Libanon – Arménsko 6:2 (kon.) | Haiti – Hongkong 3:4 (0:2 po s.n.) | Kanada – Slovensko sk 1:6 (kon.)
Česko – Fínsko 1:2 (po pr.)
koniec
Kanada
1:6 (1:1, 0:1, 0:4)
Slovensko
Piatok 21.06.2019, 17:30Majstrovstvá sveta mužov • Semifinále
     
    Slovensko bude v sobotu hrať finále a môže získať štvrtá titul majstra sveta v rade, piaty celkovo. Za sebou máme fantastický výkon našich chlapcov, ktorý nadelili Kanade debakel. Súper absolútne nezvládol záver zápasu. To, čo predvádzal, je obrovská hanba pre hokejbal v krajine "javorových listov". Každopádne, Slovensko sa raduje a ja vám ďakujem za pozornosť. (19:37:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    44:54
    Vylúčenie v tíme Kanada (Gianluca Pallotta).
     
    44:43
    Shawn Hannon pribehol z hráčskej lavice, náš hráč odohral loptičku a Kanaďan do neho aj tak vletel. Toto už nie je ani premotivovanosť, toto je hanba a na jazyku mám aj slová, ktoré by som nemal používať verejne.
     
    44:28
    Naši už len čakajú, ani Kanada nemá veľký záujem hrať.
     
    43:46
    Kanada hrá so štyrmi hráčmi.
     
    43:37
    Boris Oravec strieľal takmer z hranice bránkovej čiary, tento pokus brankár Butler zastavil.
     
    43:11
    Vylúčenie v tíme Kanada (Connor Donaghey).
     
    42:31
    Slovensko sa už nesnaží ísť do súbojov, proste chce len dohrať zápas. Connor Donaghey aj tak sekol Poliačka, náš hráč zase nereagoval.
     
    41:46
    Hráme teda v systéme 5 na 4, začala sa naša presilovka.
     
    41:46
    Dlho sa rozdávali tresty a stále sa nehrá. Kanaďania navyše zakrývali kameru, ktorá sníma ich striedačku, aby nebolo nič vidieť. Holben aj Burkley sa vrátili zo šatne a vykrikovali s realizačným tímom na našu striedačku. Slováci nereagovali.
     
    41:46
    Vylúčenie v tíme Kanada (Christopher Creador).
    Vylúčenie v tíme Kanada (Scott Holben).
    Vylúčenie v tíme Kanada (Landen Burkley).
     
    41:46
    Nejaký čas sa nehrá, budú sa rozdávať tresty.
     
    41:46
    Scott Holben predviedol najzákernejší zákrok celých MS, keď zbytočne poslal tvrdý úder päsťou do nášho hráča, ktorým bol Lukáš Olejník. Mladík už ležal na zemi po tom, ako dostal tvrdý hit a spadol. Práve vtedy mu Kanaďan jednu vrazil.
     
    41:46
    Kanada je už poriadne premotivovaná. Po tvrdom a schválnom hite na nášho hráča sa všetci hokejbalisti pustili pri mantineli do veľkej šarvátky. Toto je typická Kanada, ktorá nezvláda emócie.
    41:29 Boris Oravec (SVK) - 1:6
     
    41:29
    Slovensko dalo gól!
    BORIS ORAVEC išiel na trestné strieľanie veľmi pomaly. Naznačil backhand, potom si to hodil na forhend a Butler ostal bez šance. Toto je už pre Kanadu v semifinále debakel. Chlapci, paráda!
     
    41:29
    Vylúčenie v tíme Kanada (Bill Marshall). Nasleduje trestné strieľanie.
     
    41:27
    Oravec poslal krásnu prihrávku na útočnú modrú. Lukáš Teplický sa rútil sám na bránu, lenže pri zakončení dostal sekeru a namieril tesne vedľa.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 6. Hannon (Maiolino) – 15. Svitana (Lipták, Doskočil), 19. Teplický (Oravec), 33. Martinusík (Svitana, Rampáček), 33. Lipták, 37. Lipták (Svitana, Oravec), 42. Oravec (t.s.)


    Kanada: Butler (Yarham, Medeiros) – Churchwell, Holben, Reid, Mallais, O'Keefe, Laurencelle, Downes, Maher, Maiolino, Power, Marshall, Crocker, Donaghey, Navrot, Martel, Escott, Hannon, Andersen, Creador, Burkley, Pallotta, Szolga
    Slovensko: Polc (Buliš, Bolibruch) – Blahút, Bujdák, Doskočil, Gajdoš, L. Horváth, Tomka, Minárik, Salajka – P. Svitana, Cibík, Božík, Lipták, Martinusík, L. Olejník, B. Oravec, Poliaček, Rampáček, J. Rufati, Teplický, Vozár, Piják