Fínsko – Česko 6:5 (kon.)
koniec
Fínsko
6:5 (0:1, 4:1, 2:3)
Česko
cz Utorok 23.07.2019, 17:30 • Vierumäki Sport Institute • Reprezentácia do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:35
    Českou akci už proti kompletnímu soupeři zastavuje nedovolený zákrok, který výrazně přibližuje Finsko k vítězství. Adam Raška (CZE) je vyloučen za sekání.
     
    53:28
    Pomoci si ale můžou přesilovou hrou! Antti Saarela (FIN) podrazil uvolněného Adama Rašku a Češi pak ještě chtěli ostrý zákrok pomstít. Zůstává u dvou minut pro finského forvarda.
     
    47:44
    Následuje ale menší trest pro Zacka Malíka (CZE) za podrážení a české oslabení.
     
    42:35
    Je tady druhá přesilovka pět na tři pro český tým, tentokrát v délce minuty a 13 sekund! Anton Lundell (FIN) doplní svého kamaráda, také za držení.
     
    41:48
    Dobrý pohyb české sestavy vede k přesilovce, která může být přesilovkou naděje. Santeri Salmela (FIN) si odpočine za držení.
     
    33:30
    Česká defenzíva teď hoří a prozatím to končí druhým oslabením. Jan Štibingr (CZE) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    13:27
    Jenže hned vzápětí přichází faul na druhé straně. František Klejna (CZE) je vyloučen za faul kolenem a čekají nás těžké chvilky.
     
    12:14
    Finové to podle názoru rozhodčího přehnali s forčekingem, Eemil Erholtz (FIN) putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění. Dostáváme už třetí přesilovou hru.
     
    08:48
    A pozor, Češi jdou hrát téměř minutovou přesilovku pět na tři! Za sekání tentokrát pyká Anton Lundell.
     
    07:42
    Do první velké šance se hnali Češi! Petr Čajka už už vysouval dopředu Radka Mužíka, ale tomu soupeř na poslední chvíli vysekl hokejku z ruky. Hřišníkem byl Samuel Salonen (FIN).
     
    04:31
    První komplikace pro český tým v podobě vyloučení. Radek Kučeřík (CZE) si odpyká menší trest za podrážení.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 26. Killinen, 30. Puistola (Tanus), 33. Salonen (Tanus, Puistola), 39. Lundell, 49. Thomson (Haatanen), 53. Killinen (Kivenmäki) – 14. Teplý (Štibingr, Čajka), 29. Mužík (Čajka, Teplý), 43. Čajka (Teplý, Zábranský), 48. Raška (Barinka), 58. Teplý (Sedlák, Čajka)


    Fínsko: Patrikainen (Annunen) – Thomson (A), Nousiainen, Honka, Heinola (C), Salmela, Utunen, Seppälä, Kokkonen – Erholtz, Lundell (A), Haatanen – Ranta, Kivenmäki, Killinen – Aku Räty, Saarela, Siikanen – Puistola, Tanus, Salonen. Trenér: Raimo Helminen.
    Česko: Dvořák (Dostál) – Zábranský (C), Mlčák, Štibingr, Kučeřík, Klejna, Malík, Haš – Teplý, Čajka (A), Mužík – Sedlák, Střondala, Plášek – Lang, Barinka, Raška – Pytlík, Svoboda, Koffer. Trenér: Václav Varaďa.

    Rozhodca: Leppäalho, Vikman – Niitylä, Välisaari (všichni FIN).

    Diváci: 110