Vissel Kobe – Barcelona 0:2 (kon.) | Paríž – Inter 1:1 (5:6 po pen.) | Dortmund – Udinese 4:1 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
4:1 (4:0)
Udinese Calcio
cz Sobota 27.07.2019, 17:15 • CASHPOINT Arena (Altach) • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Hlavní rozhodčí už nechtěl hráče v nepříznivých podmínkách dále trápit a tak ukončil zápas ještě výrazně před devadesátou minutou! Dortmund v přípravném duelu překonal Udinese 4:1!

    Hned v samém úvodu chybovala obrana Udinese a nabídla otevření skóre Thorganu Hazardovi, který z blízkosti překonal Mussu. Následně se prosadil z pokutového kopu i Mario Götze. Po parádní přihrávce Jadona Sancha zvyšoval po půlhodině hry na 3:0 Julian Weigl a těsně před odchodem do šaten přidal čtvrtý zásah po samostatném úniku Julian Brandt.

    Po změně stran vyběhl Dortmund na trávník ve zcela změněné sestavě. I tak ale soupeře dokázal přehrávat. Brankově se to ale již neprojevilo. Naopak o snížení se postaral z volného přímého kopu střídající Rolando Mandragora. V hustém dešti už další branka nepadla a tak si Dortmund pohlídal vedení o tři góly. (19:01:34)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    86
    Žlutou kartu vidí v samém závěru zápasu také Sebastian De Maio.
     
    85
    Za potyčku ve středu pole dostává žlutou kartu Marco Reus.
     
    84
    Balon už téměř nejde po promáčeném trávníku posouvat na delší vzdálenost. Witsel si narazil s Alcácerem, následně musel hasit emoce až hlavní rozhodčí.
    83. Bürki snadno zkrotil přízemní centr
     
    83
    I další volný přímý kop si vzal na starost Mandragora. Jeho přízemní pokus si ale pohlídal osmadvacetiletý gólman Bürki.
     
    82
    Déšť v Altachu ještě sílí. Před pokutovým územím se prosadil k míči Fofana, kterého musel zastavit jen za cenu faulu Mats Hummels.
     
    80
    Zhruba posledních deset minut zbývá do konce druhého poločasu. I po změně stran je výrazně aktivnějším celkem Dortmund, ale zatím jediný gól druhé půle dal Rolando Mandragora.
     
    79
    Udinese přece jen zvyšuje obrátky v samém závěru zápasu. Opoku si navedl míč na pravou nohu, ale tvrdou ránou trefil pouze soupeře před sebou.
     
    78
    Dortmundu se daří opět držet balon. Bürki rozehrával na pravou stranu, kde byl osamocený Marius Wolf. U postranní čáry si však nedokázal lépe zpracovat míč.
    76. Rolando MANDRAGORA - 4:1
     
    76
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Udinese parádní brankou snižuje ztrátu! ROLANDO MANDRAGORA se opřel do volného přímého kopu zpoza pokutového území a parádní ránou vymetl roh branky německého celku.
     
    75
    Udinese se ještě snaží lehce zdramatizovat závěr zápasu. Opoku si výborně obhodil Witsela, poté přešel až těsně před vápno, kde byl zastaven Hummelsem.
     
    74
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Pussetto, přichází Nestorovski.
     
    74
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Lasagna, přichází Matos.
     
    73
    Trávník začíná být velmi promáčený a ani jeden z týmů nemůže pořádně kombinovat. Nyní si musel pomoci faulem ve středu pole Nico Schulz.
     
    72
    Marco Reus si na zcela promáčeném trávníku přivodil zdravotní potíže. Zkušený ofenzivní záložník bude muset nejspíše střídat.
     
    71
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Becao, přichází Coulibaly.

    Vít Schück

    Góly: 7. Hazard, 21. Götze (pen.), 29. Weigl, 45. Brandt – 76. Mandragora

    Karty:   85. Reus (DOR) – 86. Maio (UDI)


    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimi (46. Piszczek), Toprak (46. Hummels), Balerdi (46. Akanji), Guerreiro (46. Schulz) – Weigl (46. Dahoud), Delaney (46. Witsel) – Sancho (46. Wolf), Brandt (46. Bruun Larsen), Hazard (14. Reyna, 46. Alcácer) – Götze (C) (46. Reus)
    Náhradníci: Akanji, Dahoud, Witsel, Alcácer, Morey, Hitz, Bruun Larsen, Zagadou, Reus, Raschl, Hummels, Schulz, Schmelzer, Piszczek, Wolf, Reyna

    Udinese Calcio: Musso – Becao (71. Coulibaly), De Maio, Samir – Larsen (54. Pezzella), Barák (36. Ter Avest), Jajalo (68. Opoku), Fofana, Pussetto (74. Nestorovski) – Lasagna (74. Matos), Balič (68. Mandragora)
    Náhradníci: Opoku, Mandragora, Coulibaly, Nuytinck, Pezzella, Ter Avest, Nicolas, Nestorovski, Sierralta, Cristo, Perisan, Matos