USA – Lotyšsko 7:1 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 12:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 0:3 (kon.)
Česko – Kanada 2:6 (kon.)
koniec
USA
7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
Lotyšsko
cz Utorok 23.04.2019, 15:30 • Fjallraven Center, Örnsköldsvik • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    55:59 Bobby BRINK - 7:1
     
    55:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané střílejí sedmý gól v zápase! Matthew Boldy se dostal na ose hřiště k puku, udělal s ním pár rychlých krůčků a bekhendovým pasem nabídl snadný gól BOBBYMU BRINKOVI, který střílel do odkryté branky. Asistence: Matthew Boldy.
    45:10 Matthew BOLDY - 6:1
     
    45:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané přesto přesilovku využívají! Podařilo se jim rozebrat obranu Lotyšska. Brink nahrál na levý kruh MATTHEWOVI BOLDYMU, který si počkal, až půjde brankář Lazdinš do rozkleku a pak vystřelil nad jeho lapačku. Asistence: Bobby Brink a Domenick Fensore.
     
    40:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši se trefují 8 sekund po zahájení třetí části! Ošenieks našel rozjetého KRISTAPSE SKRASTINŠE, který po vjetí s kotoučem do útočného pásma vypálil a trefil se pod vyrážečku brankáře Knighta – 5:1. Asistence: Ernests Ošenieks a Miks Tumanovs.
    38:20 John BEECHER - 5:0
     
    38:20
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Skóre začíná pro Lotyše nepříjemně narůstat! Na levém křídle nabral velkou rychlost JOHN BEECHER, který se natlačil za záda obránců a bekhendem zasunul puk mezi betony brankáře Lazdinše. Bez asistence.
    34:40 Cole CAUFIELD - 4:0
     
    34:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tohle je bleskově využitá přesilovka! Silovs vyrazil Hughesovu střelu k Trevoru Zegrasovi, který ještě kotouč předložil před zcela odkrytou klec COLEOVI CAUFIELDOVI a ten už to měl jednoduché – 4:0. Asistence: Trevor Zegras a Jack Hughes.
    30:48 Cameron YORK - 3:0
     
    30:48
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je to o tři góly pro Američany! Jack Hughes předal puk CAMERONOVI YORKOVI, který si ním objel branku a z pravého kruhu ho nahodil na SIlovse, kterému kotouč propadl pod betony až za brankovou čáru. Trochu nešťastný gól pro lotyšského gólmana – 3:0. Asistence: Jack Hughes.
    25:37 Cole CAUFIELD - 2:0
     
    25:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Teď už Američané navyšují svůj náskok! Po nahrávce Zegrase z rohu hřiště se prosazuje COLE CAUFIELD, který uspěl tváří v tvář Silovsovi – 2:0. Asistence: Trevor Zegras.
    02:00 John BEECHER - 1:0
     
    02:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jdou rychle do vedení! Na modré se dostal k puku Marshall Warren, který si s ním sjel mezi kruhy a předložil ho na pravý kruh JOHNU BEECHEROVI. Ten se do nabídky spoluhráče opřel z první a trefil se dokonale. Silovs se nestačil včas přemístit. Asistence: Marshall Warren a Sean Farrell.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 2. Beecher (Warren, Farrell), 26. Caufield (Zegras), 31. York (J. Hughes), 35. Caufield (Zegras, J. Hughes), 39. Beecher, 46. Boldy (Brink, Fensore), 56. Brink (Boldy) – 41. Skrastinš (Ošenieks, Tumanovs)


    USA: Knight (52. Rowe) – Thrun, York, Vlasic, Helleson, Fensore, Warren (A), McCarthy – Caufield, J. Hughes (C), Zegras – Brink, Turcotte (A), Boldy – Caulfield, Beecher, Farrell – Moynihan, Lindmark, Beniers – Gildon.
    Lotyšsko: Silovs (35. Lazdinš) – Tumanovs, Ošenieks, Krustinš, Ozolš (C), Brants, Mateiko, Sejejs – Zabusovs, Skrastinš, Jevdokimovs (A) – Polcs (A), Ansons, Petrovics – Millers, Vitolinš, Ligis – Biškins, Prohorenkovs, Švanenbergs.

    Rozhodca: Campbell (CAN), Šrubek (BLR) – Pesonen (FIN), Šalagin (RUS)