Japonsko – J. Kórea 0:1 (kon.) | Francúzsko – USA 2:3 (kon.) | Argentína – Mali 2:2 (4:5 po pen.)
koniec
Francúzsko
2:3 (1:1)
USA
cz Utorok 04.06.2019, 17:30Majstrovstvá sveta U20 • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (19:27:12)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Fauly: 10:12.
     
    To se jim ale už nepovede, zápas je totiž u konce. Američané tak strhli vedení na svou stranu ve třiaosmdesáté minutě a už svůj náskok nepustili. Pro Francouze tak šampionát končí, Američané jdou do čtvrtfinále. Sledovali jsme dost často opatrný fotbal, už to vypadalo, že dojde na prodloužení, avšak opak byl pravdou a zámořský celek se tak raduje, ten francouzský naopak smutní. Takový je fotbal, dále může jít jen jeden.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Američané se snaží držet svůj těsný náskok a drží míč daleko od Scottovy branky. Francouzi naopak neotálí a chtějí za každou cenu vyrovnat.
     
    90+3
    Cuisance byl sražen k zemi americkým hráčem a dožadoval se volného přímého kopu u hranice velkého vápna. Sud však znovu naznačuje, že se o závažný faul nejednalo.
     
    90+2
    Francouzi zahrávali volný přímý kop, po něm ale dokázali tuto standardní situaci Američané zvládnout a uklidnili hru. Scott provede další odkop od své branky.
     
    90+1
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Sebastian Soto, přichází Mark McKenzie.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby se bude nastavovat ještě pět minut navíc.
     
    90
    Justin Rennicks se dostal k brankáři Lafontovi, který ale nedopustil, aby ho obral o míč a pak zakončil. Následuje tak odkop od jeho zařízení.
     
    89
    Další nepřesná rozehrávka Francouzů, kterým začíná velmi rychle utíkat čas, skončila na kopačkách USA a to se žene do přečíslení.
     
    88
    Diaby na hranici velkého vápna chtěl dostat míč pro spoluhráče, ale blíže k němu byl obránce USA, který tak získal míč opět na stranu amerického týmu.
     
    88
    Richards je nakonec po ošetření v pořádku a může pokračovat ve hře. Je jasné, že se Američané nikam hnát nebudou a vynasnaží se svůj těsný náskok uhájit.
     
    86
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Youssouf Fofana, přichází Yacine Adli.
     
    85
    Francouzi to nyní opět přehnali s tvrdostí, jeden z nich tvrdě narazil zády do soupeře, jenž se ocitl na zemi a bude potřeba jeho ošetření.
    83. Justin RENNICKS - 2:3
     
    83
    Američané právě vstřelili branku!
    Američané jdou podruhé v zápase do vedení a v závěru základní hrací doby tak mají opět náskok. Dalekonosnou střelu neudržel v rukavicích Lafont a míč mu vypadl. U bližší tyče ho pak nekompromisně pověsil do sítě JUSTIN RENNICKS – 2:3.
     
    82
    Další americký hráč byl sražen k zemi a nemohl se déle zvednout. Sudí však ani tentokráte žlutou kartu neuděluje.
     
    81
    Zpětnou přihrávku na vlastní polovině zvolil Weah a poté se Američané dostali blíže francouzské brance. Střelu však na Lafonta nevyslali.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky základní hrací doby. Stav je stále nerozhodný a oba týmy tak mají k postupu do čtvrtfinále stejně tak blízko, jako i daleko.
     
    79
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Enzo Loiodice, přichází Ibrahima Diallo.
     
    78
    Moussa Diaby spěchal za míčem, jenž mířil k brance USA, ale blíže k němu nakonec byl Brady Scott a dostal ho pod kontrolu. Záhy ho pak odkopl od své branky.
     
    77
    Evan N'Dicka musel spěchat k vlastní brance, aby dostihl míč. K němu totiž mířili Američané a snažili se o další akci před Lafontem.
     
    75
    Patnáct minut před koncem základní hrací doby tak začínáme od začátku. Uvidíme, zda někdo z týmů strhne vedení na svou stranu.
    74. Sebastian SOTO - 2:2
     
    74
    Američané právě vstřelili branku!
    Znovu je srovnáno a Američané jsou zpátky ve hře. SEBASTIAN SOTO se podruhé prosazuje, když se zblízka dostal ke střele a brankáře Lafonta prostřelil – 2:2. Asistence: Timothy Weah.
     
    71
    Do ofsajdové pasti se vystavili Francouzi a u míče tak budou zase Američané, kteří se pokusí ohrozit soupeřovu branku. Nejdříve ale přichází další pauza na občerstvení.
     
    69
    Justin Rennicks se neprodral skrze dva obránce Francie do pokutového území. Obrana hráčů galského kohouta pak míč odkopla daleko.
     
    67
    Dalekonosný pokus z kopačky Brandona Servanieho nebyl pro Albana Lafonta problém. Míč dostal pod kontrolu a hned ho odkopl mimo ohrožení své brány.
     
    66
    Francouzi odehráli další autové vhazování, míč však zachytil soupeř a Američané z vlastní poloviny mohou projít před soupeřovu branku.
     
    65
    Alespoň z toho byl rohový kop pro USA, po kterém ale nevznikla žádná šance, která by mohla branku Francie nějak ohrozit.
     
    64
    Oba celky vystřídaly a na hřišti jsou čerstvé síly. Rennicks se dostal k balonu a poslal ho do běhu svému spoluhráči, avšak tato souhra ovoce nepřinesla.
     
    64
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Nabil Alioui, přichází Lenny Pintor.
     
    63
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Richard Ledezma, přichází Justin Rennicks.
     
    63
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Konrad de la Fuente, přichází Uly Llanez Jr..
     
    62
    Youssouf Fofana se protáhl k malému vápnu a říkal si o přihrávku. Jenže jeho spoluhráč balon poslal mimo jeho zorné pole. Francouzi tak míč ztrácejí.
     
    60
    Francouzi nadále atakovali branku soupeře a hráči USA se museli bránit. Zvládli to a už míří před branku Francie, kterou hájí Alban Lafont.
     
    59
    Fofana se pokusil uniknout po levé straně do pokutového území, ale nakonec ho zastavila obrana Američanů, která míč poslala na opačnou stranu.
     
    57
    Francie notně ožila a hnala se do dalšího zakončení, jenže další pokus hráčů v modrých dresech byl neúspěšný.
    55. Nabil ALIOUI - 2:1
     
    55
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi strhávají poprvé v utkání vedení na svou stranu. Nejprve střílel Moussa Diabi, který ale jen orazítkoval tyč americké branky. Balon se však odrazil do předbrankového prostoru, kde se poté prosadil NABIL ALIOUI, jenž poslal míč pod břevno – 2:1.
     
    54
    Po něm však nedokázali ohrozit Lafontovu branku a ten nemusel zasahovat. Obrana pak poslala balon do bezpečí.
     
    53
    Centr Sergia Desta odkopl do bezpečí jeden z Francouzů a balon končí mimo ohrožení francouzské branky. Američané aspoň vybojovali rohový kop.
     
    52
    Stejný hráč se pak před pokutovým územím dostal ke slušné střele, míč ale poslal jen vedle tyče Lafontovy brány. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    51
    Moussa Diaby se snažil převzít přihrávku od spoluhráče, balon si ale příliš předkopl a ten končí na kopačkách soupeře. Američané se tak hned ženou do další útočné akce.
     
    50
    Cuisance se prodral skrze obranu USA a pokračoval dále před soupeřovu branku, ale svou pěkně se rodící akci do zdárného konce nedotáhl.
     
    49
    Američané se nedostali do blízkosti francouzské branky, míč se tak ocitl na jejich polovině a celou akci tak musejí začínat znovu.
     
    48
    Paxton Pomykal podrazil Mickaëla Cuisanceho, který poté skončil na zemi. Vše už je ale v pořádku a hra pokračuje dále.
     
    47
    Stejná situace se pak opakovala i na straně Francie a ta má k dispozici rovněž vhazování od postranní čáry.
     
    46
    Zdržel je však aut Francouzů a u míče tak Spojené státy americké zůstanou, budou totiž zahrávat autové vhazování.
     
    46
    O výkop ve druhém poločase se postarali fotbalisté USA a už se snaží dostat se na polovinu Francie.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 2 – 1
     
    První poločas je za námi. V něm se do vedení dostali Američané, ale Francouzi stihli ještě do konce první části hry srovnat a začínalo se tak znovu od začátku. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 18:35. Dokáže jeden z týmů vyhrát v základní hrací době, nebo se dočkáme prodloužení nebo dokonce pokutových kopů? Nechme se překvapit.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Američané se ještě dostali do šance, ale po jejich pokusu míč skončil jen u velkého vápna, kde si ho převzal Alban Lafont a hned ho odkopl pryč od svého zařízení.
     
    45+2
    Kamara inkasoval úder do zad a nyní s bolestivou grimasou zůstal na trávníku. Šlo ale o nezaviněný střet a soupeř se hned omlouval.
     
    45
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    43
    Diaby hledal pasem Kamaru, který však na míč nedosáhl. Francouzi ho ale vybojovali zpět na svou stranu a pokračují v útočném tažení.
    41. Amine GOUIRI - 1:1
     
    41
    Francie právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno. Francouzi v závěru prvního poločasu stihli smazat svou ztrátu a začíná se znovu od začátku. AMINE GOUIRI dostal pas od Diabyho a poté z pravé strany vyslal střelu, která končí u vzdálenější tyče – 1:1. Asistence: Moussa Diaby.
     
    38
    Francouzi měli slibně se rodící akci, avšak tu zastavilo postavení mimo hru. Postrannímu sudímu takto situace neunikla a zdvihl svůj praporek. Míč tak získávají znovu na svou stranu Američané.
    37. Cuisance trefil americkou tyč.
     
    37
    Mickaël Cuisance uvnitř velkého vápna dostal přihrávku a po jeho střele poté zazvonila tyč Scottovy branky. Američané si tak nyní rozhodně velmi oddychli, jelikož nebyli daleko od ztráty vedení.
     
    35
    Vypadá to ale, že je americký hráč v pořádku a bude moci zasáhnout zpět do hry.
     
    34
    Jedná se o Timothyho Weaha.
     
    33
    Jeden z Američanů zůstal ležet na trávníku zřejmě po nějaké srážce se soupeřem. Bude tak potřeba jeho ošetření a chvilku se hrát nebude.
     
    32
    Z levé strany střílel Konrad de la Fuente, avšak na brankáře Francie Lafonta nevyzrál. Franouzi pak bez čekání zamířili opět na polovinu amerického týmu.
     
    30
    Po třiceti minutách hry stále vedou Američané rozdílem jedné branky, Francouzům se zatím nedaří najít odpověď. Naopak čelili dalším akcím soupeře, které ale ustáli.
     
    29
    Francouzi se v pokutovém území Američanů zdrželi delší dobu, jejich akce však byla nepřesná a končí jen na brankáři Bradym Scottovi.
     
    26
    Jelikož i v Polsku panuje velké horko, sudí nyní nařídil občerstvovací pauzu.
    25. Sebastian SOTO - 0:1
     
    25
    Američané právě vstřelili branku!
    A z další šance se už z vedoucí branky radují Američané. SEBASTIAN SOTO dostal přihrávku a vysunul se sám před branku Francie, kde pravačkou přehodil Lafonta a zakončil k jeho levé tyči – 0:1. Asistence: Richard Ledezma.
    23. Aliouiho pokus šel nad.
     
    23
    Tato akce Francouzů už měla oči. Z pravé strany poslal nadýchaný centr do pokutového území Mickaël Cuisance a nabíhající Nabil Alioui hlavičkoval z první, avšak pouze nad břevno Scottovy brány! Už to ale mělo oči.
     
    22
    Brady Scott se nyní prezentoval dobrým zákrokem, když nebezpečnou střelu Youssoufa Fofany ukryl do svých rukavic.
     
    21
    Enzo Loiodice se dobře uvolnil ve středu pole, poté s míčem prošel na polovinu USA, ale tím celá akce skončila, protože ho o balon obral agilní soupeř.
     
    20
    Hráči v bílých dresech, tedy USA, jsou nyní znovu u balonu a zahrozili před Lafontem, jejich další pokus ale končí jen vedle jeho branky.
     
    19
    Fofana byl faulován a Francie tak zůstala u míče. Z hranice velkého vápna chvilku na to vyslal střelu lobem Nabil Alioui, jenž ale branku Američanů přestřelil.
     
    18
    Timothy Weah si přehodil brankáře Francie a chtěl už zakončovat do prázdné branky, ale nakonec neměl pokus takovou razanci, aby balon za čáru doplachtil.
     
    17
    Dan-Axel Zagadou se obtočil kolem soupeře a zakládal tak další akci svého celku. Francouzi však před Bradym Scottem nevymysleli nic a ten tak nemusel zasahovat.
     
    15
    Další průnik před americkou branku, přihrávka na levou stranu pro Gouiriho však adresáta nenašla a balon končí v moci amerického gólmana.
     
    13
    Po pravé straně unikal jeden z Američanů a z rohu velkého vápna pak vyslal nepříjemnou střelu po zemi. Míč hned na to skončil jen těsně vedle tyče.
     
    12
    Stále čekáme na první vážnější šanci na obou stranách, která by mohla vést k úvodní brance. Oba celky jsou ale pozorné a zatím prezentují spíše opatrnou hru.
     
    11
    Po sérii nepřesných přihrávek zachytil míč Brady Scott a hned ho po zemi poslal zase svým spoluhráčům a ti opět otáčejí hru na druhou stranu.
     
    10
    Enzo Loiodice protančil kolem obránce Američanů a dostával míč dále blíže jejich brance, jenže přízemní střela z kopačky Moussy Diabyho končí jen vedle levé Scottovy tyče.
     
    9
    Do šance se pak na opačné straně mohli dostat znovu Američané, ale jejich souhra nevyšla a naopak u branky Scotta musela zasahovat obrana proti další francouzské střele.
     
    9
    Nyní ale vybojovali rohový kop. Po něm se míč snesl do pokutového území, ale dříve na balonu byli Francouzi a ti ho odhlavičkovali do bezpečí.
     
    8
    Ta se však nepovedla a o míč tak Američané přišli. Následně tak mohou projít na opačnou stranu zase fotbalisté Francie, kteří zatím působí spíše ospalým dojmem.
     
    7
    Scott nyní odkopl míč daleko od svého zařízení a poslal své spoluhráče do útočné akce.
     
    6
    Po faulu Brandona Servanieho sudí nařídil volný kop pro Francii, avšak bylo to ještě z francouzské poloviny a k velkému ohrožení Scottovy branky tak nemohlo dojít. Nicméně francouzští mladíci jsou stále na míči.
     
    4
    Alban Lafont si povyběhl z branky, aby byl dříve u míče, než nabíhající Chris Richards, který už se blížil k jeho brankovišti. Francouzský brankář ale opět pozorný.
     
    3
    Francouzi opět propadli uprostřed hřiště a toho Američané využili k rychlému protiútoku. Paxton Pomykal však svou přízemní střelu mezi tři tyče neposlal.
     
    2
    Nyní ale hráči USA míč soupeři sebrali a okamžitě došlo ke střele. Francouzský brankář však nemusel zasahovat, míč šel mimo. Následuje tak odkop od jeho branky.
     
    1
    Francouzi jsou u míče a z vlastní poloviny se snaží o kombinaci, ale zatím se nemohou dostat na americkou půdu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dozněly hymny obou zemí a utkání tak za malý okamžik bude moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Lafont – Basila, Kamara, Zagadou (C), N'Dicka – Cuisance, Loiodice, Fofana – Gouiri, Diaby, Alioui.
    Náhradníci: Desprez, Meslier – Cozza, Sissoko, Todibo, Adli, Soumaré, Diallo, Moussa Sylla, Pintor.

    USA: Scott – Dest, Richards, Keita, Gloster – Servania, Ledezma, Pomykal (C) – de la Fuente, Soto, Weah.
    Náhradníci: dos Santos, Ochoa – J. Araujo, Real, McKenzie, Cerrillo, Durkin, Mendez, Rennicks, Llanez Jr..

    Rozhodčí: Claus – Simon, Pires (všichni Brazílie).
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy střetly letos v březnu v rámci přátelského utkání a zápas skončil dělbou bodů po výsledku 2:2. Bude i dnes duel vyrovnaný a dočkáme se prodloužení či penalt, nebo skončí zápas v základní hrací době?
     
    USA

    Američané hráli ve skupině D a zakončili ji na druhém místě. Do osmifinále se tak probojovali ze druhé pozice a na své konto zapsali šest bodů. V úvodním duelu prohráli 1:2 s Ukrajinou. Pak přišla výhra 2:0 s Nigérií. Skupinu pak uzavřeli výhrou 1:0 nad Katarem. Nyní je čeká těžký duel s Francií a pokusí se favorita zápasu zaskočit nebo aspoň potrápit. Čeká nás tak zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.
     
    Francie

    Francie v základní skupině E skončila na prvním místě s plným počtem bodů, tedy devíti a do osmifinále tak šla z nejlepší možné pozice. Francouzi nejprve porazili Saúdskou Arábii 2:0, poté shodně 2:0 zvítězili také nad Panamou. S Mali pak plně bodovali po těsném výsledku 3:2. Nyní je cílem této reprezentace postup do čtvrtfinále. Na šampionátu tak chce rozhodně setrvat co nejdéle. Proti USA budou fotbalisté Francie mírným favoritem, uvidíme, zda tuto roli opravdu naplní.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Mistrovství světa do dvaceti let už dospělo do osmifinále a ta se hrají i dnes. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi reprezentacemi Francie a USA.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 41. Gouiri (Diaby), 55. Alioui – 25. Soto (Ledezma), 74. Soto (Weah), 83. Rennicks


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Fauly: 10:12.
    Francúzsko: Lafont – Basila, Kamara, Zagadou (C), N'Dicka – Cuisance, Loiodice (79. Diallo), Fofana (86. Adli) – Gouiri, Diaby, Alioui (64. Pintor).
    Náhradníci: Desprez, Meslier – Cozza, Sissoko, Todibo, Adli, Soumaré, Diallo, Moussa Sylla, Pintor.

    USA: Scott – Dest, Richards, Keita, Gloster – Servania, Ledezma (63. Rennicks), Pomykal (C) – de la Fuente (63. Llanez Jr.), Soto (90+1. McKenzie), Weah.
    Náhradníci: dos Santos, Ochoa – J. Araujo, Real, McKenzie, Cerrillo, Durkin, Mendez, Rennicks, Llanez Jr..

    Rozhodca: Claus – Simon, Pires (všichni Brazílie)

    Diváci: 8 469