Augsburg – Union Berlín 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Leverkusen 1:3 (kon.) | Hoffenheim – Brémy 3:2 (kon.)
Mainz – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | Paderborn – Freiburg 1:3 (kon.) | Schalke – Bayern 0:3 (kon.)
koniec
FC Augsburg
1:1 (0:0)
1. FC Union Berlín
Sobota 24.08.2019, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:31:16)
     
    Držanie lopty: 53 % : 47 %.
    Strely na bránu: 4:1.
    Strely mimo: 7:5.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 16:19.
     
    Druhý polčas priniesol narozdiel od toho prvého výborný futbal a veľké množstvo zaujímavých situácií. Domáci sa ujali vedenia gólom Vargasa a po ňom mali jasnú prevahu, svoje šance ale nedokázali premeniť. Jedným z kľúčových momentov bolo dvojité striedanie Unionu, pri ktorom prišli na trávnik Polter a Andersson a tí naklonili misku váh na stranu hostí. Union bol od tej chvíle výrazne aktívnejší a napokon sa dočkal svojho prvého gólu v Bundeslige v histórii zásluhou Poltera. Záver ešte zdramatizovala červená karta pre Schlotterbecka a hlavne záverečná šanca Finnbogasona, ktorú v poslednej minúte zlikvidoval brankár hostí Gikiewicz. Remíza sa tak dá považovať za zaslúžený výsledok a oba tímy majú po dvoch kolách na konte po jednom bode.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Gikiewicz zachránil Unionu v poslednej minúte zisk bodu! Finnbogason si spracoval nákop zo stredu poľa a z hranice šestnástky z otočky poslal skvelý pokus k ľavej tyči. Brankár Unionu výborným zákrokom jeho pokus vyrazil.
     
    90+4
    Polter si nabiehal na zadnú tyč na center Andricha a po súboji s Finnbogasonom spadol. Hostia požadujú penaltu, Polter ale spadol až príliš ochotne a hlavný rozhodca to veľmi dobre videl.
     
    90+3
    Lichtsteiner podľa názoru hlavného rozhodcu držal Anderssona. Hostia získavajú v úplnom závere zápasu priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    90+2
    Andersson sa snažil o individuálny prienik z ľavého krídla, napokon ho ale sám pokazil. Lopta sa mu totiž zamotala medzi nohami a on o ňu nešikovne zakopol.
     
    90+1
    Žltú kartu za zdržovanie hry dostáva Suleiman Abdullahi (1. FC Union Berlín).
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Rýchly protiútok domácich zakončil Finnbogason, ktorého nepresnú strelu chcel ešte v sklze doraziť do brány hostí Hahn. Loptu však zasiahnuť nedokázal a navyše bol v ofsajdovom postavení.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Florian Niederlechner, prichádza Alfred Finnbogason.
     
    87
    Sám faulovaný Gregoritsch si zobral na starosť rozohrávku priameho kopu a loptu poslal tesne mimo bránu Gikiewicza.
     
    86
    Andrich podrazil pred vlastnou šestnástkou Gregoritscha. Priamy kop pre Augsburg z nebezpečnej streleckej pozície.
     
    85
    Augsburg sa hneď tlačí dopredu. Domáci chcú za tých pár minút, ktoré zostávajú, využiť túto presilovku.
    83. Keven Schlotterbeck (UNB)
     
    83
    Červenú kartu dostáva Keven Schlotterbeck (1. FC Union Berlín), ktorý trafil vysokou nohou Niederlechnera do členku. Útočník domácich musí byť ošetrený a samotný Schlotterbeck pri odchode z ihriska roztrhal svoj dres.
     
    82
    Hostia sú teraz jednoznačne aktívnejší a naďalej sa tlačia dopredu. Abdullahiho center odhlavičkoval Jedvaj na rohový kop.
    80. Sebastian Andersson (UNB) - 1:1
     
    80
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Hostia sa dočkali zaslúženej odmeny a strieľajú svoj historický prvý gól v Bundeslige! Andersson si nabehol za loptou, ktorá sa po Jedvajovej rozohrávke odrazila za obranu Augsburgu od Andricha a cez posledného obrancu domácich Khediru posunul loptu na stred na SEBASTIANA POLTERA, ktorý ju poslal po zemi k ľavej tyči domácej brány.
     
    78
    Po rohovom kope si nabiehal na center Andersson, vrazil však pri tom do brankára Koubka, ktorý chcel loptu chytiť. Útočný faul hosťujúceho hráča.
    77. Suleiman Abdullahi (UNB)
     
    77
    Abdullahi trafil strelou zo zhruba 25 metrov ľavú tyč Koubkovej brány a následnú dorážku Anderssona zablokoval jeden z obrancov Augsburgu na rohový kop.
     
    76
    Andrich zakrútil loptu na vzdialenejšiu tyč, kde chýbali Prömelovi centimetre na to, aby loptu dorazil do odkrytej brány Augsburgu. To bola veľká šanca hostí!
     
    75
    Lichtsteiner zrazil k zemi Anderssona, ktorý sa dral za loptou z ľavého krídla. Hostia získavajú priamy kop zo zaujímavej pozície na ľavej strane.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Carlos Gruezo, prichádza Reece Oxford.
    73. Florian Niederlechner (AUG)
     
    73
    Niederlechner dostal výbornú prihrávku za obranu Unionu, obišiel obrancu Schlotterbecka a sám pred brankárom Gikiewiczom tesne minul bránu hostí.
    72. Sebastian Polter (UNB)
     
    72
    Nákop zo stredu poľa predĺžil jeden z hráčov Unionu do šestnástky, kde sa k hlavičke zblízka dostal Polter. Jeho hlavičku k ľavej tyči vyrazil na bránkovej čiare zákrokom zápasu brankár Koubek.
     
    71
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Marcus Ingvartsen, prichádza Sebastian Andersson.
     
    71
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Anthony Ujah, prichádza Sebastian Polter.
     
    71
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceo Prömela dostáva André Hahn (FC Augsburg).
     
    70
    Ingvartsen trafil zozadu Grueza v hlavičkovom súboji a ten dopadol veľmi nepekne na pravý členok. Spoluhráči Grueza už signalizujú na striedačku, že bude musieť striedať.
     
    69
    Držanie lopty: 53 % : 47 %
    Strely na bránu: 3:1
     
    68
    Domáci majú zápas od streleného gólu úplne pod kontrolou a hostia sa od tohto momentu prakticky ešte nedostali na polovicu Augsburgu.
     
    67
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Sheraldo Becker, prichádza Suleiman Abdullahi.
     
    67
    Na výborný center z rohu si nabehol na zadnej tyči Jedvaj, ktorý sa odpútal od svojho obrancu a prudkou hlavičkou poslal loptu tesne mimo bránu Unionu.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Ruben Vargas, prichádza Marco Richter.
     
    65
    Vargas veľmi pomaly kríva za autovú čiaru a bude zrejme vystriedaný. Na striedačke sa už pripravuje Richter.
     
    64
    Na zemi zostáva ležať mimo hru bez cudzieho zavinenia Vargas. Vypadá to na svalový problém.
     
    63
    Ingvartsen doslova vletel v hlavičkovom súboji do Baiera. Otrasený kapitán domácich sa len veľmi ťažko dvíha zo zeme, zdá sa však, že bude v poriadku.
     
    62
    Niederlechner zachytil rozohrávku hostí, vysunul do nábehu Vargasa a center strelca prvého gólu odkopol spred svojej brány Schlotterbeck.
     
    61
    Prvá skutočne nebezpečná situácia pred bránou jedného z tímov tak hneď skončila gólom. Uvidíme, ako zareagujú na tento vývoj hostia.
    59. Ruben Vargas (AUG) - 1:0
     
    59
    FC Augsburg dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Niederlechner vytancoval Lenza na pravej strane a následne poslal výborný center do bránkoviska, kam si skvele nabehol RUBEN VARGAS. Tomu už stačilo len nastaviť nohu a poslať tak loptu k pravej tyči Gikiewiczovej brány.
     
    59
    Lenz zablokoval center Hahna, lopta sa ale odrazila za bránkovú čiaru od krídelníka domácich. Domácemu hráčovi sa to nepáči, verdikt rozhodcov je ale správny.
     
    58
    Lichtsteinerov center zablokoval Lenz, ktorý následne vyrazil dopredu. Hneď pri stredovej čiare ale o loptu prišiel a domáci znovu rýchlo otáčajú hru.
     
    57
    Subotić chcel odhlavičkovať Koubkov nákop, Niederlechner ho ale odstrčil od lopty. Faul domáceho útočníka.
     
    56
    Druhý polčas ponúka zatiaľ omnoho lepší futbal, ako prvý, vyloženú gólovú príležitosť sme ale stále nevideli ani jednu.
     
    55
    Max našiel centrom zľava hlavu úplne voľného Niederlechnera, ktorého hlavičku ľahko skrotil brankár Gikiewicz.
     
    54
    Hostia konečne predviedli výborný rýchly útok a takmer z toho bola gólová šanca. Ingvartsen posielal za obranu Augsburgu skvelú strieľanú prihrávku, ktorú na poslednú chvíľu chytil Tomáš Koubek.
     
    52
    Bülter si na ľavej strane narazil loptu s Beckerom a potom nacentroval do šestnástky Augsburgu, kde center skryl do svojich rukavíc brankár Koubek.
     
    51
    Beckerovi nevyšla kľučka proti Maxovi, ktorý loptu okamžite nakopol na Niederlechnera. Ten sa mohol dostať do samostatného úniku, zastavil ho ale ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.
     
    50
    Ďalšia strela spoza pokutového územia prišla od Vargasa, i tá však letela len na Gikiewicza. Poľský brankár Unionu dnes ešte nemusel predviesť ani jeden poriadny zákrok.
     
    49
    Na opačnej strane zlikvidoval nie príliš prudkú strelu spoza šestnástky od Lichtsteinera pripravený brankár Unionu Gikiewicz.
     
    48
    Becker sa uvoľnil na pravom krídle a dostal sa do rýchleho protiútoku, jeho krížnu prihrávku na Ujaha ale zastavil v sklze Tin Jedvaj. Výborný defenzívny zákrok chorvátskeho obrancu!
     
    47
    Domáci loptu pod svojou kontrolou dlho neudržali a po nepresnom nákope na Lichtsteinera ju získali hostia.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:31.
     
    Prvý polčas bol jedným slovom tragický. Trvalo veľmi dlho, než sme sa vôbec dočkali prvej strely a hra sa takmer celých 45 minút odohrávala len medzi šestnástkami. Hostia si až v závere dokázali zo svojho tlaku vytvoriť niekoľko nádejných situácií, dobre ale dokázala zasiahnuť obrana domácich či brankár Tomáš Koubek. Dúfajme teda, že druhý polčas bude oveľa lepší.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žltú kartu za podkopnutie protihráča dostáva Ruben Vargas (FC Augsburg).
     
    44
    Hostia v závere prvého polčasu zatlačili domácich hlboko do obrany. Strela z voleja od Beckera skončila blokom Lichtsteinera.
     
    43
    Ďalší center od rohovej zástavky už toľko nebezpečenstva neprieniesol. Koubek ho dokázal vyboxovať a Beckerova následná strela skončila výrazne mimo jeho bránu.
    42. Tomáš Koubek (AUG)
     
    42
    Po rohovom kope sa v skupinke hráčov z oboch tímov pretlačil k hlavičke Subotić a Koubek výborným zákrokom vyrazil loptu nad svoju bránu.
     
    41
    Ujah peknou prihrávkou za seba uvoľnil Ingvartsena, ktorého strelu tečoval na rohový kop Lichtsteiner.
     
    40
    Rohový kop Augsburgu nepriniesol žiadne nebezpečenstvo. Gregoritsch, ktorý zasiahol na zadnej tyči loptu, bol po teči na prednej tyči v ofsajdovom postavení.
     
    38
    Center zo štandardky domáca obrana bez problémov odvrátila do bezpečia, navyše sa Bülter previnil faulom na Khediru.
     
    37
    Niederlechner podrazil Prömela, i hostia tak získavajú priamy kop.
     
    36
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Ujaha Rani Khedira (FC Augsburg).
     
    36
    Držanie brány: 54 % : 46 %
    35. Marius Bülter (UNB)
     
    35
    Bülter si naviedol loptu na pravačku a zo strednej vzdialenosti vypálil tesne nad bránu Tomáša Koubka.
     
    34
    Maxova tvrdá strela spoza šestnástky bola zrazená do autu a hneď po autovom vhadzovaní je Maxovi odpískaný ofsajd.
     
    33
    Kombinácia domácich na pravej strane skončila zablokovaným centrom Hahna. Domáci naďalej obliehajú pokutové územie hostí.
     
    32
    Maxov center z priameho kopu vyboxoval do autu brankár Gikiewicz. Domáci v tejto chvíli zatlačili hostí hlboko do obrany.
     
    30
    Center domácich zľava odhlavičkovali hostia k Hahnovi, ktorého strela z voleja sa zatočila smerom od brány a skončila výrazne mimo.
     
    29
    Obranná štvorica Augsburgu si loptu posúva na vlastnej polovici a snaží sa založiť postupný útok domácich.
     
    28
    Hra sa však asi konečne otvára. Becker obišiel Jedvaja a vrútil sa do šestnástky Augsburgu z ľavej strany, center sa mu ale vôbec nevydaril a ľahko ho chytil brankár Koubek.
     
    27
    Ujah si nabehol za obranu Augsburgu na kolmú prihrávku a pravačkou vystrelil cez Khediru. Bránu Koubka výrazne minul.
     
    25
    Maxov center odhlavičkoval brániaci hráč na prednej tyči. Lopta sa k nemu ale vrátila, a tak nacentroval na zadnú tyč, kam sa pretlačil k hlavičke Gregoritsch. Jeho pokus končí mimo, bol to však vôbec prvý strelecký pokus v tomto zápase.
     
    24
    Brankár hostí chytil i nákop Jedvaja na rozbehnutého Niederlechnera. Výkop sa mu však vôbec nevydaril a loptu poslal len k obrancom domácich.
     
    23
    Hahnov mizerný center z pravej strany chytil gólman Unionu Gikiewicz. Ani tentokrát teda neprišla žiadna strela...
     
    22
    Baier posielal výborný nákop na pravé krídlo, kam si nabiehal Lichtsteiner, švajčiarska posila Augsburgu ale nedokázala loptu spracovať na hracej ploche.
     
    21
    Ani po viac ako 20 minútach sme stále nevideli žiadnu strelu, namiesto toho vidíme veľké množstvo tvrdých súbojov a faulov v strede poľa.
     
    20
    Hostia rozohrali štandardku výborným centrom na zadnú tyč, kde loptu zasiahol Becker. Ten bol však v momente prihrávky v ofsajde.
     
    19
    Khedira fauloval v strede poľa prenikajúceho Prömela. Priamy kop pre Union Berlín.
     
    18
    Maxa vytlačil na ľavom krídle až k rohovej zástavke Schlotterbeck a center ľavého obranca Augsburgu bol napokon veľmi nepresný.
     
    17
    Khedira trafil vysokou nohou Ujaha, ktorý ho podľa mienky hlavného rozhodcu predtým fauloval. Zvláštny verdikt, loptu má každopádne Augsburg.
     
    16
    Vargas prestrčil z ľavého krídla cez obrancu Union loptu na nabiehajúceho Maxa, tomu ju ale na poslednú chvíľu vypichol vracajúci sa Trimmel.
     
    15
    Držanie lopty: 53 % : 47 %
    Strely: 0:0
     
    14
    Gólman Augsburgu dobre prečítal hru a včas vybehol pred vlastnú šestnástku proti kolmici na Ujaha. Loptu bez váhania odkopol až k svojmu konkurentovi na opačnej strane Gikiewiczovi.
     
    12
    Nakoniec im ale pomohol faul Vargasa, ktorý síce obral o loptu Subotića, následne však podrazil kapitána hostí Trimmela.
     
    11
    Domáci vysunuli v posledných minútach výrazne vyššie svoj presing a hostia začínajú mať problémy s rozohrávkou.
     
    10
    Hahn sa tlačil do šestnástky Unionu z pravého krídla, i on si však loptu predkopol priďaleko a napokon trochu zúfalý center chytil brankár Gikiewicz.
     
    9
    Znovu sa do šprintérskeho súboja za nákopom z polovice Unionu dostala dvojica Ujah-Max a znovu sa tento súboj skončil faulom útočníka Unionu Berlín.
     
    8
    Ujah si nabiehal za kolmicou Trimmela, loptu si ale predkopol priďaleko a následne v súboji o ňu fauloval Maxa.
     
    7
    Oba tímy si pri stredovom kruhu niekoľkokrát navzájom loptu, až ju získali definitívne pod kontrolu hostia.
     
    6
    Lichtsteiner však pod tlakom odkopol loptu len k hosťom. Tým sa nedarí usadiť sa na dlhší časový úsek na polovicu domácich.
     
    5
    Jedvaj si skúsene poradil s nákopom z polovice Unionu Berlín a telom čisto odtlačil Ujaha od lopty. Domáci môžu rozohrať svoj postupný útok.
     
    4
    Úvod zápasu je zatiaľ bojom o stred poľa, kde ani jeden z tímov nedokázal získať kontrolu.
     
    3
    Jedvajov prvý nákop za Augsburg letel na Vargasa, ktorý ale loptu nedokázal spracovať. Tá tak skončila u brankára hostí Gikiewicza.
     
    2
    Prvý priamy kop domácich rozohral Max slabým prízemným centrom do šestnástky, ktorý bez problémov odkopol do bezpečia Schlotterbeck.
     
    1
    Výkop zápasu mal Union Berlín. Hostia sa hneď dostali pod veľký tlak napádajúcich domácich a Andrich po strate lopty v strede poľa fauloval protihráča.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Augsburg bude hrať v bielych dresoch, Union Berlín v červených.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Koubek – Lichtsteiner, Jedvaj, R. Khedira, Max – Gruezo, Baier (C) – Hahn, Gregoritsch, Vargas – Niederlechner.
    Náhradníci: Luthe – Finnbogason, Jensen, Oxford, Richter, Schieber, Suchý, Teigl, Valentin.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Subotić, Schlotterbeck, Lenz – Prömel, Andrich – Becker, Bülter – Ujah, Ingvartsen.
    Náhradníci: Nicolas – Abdullahi, Andersson, Friedrich, Kroos, Mees, Polter, Reichel, Schmiedebach.

    Rozhodca: Schröder – Neitzel-Petersen, Kleve.
     
    Vzájomné zápasy

    Keďže Union je nováčikom Bundesligy, tak sa tieto dva tímy v Bundeslige ešte nestretli. V sezónach 2009/2010 a 2010/2011 sa však stretli v 2. Bundeslige. Z týchto štyroch vzájomných zápasov sa až trikrát zrodila remíza a raz dokázal zvíťaziť Augsburg.
     
    1. FC Union Berlín

    Union si vybojoval prvú účasť v Bundeslige v histórii vďaka tretiemu miestu v minulom ročníku 2. Bundesligy a úspešnej baráži so Stuttgartom (2:2 vonku, 0:0 doma). Hostia tak pred novým ročníkom predovšetkým posilňovali. Z kádru dnešného súpera prišiel obranca Marvin Friedrich, z Mainzu útočník Anthony Ujah, zo Saint-Étienne obranca Neven Subotić či z belgickému Genku ďalší útočník Marcus Ingvartsen. Narozdiel od Augsburgu svoj pohárový zápas Union zvládol a pohodlne rozstrieľal Halberstadt 6:0. V historicky prvom zápase v Bundeslige ale tvrdo narazil, keď doma dostal debakel 0:4 od Lipska.
     
    FC Augsburg

    Augsburg bol v minulej sezóne posledným zachráneným tímom a sezónu zakončil debaklom 1:8 na pôde Wolfsburgu. Logicky tak došlo k výrazným pohybom v kádri, predovšetkým v zadných radoch. Do tímu prišiel český brankár Tomáš Koubek z Rennes, český obranca Marek Suchý z Bazileju alebo Švajčiar Stephan Lichsteiner (zadarmo z Arsenalu). Okrem nich prišiel z brazílskeho Internacionalu Iago, z Leverkusenu Chorvát Tin Jedvaj či Florian Niederlechner z Freiburgu. Z výraznejších postáv opustil tím Kevin Danso, ktorý odišiel na hosťovanie do Southamptonu či ľavý obranca Konstantinos Stafylidis (zadarmo z Hoffenheimu). Navzdory všetkým týmto zmenám Augsburg priamo naviazal na začiatku nového ročníku na katastrofálny záver minulej sezóny. Najprv v pohári vypadol na pôde štvrtoligového Verlu v Nemeckom pohári po prehre 1:2 a v prvom kole Bundesligy utŕžil debakel 1:5 v Dortmunde.
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 2. kola nemeckej Bundesligy medzi tímami FC Augsburg a 1. FC Union Berlín. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 59. Vargas – 80. Polter

    Karty:   36. R. Khedira (AUG), 45. Vargas (AUG), 71. Hahn (AUG) – 90+1. Abdullahi (UNB)   83. Schlotterbeck (UNB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:19.
    FC Augsburg: Koubek – Lichtsteiner, Jedvaj, R. Khedira, Max – Gruezo (74. Oxford), Baier (C) – Hahn, Gregoritsch, Vargas (66. Richter) – Niederlechner (88. Finnbogason).
    Náhradníci: Luthe – Finnbogason, Jensen, Oxford, Richter, Schieber, Suchý, Teigl, Valentin.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Subotić, Schlotterbeck, Lenz – Prömel, Andrich – Becker (67. Abdullahi), Bülter – Ujah (71. Polter), Ingvartsen (71. Andersson).
    Náhradníci: Nicolas – Abdullahi, Andersson, Friedrich, Kroos, Mees, Polter, Reichel, Schmiedebach.

    Rozhodca: Schröder – Neitzel-Petersen, Kleve