USA – Fínsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 3:0 (kon.) | Slovensko – Kanada sk 5:6 (kon.)
Nórsko – Švédsko 1:9 (kon.)
koniec
Slovensko
5:6 (2:2, 2:3, 1:1)
Kanada
Pondelok 13.05.2019, 20:15 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Mark Stone (CAN) - 5:6
     
    59:59
    Kanada dala gól!
    Sekunda a osem desatín nás delili od predĺženia. MARK STONE dokonale vymietol pavučinu v bráne Mareka Čiliaka, čím získava pre Kanadu tri body.

    Asistencia: Thomas Chabot.
    51:45 Matúš Sukel' (SVK) - 5:5
     
    51:45
    Slovensko dalo gól! Teraz to už regulárny gól je! MATÚŠ SUKEĽ strelou z pravého kruhu trafil Seversona, od ktorého nohy šiel puk do siete! Dobrú robotu odvádzal proti obrane súpera Laco Nagy.

    Asistencia: Martin Marinčin.
    36:40 Troy Stecher (CAN) - 4:5
     
    36:40
    Kanada dala gól!
    Javorové listy prvý raz vo vedení! Zúženie hry na priestor pred bránou, TROY STECHER od pravého mantinelu poslal puk na bránu, ktorý sa odrazil do siete od pravého betónu Rybára.

    Asistencie: Kyle Turris, Damon Severson.
    28:43 Anthony Cirelli (CAN) - 4:4
     
    28:43
    Kanada dala gól!
    Zámorskí hráči si rozobrali obranu, ako sa im zachcelo. ANTHONY CIRELLI bol mierne z uhla, napriek tomu dokázal nájsť medzeru medzi tyčkou a betónom Patrika Rybára.

    Asistencie: Sam Reinhart, Shea Theodore.
    27:01 Jonathan Marchessault (CAN) - 4:3
     
    27:01
    Kanada dala gól!
    Na nevyhodenie puku sa jednoducho dopláca. Mário Lunter bekhendom poslal puk len na modrú, odkiaľ sa ho po niekoľkých prihrávkach zmocnil JONATHAN MARCHESSAULT a prízemnou ranou znižuje na 3:4.

    Asistencia: Thomas Chabot.
    25:09 Adam Liška (SVK) - 4:2
     
    25:09
    Slovensko dalo gól! Neuveriteľné zimomriavky v Steel Aréne! Ďalší prechod z obranného do útočného pásma, prihrávka z kraja na os ihriska a ADAM LIŠKA si pripísal druhý zásah v dnešnom stretnutí!

    Asistencia: Dávid Buc.
    21:49 Marko Daňo (SVK) - 3:2
     
    21:49
    Slovensko dalo gól! Marko Daňo si toho najprv vytrpel veľa so Stecherom, aby po získaní zaparkoval pred bránou súpera, čím donútil kanadského hráča si tečovať puk do vlastnej brány. Z pravého kruhu pálil LADISLAV NAGY, ktorému je gól napokon pripísaný!

    Asistencie: Martin Marinčin, Róbert Lantoši.
    18:10 Shea Theodore (CAN) - 2:2
     
    18:10
    Kanada dala gól!
    Na časomiere zostala svietiť polminúta z trestu Jaroša, keď SHEA THEODORE prestrelil od modrej všetko, čo mu stálo v ceste.

    Asistencie: Anthony Mantha, Damon Severson.
    16:20 Anthony Mantha (CAN) - 2:1
     
    16:20
    Kanada dala gól!
    A tretia formácia nášho súpera sa presadila. Rýchly atak po ľavom krídle, odtiahnutie protihráčov a Turris už servíroval krížny pass na ANTHONYHO MANTHU, ktorý strelou z prvej dostal puk za chrbát premiestňujúceho sa Rybára.

    Asistencie: Kyle Turris, Jared McCann.
    08:18 Adam Liška (SVK) - 2:0
     
    08:18
    Slovensko dalo gól! Opäť raz dôraz pred Hartom, ktorý nemal pomoc od obrancov. ADAM LIŠKA na dvakrát dorazil puk do kanadskej siete po rýchlej akcii z ľavej strany. Presadil sa i štvrtý útok, čo je výborná správa.
    07:14 Matúš Sukel' (SVK) - 1:0
     
    07:14
    Slovensko dalo gól! Dôraz Ladislava Nagya v útočnej tretine i pred bránou, Murray musel von z bránkoviska, nevedel kde mal puk. Spolu s Nagyom výborne dobiedzal i Studenič, ktorý posunul puk pred prázdnu bránu, kam ho definitíve poslal MATÚŠ SUKEĽ!

    Asistencie: Marián Studenič, Ladislav Nagy.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 8. Sukeľ (Studenič, Nagy), 9. Liška (Jaroš, Lunter), 22. Nagy (Marinčin, Lantoši), 26. Liška (Buc), 52. Sukeľ (Marinčin) – 17. Mantha (Turris, McCann), 19. Theodore (Mantha, Severson), 28. Marchessault (Chabot), 29. Cirelli (S. Reinhart, Theodore), 37. Stecher (Turris, Severson), 60. Mark Stone (Chabot)


    Slovensko: Rybár (37. Čiliak) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Zigo, Lunter, Buc – Liška.
    Kanada: M. Murray (Hart) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – Marchessault, D. Strome, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Dubois, Jost, Henrique – Joseph.

    Rozhodca: Bjork (SWE), Nikolic (AUT) – Malmqvist (SWE), Oliver (USA)

    Diváci: 7 420