Ufa – Samara 2:1 (kon.) | Tambov – S. Moskva 2:0 (kon.) | FK Krasnodar – Soči 3:0 (kon.)
koniec
FC Ufa
2:1 (2:1)
FC Krídla Sovietov Samara
cz Sobota 27.07.2019, 13:00 • Dynamo Stadium, Ufa • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (14:56:42)
     
    Dnešní střetnutí nevyhrálo lepší mužstvo, ale horší! Samara ve druhém poločase byla jasně lepší, jenže jí trápila koncovka. Hostující celek si vypracoval řadu šancí, ale zakončení dnes bylo problémem. Ufa se tak raduje z prvních bodů, když střetnutí doslova ubránila.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Sylvester Igboun, přichází Nikolaj Gjorgobjani.
    90+3. Jegor Golenkov (KSS)
     
    90+3
    To snad ani není možné, co hostující hráč zahodil! Maxim Kanunnikov na pravé straně přetlačil soupeře a poslal přihrávku před branku, kde se nacházel zcela osamocený Jegor Golenkov. Jeho pokus placírkou přeletěl branku Ufy!
     
    90+2
    Po dalším centru si jeden z hostů odstoupil od soupeřů a na dlouhou nohu zakončoval. Jenže jeho střela také mířila jen nad branku. Čas Samaře utíká velmi rychle.
     
    90+1
    Další střelecký pokus hostujícího celku byl zablokován. Samara se k míči vrátila, ale po centru z levé strany se dalšího zakončení nedočkala.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    90
    Domácí mužstvo už tahá čas. Nejprve brankář čekal až k němu někdo přiběhne a poté přišel nákop až k soupeřovu gólmanovi.
     
    89
    Cătălin Carp byl nastřelen do hlavy, a tak hlavní rozhodčí hru raději přerušil. Domácí hráč se po chvíli zvedl a výklusem doputoval za postranní lajnu.
     
    88
    Ufa se nacházela na útočné polovině, což jí vyhovovalo. Ovšem balon znovu ztratila a musí se rychle vracet do obrany. K vidění byl další centr, pro který si vyběhl Alexandr Bělenov.
     
    87
    Centr mířil na malé vápno, kde se nejvýše do vzduchu vyšplhal Jegor Golenkov. Jeho hlavička přišla ze záklonu, a tak směřovala vysoko nad branku.
     
    86
    U postranní čáry si balon dobře pokryl Maxim Kanunnikov, který si vynutil faul. Samara bude rozehrávat další standardní situaci, do vápna se už přesouvají hlavičkáři.
     
    84
    V pokutovém území se odehrával souboj, který vyhrál Jegor Golenkov. Hostující hráč se z ostrého úhlu pak pokusil o překvapení brankáře, ovšem Alexandr Bělenov byl znovu na správném místě.
     
    84
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Alexandr Sobolev, přichází Jegor Golenkov.
     
    83
    Další centr z levé strany mířil před domácí branku, ovšem Alexandr Bělenov byl znovu pozorný a celou situaci soupeři překazil.
     
    82
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Olivier Thill, přichází Danila Jemeljanov.
     
    82
    Zpoza vápna vypálil Dmitrij Kombarov, který dostal přihrávku proti noze. Jeho volej ale zamířil jen těsně nad břevno, Samaře asi dnes není přáno.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky základní hrací doby! Samara je dál na útočné polovině, ovšem Ufa centry zatím stíhá odklízet.
     
    79
    Na druhé straně vnikl do šestnáctky Sylvester Igboun, na kterého taky mířil balon. Následně letěl balon do ohně, ale obránce jej srazil na rohový kop.
     
    78
    Hostující mužstvo je opravdu ve velkém tlaku, ale zatím ho nedokáže přetavit ve vyrovnávací branku. Další centr z levé strany sebral ze vzduchu domácí brankář.
     
    77
    Dmitrij Kombarov přihrál na hranici pokutového území, kde se na středu hrací plochy nacházel Alexandr Sobolev. Jemu se ale zakončení nepovedlo a mířilo jen nad branku.
     
    77
    Samara se znovu nachází s balonem na útočné polovině, kde se snaží o překonání zformované obrany. Podaří se hostům ještě vyrovnat?
     
    75
    Ufa chvíli držela balon, což opět pomohlo její obraně, která si mohla chvíli odpočinout.
     
    74
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Andrej Kozlov, přichází Lovro Bizjak.
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Radu Gînsari, přichází Dejan Radonjić.
     
    72
    A stále ta samá písnička, Samara bude rozehrávat další rohový kop. Centr mířil na zadní tyč, kam si pro balon vyběhl Alexandr Bělenov.
     
    71
    Křídla Sovětů rozehrávala další rohový kop, ovšem ani po něm nepřišlo přesné zakončení. Hostující celek je znovu u balonu a hledá cestu do vápna.
     
    69
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Alexandr Aňukov, přichází Maxim Kanunnikov.
    68. Dmitrij Kombarov (KSS)
     
    68
    Po pěkné narážečce se do šance dostal Dmitrij Kombarov, který si navedl míč do šestnáctky a zakončil do protipohybu brankáře. Jeho pokus ale proletěl jen vedle pravé tyče.
     
    66
    Jeden z hostujících hráčů se pokusil přejít přes soupeře, ale kličkou k brankové čáře ho neoklamal. Ufa se znovu ubránila a opět míč jen odevzdala.
     
    65
    Ani druhý poločas nenabízí fotbal, který by diváky zvedal ze sedadel. Samara se snaží překonat červenou hráz, ale vyrovnávací gól zatím nepřichází.
     
    64
    Hráči v červených dresech se soustředí stále na obranu a nacházejí se pod velkým tlakem. Řekl bych, že vyrovnání je jen otázkou času. Další střelou se prezentoval Dmitrij Kombarov, jenže zamířil jen doprostřed brány.
     
    62
    Další centr od rohového praporku mířil do malého vápna, kde tentokrát rušno nebylo. Pro balon si v poklidu došel Alexandr Bělenov, jenž situaci vyřešil.
     
    61
    Křídla Sovětů znovu kombinují na útočné polovině, ale zatím se jim nedaří najít recept na překonání obrany. To platí i po dalším nákopu do šestnáctky, který si pohlídal Alexandr Pucko.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Alexandr Sobolev (FK Křídla Sovětů Samara), který byl přistrčen, ale faul se nepískal. Hostující hráč okamžitě vystartoval po asistentovi rozhodčího.
     
    60
    Hra se velmi rychle otočila a Samara vybojovala další rohový kop. Centr od praporku se kroutil do malého vápna, kde si důrazně počínal brankář.
    58. Alexandr Suchov (UFA)
     
    58
    Olivier Thill vedl další útočnou akci do otevřené obrany. Jeho přihrávka mířila na pravou stranu šestnáctky, kde se nacházel osamocený Alexandr Suchov. Zakončení domácího hráče mířilo jen do nohou vybíhajícího brankáře.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Vladimir Polujachtov (FK Křídla Sovětů Samara), který ve středovém kruhu podrazil pronikajícího soupeře.
     
    57
    Ufa se ve druhém poločase pouze brání, což jí může stát hodně draho. Domácí hráči po zisku míče volí pouze odkop a znovu se staví do obranného bloku.
     
    56
    Hostující mužstvo je opět u balonu a kombinuje na útočné polovině. Dmitrij Kabutov vyslal centr do šestnáctky, kde útočník souboj prohrál.
     
    55
    Na centr z pravé strany si na penaltovém puntíku naskakoval Alexandr Aňukov. Hostující hráč balon jen lízl hlavou, a tak jej poslal pouze vedle branky.
     
    53
    Na levé straně pokutového území se ocitl Alexandr Aňukov, který se snažil přihrát před branku. Ovšem trefil prvního soupeře, od něhož se balon odrazil k brankáři.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Alexandr Pucko (FC Ufa), který nešetrně zastavil útok soupeře. Domácí hráč proti potrestání vůbec neprotestoval.
     
    52
    Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky je k vidění hodně ztrát. Hra se navíc hodně kouskuje, což vyhovuje spíše domácímu celku.
     
    50
    Jenže po přihrávce na střed přišel další zbytečný útočný faul. Křídla Sovětů se tak znovu budou moci pokoušet o vyrovnání.
     
    50
    Domácí celek drží balon a nikam nespěchá. Ufa kombinuje kolem půlící čáry a její kroky povedou po pravé straně hrací plochy.
     
    48
    Ještě pro připomenutí, Ufa do dnešního střetnutí nastoupila v červených dresech, naopak Samara oblékla světla modrou sadu.
     
    47
    Při pohledu na hrací plochu to vypadá, že se pokračuje v základních jedenáctkách. Ufa chvíli držela míč, ale opět ho rychle odevzdala.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování zápasu, míče se jako první chopili hostující hráči. Samara se pokusila o postupný útok, ale předvedla nepřesnou přihrávku směrem dopředu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sledovali jsme poločas, který nabídl pár šancí a téměř všechny skočily gólem. Z vedení se může zatím radovat Ufa, která vede díky vlastní brance soupeře. Pokud se podíváme na hru Samary, tak ta byla více u balonu. Ovšem centry ze stran by potřebovaly trochu více přesnosti. Uvidíme, co nám přinese druhá pětačtyřicetiminutovka.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát minuta navíc.
     
    45
    Centr od rohového praporku mířil do správného prostoru, ovšem hráč Ufy se vyšplhal nejvýše, a tak míč poslal mimo hrací plochu.
     
    44
    Za dlouhým pasem mířil do šestnáctky Alexandr Aňukov, Jeho pokus z velkého úhlu mířil vedle branky, ovšem byl tečován. Samara bude rozehrávat další rohový kop.
     
    42
    Samara ve středovém kruhu získala balon a okamžitě se hnala do útoku. Balon putoval na levou stranu, kde se nacházel Alexandr Sobolev. Jeho centr pak zastavili opět domácí obránci.
     
    41
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka se blíží ke konci. Samara je sice dál u balonu, ale zatím kombinuje jen kolem půlící čáry.
     
    40
    Azer Alijev přešel až na hranici šestnáctky, kde obešel jednoho soupeře. Ovšem druhý už mu balon sebral, a tak si pomohl útočným faulem.
     
    39
    Další kombinaci táhla Ufa po levé straně a pokusila se o centr. Ovšem míč byl zastaven a cestou se otřel o domácího hráče, bude se kopat od branky.
     
    38
    Křídla Sovětů se ani po dalším centru od rohového praporku nedočkala zakončení. Míč totiž od první tyče znovu odvrátila červená obrana.
     
    37
    Po centru z pravé strany si obhodil obránce Radu Gînsari, který už se chystal zakončit. Jenže skvěle se vrátil jeden z soupeřů, jenž míč odvrátil na roh.
     
    36
    Jeden z hostujících hráčů byl u postranní čáry zatažen za dres, ale celou situaci chtěl dohrát. Dostal se sice k centru, ovšem bránící hráči byli pozorní.
    33. Vladimir POLUJACHTOV - 2:1
     
    33
    Ufa právě vstřelila branku!
    Po rohovém kopu se Ufa znovu ujímá vedení! Centr od praporku poslal do hry Olivier Thill, jenž našel hlavu Paval Alikina. Jeho hlavička mířila na zadní tyč, ale balon se cestou odrazil od zad VLADIMIRA POLUJACHTOVA, který je nešťastníkem této situace.
     
    33
    Alexandr Suchov si ze strany navedl balon na střed hrací plochy, odkud zakončil. Jeho pokus z hranice šestnáctky přizvedl brankáře nad břevno. Ufa bude rozehrávat další roh.
     
    32
    Hra se po vyrovnávací brance opět zklidnila. Obě mužstva potřebují bodovat, což se zatím podepisuje také na kvalitě zápasu.
     
    31
    Křídla Sovětů se opět přesunula na útočnou polovinu, kde vybojovala faul. Samara znovu předvádí postupný útok, ale nachází se zatím daleko od branky.
     
    29
    Další přenesení hry mířilo na pravou stranu, kde se opět nacházel Alexandr Suchov. Jenže domácího hráče zklamalo zpracování a míč doputoval jen mimo hrací plochu.
     
    28
    Ufa se snaží uklidnit hru kombinací kolem půlící čáry. Po chvilce ale přišel nákop na útočníka, po kterém se k balonu znovu vrátila Samara.
     
    27
    Hostující celek je opět při chuti a vybojoval si právo rohového kopu. Centr mířil na první tyč, odkud byl odvrácen. Hra se znovu rychle otáčí na druhou stranu.
    25. Srdjan MIJAILOVIĆ - 1:1
     
    25
    Samara právě vstřelila branku!
    Velmi rychle je vyrovnáno! Potvrzuje se, že oba celky jsou v obranné činnosti slabé. Přihrávku na středu hrací plochy převzal osamocený SRDJAN MIJAILOVIĆ, jehož pokus byl neuvěřitelně přesný. Zakončení z velké dálky zamířilo do pravé šibenice. Asistence: Alexandr Sobolev.
     
    24
    Hostující mužstvo se snaží o rychlé vyrovnání, jenže kombinace na levé straně je poněkud kostrbatá. Následně se Ufa dostala k balonu, který rychle vrátila.
    21. Daniil FOMIN - 1:0
     
    21
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tentokrát se už domácí celek raduje z vedoucí branky! Přenesení hry mířilo na pravou stranu, kde se nacházel Alexandr Suchov. Jeho centr našel naběhlého DANIILA FOMINA, který hlavou zamířil k zadní tyči. Asistence: Alexandr Suchov.
    19. Sylvester Igboun (UFA)
     
    19
    Tak první velkou šanci zahodila domácí Ufa! Cătălin Carp vysunul nabíhajícího spoluhráče, který už byl v šestnáctce. Ovšem Sylvester Igboun zamířil jen doprostřed branky, kde se nacházel Sergej Ryžikov.
     
    19
    Stále čekáme na nějakou větší šanci, fotbal diváky moc bavit nemůže. Samara stále kombinuje, ovšem stále na vlastní polovině hřiště.
     
    18
    Hostující celek se znovu nachází u balonu, ale zatím kombinuje na vlastní polovině hrací plochy. Ufa se totiž odhodlala k vysokému napadání.
     
    17
    Domácí hráč opustil hrací plochu, a tak se bude moci znovu pokračovat ve hře.
     
    16
    Na zeleném pažitu zůstal sedět Sylvester Igboun, který se drží za holení kost a nárt. Hlavní rozhodčí přerušil hru a volá na trávník lékařský tým.
     
    15
    Další centr hostujícího celku mířil na zadní tyč, kde balon podskočil bránící hráč. Bohužel pro Samaru nikdo celou situaci nedohrával.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a my stále čekáme na větší ohrožení branky. Křídla Sovětů jsou sice více na balonu, ale zatím marně hledají cestu do šestnáctky.
     
    13
    Do šestnáctky letěl nejprve dlouhý aut, který byl odvrácen. Poté ještě centr z pravé strany, ale i s ním si hostující obrana poradila.
     
    12
    Volný kop byl již rozehrán, ovšem míč našel jen prvního bránícího hráče v pokutovém území. Ovšem Ufa bude alespoň vhazovat.
     
    12
    Sjarhej Kornilenko se dopustil faulu, když k zemi poslal Sylvestera Igbouna. Ufa bude rozehrávat standardní situaci, ovšem stále ještě z velké dálky.
     
    11
    Na levé straně se rozeběhl Dmitrij Kombarov, který se pokusil přes obránce vniknout do šestnáctky. Ovšem svého strážce neoklamal a navíc se bude kopat jen od branky.
     
    10
    Domácí celek kombinoval na útočné polovině, jenže se nechal vytlačit až za půlící čáru. Hráčům v červených dresech se zatím moc nedaří.
     
    8
    Hostující mužstvo se k balonu rychle vrátilo a přeneslo hru na levou stranu šestnáctky, odkud přišla přihrávka před branku. Jenže míč mířil blízko brance, a tak v poklidu zasáhl Alexandr Bělenov.
     
    7
    Útok Samary ale rychle skončil, jelikož rukou byl trefen do obličeje domácí Jemal Tabidze. Ufa tak bude rozehrávat z klidné pozice.
     
    6
    Ufa do dnešního střetnutí nastoupila v červených dresech, naopak Křídla Sovětů zvolila světle modrou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde se hraje na domácí polovině.
     
    5
    Hostující celek se pokusil o vysunutí Dmitrije Kabutova po pravé straně, ovšem krajní obránce byl důrazný a soupeře tělem odstavil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Tabidze, Pucko, Alikin – Suchov, Carp, Da. Fomin, Alijev – O. Thill, Igboun – Kozlov.
    Náhradníci: Černov, Šafinskij – Jokić, Vaněk, Bizjak, Jemeljanov, Krotov, Zasejev, Mochbalijev, Gjorgobjani, Vlasov.

    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Aňukov, Karpov, Polujachtov, D. Kombarov – Kornilenko, Mijailović – Kabutov, Gînsari, Zinkovskij – Sobolev.
    Náhradníci: Konjuchov, Ovsjannikov – Čičerin, Kanunnikov, A. Těrechov, Anton, Golenkov, Radonjić, Smirnov, Timofejev.

    Rozhodčí: Kazarcev – Gavrilin, Bogdanov.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Ufa je jedním ze čtyř celků, který v prvních dvou kolech nebodoval. Domácí tým najdeme na třináctém místě a přestože vsítil čtyři branky, nemá ani bod. Ufa totiž má problém s hrou do obrany, jelikož už šestkrát inkasovala.

    Ufa – Krasnodar 2:3
    Ural – Ufa 3:2

    O něco lépe je na tom Samara, která má na kontě tři body a patří jí osmá pozice. Ovšem ani hostující tým na tom není s hrou do obrany příliš růžově, vždyť už inkasoval tři branky. Křídla Sovětů odehrála úvod sezóny v domácím prostředí, až nyní musí poprvé cestovat na půdu protivníka.

    Samara – Arsenal Tula 2:3
    Samara – CSKA Moskva 2:0
     
    Vítám vás u třetího kola ruské Premier ligy, v němž se proti sobě střetnou FC Ufa a FK Křídla Sovětů Samara.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Luxa

    Góly: 21. Da. Fomin (Suchov), 33. Polujachtov (vla.) – 25. Mijailović (Sobolev)

    Karty:   52. Pucko (UFA) – 57. Polujachtov (KSS), 60. Sobolev (KSS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:7.
    FC Ufa: Bělenov – Tabidze, Pucko, Alikin – Suchov, Carp, Da. Fomin, Alijev – O. Thill (82. Jemeljanov), Igboun (90+4. Gjorgobjani) – Kozlov (74. Bizjak).
    Náhradníci: Černov, Šafinskij – Jokić, Vaněk, Bizjak, Jemeljanov, Krotov, Zasejev, Mochbalijev, Gjorgobjani, Vlasov.

    FC Krídla Sovietov Samara: Ryžikov – Aňukov (69. Kanunnikov), Karpov, Polujachtov, D. Kombarov – Kornilenko, Mijailović – Kabutov, Gînsari (74. Radonjić), Zinkovskij – Sobolev (84. Golenkov).
    Náhradníci: Konjuchov, Ovsjannikov – Čičerin, Kanunnikov, A. Těrechov, Anton, Golenkov, Radonjić, Smirnov, Timofejev.

    Rozhodca: Kazarcev – Gavrilin, Bogdanov