Poľsko – Belgicko 3:2 (kon.) | Taliansko – Španielsko 3:1 (kon.)
koniec
Taliansko
3:1 (1:1)
Španielsko
cz Nedeľa 16.06.2019, 21:00 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina A
Predzápasové kurzy
    82. Lorenzo PELLEGRINI - 3:1
     
    82
    Itálie právě vstřelila branku!
    Už nyní je jasné, že Italové vstoupí do domácího šampionátu vítězně, krátce před koncem totiž přidávají třetí gól. Penaltu si vzal na starost sám faulovaný LORENZO PELLEGRINI, jenž poslal míč do protipohybu brankáře Simona a rozjásal stadion v Boloni.
    64. Federico CHIESA - 2:1
     
    64
    Itálie právě vstřelila branku!
    Obrat je dokonán, domácí tým měl i na začátku druhého poločasu herní převahu a nyní je odměněn druhou trefou. Na načechraný pas si do šestnáctky seběhl Cutrone, jemuž se nepodařilo vypálit přes Valleja. Posléze se ale míč se štěstím dostal k FEDERICU CHIESOVI a ten jej s přehledem uklidil do sítě.
    36. Federico CHIESA - 1:1
     
    36
    Itálie právě vstřelila branku!
    Tak pozor, na stadionu v Bologni máme zničehonic vyrovnáno. Po přenesení hry na levou stranu se balonu ujal FEDERICO CHIESA. Záložník Fiorentiny předvedl parádní sóloakci, když si poradil s bránícím Aguirregabiriou a poté překvapil Simóna razantní střelou na bližší tyč. Tento gól si španělský brankář za rámeček nedá.
    9. Dani CEBALLOS - 0:1
     
    9
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Panečku, utkání nám začíná pěkně zostra, španělský tým se už na začátku deváté minuty dostává do vedení. Fabián Ruiz nalezl DANIHO CEBALLOSE, který nic nevymýšlel, kolem bránícího protivníka si přehodil balon na pravačku a nekompromisním způsobem jej poslal do šibenice Meretovy svatyně. Krásná trefa.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 36. Chiesa (Barella), 64. Chiesa (Barella), 82. L. Pellegrini (pen.) – 9. D. Ceballos (Ruiz)

    Karty:   11. Calabresi (ITA), 25. Zaniolo (ITA), 49. Mandragora (ITA), 70. Orsolini (ITA) – 24. J. Vallejo (ESP), 82. Soler (ESP)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:14.
    Taliansko: Meret – Calabresi, Mancini, Bonifazi (88. Bastoni), Dimarco – Barella, Mandragora (C), L. Pellegrini – Zaniolo (42. Orsolini), Kean (60. Cutrone), Chiesa.
    Náhradníci: Audero, Montipò – Gi. Pezzella, Tonali, Cutrone, Bastoni, Orsolini, Adjapong, Bonazzoli, Romagna, Locatelli, Murgia.

    Španielsko: Simón – Martín, J. Vallejo (C), Meré, Aaron Martín – Zubeldia (67. Fornals) – Soler, D. Ceballos, Ruiz (46. Merino), Oyarzabal (85. Mir) – B. Mayoral.
    Náhradníci: Sivera, D. Martín – Núñez, Merino, M. Vallejo, Lirola, Pedraza, Mir, Olmo, Firpo, Roca, Fornals.

    Rozhodca: Serdar Gözübüyük – Charles Schaap, Jan de Vries