Slovensko – Česko sk 0:5 (kon.) | Kanada – USA 4:2 (kon.)
koniec
Slovensko
0:5 (0:0, 0:4, 0:1)
Česko
Sobota 22.06.2019, 10:30 • Steel Arena • Majstrovstvá sveta žien
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokejbalu a obzvlášť slovenského športu! V tomto online textovom prenose sa zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia ženské reprezentácie Slovenska a Česka. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 10:30.

    V týchto dňoch prebieha na Slovensku po hokeji ďalšie veľkolepé podujatie, konkrétne MS v hokejbale, ktoré hostia Košice. Turnaj je rozdelené na dve časti a to na mužskú a ženskú. V tej ženskej sa hrá systémom dvoch skupín, kam po základnej skupine postúpili jednotlivé reprezentácie. Naše dievčatá bojovali v skupine o finále, ale po prehrách s Američankami 1:2 po predĺžení a Kanadou 0:2 budú napokon na domácom šampionáte bojovať o bronzové medaile.

    Môžme sa teda tešiť na federálne derby, pretože si naše dievčatá v boji o tretí najcennejší kov zopakujú zápolenie zo základnej skupiny, kde dokázali svoje české protivníčky zdolať 2:1 a na toto víťazstvo sa tak budú snažiť nadviazať. Toto stretnutie však určite jasného favorita nemá, my držme palce našim dievčatám, aby po skončení tohto zápasu im boli na krk zavesené bronzové medaile.
     
    Prajem príjemné športové dopoludnie všetkým fanúšikom slovenského športu a obzvlášť hokejbalu! Tohtoročný svetový šampionát v hokejbale, ktorý hostili Košice, dnes dopíše svoju poslednú kapitolu. Zostalo už len jedno, to najpodstatnejšie, rozdeliť medaile. Slovensko nie je v tomto žiadnou výnimkou, muži odohrajú večer proti Fínsku súboj o zlatu, ale ešte predtým doobeda budú naše dievčatá vo federálnom derby bojovať proti Česku o bronzové medaile.

    Jedno vzájomné stretnutie už tieto dve ženské reprezentácie odohrali, v základnej skupine zvíťazili naše dievčatá 2:1 a my teda veríme, že aj druhé vzájomné stretnutie na tomto šampionáte dopadne pre nás podobne úspešne. Do začiatku tohto súboja o bronz ešte nejaký ten čas ostáva, znova sa prihlásime, keď budú oba celky nastúpené na hracej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Tabačková (Zuziaková, Pastorková) – Šulíková, Leskovjanská, Šimnová, Dzurinová, Suráková, Paľová, Hájniková, Nemčeková, Veličková Rašková (A), Dobošová, Turcsányová, Pravlíková (C), Kolcunová (A), Staroňová, Záňová, Kochanová, Gauríková, Štrbáková, Záborská, Žitňanská, Gáborčíková, Vršková

    Česko: Zechovská (Teplá, Tupá) – Herzigová (A), Zedníková, Patočková, Halbrštátová, Škorpíková, Kubínová, Křížová (A), Němcová, Palová, Horálková, Seroiszková, Martinů, Manhartová (C), Kvasničková, Přibylová, Rejlová, Držmíšková, Radová, Ledlová, Kaltounková
     
    Oba celky sú už nastúpené na hracej ploche, prvá tretina súboja o bronz sa tak čoskoro začne. Prajem vám všetkým príjemný športový zážitok, držme spoločne našim dievčatám palce!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Prvá tretina tohto súboja o bronz sa naplno rozbehla, buly v prospech Česka. Naše dievčatá nastupujú v modrých dresoch, Češky v červených.
     
    01:14
    Troška opatrný úvod z oboch strán, súper sa teraz previnil zakázaným uvoľnením a tak sa dostávame do útočného pásma.
     
    01:39
    Česko sa však už presúva pred našu bránku a tak sa musím brániť. Zatiaľ čakáme na prvý vážnejší strelecký pokus.
     
    02:10
    Pokus o rýchly prechod do útoku nám nevyšiel, je z toho len zakázané uvoľnenie a tak sa hra presťahuje znova pred slovenskú bránku.
     
    02:49
    Súper drží loptičku na svojich hokejkách, ale naše dievčatá sa ihneď snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    03:10
    Zechovská v českej bránke musela teraz zasahovať, ale s pokusom od červenej čiary si poradila úspešne. Postupne sa to už rozbieha na oboch stranách.
     
    04:16
    Momentálne prebieha tvrdý boj o každú jednu loptičku. V Košiciach panuje aj výborná atmosféra, práve podporu z hľadiska naše dievčatá potrebujú.
     
    04:49
    Dlhšiu dobu sa ani jeden celok nedostal k streleckému pokusu. Útočná aktivita je však na oboch stranách, oba tímy si nič len tak nedarujú.
     
    05:29
    Zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu situáciu v tomto zápase. Naďalej teda prebieha tvrdý boj o bronzové medaile medzi našimi dievčatami a súperkami z Česka.
     
    06:37
    Sledovali sme rýchly prechod Česka do útoku, následne z toho bola aj strela spoza modrej čiary, ale na našu bránku neprešla.
     
    07:41
    Momentálne sa ťažko dostávame z nášho obraného pásma, súper nás zavrel pred vlastnou bránkou.
     
    08:30
    Rejlová získala odrazenú loptičku na svoju hokejku, ihneď sa tak pokúsila o tvrdú strelu, ale Tabačková podržala svoj celok.
     
    09:22
    Tabačková musela opäť predviesť hneď niekoľko lepších zákrokov. Česko nás teraz poriadne pritlačilo, ale naša opora v bránke nás znova podržala.
     
    09:33
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Manhartová).
     
    09:46
    Slovensko získalo svoju prvú presilovku v tomto zápase a jej začiatok nebol veru zlý. Škoda len, že strely z našich hokejok neboli viacej nebezpečné.
     
    10:33
    Ďalej sa nám však v presilovke už nedarí. Česko dostava všetky loptičky ďaleko do bezpečia, mame však ešte polovicu z početnej výhody.
     
    11:21
    Opäť si však musíme pre loptičku až za našu bránku, vyzerá to, že túto prvú presilovku teda nevyužijeme.
     
    11:33
    Slovensko v plnom počte!
     
    11:56
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Šimnová).
     
    12:06
    Svoju prvú presilovku už rozbieha aj Česko! Musíme sa ihneď brániť pred svojou bránkou.
     
    12:56
    Prvú polovicu oslabenia sme zvládli, musíme byť však v neustálom pozore.
     
    13:36
    Veľký tlak zo strany súpera stále prebieha, nevieme už dlhšie dostať loptičku do bezpečia.
     
    13:56
    Slovensko v plnom počte!
     
    14:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina tohto stretnutia síce gól nepriniesla, ale určite sa bolo na čo pozerať. Treba uznať, že od polovice tretiny bol lepší náš súper, ale dokázali sme ustať krušné chvíle pred našou bránkou, výrazne nás podržala Tabačková. Uvidíme, čo ponúkne druha tretina.
     
    Oba celky sú už späť na hracej ploche, prostredná tretina sa tak čoskoro začne!
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    15:10
    Prostredná tretina súboja o bronz je už v plnom prúde, buly v prospech súpera.
     
    15:43
    Česko dalo gól!

    Vynikajúci vstup Česka do druhej tretiny! Naše dievčatá prepadli pred svojou bránkou v obrane, LUCIE MANHARTOVÁ si prebrala loptičku na svoju hokejku a krásne pod brvno otvára tento duel o bronz – 0:1!
    Asistencie: Klára Seroiszková a Barbora Patočková.
    15:43 Lucie Manhartová (CZE) - 0:1


     
    16:10
    Gól súpera sa však ešte musel skúmať, ale napokon je uznaný. Nič sa nedá robiť, prehrávame a budeme musieť doťahovať náskok súpera.
     
    16:47
    Naše dievčatá sa však nevzdávajú, stále je dostatok času, aby sme niečo s týmto výsledkom spravili. Momentálne sa častejšie dostávame do útoku.
     
    17:03
    Vylúčenie v tíme Česko (Palová).
     
    17:38
    Získavame svoju druhú presilovku v tomto zápase. Je to teda ideálna šanca na vyrovnanie, musíme sa však usadiť pred bránkou súpera.
     
    18:03
    Podobne ako prvá presilovka, tak aj tato druha nám vôbec nevychádza. Česko dokonca už dvakrát zaútočilo v oslabení.
     
    18:49
    Nedarí sa nám prenikať do útočného pásma, čoskoro sa skončí naša druha početná výhoda v tomto súboji o bronz.
     
    19:03
    Česko v plnom počte!
     
    20:19
    Momentálne sa musíme len brániť. Česko je teraz veľmi aktívne a dostava nás do čoraz viac nebezpečných situácii. Toto musíme čo najskôr zmeniť.
     
    20:49
    Určite by nám pomohol vyrovnávajúci gól, ale na tomto šampionáte sa nám strelecky vôbec nedarí.
     
    21:21
    Postupne sa už hra vyrovnáva, ale prakticky sme si v tomto zápase žiadnu veľkú šancu nevypracovali.
     
    21:43
    Česko teraz nebezpečne kombinovalo v našom pasme, ale našťastie to k strele na našu bránku neviedlo. Takéto situácie nám však uberajú veľmi veľa síl.
     
    22:16
    Česko dalo gól!

    Situácia sa nám komplikuje! Opäť sme nezvládli situáciu pred vlastnou bránkou, LUCIE MANHARTOVÁ si vybojovala pri zadnom mantinely loptičku na svoju hokejku, natlačila sa pred našu bránku a presnou strelou navyšuje vedenie súpera – 0:2!
    Asistencie: Pavlína Horálková a Vendula Přibylová.
    Lucie Manhartová (CZE) - 0:2
     
    23:21
    Česko dalo gól!

    Je tu ďalšia veľká chyba našej obrany pred vlastnou bránkou, Kaltounková sa pohodlne dostala k loptičke, spoza bránky našla presnou prihrávkou TEREZU PALOVÚ, ktorá upravuje na 0:3!
    Asistencie: Kristýna Kaltounková.
    Tereza Palová (CZE) - 0:3
     
    23:21
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Tabačková, prichádza Zuziaková.
     
    24:25
    Prehrávame o tri góly a to je už nesmierne komplikovaná situácia. Po treťom góle sme siahli k zmene v bránke, snáď to bude ten potrebný impulz. Tabačková však za góly určite nemohla.
     
    25:05
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Turcsányová).
     
    25:53
    Zuziaková s prvým vážnym zákrokom v tomto zápase! Tlak Česka počas presilovky však stále trvá, prípadný štvrtý gól by už znamenal definitívu.
     
    26:48
    Našťastie už dostávame loptičku do bezpečia, potrebujeme však ešte zvládnuť zaver tohto oslabenia.
     
    27:05
    Slovensko v plnom počte!
     
    28:16
    Naše dievčatá sa však ešte nevzdávajú, momentálne sa držíme v útočnom pasme a skúšame tak dosiahnuť kontaktný gól.
     
    28:33
    Vylúčenie v tíme Česko (Palová).
     
    28:56
    Veličková Rašková sa počas presilovky natlačila pred českú bránku, ale loptičku do siete súpera nedostala! Škoda, ten gól veľmi potrebujeme.
     
    29:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    29:32
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Paľová).
     
    29:48
    Česko dalo gól!

    Sily na hracej ploche sa vyrovnali a Česko to využíva na strelenie zrejme rozhodujúceho gólu! Opäť to však bolo po našej hrubej chybe v obrane, BARBORA PATOČKOVÁ sa natlačila pred našu bránku a pohodlne skóruje – 0:4!
    29:48 Barbora Patočková (CZE) - 0:4
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druha tretina zrejme ani nepotrebuje bližší komentár. Česko potrestalo všetky naše chyby v obrane, postupne sa loptička do našej siete dostala štyrikrát a vyzerá to, že o majiteľovi bronzu je rozhodnuté. Je pred nami ešte tretia tretina a my verme v zlepšení výkon našich dievčat.
     
    Oba celky sú už späť na hracej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    30:10
    Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, zrejme sa už bude len dohrávať.
     
    31:29
    Naše dievčatá to však ešte nevzdávajú, ale veľmi ťažko sa presadzujú cez obranu súpera.
     
    32:49
    Slovensko sa teda pokúša aspoň o strelenie jedného čestného gólu. Po gólovej stránke nám tento šampionát vôbec nevyšiel.
     
    33:28
    Česko však naďalej kontroluje priebeh tohto stretnutia a zrejme je tak už len otázkou času, kedy si náš súper preberie bronzové medaile.
     
    34:29
    Znova sa musíme brániť tlaku súpera. Nedarí sa nám ani v prechode do útoku, koniec zápasu bude pre nás zrejme veľkým vyslobodením.
     
    35:27
    Po veľmi dlhej dobe sa nám podarilo aj zaútočiť. Ku gólu to však neviedlo a znova a budeme musieť brániť.
     
    36:15
    Zuziaková si po svojom príchode do bránky počína veľmi dobre, aj v tomto prípade predviedla veľmi dobrý zákrok. Opäť nás však súper zviera pred našou bránkou.
     
    37:28
    Česko si už užíva toto stretnutie, čoskoro si bude môcť prebrať bronzové medaile.
     
    37:43
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Žitňanská).
    Vylúčenie v tíme Česko (Kaltounková).
     
    38:49
    Dlhšiu dobu sme však žiadnu zaujímavú situáciu nevideli, nášmu súperovi to však určite neprekáža.
     
    39:43
    Oba tímy hrajú v plnom počte!
     
    40:13
    Necelých päť minú ostáva do konca tejto bitky o bronzové medaile. Už je teda jasné, že ich získa Česko. My sa však ešte pokúšame aspoň o ten jeden čestný zásah v tomto stretnutí.
     
    41:26
    Prechod cez útočnú modrú nám teraz nevyšiel, je pískaný ofsajd.
     
    42:49
    Čo chvíľa sa toto veľmi nevydarené stretnutie skončí. Česko už pomaly môže oslavovať zisk bronzu, naše dievčatá sú naopak veľmi smutné, zaver šampionátu nám tak vôbec nevyšiel.
     
    42:55
    Česko dalo gól!

    Ešte je tu jeden presný zásah v tomto stretnutí, žiaľ padol opäť do našej siete! TEREZA RADOVÁ len tak nahodila loptičku na našu bránku, napokon sa však Česko prekvapivo raduje z piateho gólu – 0:5!
    Asistencie: Klára Seroiszková a Aneta Tupá.
    Tereza Radová (CZE) - 0:5
     
    43:01
    Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a už určite aj celého stretnutia!
     
    44:51
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Dzurinová).
     
    Koniec zápasu.
     
    Obrovská radosť na strane Česka, ktoré si vybojovalo bronzové medaile na úkor našej ženskej reprezentácie!
     
    Stretnutie o tretie miesto malo až na prvú tretinu jednoznačný priebeh, náš súper trestal všetky naše chyby pred vlastnou bránkou a výsledkom toho bolo päť loptičiek v našej sieti. Musíme teda uznať kvalitu súpera v tomto zápase, bez gólov sa vyhrať nedáva. Nepodarilo sa nám skórovať včera proti Kanade a ani dnes proti Česku. Naše dievčatá však aj tak musíme pochváliť, dostali sa medzi štyri najlepšie celky tohto šampionátu, aj keď sa možno od nich čakalo viac.

    Záverečný deň tohto svetového šampionátu v hokejbale, ktorý hostia Košice pokračuje ďalej. Od 13:00 je na programe finále ženskej časti turnaja medzi Kanadou a USA. Potom od 16:00 sa uskutoční stretnutie o bronz v mužskej časti medzi Českom a Kanadou. No a o 19:00 opäť spozornie celé Slovensko, pretože naši chlapci budú bojovať o štvrté zlato v rade proti Fínsku!

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Pri ďalších športových prenosoch sa na vás bude tešiť Miroslav Revaj. (12:15:13)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 16. Manhartová (Seroiszková, Patočková), 23. Manhartová (Horálková, Přibylová), 24. Palová (Kaltounková), 30. Patočková, 43. Radová (Seroiszková, Tupá)


    Slovensko: Tabačková (Zuziaková, Pastorková) – Šulíková, Leskovjanská, Šimnová, Dzurinová, Suráková, Paľová, Hájniková, Nemčeková, Veličková Rašková (A), Dobošová, Turcsányová, Pravlíková (C), Kolcunová (A), Staroňová, Záňová, Kochanová, Gauríková, Štrbáková, Záborská, Žitňanská, Gáborčíková, Vršková
    Česko: Zechovská (Teplá, Tupá) – Herzigová (A), Zedníková, Patočková, Halbrštátová, Škorpíková, Kubínová, Křížová (A), Němcová, Palová, Horálková, Seroiszková, Martinů, Manhartová (C), Kvasničková, Přibylová, Rejlová, Držmíšková, Radová, Ledlová, Kaltounková