Kanada – Slovensko sk 2:0 (kon.)
koniec
Kanada
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Slovensko
Piatok 21.06.2019, 14:50 • Steel Arena • Majstrovstvá sveta žien
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:45.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokejbalu a obzvlášť slovenského športu! V tomto online textovom prenose sa zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia ženské reprezentácie Kanady a Slovenska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 14:45.

    V týchto dňoch prebieha na Slovensku po hokeji ďalšie veľkolepé podujatie, konkrétne MS v hokejbale, ktoré hostia Košice. Turnaj je rozdelené na dve časti a to na mužskú a ženskú. V tej ženskej sa hrá systémom dvoch skupín, kam po základnej skupine postúpili jednotlivé reprezentácie. Slovensko bude bojovať v tej prvej skupine, v ktorej sa rozhodne, kto bude hrať o zlato a kto o bronz.

    Skupina o finále:
    Kanada, SLOVENSKO, USA

    Skupina o tretie miesto:
    Česko, Veľká Británia

    Kanada:
    Javorové listy jednoznačne ovládli svoju základnú skupinu. Zo štyroch zápasov tri vyhrali a jeden prehrali po predĺžení. Kanada tak pochopiteľne putovala do prvej skupine bojujúcej o finále, kde si v prvom zápase poradila s USA vysoko 5:0.

    Slovensko:
    Naše dievčatá obsadili v základnej skupine druhé miesto, keď zo štyroch zápasov získali osem bodov po výhrach nad USA, Veľkou Britániou a Českom. Podľahli len Kanade hneď na úvod turnaja. Postúpili sme teda do skupiny, kde budeme bojovať o finále. V prípade neúspešného boja to napokon bude súboj o bronz.

    Situácia vo finálovej skupine:
    Istý postup do finále už má Kanada, ktorá v prvom zápase zdolala USA 5:0. Američanky potom nastúpili proti našim dievčatám, ktoré dokázali zdolať 2:1 po predĺžení a na svojom konte tak majú dva body. Slovensko má jeden, takže ak chceme postúpiť do finále, musíme v tomto zápase zdolať Kanadu buď v riadnom hracom čase, či po predĺžení prípadne samostatných nájazdoch.

    Kanada je miernym favoritom tohto stretnutia, ale v podstate jej už v tomto zápase o nič nejde, môže to brať ako prípravu pred finále. Slovensku naopak ide o veľa, v prípade prehry budeme hrať o tretie miesto.
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom hokejbalu a teda obzvlášť slovenského športu! Ženská hokejbalová reprezentácia má pred sebou na domácom šampionáte azda najdôležitejšie stretnutie. Po včerajšej prehre 1:2 po predĺžení s Američankami musia dnes naše dievčatá vyhrať nad favoritom z Kanady, ak chcú hrať doma o zlato. V prípade, že dnes prehráme, budem hrať o bronz. V prvom meraní síl na tomto podujatí sme Kanade podľahli, ale dnes všetci veríme, že jej prehru oplatíme a spoločne tak ešte odohráme jedno stretnutie o najvzácnejší kov. Do začiatku tohto stretnutia ešte nejaký ten čas ostáva, znova sa tak prihlásime, keď budú oba celky nastúpené na hracej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Thomsonová (Girouardová) – Jueová, McLeanová, Brummová, Swansonová, Marszová, Latreilleová, Coozeová – Dunlopová, Karpenková, Drakeová – Brenningová, Tulková, Cirelliová – Ringová, McCannová – Sharpová, Francisová, Fischerová

    Slovensko: Tabačková (Zuziaková) – Šulíková, Dzurinová, Turcsányová, Pravlíková, Štrbáková, Záborská, Žitňanská – Záňová, Suráková, Vršková – Paľová, Hájniková, Dobošová – Leskovjanská, Šimnová, Nemčeková – Gauríková, Veličková Rašková, Staroňová – Kolcunová, Kochanová

    Rozhodca: Leslie Dziwenka, Alexandre Varca
     
    Oba reprezentačné výbery sú už nastúpené na hracej ploche Steel Areny, prvá tretina tohto stretnutia sa tak čoskoro začne. Prajem všetkým príjemný športový zážitok, držme spoločne našim dievčatám palce.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Prvá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, buly v prospech Slovenska. Naše dievčatá odohrajú toto stretnutie v modrých dresoch, Kanada nastupuje v červených dresoch.
     
    00:42
    Oba tímy už majú na svojom konte po jednom útočnom výpade, ale zatiaľ čakáme na prvé zakončenie z jednej či druhej strane.
     
    01:16
    Teraz si už svoj prvý zákrok pripisuje Tabačková, loptičku vyráža do bezpečia, musíme sa však ešte brániť.
     
    01:43
    Fischerová sa dostala k loptičke a ihneď pálila na našu bránku. Tabačková si však pripisuje ďalší úspešný zákrok a prerušuje tak hru.
     
    02:21
    Na malú chvíľu sme sa usadili pred bránkou súpera, ale k žiadnej strele to neviedlo. Včera sa nám v zakončení nedarilo vôbec, verme, že v tomto zápase sa nám to podari zlepšiť.
     
    03:06
    Staroňova potiahla loptičku do útočného pásma, ale ani v tomto prípade sme žiaden pokus na bránku súpera nevyslali.
     
    04:02
    Veľmi ťažko sa presadzujeme cez pozornú defenzívu súpera. S loptičkou sa držíme v útočnom pasme, ale súper nás do zakončenia nepúšťa.
     
    04:38
    Včerajšia úspešná strelkyňa Paľová si to namierila s loptičkou pred bránku súpera, ale obrana Kanady ju do zakončenia nepustila.
     
    05:16
    Kanada vyhrala buly v našej tretine, ale ani súper sa až do zakončenia nedostal. Dopredu môžu teraz vyraziť naše dievčatá.
     
    05:56
    Od modrej čiary prišlo k nahodeniu loptičku na kanadskú bránku, Dzurinovej pokus ešte skúšala tečovať Leskovjanská, ale Thomsonová si pripisuje úspešný zákrok.
     
    06:22
    Teraz sme dokázali poriadne pritlačiť súpera v jeho obrannom pasme, ale žiadnu väčšiu šancu sme si nevytvorili.
     
    07:29
    Zatiaľ teda hráme vyrovnanú partiu s favoritom zápasu a už aj s istým finalistom. Chcelo by to však streliť gól, aby sme sa viacej upokojili.
     
    08:17
    Tak to bola prvá veľká šanca našich dievčat! Dobošová sa dostala k loptičke a pálila do hornej časti kanadskej bránky, ale loptička do siete nezapadla. Potom sme ešte chvíľu dobíjali bránku súpera, ale znova neúspešne.
     
    09:22
    Snažíme sa pokračovať v našej aktivite, ale zatiaľ sa k ďalším strelám nedostávame. Stále tak pokračuje vyrovnaný boj a naša snaha o postup do finále.
     
    10:11
    Našim dievčatám sa snažia pomáhať aj diváci na tribúne. Hráme naozaj veľmi dobre, ale možno Kanada už trocha toto stretnutie aj vypustila.
     
    11:36
    Paľová nahadzovala loptičku na kanadskú bránku, ale defenzíva súpera zblokovala tento pokus do bezpečia. Musíme sa vrátiť späť do nášho pásma.
     
    12:22
    Francisová sa skúšala presadiť individuálne, ale loptičku si hodila až moc pred seba a Tabačková včas hru prerušila.
     
    13:14
    Krátko pred koncom prvej tretiny aj naďalej prebieha vyrovnaný boj. Na prvý presný zásah stále čakáme, zaujímavé príležitosti však už boli na oboch stranách.
     
    14:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    14:56
    Dobošová vo veľkej príležitosti, keď sa naša reprezentantka dostala pred kanadskou bránkou k odrazenej loptičke, ale prekonať Thomsonovú sa jej už nepodarilo!
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Sledovali sme zaujímavú prvú tretinu, ktorá bola vyrovnaná z oboch strán. Slovensko však malo dve veľké príležitosti na otvorenie skóre, ale Dobošová ani jednu z nich premeniť nedokázala. Uvidíme, čo nám ponúkne druha tretina, ak už bolo spomenuté, musíme toto stretnutie vyhrať, postačia aj dva body.
     
    Oba tímy sú už späť na hracej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    15:10
    Prostredná tretina sa už naplno rozbehla, buly v prospech Kanady.
     
    15:56
    Súper nás teraz pritlačil v našom pasme, od červenej čiary prišla nebezpečná strela, ktorá však našťastie v našej sieti nekončí.
     
    16:16
    Teraz to bola výborná aktivita zo strany našich dievčat, získavame buly v útočnom pasme.
     
    16:50
    Kanada dala gól!
    Je tu úvodný gól tohto stretnutia, žiaľ loptička končí ako prvá v našej sieti! Po prehratom buly v útočnom pasme sme následne prepadli v obrane, chybu našej defenzívy využila MARGAUX SHARPOVÁ, ktorá sa dostala do úniku na našu bránku a parádnou strelou prekonáva Tabačkovú – 1:0!
    Asistencie: Reagan Fischerová a Sarah Francisová.
    16:50 Margaux Sharpová (CAN) - 1:0
     
    17:29
    Ešte však nič nie je stratené, postačí nám aj víťazstvo v prípadnom predĺžení či samostatných nájazdoch. Potrebujeme však určite čo najskôr vyrovnať.
     
    18:10
    Kanada hra však teraz čoraz viac uvoľnenejšie a tlačí sa pred našu bránku. Musíme sa tak brániť, potrebujeme však útočiť a ísť za vyrovnaním.
     
    18:54
    Skrumáž pred kanadskou bránkou! Naš druhý útok odviedol teraz výbornú robotu, ale Hájniková nedokázala usmerniť loptičku za kanadskú brankárku.
     
    19:21
    Opäť sme sa však dokázali pripomenúť v útoku. Dnes dokážeme hrať veľmi aktívne, ale už by to naozaj chcelo vyrovnávajúci gól.
     
    20:49
    Znova sa tlačíme pred bránku súpera, ale dnes sa nám rovnako ako včera zatiaľ v zakončení nedarí.
     
    21:18
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Kolcunová).
     
    21:56
    Už sme mohli prehrávať o dva góly! V presilovke mala Karpenková obrovskú šancu na strelenie gólu, ale Tabačková vyťahuje fantastický zákrok!
     
    22:49
    Presilovka Kanady sa čoskoro skončí, až na tú jednu veľkú šancu sa bránime veľmi úspešne.
     
    23:18
    Slovensko v plnom počte!
     
    23:46
    Ťažko sa nám preniká do útočného pásma v týchto chvíľach. Kanada výborne kontroluje stredné pásmo a naše vyrovnanie je zatiaľ v nedohľadne.
     
    24:10
    Mohli sme však práve teraz vyrovnať! Veľká skrumáž vznikla pred kanadskou bránkou, Žitňanská sa dostala k odazenej loptičke, ale napokon zazvonila konštrukcia kanadskej bránky.
     
    24:34
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme Kanada (McCannová).
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Žitňanská).
     
    25:16
    Momentálne prebieha na hracej ploche hra 4 na 4. Viacej z tohto ťaží Kanada, ktorá nás zavrela vo vlastnom pasme.
     
    26:27
    Viacero nebezpečných striel teraz smerovalo na našu bránku, ale Tabačková je dnes veľkou oporou našej ženskej hokejbalovej reprezentácie.
     
    26:34
    Oba tímy hrajú v plnom počte!
     
    27:33
    Dobošová je dnes veľmi aktívna smerom dopredu, teraz ukázala individuálny prienik a následnú strelu spoza obrany súpera, loptička len tesne míňa kanadskú bránku.
     
    28:29
    Šimnová nahodila loptičku na bránku súpera a ešte získavame buly v útočnom pasme.
     
    29:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    30:00
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Suráková).
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme už mali možnosť vidieť jeden presný zásah. Žiaľ, padol do našej sieti a tak po dvoch tretinách prehrávame s Kanadou 0:1! S veľkým favoritom však držíme krok, dokážeme si vypracovať aj šance, ale nevieme ich premeniť. Mame tak k dispozícii poslednú tretinu, aby sme minimálne vyrovnali a naša nádej na finále ešte žila.
     
    Oba tímy sú už späť na hracej ploche, tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    30:10
    Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, budeme ju začínať v oslabení.
     
    30:46
    Kanada sa usadila v našom obrannom pasme, McCannová pálila z prvej, ale našťastie mierila nepresne.
    Kristen Coozeová (CAN) - 2:0
     
    31:32
    Kanada dala gól!
    Javorové listy napokon využívajú túto presilovku a prehrávame tak o dva góly! Dlho sme boli v tlaku pred svojou bránkou, McCannová našla presnou prihrávkou nepokrytú KRISTEN COOZEOVÁ, ktorá strelou z prvej zvyšuje na 2:0 pre Kanadu!
    Asistencie: Jessica McCannová.
     
    32:48
    Momentálne tak za tohto stavu musíme streliť dva góly, aby ešte žila naša šanca na finále. Tento sen sa však pomaličky rozplýva.
     
    33:29
    Kanada totižto teraz diktuje tempo hry a do ničoho nás nepúšťa. Ešte nejaký ten čas k dispozícii je, ale musíme čo najskôr streliť kontaktný gól.
     
    34:06
    Gólové suchoty proti Kanade teda stále pokračujú. Naše dievčatá však ešte zbrane neskladajú, stále ešte bojujú a snažia sa vsieť svoj prvý gól proti Kanade na tomto domácom šampionáte.
     
    35:16
    Necelých desať minút ostáva do konca tretej tretiny. Už sa postupne dokážeme po tom druhom inkasovanom góle dostavať do útočného pásma.
     
    36:18
    Škoda tejto situácie pred kanadskou bránkou! Žitňanská len tak zľahka poslala loptičku na Thomsonovú, ktorá ju len vyrazila pred seba a k doražke sa dostala Nemčeková, ktorá však lepšie za končiť nedokázala!
     
    36:27
    Vylúčenie v tíme Kanada (Ringová).
     
    36:49
    Slovensko získalo presilovku a to je teda zrejme aj jedna z posledných príležitostí, ako dosiahnuť kontaktný gól!
     
    37:39
    Na dlhšiu dobu sme sa usadili v útočnej tretine, ale nedari sa nám vyslať presnú strelu na bránku súpera.
     
    38:27
    Kanada v plnom počte!
     
    39:10
    Javorové listy držia loptičku na svojich hokejkách a pohodlne tak kontrolujú dianie na hracej ploche. Slovenský sen o finále sa už začína rozplývať, skúsme však streliť Kanade aspoň ten jeden gól.
     
    40:26
    Blízko k tomu mala teraz Paľová! Jej strela z medzikružia však ide tesne vedľa kanadskej bránky!
     
    41:16
    Karpenková teraz nebezpečne operovala pred našou bránkou, ale našťastie sa ani ona k presnej strele nedostala.
     
    41:42
    Vylúčenie v tíme Kanada (Latreilleová).
     
    42:09
    Ešte rozbiehame našu druhú presilovku v tomto zápase, to je už naozaj naša posledná šanca niečo s týmto výsledkom spraviť.
     
    42:42
    Prvá polovica tejto početnej výhody nám však nevyšla, držíme sa v útočnom pasme, ale k strelám na bránku súpera to nevedie.
     
    43:01
    Boli ohlásene posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    43:42
    Kanada v plnom počte!
     
    44:16
    Je tu samotný zaver tretej tretiny, už to vyzerá, že budeme hrať o tretie miesto. Uvidíme, či to ešte skúsime s hrou bez brankára.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine opäť skóroval len súper a tak sme spoznali obsadenie zajtrajšieho finále. O zlato si to medzi sebou rozdajú Kanada a USA! Slovensko bude na domácom šampionáte hrať o bronz vo federálnom derby proti Česku. Naše dievčatá dne nehrali zle, predviedli veľmi dobrý výkon, mali aj šance na skórovanie, ale žiaľ keď gól nedáme, vyhrať nemôžme.

    Dnes sa do hry ešte dostane aj naša mužská reprezentácia, ktorú čaká semifinálová bitka proti Kanade. Verme tak, že muži dokážu pomstiť ženy a prebojujú sa tak do finále na domácom šampionáte. Z tohto prenosu takisto nájdete náš online textový prenos.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za vašu pozornosť a teším sa na vás pri ďalších športových prenosoch. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (16:21:08)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 17. Sharpová (Fischerová, Francisová), 32. Coozeová (McCannová)


    Kanada: Thomsonová (Girouardová) – Jueová, McLeanová, Brummová, Swansonová, Marszová, Latreilleová, Coozeová – Dunlopová, Karpenková, Drakeová – Brenningová, Tulková, Cirelliová – Ringová, McCannová – Sharpová, Francisová, Fischerová
    Slovensko: Tabačková (Zuziaková) – Šulíková, Dzurinová, Turcsányová, Pravlíková, Štrbáková, Záborská, Žitňanská – Záňová, Suráková, Vršková – Paľová, Hájniková, Dobošová – Leskovjanská, Šimnová, Nemčeková – Gauríková, Veličková Rašková, Staroňová – Kolcunová, Kochanová

    Rozhodca: Leslie Dziwenka, Alexandre Varca