Kanada – Slovensko sk 2:0 (kon.)
koniec
Kanada
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Slovensko
Piatok 21.06.2019, 14:50 • Steel Arena • Majstrovstvá sveta žien
     
    V tretej tretine opäť skóroval len súper a tak sme spoznali obsadenie zajtrajšieho finále. O zlato si to medzi sebou rozdajú Kanada a USA! Slovensko bude na domácom šampionáte hrať o bronz vo federálnom derby proti Česku. Naše dievčatá dne nehrali zle, predviedli veľmi dobrý výkon, mali aj šance na skórovanie, ale žiaľ keď gól nedáme, vyhrať nemôžme.

    Dnes sa do hry ešte dostane aj naša mužská reprezentácia, ktorú čaká semifinálová bitka proti Kanade. Verme tak, že muži dokážu pomstiť ženy a prebojujú sa tak do finále na domácom šampionáte. Z tohto prenosu takisto nájdete náš online textový prenos.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za vašu pozornosť a teším sa na vás pri ďalších športových prenosoch. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (16:21:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    44:16
    Je tu samotný zaver tretej tretiny, už to vyzerá, že budeme hrať o tretie miesto. Uvidíme, či to ešte skúsime s hrou bez brankára.
     
    43:42
    Kanada v plnom počte!
     
    43:01
    Boli ohlásene posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    42:42
    Prvá polovica tejto početnej výhody nám však nevyšla, držíme sa v útočnom pasme, ale k strelám na bránku súpera to nevedie.
     
    42:09
    Ešte rozbiehame našu druhú presilovku v tomto zápase, to je už naozaj naša posledná šanca niečo s týmto výsledkom spraviť.
     
    41:42
    Vylúčenie v tíme Kanada (Latreilleová).
     
    41:16
    Karpenková teraz nebezpečne operovala pred našou bránkou, ale našťastie sa ani ona k presnej strele nedostala.
     
    40:26
    Blízko k tomu mala teraz Paľová! Jej strela z medzikružia však ide tesne vedľa kanadskej bránky!
     
    39:10
    Javorové listy držia loptičku na svojich hokejkách a pohodlne tak kontrolujú dianie na hracej ploche. Slovenský sen o finále sa už začína rozplývať, skúsme však streliť Kanade aspoň ten jeden gól.
     
    38:27
    Kanada v plnom počte!
     
    37:39
    Na dlhšiu dobu sme sa usadili v útočnej tretine, ale nedari sa nám vyslať presnú strelu na bránku súpera.
     
    36:49
    Slovensko získalo presilovku a to je teda zrejme aj jedna z posledných príležitostí, ako dosiahnuť kontaktný gól!
     
    36:27
    Vylúčenie v tíme Kanada (Ringová).
     
    36:18
    Škoda tejto situácie pred kanadskou bránkou! Žitňanská len tak zľahka poslala loptičku na Thomsonovú, ktorá ju len vyrazila pred seba a k doražke sa dostala Nemčeková, ktorá však lepšie za končiť nedokázala!
     
    35:16
    Necelých desať minút ostáva do konca tretej tretiny. Už sa postupne dokážeme po tom druhom inkasovanom góle dostavať do útočného pásma.
     
    34:06
    Gólové suchoty proti Kanade teda stále pokračujú. Naše dievčatá však ešte zbrane neskladajú, stále ešte bojujú a snažia sa vsieť svoj prvý gól proti Kanade na tomto domácom šampionáte.
     
    33:29
    Kanada totižto teraz diktuje tempo hry a do ničoho nás nepúšťa. Ešte nejaký ten čas k dispozícii je, ale musíme čo najskôr streliť kontaktný gól.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 17. Sharpová (Fischerová, Francisová), 32. Coozeová (McCannová)


    Kanada: Thomsonová (Girouardová) – Jueová, McLeanová, Brummová, Swansonová, Marszová, Latreilleová, Coozeová – Dunlopová, Karpenková, Drakeová – Brenningová, Tulková, Cirelliová – Ringová, McCannová – Sharpová, Francisová, Fischerová
    Slovensko: Tabačková (Zuziaková) – Šulíková, Dzurinová, Turcsányová, Pravlíková, Štrbáková, Záborská, Žitňanská – Záňová, Suráková, Vršková – Paľová, Hájniková, Dobošová – Leskovjanská, Šimnová, Nemčeková – Gauríková, Veličková Rašková, Staroňová – Kolcunová, Kochanová

    Rozhodca: Leslie Dziwenka, Alexandre Varca