Fínsko – Česko 6:5 (kon.)
koniec
Fínsko
6:5 (0:1, 4:1, 2:3)
Česko
cz Utorok 23.07.2019, 17:30 • Vierumäki Sport Institute • Reprezentácia do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Jasně že ano. Češi bez gólmana zkusí vyrovnat!
     
    58:37
    Dvořák opět spěchá z branky, Češi zkusí vyrovnat!
    57:50 TEPLÝ - 6:5
     
    57:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a česká naděje po další fantasticky sehrané akci stále žije! Zdeněk Sedlák obkroužil branku a křižným pasem přes brankoviště našel výborně hrajícího MICHALA TEPLÉHO, jenž z první trefil odkrytou část branky – 6:5! Asistence: Zdeněk Sedlák, Petr Čajka.
     
    57:42
    Naši hokejisté to zkoušejí v šesti, Dvořák zůstal na střídačce!
     
    57:42
    Václav Varaďa si vybírá oddechový čas.
     
    55:35
    Českou akci už proti kompletnímu soupeři zastavuje nedovolený zákrok, který výrazně přibližuje Finsko k vítězství. Adam Raška (CZE) je vyloučen za sekání.
     
    54:17
    Michal Teplý dostal křižný pas do vyložené pozice, ale vynesl ho do velkého úhlu, a tak kotouč ještě vrátil Jaromíru Pytlíkovi. Ten už s beky na zádech Patrikainena zblízka nepřekonal!
     
    53:28
    Pomoci si ale můžou přesilovou hrou! Antti Saarela (FIN) podrazil uvolněného Adama Rašku a Češi pak ještě chtěli ostrý zákrok pomstít. Zůstává u dvou minut pro finského forvarda.
    53:00 KILLINEN - 6:4
     
    53:00
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na chviličku se zvedli, jenže zapomněli na návrat a nechali si po straně ujet LENNIHO KILLINENA. Ten nasadil Dvořákovi kličku a potom i s přispěním trochu šťastného odrazu poslal kotouč do sítě. Tohle už budou mít Češi těžké – 6:4. Asistence: Otto Kivenmäki.
     
    51:19
    Finové samozřejmě vědí, že brání pět hráčů a útočí taky pět hráčů. To druhé byl nyní málem recept k úspěchu, naštěstí ale Kokkonenovu střelu ze střední vzdálenosti v situaci pěti proti třem zastavil Dvořák.
     
    48:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A vzápětí bohužel finský gól, který vrací domácí reprezentaci vedení. LASSI THOMSON na levém kruhu přemýšlel, co udělá, a zvolil střelu. Ta zaplula přesně ke druhé tyčce české branky – 5:4. Asistence: Aleks Haatanen.
     
    47:44
    Následuje ale menší trest pro Zacka Malíka (CZE) za podrážení a české oslabení.
    47:37 RAŠKA - 4:4
     
    47:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóól, stejně jako včera vyrovnáváme na 4:4 a tahle parta to prostě nebalí! Vysoký oblouček od Marcela Barinky dojel za finskou obranou ADAM RAŠKA a protože vyjetý Patrikainen neodhadl kotouč, Raška ho na poslední chvíli přelstil a pak v pádu krásně zakončil do úplně prázdné branky – 4:4! Asistence: Marcel Barinka.
     
    44:23
    Nakonec mohlo být vyrovnáno! Michal Teplý narýsoval křižný pas Karlu Pláškovi, ten ho ale přesměroval příliš prudce tak, že projel na druhou stranu vedle branky. Teplý mohl mít už čtvrtý bod v zápase.
    42:59 ČAJKA - 4:3
     
    42:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná rozborka české sestavy končí poměrně rychlým gólem a naše naděje na body ožívají! Češi nepůjčili soupeřům kotouč a po ose Libor Zábranský – Michal Teplý se dostal až k PETRU ČAJKOVI, jenž Teplého pas pověsil pod břevno – 4:3! Asistence: Michal Teplý, Libor Zábranský.
     
    42:35
    Je tady druhá přesilovka pět na tři pro český tým, tentokrát v délce minuty a 13 sekund! Anton Lundell (FIN) doplní svého kamaráda, také za držení.
     
    41:48
    Dobrý pohyb české sestavy vede k přesilovce, která může být přesilovkou naděje. Santeri Salmela (FIN) si odpočine za držení.
    38:49 LUNDELL - 4:2
     
    38:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Minutu před koncem druhé třetiny domácí odskakují už na dvoubrankový rozdíl. Po levém mantinelu si do útoku nabruslil ANTON LUNDELL a vyslal neuvěřitelně přesnou střelu, která zapadla do bližšího růžku nad vyrážečku marně se natahujícího Dvořáka – 4:2. Bez asistence.
     
    34:47
    Naši puk vyhodili a zariskovali se střídáním. Pak měli problémy s návratem a Puistolovi chybělo jen málo, aby napodobil předešlý gól Salonena!
     
    33:30
    Česká defenzíva teď hoří a prozatím to končí druhým oslabením. Jan Štibingr (CZE) je vyloučen za nedovolené bránění.
    32:55 SALONEN - 3:2
     
    32:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už ale český brankář neměl nárok. Finové naši sestavu nepřečíslili, jen si je junioři špatně rozebrali a když Tanus přesměroval nabídku od Puistoly na volného SAMUELA SALONENA, domácí číslo dvacet bez potíží bekhendem ztečovalo puk za Dvořáka. Suomi otáčejí skóre – 3:2. Asistence: Kristian Tanus, Patrik Puistola.
     
    32:32
    Improvizovaně, ale nebezpečně tečoval bruslí Puistola nabídku od spoluhráče. Dvořák předvedl rychlý reflex a velkou možnost zastavil pravým betonem.
     
    30:35
    Ještě jednou se Finové dostali před Dvořáka, vzápětí kontrovali Češi. Do zadní pozice dostal puk Jan Mlčák, spoluhráči mu stáhli obranu, jenže český bek brankáře neprostřelil.
    29:46 PUISTOLA - 2:2
     
    29:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže tentokrát odpovídají domácí hodně rychle a pojedeme znovu od nuly. Santeri Salmela vyslal za českou obranu skákavý puk, který náš bek nezvládl zpracovat, na rozdíl od PATRIKA PUISTOLY. Ten pak tváří v tvář nasadil Dvořákovi bekhendovou kličku mezi betony a než se rozsekal o mantinel, mohl slavit vyrovnávací gól – 2:2. Asistence: Kristian Tanus.
    28:20 MUŽÍK - 1:2
     
    28:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    A hned tři sekundy po buly i gól, Češi se vrací do vedení z nádherně sehrané akce! Michal Teplý vyhrál buly pro Petra Čajku, jenž si puk potáhl a vystřelil. RADEK MUŽÍK jeho pokus na středu hřiště nataženou hokejkou tečoval tak, že Patrikainen už neměl šanci zasáhnout – 1:2! Asistence: Petr Čajka, Michal Teplý.
     
    27:28
    Ale stejně nebezpečné situace přišly z finského protiútoku. Vyjetý Daniel Dvořák je zastavil. Hra se teď hodně rozjela a to není úplně to pravé ořechové.
    27:13 Šance na obou stranách
     
    27:13
    Domácí mysleli na útok tolik, že si pak nepohlídali zadní vrátka. Těmi pronikl dopředu Karel Plášek, jenž v přečíslení místo střely nahrával vzduchem Zdeňku Sedlákovi, a to zkrátka nešlo trefit!
    25:15 KILLINEN - 1:1
     
    25:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Myslet bohužel nestačilo a Finové vyrovnávají. LENNI KILLINEN si na levém kruhu sklepl kotouč rukavicí na hokejku, ještě si ho srovnal na čepel a pak vyslal přesnou střelu na druhou tyčku, po níž se Dvořák natahoval marně – 1:1. Bez asistence.
     
    21:44
    Na druhé straně uhasil finské přečíslení nataženou hokejkou Martin Lang. Černá guma se pak opět dostala za mantinel a hra je přerušena.
     
    19:42
    No a ještě jedna gólovka! Finové hodně špatně dobruslovali české přečíslení, Lang vracel puk Přemyslu Svobodovi, který ho trefil bruslí, ale Patrikainen se přesunul!
    18:58 Šance Pytlíka
     
    18:58
    Češi už mohli vést o dva góly! Dvě obrovské šance měl Jaromír Pytlík, ale v první trefil jen brankáře a ve druhé mu před odkrytou částí klece odskočil puk z hokejky! To je obrovská škoda.
     
    16:32
    Naše sestava předvedla velmi dobrou defenzivní práci, všechno to končí tlakem první formace. Patrikainen uhasil první Zábranského ránu, do druhé vložil hokejku Petr Čajka, ale puk bohužel skončil těsně vedle tyčky! To by asi gólman neměl.
     
    15:12
    Před brankovištěm se několikrát snažil dorážet Sampo Ranta, ale Daniel Dvořák roztáhl své betony napříč modrým územím a puk udržel pod nimi! Hodně důležitý zákrok.
     
    13:27
    Jenže hned vzápětí přichází faul na druhé straně. František Klejna (CZE) je vyloučen za faul kolenem a čekají nás těžké chvilky.
    13:07 TEPLÝ - 0:1
     
    13:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! Čeští junioři třetí přesilovku využívají a ujímají se vedení! Jan Štibingr nahodil puk na brankáře a Patrikainen ho jen vyrazil před sebe. Tam se ve vřavě nejlépe zorientovali Jaromír Pytlík s MICHALEM TEPLÝM, jenž celkem snadno dopravil puk do odkryté klece – 0:1! Asistence: Jan Štibingr, Petr Čajka.
     
    12:14
    Finové to podle názoru rozhodčího přehnali s forčekingem, Eemil Erholtz (FIN) putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění. Dostáváme už třetí přesilovou hru.
     
    10:19
    V pokračujícím oslabení se po pravé straně protáhl až před Dvořáka Samuel Salonen, ale český obránce ho odclonil tak, že neměl šanci z úhlu zakončit.
     
    08:48
    A pozor, Češi jdou hrát téměř minutovou přesilovku pět na tři! Za sekání tentokrát pyká Anton Lundell.
     
    08:26
    Moc pěkně to myslel Barinka na Martina Langa, ten však na jeho střílenou nabídku před brankou nedosáhl.
     
    07:42
    Do první velké šance se hnali Češi! Petr Čajka už už vysouval dopředu Radka Mužíka, ale tomu soupeř na poslední chvíli vysekl hokejku z ruky. Hřišníkem byl Samuel Salonen (FIN).
     
    04:31
    První komplikace pro český tým v podobě vyloučení. Radek Kučeřík (CZE) si odpyká menší trest za podrážení.
     
    01:25
    Finové se usadili v českém pásmu, spustili rotaci a na jejím konci se zastavila tečovaná střela Heinoly o českou tyčku! To bylo štěstí.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 26. Killinen, 30. Puistola (Tanus), 33. Salonen (Tanus, Puistola), 39. Lundell, 49. Thomson (Haatanen), 53. Killinen (Kivenmäki) – 14. Teplý (Štibingr, Čajka), 29. Mužík (Čajka, Teplý), 43. Čajka (Teplý, Zábranský), 48. Raška (Barinka), 58. Teplý (Sedlák, Čajka)


    Fínsko: Patrikainen (Annunen) – Thomson (A), Nousiainen, Honka, Heinola (C), Salmela, Utunen, Seppälä, Kokkonen – Erholtz, Lundell (A), Haatanen – Ranta, Kivenmäki, Killinen – Aku Räty, Saarela, Siikanen – Puistola, Tanus, Salonen. Trenér: Raimo Helminen.
    Česko: Dvořák (Dostál) – Zábranský (C), Mlčák, Štibingr, Kučeřík, Klejna, Malík, Haš – Teplý, Čajka (A), Mužík – Sedlák, Střondala, Plášek – Lang, Barinka, Raška – Pytlík, Svoboda, Koffer. Trenér: Václav Varaďa.

    Rozhodca: Leppäalho, Vikman – Niitylä, Välisaari (všichni FIN).

    Diváci: 110