Poľsko – Belgicko 3:2 (kon.) | Taliansko – Španielsko 3:1 (kon.)
koniec
Taliansko
3:1 (1:1)
Španielsko
cz Nedeľa 16.06.2019, 21:00 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, dobrou noc. (23:08:47)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:14.
     
    Je dobojováno, Italové po skvělém obratu vstupují do domácího turnaje vítězně, Španělsko totiž poráží 3:1. Utkání se přitom nevyvíjelo pro Azzurrini vůbec dobře, už v deváté minutě se krásně trefil Dani Ceballos. Až do šestatřicáté minuty hosté na place dominovali, poté ale poziční chybu na brankové čáře vyrobil Unai Simón a rázem bylo zásluhou Federica Chiesy srovnáno. Tento moment by se dal označit jako klíčový, domácí převzali iniciativu a až do závěrečného hvizdu byli lepším týmem. Po přestávce je do vedení poprvé dostal dnes fantastický Federico Chiesa, definitivní pojistku přidal v závěru z penalty Lorenzo Pellegrini.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Italové se snaží dohrát utkání na obranné polovině svého soupeře, což se jim zatím daří, především pak díky důrazně si počínajícímu Federicu Dimarcovi.
     
    90+3
    O chvíli později hlavičkoval španělský útočník znovu. Tentokráte jeho zakončení chybělo více razance, Alex Meret si proto počínal naprosto bezproblémově.
     
    90+2
    Centr Aarona Martína přistál na hlavě střídajícího Rafaela Mira, který balon jen lehce lízl, ovšem i tak nadělal zasahujícímu Meretovi nepříjemné starosti.
     
    90+1
    Zajímavý průnik podnikl Lorenzo Pellegrini, v závěru své akce si ale balon poslal až příliš daleko od kopaček, čehož dokázal využít pohotový Jesús Vallejo.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    89
    Barella se vrhl do otevřené obrany soupeře, nakonec přenechal míč Dimarcovi. Jeho střílený centr nikoho z Italů neoslovil, včas zasáhl Jorge Meré.
     
    88
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Kevin Bonifazi, přichází Alessandro Bastoni.
     
    87
    Lorenzo Pellegrini tvrdě a hlavně zbytečně zajel do Pabla Fonalse. Jak italský záložník z tohoto souboje vyvázl bez karty, je mi trochu záhadou.
     
    86
    Federico Chiesa pokračuje ve fantastickém výkonu, baví se fotbalem. Další z jeho průniků sice neskončil úspěchem, kličkovaná proti obráncům soupeře ale stála za to.
     
    85
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Rafael Mir.
     
    84
    Na stadionu už se oslavuje, o výsledku tohoto utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Za výkon z konce první půle a z celého průběhu té druhé si Italové výhru zaslouží.
    82. Lorenzo PELLEGRINI - 3:1
     
    82
    Itálie právě vstřelila branku!
    Už nyní je jasné, že Italové vstoupí do domácího šampionátu vítězně, krátce před koncem totiž přidávají třetí gól. Penaltu si vzal na starost sám faulovaný LORENZO PELLEGRINI, jenž poslal míč do protipohybu brankáře Simona a rozjásal stadion v Boloni.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Carlos Soler (Španělsko).

    Vojtěch Tůma

    Góly: 36. Chiesa (Barella), 64. Chiesa (Barella), 82. L. Pellegrini (pen.) – 9. D. Ceballos (Ruiz)

    Karty:   11. Calabresi (ITA), 25. Zaniolo (ITA), 49. Mandragora (ITA), 70. Orsolini (ITA) – 24. J. Vallejo (ESP), 82. Soler (ESP)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:14.
    Taliansko: Meret – Calabresi, Mancini, Bonifazi (88. Bastoni), Dimarco – Barella, Mandragora (C), L. Pellegrini – Zaniolo (42. Orsolini), Kean (60. Cutrone), Chiesa.
    Náhradníci: Audero, Montipò – Gi. Pezzella, Tonali, Cutrone, Bastoni, Orsolini, Adjapong, Bonazzoli, Romagna, Locatelli, Murgia.

    Španielsko: Simón – Martín, J. Vallejo (C), Meré, Aaron Martín – Zubeldia (67. Fornals) – Soler, D. Ceballos, Ruiz (46. Merino), Oyarzabal (85. Mir) – B. Mayoral.
    Náhradníci: Sivera, D. Martín – Núñez, Merino, M. Vallejo, Lirola, Pedraza, Mir, Olmo, Firpo, Roca, Fornals.

    Rozhodca: Serdar Gözübüyük – Charles Schaap, Jan de Vries