Pjunik – Jablonec 2:1 (kon.) | Ventspils – Gżira 4:0 (kon.) | Gabala – Dinamo Tbilisi 0:2 (kon.)
Partizani Tirana – Tiraspol 0:1 (kon.) | Larnaca – Levski Sofia 3:0 (kon.) | Utrecht – Zrinjski Mostar 1:1 (kon.)
Čichura – Aberdeen 1:1 (kon.) | Honvéd Budapešť – Universitatea Craiova 0:0 (kon.) | Salihorsk – Esbjerg 2:0 (kon.)
Alaškert – FCSB 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Ordabasy 1:1 (kon.) | Molde – Čukarički Belehrad 0:0 (kon.)
Flora – Frankfurt 1:2 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Ljubljana 2:2 (kon.) | Gdańsk – Brøndby 2:1 (kon.)
Haugesund – Sturm Graz 2:0 (kon.) | Arsenal Tula – Neftçi Baku 0:1 (kon.) | Connah's Quay – Partizan 0:1 (kon.)
Lokomotiv Plovdiv – Trnava sk 2:0 (kon.) | CSKA Sofia – Osijek 1:0 (kon.) | Be'er Sheva – Almaty 2:0 (kon.)
Gliwice – Riga FC 3:2 (kon.) | Fehérvár – Vaduz 1:0 (kon.) | Norrköping – FK Liepāja 2:0 (kon.)
Luzern – KÍ Klaksvík 1:0 (kon.) | Jeunesse Esch – Guimarães 0:1 (kon.) | Aris Soluň – AEL Limassol 0:0 (kon.)
Alkmaar – Häcken 0:0 (kon.) | Gent – Constanta 6:3 (kon.) | Dunajská Streda – Atromitos sk 1:2 (kon.)
Wolverhampton – Crusaders 2:0 (kon.) | Štrasburg – Haifa 3:1 (kon.) | Rangers – Niederkorn 2:0 (kon.)
Budućnost Podgorica – Zorja Luhansk 1:3 (kon.) | Domžale – Malmö 2:2 (kon.) | Valur – Razgrad 1:1 (kon.)
Shamrock – Limassol 2:1 (kon.) | Turín – Debrecín 3:0 (kon.) | Légia Varšava – KuPS 1:0 (kon.)
Espanyol – Stjarnan 4:0 (kon.)
koniec
FK Gabala
0:2 (0:1)
FC Dinamo Tbilisi
cz Štvrtok 25.07.2019, 17:00 • Stadion Miejski, Gabala • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu úvodní zápasy druhého předkola, proti sobě se postaví FK Gabala a FC Dinamo Tbilisi.
     
    FK Gabala

    Fotbalisté Gabaly se v loňském ročníku dostali na čtvrtou pozici své domácí soutěže, což by za normálních okolností neznamenalo účast v pohárové Evropě. Gabale se ale náramně povedl domácí pohár, ve kterém dokráčel až do jeho samotného finále, ve kterém rovněž uspěl. Gabala se tak dostala do druhého předkola Evropské ligy, a to ze čtvrté pozice své domácí soutěže. Tento celek v loňské sezóně hned desetkrát prohrál, navíc pouze v devíti případech zvítězil, což není nikterak oslnivá bilance. Gabala se tak v nadcházejícím ročníku bude pokoušet o zlepšení svého postavení.
     
    FC Dinamo Tbilisi

    Na opačné straně stojí gruzínské Dinamko, které se v současné době nachází na vedoucí pozici své domácí soutěže, avšak náskok před druhým Saburtalem je pouze jednobodový. Tbilisi letos v lize odehrálo už jednadvacet zápasů, přičemž hned ve dvanácti případech dokázalo zvítězit. Tento celek má za sebou úvodní předkolo Evropské ligy, ve kterém se utkal s andorrským Engordanym. Jednalo se o celkem poklidný dvojzápas, neboť Dinamo na domácím stadionu dokázalo zvítězit vysoko 6:0, posléze díky jediné brance uspělo také na hřišti svého soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Gabala: Nazirov (C) – Sejdijev, Ramaldanov, Zunić, Nabijev – Gigaurij, Alijev – Volkov, Ferreiroa, Bauque – Iskandarov
    Náhradníci: Əhmədli – Husejnov, Muradov, Kouakou, Qulijev, Mammadov, Musajev

    FC Dinamo Tbilisi: Perales – Iašvili, Mongil, Kobouri, Kimadze – Papava, Kuchianidze, Ninua – Šengelia (C), Kutalia, Kavtaradze
    Náhradníci: Zaria – Ruchaia, Daffé, Karikari, Šulaia, Kardava, Litovčenko

    Rozhodčí: Walsh – Mulvanny, Stokoe (všichni Skotsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal hostující celek, který bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu jsme sledovali nedovolený zákrok, o který se postaral hostující Kuchianidze, který při napadání trefil nohu protihráče.
     
    4
    O rozehrávku volného kopu se postaral domácí zadák Ramaldanov, který se rozhodl rozehrát po zemi, avšak toto řešení neslavilo kýžený úspěch.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Perales, který konstruktivně poslal hrací předmět do strany, kde se nacházel naprosto osamocený Iašvili.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Fernan Ferreiroa (FK Gabala).
     
    6
    V krátkém časovém sledu přišel na řadu další nedovolený zákrok, tentokráte v podání Alijeva, jenž poslal k trávníků jednoho z protihráčů.
     
    6
    Žlutou kartu dostává Clesio Bauque (FK Gabala).
     
    7
    Iašvili zkoušel pasem hledat na druhé straně svého kolegu Kutaliu, který se dostal až do zakončení, avšak s tím si brankář Nazirov dokázal poradit.
     
    8
    Gabala se bleskovým způsobem dostala na druhou stranu, kde se k ohrožení branky prodral Gigauri, který si na brankáře Peralese nepřišel.
     
    9
    Hosté se opět celkem snadným způsobem dostali na druhou polovinu, avšak tam pomalou přihrávku dokázal zachytit pozorný Alijev.
     
    10
    Následně se ve středu hrací plochy dokázal dobře zorientovat hostující Ninua, kterému se navíc na levém křídle podařilo najít Kimadzeho.
     
    11
    Hrací předmět se snesl ven z hrací plochy, což logicky přineslo autové vhazování pro Gabalu. K provedení se tak postavil obránce Nabijev.
     
    12
    Gabala se delší dobu nacházela s míčem na své polovině, poté se na druhou stranu dokázal dostat Sejdijev, jenž pro změnu našel Volkova.
     
    13
    Do zajímavé šance se dostal domácí Bauque, který se natlačil až před brankáře, avšak i v tomto případě se Peralesovi podařilo zasáhnout.
     
    14
    Hosté tak přečkali kritický moment, avšak stále na úvodní branku tohoto zápasu čekáme. Perales svým odkopem od branky oslovil Kavtaradzeho.
     
    15
    Nakonec přišla na řadu kolmice za obranu, na kterou si nabíhal Kutalia, před kterým zasahoval pozorný Zunić, jenž padající míč odhlavičkoval.
     
    16
    O rozehrávku volného kopu se postaral záložník Ninua, který i přesto našel pouze hlavu jednoho z protihráčů, Nazirov tak zasahovat nemusel.
     
    21
    Kutalia se zničehinic dostal do palebné pozice, odkud to zkoušel velice zajímavým pokusem, se kterým si domácí brankář Nazirov poradil.
     
    22
    I tak na řadu přišel úvodní rohový kop, který si na sebe vzal Ninua, jehož vzdušná nabídka doplachtila pouze na hlavu jednoho z protihráčů.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Sledujeme vyrovnanou podívanou, nyní jsou u míče domácí.
     
    24
    Alijev chtěl šikovným způsobem roztáhnout hru na levou stranu, kam si nabíhal také Nabijav, avšak jako první se k míči dostal pozorný Iašvili.
     
    25
    Nazirov si tentokráte přichystal odkop od své svatyně, který v tomto případě letěl daleko na druhou stranu, kde ve vzduchu uspěl Mongil.
     
    26
    Gabala se na malý moment dostala na útočnou polovinu, avšak aktivní napadání hostujících hráčů vyhnalo domácí hráče ke své brance.
     
    27
    Kobouri dobře zasahoval na hranici svého pokutového území, poté na pravém křídle našel osamoceného Šengeliu, jenž raději uklidnil hru.
     
    28
    Napadající Kimadze vletěl do souboje hodně agresivním způsobem, čehož si všiml také hlavní sudí, který okamžitě nařídil standardní situaci.
     
    29
    O rozehrávku se nakonec postaral Gigauri, který v pokutovém území dokázal najít hlavu Zuniće, jehož hlavičkový projektil nebyl vůbec přesný.
     
    30
    Nazirov nyní podržel svůj celek, přičemž to i v tomto případě zkoušel hostující útočník Kutalia, který ani tentokráte nedokázal uspět.
     
    31
    Tbilisi tak zahrávalo ještě jeden rohový kop, ten pro změnu směřoval na přední tyč, kde se nejvýše do vzduchu dokázal natlačit Ramaldanov.
     
    36
    Další pokus o přenesení hry tentokráte směřovat do běhu na Iašviliho, který se dostal na útočnou polovinu, kde ještě spolupracoval s Kutaliou.
     
    37
    Nakonec si o přihrávku řekl dnes hodně aktivní Ninua, který to okamžitě zkoušel pravou nohou, avšak výrazně minul branku soupeře.
     
    38
    Na opačné straně přišel další z řady nedovolených zákroků. Tentokráte se na zemi ocitl domácí Iskandarov, na řadu přijde standardní situace.
     
    39
    Jelikož se jednalo o hodně velkou vzdálenost od branky, tak jsme sledovali přízemní rozehrávku, načež Ninua dokázal zachytit přihrávku.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Merab Gigauri (FK Gabala).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Dinamo právě vstřelilo branku! Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Dinamo celkem dlouho okupovalo útočnou polovinu, přičemž si o přihrávku do palebné pozice řekl forvard LEVAN KUTALIA, který si konečně přišel na domácího brankáře Nazirova.
    41. KUTALIA - 0:1
     
    43
    Tbilisi opět kombinovalo na polovině soupeře, kde moc dlouho nevydrželo. Hosté se totiž raději vrátili zpět k oblasti středového kruhu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Vypadá to, že v koncovce prvního poločasu se druhé branky nedočkáme. Gabala se celkem dlouho nedostala k opačné šestnáctce.
     
    45+2
    V závěru poločasu žluté karty pro Ramaldanova a Kavtaradzeho.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Kutalia. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž střelecky aktivnější bylo Dinamo, jenž několikrát pořádně zaměstnalo brankáře Nazirova. Gabala byla aktivní v úvodu utkání, poté převzal iniciativu nad utkáním soupeř, který se navíc dokázal prosadit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme se mohli dočkat vyrovnávací branky. Do zajímavé pozice si totiž seběhl Iskandarov, který Peralese nepřekonal.
     
    49
    Hostující brankář tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž v tomto případě šikovnou rozehrávkou oslovil naprosto osamoceného Sejdijeva.
     
    50
    Za obranu soupeře si pokoušel seběhnout Iskandarov, který úspěšně převzal přihrávku, avšak ta mu uskočila celkem daleko od kopačky.
     
    51
    Hra se celkem rychle přemístila k postranní lajně, kde se Kimadze dostal kolem protihráče, načež se mu podařilo vybojovat autové vhazování.
     
    52
    Kutalia si ve vzduchu počínal nedovoleně, což uviděl také hlavní rozhodčí tohoto zápasu, který okamžitě pískl do své píšťalky – faul.
     
    53
    Dinamo se s naprostou lehkostí dostalo až k hranici pokutového území, kde Šengelia zkoušel přihrávat do šestnáctky, což mu zamezil Ramaldanov.
     
    54
    Do akce se dostal také pomezní sudí, kterému se podařilo odhalit ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel domácí středopolař Gigauri.
     
    55
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z hráčů domácího tábora. Sudí přerušil hru, na nic vážnějšího by to vypadat nemělo.
     
    56
    Nehrálo se více než minutu, avšak poprvé v utkání se by se střídat nemělo. Mezitím Iašvili rozehrával standardní situaci ze své poloviny hřiště.
     
    57
    U středového kruhu jsme sledovali další z řady nedovolených zákroků. Dinamo se rozhodlo rozehrát do strany, kde se nacházel Kavtaradze.
     
    58
    Také domácí celek podnikl celkem rychlý protiútok, který nebyl vůbec špatný. Do zakončení se dostal Bauque, jenž nedokázal trefit zařízení.
     
    59
    Perales alespoň pro tentokráte nemusel zasahovat, proto rozehrával po zemi od své svatyně. Kuchianidze se daleko s míčem nedostal.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Levan Šengelia (FC Dinamo Tbilisi).
     
    61
    Střídání v týmu FK Gabala: ze hřiště odchází Davit Volkov, přichází Rovlan Muradov.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Levan Kutalia (FC Dinamo Tbilisi).
     
    63
    Do sympatického zakončení se dokázal natlačit domácí Gigauri, jehož ránu srazil jeden z protihráčů. Perales tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Dinamo stále vede o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá celkem dostatek času.
     
    65
    Střídání v týmu FC Dinamo Tbilisi: ze hřiště odchází Giorgi Kuchianidze, přichází Bakari Kardava.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Giorgi Papava (FC Dinamo Tbilisi).
     
    71
    Nazirov si po delší době připsal také hodně složitý zákrok, přičemž to pohotovým způsobem zkoušel Gigauri, jenž protáhl brankáře soupeře.
     
    72
    Krátce poté přišel na řadu další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral domácí Muradov, který poslal k trávníku obránce Iašviliho.
     
    73
    Pokus o přenesení hry našel na levém křídle křídelníka Bauqueho, který se chtěl prodrat k centru do pokutového území, což mu nakone nevyšlo.
     
    74
    Střídání v týmu FC Dinamo Tbilisi: ze hřiště odchází Nodar Kavtaradze, přichází Arfang Boubacar Daffe.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Bakari Kardava (FC Dinamo Tbilisi).
     
    75
    I tak to nemuselo příliš vadit, neboť se o provedení autového vhazování postaral jeho kolega Nabijev, který si pro spolupráci vybral Iskandarova.
     
    76
    V krátkém časovém sledu jsme viděli další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral Ramaldanov, který ve vzduchu fauloval Kutaliu.
     
    77
    Střídání v týmu FK Gabala: ze hřiště odchází Ulvu Iskandarov, přichází Kouakou.
     
    78
    Tbilisi má v posledních minutách problémy s přechodem na druhou stranu. Tentokráte se to nepovedlo Šengeliovi, který navíc nepřesně přihrával.
     
    79
    Ani hráči Gabaly se daleko s míčem nedostali, bylo to zhruba ke středovému kruhu, kde si navíc čistým způsobem pomohl hostující Ninua.
     
    80
    Dinamo vyprodukovalo v krátkém časovém sledu hned dva střelecké pokusy. Nejprve to zkoušel Mongil, poté Šengelia trefil pouze protihráče.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Hostující celek stále drží jednobrankové vedení, navíc je v posledních minutách aktivnější.
     
    84
    Střídání v týmu FK Gabala: ze hřiště odchází Gismat Alijev, přichází Asif Mammadov.
     
    85
    Nabijev obstaral autové vhazování z levé strany, které poslal přesně na kopačku svého kolegy Gigauriho, jenž odkopával na druhou stranu.
     
    86
    Střídání v týmu FC Dinamo Tbilisi: ze hřiště odchází Levan Šengelia, přichází Kwame Karikari.
     
    87
    Na pořadu dne byl další odkop od branky hostujícího celku. Sledovali jsme rozehrávku po zemi, načež se Kutalia dostal na druhou stranu.
     
    87
    Dinamo právě vstřelilo branku! Navíc se hosté dostávají do dvoubrankového vedení! Snadný přechod s míčem na druhou stranu našel přinesl individuální průnik v podání ARFANGA DAFFEHO, který s míčem dokráčel k hranici pokutového území, odkud nedal Nazirovovi sebemenší šanci.
    87. DAFFE - 0:2
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dinamo v tuto chvíli vede o dvě branky, ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Kouakou (FK Gabala).
     
    90+3
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, avšak Dinamo už střídat nemůže, své možnosti už vyčerpalo.
     
    90+4
    Už se opět pokračuje ve hře. K balónu se dokonce dostal hostující brankář Perales, který poslal míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dinama, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Také druhý poločas nám nabídl celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu bylo výrazně nebezpečnější Tbilisi, kterému se nakonec podařilo své vedení navýšit o další branku. Hostující celek tohoto utkání si do odvetného zápasu odváží nadějný výsledek, naopak Gabala musí v odvetě zabrat.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:13. (18:54:09)

    David Suchý

    Góly: 41. Kutalia, 87. Daffe

    Karty:   5. Ferreiroa (GBL), 6. Bauque (GBL), 39. Gigauri (GBL), 45+2. Ramaldanov (GBL), 90+1. Kouakou (GBL) – 45+2. Kavtaradze (DTB), 60. Šengelia (DTB), 62. Kutalia (DTB), 66. Papava (DTB), 74. Kardava (DTB)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:13.
    FK Gabala: Nazirov (C) – Sejdijev, Ramaldanov, Zunić, Nabijev – Gigaurij, Alijev (84. Mammadov) – Volkov (61. Muradov), Ferreiroa, Bauque – Iskandarov (77. Kouakou)
    Náhradníci: Ahmadli – Husejnov, Muradov, Kouakou, Qulijev, Mammadov, Musajev

    FC Dinamo Tbilisi: Perales – Iašvili, Mongil, Kobouri, Kimadze – Papava, Kuchianidze (65. Kardava), Ninua – Šengelia (C) (86. Karikari), Kutalia, Kavtaradze (74. Daffe)
    Náhradníci: Zaria – Ruchaia, Daffé, Karikari, Šulaia, Kardava, Litovčenko

    Rozhodca: Walsh – Mulvanny, Stokoe (všichni Skotsko)
    Štvrtok 01.08.2019
    Dinamo Tbilisi - Gabala 3:0

    Góly: 68. Šengelija, 88. Šengelija, 90+3. Karikari

    Karty:   28. Mongil (DTB) – 46. Alijev (GBL), 54. Ramaldanov (GBL)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:8.