Tottenham – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:2 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 01.06.2019, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Liga majstrov • Finále
     
    Herne to bolo asi jedno z najhorších finále za posledné roky, ale to, že Liverpool prvýkrát od roku 2015 získava "ušatú trofej" už nezmení nik. Musíme povedať, že zaslúžene. "Kloppovci" si to zaslúžili viac, ako ktokoľvek iný za to, aký futbal hrajú. Z tejto sezóny najprestížnejšej klubovej súťaže je to teda všetko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:01:24)
     
    Liverpool FC je víťazom Ligy majstrov 2018/19!
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Liverpool kontroluje loptu na súperovej polovici ihriska. Nerobí nič iné, len ju drží a užíva si záver. Liverpool bude víťazom.
     
    90+3
    Son Hung-min si potiahol loptu okolo Joea Gomeza do šestnástky. Prudko vystrelil na vzdialenejšiu žrď, kde znova spoľahlivo zasiahol Alisson.
     
    90+2
    Tottenham Hotspur sa silou-mocou snaží útočiť, čo mu nejde ideálne. Liverpool predvádza skvelú defenzívu a fanúšikovia "The Reds" oslavujú na plné hrdlo.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Joe Gomez.
     
    89
    Liverpool bude striedať, na ihrisko príde mladý obranca Joe Gomez. Od Jurgena Kloppa samozrejme logický ťah.
     
    88
    Liverpool je blízko, veľmi blízko. Toto už "The Reds" nemôže pustiť a myslím si, že vedia to obe strany. Samozrejme, Spurs sa ešte bude snažiť o zázrak.
    87. Divock Origi (LIV) - 0:2
     
    87
    Liverpool dal gól!
    Toby Alderweireld síce nakoniec pri bránení nechýbal, keďže ho Skomina pustil do hry, ale je tu gól. Centrovaná lopta spadla na zem, Tottenham ju nedostal preč, a tak priestor využil na krížnu strelu DIVOCK ORIGI. Hugo Lloris na pokus po trávniku nedočiahol. Belgický útočník strelil dva góly Barcelone, teraz sa trafil vo finále Ligy majstrov. To je bilancia na hráča, ktorý naskakuje z lavičky, ak vôbec, ako lusk.
     
    87
    Danny Rose mal za sebou Salaha, na malom vápne si preto musel dať veľký pozor. Loptu poslal radšej na roh. Pri bránení bude chýbať ošetrovaný Toby Alderweireld.
     
    86
    Už ideme naozaj do úplného záveru riadneho hracieho času a Tottenhamu sa kráti čas. Pokus o nákop za obranu si našiel iba Alisson.
     
    85
    Nakoniec to bol spovedľa šestnástky priamy kop. Krásna technická strela na vzdialenejšiu žrď si našla Alissona, ktorý skvele vyrazil na roh. Po ňom zakončil Lucas Moura, pred prázdnou časťou brány tečoval vedľa z ofsajdu Son Hung-min.
    84. Christian Eriksen (TOT)
     
    84
    James Milner na hranici šestnástky Liverpoolu fauloval, na zemi skončil Danny Rose. Damir Skomina odpískal faul a teraz sa rozpráva s kolegami od systému VAR, či to bude penalta, alebo priamy kop.
     
    83
    Trent Alexander-Arnold zahrával rohový kop. Odrazenú loptu si síce našiel Mohamed Salah, lenže nedokázal si ju spracovať. Všetko ukončil pokus nad bránu Llorisa.
     
    82
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Fernando Llorente.

    Matej Kubove

    Góly: 2. M. Salah (pen.), 87. Origi


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Moussa Sissoko (74. Dier), Winks (66. Lucas Moura) – Alli (82. F. Llorente), Eriksen, Son Hung-min – Kane.
    Náhradníci: Vorm, Gazzaniga – D. Sánchez, Lamela, Wanyama, Dier, Walker-Peters, F. Llorente, Foyth, Aurier, Lucas Moura, Davies.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum (62. Milner) – M. Salah, Firmino (58. Origi), Mané (90. Joe Gomez).
    Náhradníci: Mignolet, Kelleher – Lovren, Milner, Joe Gomez, Sturridge, A. Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Brewster, Origi.