostů ve vápně soupeře při standardní situaci Belözglua a času už Fenerbahce zas až tolik nemá... Pro hosty utíká čas pochopitelně hodně rychle.
     
    76
    Višća se sice dostal před dva beky, ale centr z pravé strany směřoval do nastavených rukavic Bayindira.
     
    77
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bude domácí docela mrzet! Cigerci přihrál dlouhým křížem zprava do levé poloviny vápna a tam nechali bránící Chedjou a Caicara zakončit VEDATA MURIQIHO mezi nohy brankáře.
    77. Vedat MURIQI - 1:1
     
    78
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Enzo Crivelli, přichází Fredrik Gulbrandsen.
     
    79
    Višća centroval zprava a Mossoró umístil střelu přes beka vedle levé tyčky.
     
    80
    Behich odkopl balón na levou stranu a Fenerbahce rozehrává i s brankářem Bayindirem.
     
    81
    Guldbransen fauloval rukou z levé strany Cigerciho a hosté budou opět útočit.
     
    82
    Višća utekl Dirárovi a Jailsonovi po pravé straně a při centru domácího kapitána chyběly centimetry k vlastnímu gólu hostů k přední tyči.
    82. Višćův centr si málem hosté srazili do vlastní sítě.
     
    83
    Fenerbahce bude kopat rohový kop z pravé strany.
     
    83
    Muriqi byl sice obsazený na levé straně, jenže Zajc poté pálil z pravé strany vedle přední tyče a na čáře už byli pouze hráči z pole, nikoliv brankář Günok.
     
    84
    Zajc se hlásil o aut a skutečně pomezní přisoudil autové vhazování Dirárovi.
     
    85
    Tufan poslal nepřesnou nahrávku na pravou stranu a musí se honem rychle vracet a pomoci Belözugluovi.
     
    86
    Basaksehir postupuje po levé straně na branku soupeře, zabránit mu v tom hodlá bránící Mufan.
     
    87
    Domácí kouč dostal žlutou kartu. Poté si ještě něco vyřizuje se čtvrtým sudím.
     
    88
    Ciregci přihrál na levou stranu, kde přebíral balón Kadioglu a Meler pustil hraniční zákrok zezadu.
     
    89
    Fenerbahce zakládá útok, ale soupeř mu zatím nedal možnost k přesunu na útočnou polovinu.
     
    90
    Tentokráte rozehrává domácí celek, ale ani on se nikam nežene po pravé straně.
     
    90
    Zajímavý útok hostů po levé straně zhatila špatná nahrávka pod sebe.
     
    90+1
    Spíše se oba týmy snaží hrát na jistotu z obrany, než aby přidaly rozhodující branku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Tolga Ciğerci, přichází Alper Potuk.
     
    90+2
    Muqiri hlavičkoval z levé strany na kopačku obránce a tím také útok hostů skončil.
     
    90+2
    Muqiri byl na pravé straně nepatrně potažený za dres, ale hraje se dál a hosté by se ještě rádi dostali do nějaké šance.
     
    90+3
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Což se jim povedlo a je z toho zřejmě vítězná branka v tomto instanbulském derby! Všechno to začalo tím, že Zajc narýsoval povedenou nahrávku mezi dvěma beky pro střídajícího Kadioglua a ten z pravé strany odcentroval do levé poloviny vápna, kde vyskočil NABÍL DIRÁR a hlavou k přední tyči využil toho, že se kapitán Višća nestačil vrátit.
    90+3. Nabíl DIRÁR - 1:2
     
    90+5
    Meler kouká na hodinky a Fenerbahce je u míče na pravé straně.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 11:10.
     
    Nabíl Dirár se stal hrdinou instabulského derby, když ve třetí nastavené minutě dokonal hlavou obrat Fenerbahce. Zápas proběhl překvapivě bez větších emocí. Nejednalo se o nějak pohledné střetnutí. Viděli jsme naprosté minimum vyložených šancí. Zejména ve druhém poločase měli hosté balón více na svých kopačkách.
     
    První poločas poznamenal neuznaný gól Muqiriho do prázdné branky, ten si ovšem spravil chuť srovnáním v 77. minutě, kdy jej neuhlídal Caicara a Chejdou a brankář Günok byl krátký na zakončení mezi nohy.
     
    Hosté se tak o skóre vyšvihli do čela turecké ligy po necelých dvou kolech. Naopak domácí prohráli i druhé střetnutí v Superlize. Fenerbahce se v dalším kole představí doma proti Trabzonsporu, přemožiteli Sparty ze třetího předkola Evropské ligy. Basaksehir čeká výjezd na stadion Genclerbirligi.
     
    Děkujeme za pozornost, mějte se fajn. (23:04:17)

    Vít Muzikář

    Góly: 32. Crivelli (Günok) – 77. Muriqi (Tolga Ciğerci), 90+3. Dirár (Kadioglu)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 11:10.
    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, M. Vieira, Chedjou, Behich – Okechukwu – Višća (C), Arda Turan (66. Soyalp), Mossoró, Elia (23. Frei) – Crivelli (78. Gulbrandsen).
    Náhradníci: Babacan – Gulbrandsen, Ba, Aydogdu, Soyalp, Ponck, Frei, Ucar, Robinho, Inler.

    Fenerbahce SK: Bayındır – Tufan, Zanka, Jailson, Dirár – Tolga Ciğerci (90+2. Potuk), Belözoğlu (C) – Türüç (73. Zajc), M. Kruse, G. Rodrigues (55. Kadioglu) – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Ekici, Aziz, Kadioglu, Çiftpinar, Sayyadmanesh, Zajc, Potuk, Sağlam, Akbulut.

    Rozhodca: Meler – Eyisoy, Kömürcüoğlu