USA – Fínsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 3:0 (kon.) | Slovensko – Kanada sk 5:6 (kon.)
Nórsko – Švédsko 1:9 (kon.)
koniec
Slovensko
5:6 (2:2, 2:3, 1:1)
Kanada
Pondelok 13.05.2019, 20:15 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Mark Stone (CAN) - 5:6
     
    59:59
    Kanada dala gól!
    Sekunda a osem desatín nás delili od predĺženia. MARK STONE dokonale vymietol pavučinu v bráne Mareka Čiliaka, čím získava pre Kanadu tri body.

    Asistencia: Thomas Chabot.
     
    59:17
    Marek Čiliak lapačkou vyrazil na ochrannú sieť výborne mierenú strelu Marchessaulta z pravého kruhu!
     
    58:46
    Tak toto bude krutých 74 sekúnd na obhájenie aspoň bodu. Erik Černák je vykázaný na trestnú lavicu na dve minúty za podrazenie.
    57:11
     
    57:11
    Richard Pánik si povodil obranu súpera, zrovnal si to na os ihriska, avšak nedokázal prekonať pozorného Matta Murraya!
     
    54:11
    Ďalšia power play pre Slovákov! Na lavicu hanby odchádza za sekanie na dve minúty Anthony Mantha.
     
    53:55
    Michal Krištof zozadu odzbrojil Marchessaulta, urobil si palubnú pozíciu a trafil rameno Murraya!
    51:45 Matúš Sukel' (SVK) - 5:5
     
    51:45
    Slovensko dalo gól! Teraz to už regulárny gól je! MATÚŠ SUKEĽ strelou z pravého kruhu trafil Seversona, od ktorého nohy šiel puk do siete! Dobrú robotu odvádzal proti obrane súpera Laco Nagy.

    Asistencia: Martin Marinčin.
     
    50:23
    Andrej Sekera to spravil bravúrne, dostal sa až do ľavého kruhu, odkiaľ strieľanou prihrávkou našiel Tatara pred polodkrytou bránou. Ten však zakončiť nedokázal!
     
    46:33
    Pierre-Luc Dubois a jeho hokejka v tvári Adama Lišku posiela Slovensko do presilovky. Arbitri tam ešte kontrovali, či náhodou nedošlo aj k tržnej rane, nebolo tomu tak. Dve minúty pre kanadského útočníka, ale aj pre Adama Lišku za filmovanie.
     
    36:40
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Patrik Rybár, prichádza Marek Čiliak.
    36:40 Troy Stecher (CAN) - 4:5
     
    36:40
    Kanada dala gól!
    Javorové listy prvý raz vo vedení! Zúženie hry na priestor pred bránou, TROY STECHER od pravého mantinelu poslal puk na bránu, ktorý sa odrazil do siete od pravého betónu Rybára.

    Asistencie: Kyle Turris, Damon Severson.
     
    32:17
    Tomáš Tatar mal možnosť na reparát, v nájazde na kanadského gólmana ale nevyzrel! Náš útočník skúšal rozhýbať Murraya, neúspešne.
    32:03
     
    32:03
    Tomáš Tatar viedol prečíslenie, sám si vystrelil i dorazil puk lobom za brankára Murraya. Zásah do čierneho je po konzultácii s videorozhodcom anulovaný, Pánik totiž bránil Murraymu v zákroku.
    28:43 Anthony Cirelli (CAN) - 4:4
     
    28:43
    Kanada dala gól!
    Zámorskí hráči si rozobrali obranu, ako sa im zachcelo. ANTHONY CIRELLI bol mierne z uhla, napriek tomu dokázal nájsť medzeru medzi tyčkou a betónom Patrika Rybára.

    Asistencie: Sam Reinhart, Shea Theodore.
    27:01 Jonathan Marchessault (CAN) - 4:3
     
    27:01
    Kanada dala gól!
    Na nevyhodenie puku sa jednoducho dopláca. Mário Lunter bekhendom poslal puk len na modrú, odkiaľ sa ho po niekoľkých prihrávkach zmocnil JONATHAN MARCHESSAULT a prízemnou ranou znižuje na 3:4.

    Asistencia: Thomas Chabot.
     
    25:41
    Javorovým listom dávame šancu na návrat. Hlavný rozhodca ukazuje na Tomáša Tatara, slovenský krídelník je vylúčený na dve minúty za krosček.
    25:09 Adam Liška (SVK) - 4:2
     
    25:09
    Slovensko dalo gól! Neuveriteľné zimomriavky v Steel Aréne! Ďalší prechod z obranného do útočného pásma, prihrávka z kraja na os ihriska a ADAM LIŠKA si pripísal druhý zásah v dnešnom stretnutí!

    Asistencia: Dávid Buc.
    24:55
     
    24:55
    Teraz hráči len tak padali pred bránou. Sekerovi sa nepodarilo odpáliť puk preč, ten po ďalším okamihoch zapadol niekde v bránkovisku, kde mierila bekhendová dorážka Kanaďanov. Veľká mela sa končí v náš prospech, rozhodcovia totiž puk za bránkovou čiarou nevideli.
     
    23:01
    Naši striedali, zabudli tak na Manthu, ktorý v nájazde proti Rybárovi nedokázal skórovať!
    21:49 Marko Daňo (SVK) - 3:2
     
    21:49
    Slovensko dalo gól! Marko Daňo si toho najprv vytrpel veľa so Stecherom, aby po získaní zaparkoval pred bránou súpera, čím donútil kanadského hráča si tečovať puk do vlastnej brány. Z pravého kruhu pálil LADISLAV NAGY, ktorému je gól napokon pripísaný!

    Asistencie: Martin Marinčin, Róbert Lantoši.
     
    20:42
    Zabudnutý Pánik zoči-voči na dvakrát neuspel proti Murrayovi!
     
    19:55
    A bude to presilovka piatich na troch! Ku Cirellimu si ide za vrazenie na mantinel prisadnúť Damon Severson. Sú z toho dve minúty ako menší trest + 10 minút trest osobný za nešportové správanie. Dve minúty si ide za Cirelliho odsedieť Jonathan Marchessault.
     
    18:57
    Marko Daňo sa ťažko dvíha z ľadu, rozhodcovia ale mlčia. Píska sa až po zákroku Cirelliho na Pánika, kanadský útočník druhej formácie si pomáhal držaním. Dve minúty.
    18:10 Shea Theodore (CAN) - 2:2
     
    18:10
    Kanada dala gól!
    Na časomiere zostala svietiť polminúta z trestu Jaroša, keď SHEA THEODORE prestrelil od modrej všetko, čo mu stálo v ceste.

    Asistencie: Anthony Mantha, Damon Severson.
    17:10
     
    17:10
    Mark Stone nedokázal zavŕšiť akciu svojho mužstva, keď netrafil prázdnu bránu z možno dvoch metrov!
     
    16:40
    Toto je voda na mlyn pre Kanadu, ktorá ožila s koncom tretiny. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty Christián Jaroš za nebezpečnú hru s vysokou hokejkou.
    16:20 Anthony Mantha (CAN) - 2:1
     
    16:20
    Kanada dala gól!
    A tretia formácia nášho súpera sa presadila. Rýchly atak po ľavom krídle, odtiahnutie protihráčov a Turris už servíroval krížny pass na ANTHONYHO MANTHU, ktorý strelou z prvej dostal puk za chrbát premiestňujúceho sa Rybára.

    Asistencie: Kyle Turris, Jared McCann.
     
    10:26
    Lantoši s nebezpečnou ranou spred brány, len to tak zahučalo.
     
    09:51
    Súčasné vylúčenie:
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Richard Pánik – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Kanada (Jared McCann – 2 min., hrubosť).
     
    09:51
    Napokon je vylúčeným kanadský kapitán Kyle Turris. Dve minúty za hrubosť.
    08:18 Adam Liška (SVK) - 2:0
     
    08:18
    Slovensko dalo gól! Opäť raz dôraz pred Hartom, ktorý nemal pomoc od obrancov. ADAM LIŠKA na dvakrát dorazil puk do kanadskej siete po rýchlej akcii z ľavej strany. Presadil sa i štvrtý útok, čo je výborná správa.
    07:14 Matúš Sukel' (SVK) - 1:0
     
    07:14
    Slovensko dalo gól! Dôraz Ladislava Nagya v útočnej tretine i pred bránou, Murray musel von z bránkoviska, nevedel kde mal puk. Spolu s Nagyom výborne dobiedzal i Studenič, ktorý posunul puk pred prázdnu bránu, kam ho definitíve poslal MATÚŠ SUKEĽ!

    Asistencie: Marián Studenič, Ladislav Nagy.
    05:09
     
    05:09
    Najprv Marko Daňo a po ňom i Libor Hudáček v obrovskej šanci. Najprv prvý menovaný sám unikol po pravom krídle, krížnou strelou ale minul bránu Murraya. O pár sekúnd neskôr Hudáček z osi ihriska prinútil kanadského gólmana k zákroku.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 8. Sukeľ (Studenič, Nagy), 9. Liška (Jaroš, Lunter), 22. Nagy (Marinčin, Lantoši), 26. Liška (Buc), 52. Sukeľ (Marinčin) – 17. Mantha (Turris, McCann), 19. Theodore (Mantha, Severson), 28. Marchessault (Chabot), 29. Cirelli (S. Reinhart, Theodore), 37. Stecher (Turris, Severson), 60. Mark Stone (Chabot)


    Slovensko: Rybár (37. Čiliak) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Zigo, Lunter, Buc – Liška.
    Kanada: M. Murray (Hart) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – Marchessault, D. Strome, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Dubois, Jost, Henrique – Joseph.

    Rozhodca: Bjork (SWE), Nikolic (AUT) – Malmqvist (SWE), Oliver (USA)

    Diváci: 7 420