Fínsko – Česko 6:5 (kon.)
koniec
Fínsko
6:5 (0:1, 4:1, 2:3)
Česko
cz Utorok 23.07.2019, 17:30 • Vierumäki Sport Institute • Reprezentácia do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:50 TEPLÝ - 6:5
     
    57:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a česká naděje po další fantasticky sehrané akci stále žije! Zdeněk Sedlák obkroužil branku a křižným pasem přes brankoviště našel výborně hrajícího MICHALA TEPLÉHO, jenž z první trefil odkrytou část branky – 6:5! Asistence: Zdeněk Sedlák, Petr Čajka.
    53:00 KILLINEN - 6:4
     
    53:00
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na chviličku se zvedli, jenže zapomněli na návrat a nechali si po straně ujet LENNIHO KILLINENA. Ten nasadil Dvořákovi kličku a potom i s přispěním trochu šťastného odrazu poslal kotouč do sítě. Tohle už budou mít Češi těžké – 6:4. Asistence: Otto Kivenmäki.
     
    48:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A vzápětí bohužel finský gól, který vrací domácí reprezentaci vedení. LASSI THOMSON na levém kruhu přemýšlel, co udělá, a zvolil střelu. Ta zaplula přesně ke druhé tyčce české branky – 5:4. Asistence: Aleks Haatanen.
    47:37 RAŠKA - 4:4
     
    47:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóól, stejně jako včera vyrovnáváme na 4:4 a tahle parta to prostě nebalí! Vysoký oblouček od Marcela Barinky dojel za finskou obranou ADAM RAŠKA a protože vyjetý Patrikainen neodhadl kotouč, Raška ho na poslední chvíli přelstil a pak v pádu krásně zakončil do úplně prázdné branky – 4:4! Asistence: Marcel Barinka.
    42:59 ČAJKA - 4:3
     
    42:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nádherná rozborka české sestavy končí poměrně rychlým gólem a naše naděje na body ožívají! Češi nepůjčili soupeřům kotouč a po ose Libor Zábranský – Michal Teplý se dostal až k PETRU ČAJKOVI, jenž Teplého pas pověsil pod břevno – 4:3! Asistence: Michal Teplý, Libor Zábranský.
    38:49 LUNDELL - 4:2
     
    38:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Minutu před koncem druhé třetiny domácí odskakují už na dvoubrankový rozdíl. Po levém mantinelu si do útoku nabruslil ANTON LUNDELL a vyslal neuvěřitelně přesnou střelu, která zapadla do bližšího růžku nad vyrážečku marně se natahujícího Dvořáka – 4:2. Bez asistence.
    32:55 SALONEN - 3:2
     
    32:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už ale český brankář neměl nárok. Finové naši sestavu nepřečíslili, jen si je junioři špatně rozebrali a když Tanus přesměroval nabídku od Puistoly na volného SAMUELA SALONENA, domácí číslo dvacet bez potíží bekhendem ztečovalo puk za Dvořáka. Suomi otáčejí skóre – 3:2. Asistence: Kristian Tanus, Patrik Puistola.
    29:46 PUISTOLA - 2:2
     
    29:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže tentokrát odpovídají domácí hodně rychle a pojedeme znovu od nuly. Santeri Salmela vyslal za českou obranu skákavý puk, který náš bek nezvládl zpracovat, na rozdíl od PATRIKA PUISTOLY. Ten pak tváří v tvář nasadil Dvořákovi bekhendovou kličku mezi betony a než se rozsekal o mantinel, mohl slavit vyrovnávací gól – 2:2. Asistence: Kristian Tanus.
    28:20 MUŽÍK - 1:2
     
    28:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    A hned tři sekundy po buly i gól, Češi se vrací do vedení z nádherně sehrané akce! Michal Teplý vyhrál buly pro Petra Čajku, jenž si puk potáhl a vystřelil. RADEK MUŽÍK jeho pokus na středu hřiště nataženou hokejkou tečoval tak, že Patrikainen už neměl šanci zasáhnout – 1:2! Asistence: Petr Čajka, Michal Teplý.
    25:15 KILLINEN - 1:1
     
    25:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Myslet bohužel nestačilo a Finové vyrovnávají. LENNI KILLINEN si na levém kruhu sklepl kotouč rukavicí na hokejku, ještě si ho srovnal na čepel a pak vyslal přesnou střelu na druhou tyčku, po níž se Dvořák natahoval marně – 1:1. Bez asistence.
    13:07 TEPLÝ - 0:1
     
    13:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! Čeští junioři třetí přesilovku využívají a ujímají se vedení! Jan Štibingr nahodil puk na brankáře a Patrikainen ho jen vyrazil před sebe. Tam se ve vřavě nejlépe zorientovali Jaromír Pytlík s MICHALEM TEPLÝM, jenž celkem snadno dopravil puk do odkryté klece – 0:1! Asistence: Jan Štibingr, Petr Čajka.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 26. Killinen, 30. Puistola (Tanus), 33. Salonen (Tanus, Puistola), 39. Lundell, 49. Thomson (Haatanen), 53. Killinen (Kivenmäki) – 14. Teplý (Štibingr, Čajka), 29. Mužík (Čajka, Teplý), 43. Čajka (Teplý, Zábranský), 48. Raška (Barinka), 58. Teplý (Sedlák, Čajka)


    Fínsko: Patrikainen (Annunen) – Thomson (A), Nousiainen, Honka, Heinola (C), Salmela, Utunen, Seppälä, Kokkonen – Erholtz, Lundell (A), Haatanen – Ranta, Kivenmäki, Killinen – Aku Räty, Saarela, Siikanen – Puistola, Tanus, Salonen. Trenér: Raimo Helminen.
    Česko: Dvořák (Dostál) – Zábranský (C), Mlčák, Štibingr, Kučeřík, Klejna, Malík, Haš – Teplý, Čajka (A), Mužík – Sedlák, Střondala, Plášek – Lang, Barinka, Raška – Pytlík, Svoboda, Koffer. Trenér: Václav Varaďa.

    Rozhodca: Leppäalho, Vikman – Niitylä, Välisaari (všichni FIN).

    Diváci: 110