USA – Lotyšsko 7:1 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 12:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 0:3 (kon.)
Česko – Kanada 2:6 (kon.)
koniec
Fínsko
12:0 (4:0, 4:0, 4:0)
Švajčiarsko
Utorok 23.04.2019, 15:40 • A3 Arena, Umeå • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    Máme za sebou aj poslednú tretinu tohto zápasu, v ktorej sme ako v dvoch predošlých videli štyri góly. Fínsky gólostroj sa zastavil až na čísle dvanásť. Počas tretej tretiny dokázal hetrik skompletizovať Puistola, k nemu sa do streleckej listiny pridali aj Heinola, Intonen a v samom závereaj Pärssinen.
    Fínsko teda zdolalo Švajčiarsko, ktoré poslalo do boja o zotrvanie v elitnej kategórii MS do 18 rokov. Slovensko bude hrať práve so Švajčiarskom o udržanie. (17:57:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Nahodený fínsky puk do rohu klziska zastavili švajčiarski hráči, o chvíľu ho už mali na hokejkách späť Fíni.
    58:56 Juuso Pärssinen (FIN) - 12:0
     
    58:56
    Fínsko dalo gól!
    Demolácia Švajčiarska sa ešte nekončí. Po strele z hokejky Aaltonena nemal brankár Henauer puk pod kontrolou, dostal sa k nemu JUUSO PARSSINEN a zblízka dorazil.
    Asistencia: Tuukka Tieksola.
     
    58:51
    V medzikruží sa otvoril priestor pre Kallem Loponenom, ktorý po prihrávke neváhal a napálil to z prvej do Henauerovej lapačky.
     
    58:26
    Puk sa nebezpečne po strele od modrej čiary odrazil do bránkovisko a gólman Taponen ho musel urýchlene pokryť lapačkou.
     
    57:54
    V samotnom závere oslabenia Fíni dostali puk do stredného pásma a odtiaľ ho poslali preč až za Henauerovu bránku.
     
    57:14
    Švajčiarskym hokejistom táto početná prevaha vôbec nevychádza, Fíni bezpečne strážia svoje pásmo a dávajú súperovi minimum priestoru.
     
    56:31
    Šikovnú akciu predviedol Matteo Valenza, ktorý prenikol do pásma po pravom krídle, presunul sa pred bránku a zblízka ohrozil Taponena.
     
    56:06
    Od modrej čiary prišla strela z hokejky Rubannika, ktorému zakončenie švihom veľmi nevyšlo. Fíni sa potom dokázali oslobodiť.
     
    55:42
    Hra je v týchto chvíľach prerušená. Dve minúty za držanie dostáva fínsky hráč Aatu Räty.
     
    54:38
    Fíni stále aj napriek obrovskému gólovému náskoku pokračujú s pukom na svojich hokejkách a ukazujú svoju jednoznačnú dominanciu v tomto zápase.
    53:42 Patrik Puistola (FIN) - 11:0
     
    53:42
    Fínsko dalo gól!
    Suomi strieľajú aj jedenásty zásah. Saarela potiahol krídelnú akciu po ľavej strane. Pred bránkovisko naservíroval prihrávku PATRIKOVI PUISTOLOVI, ktorý prudkou strelou skompletizoval svoj hetrik!
    Asistencia: Antti Saarela.
     
    53:13
    Za bránkou zvádzal súboje Zuercher spoločne s Hatakkom. Úspešnejší bol napokon fínsky hokejista.
     
    52:51
    Nahodený puk od modrej čiary smeroval priamo na brankára Taponena, ktorý si s ním bez problémov poradil.
     
    51:41
    Medzi kruhy prudko vyštartoval Matteo Valenza, ktorý sa dostal k zakončeniu, no jeho pokus smeroval iba na Taponenov betón.
     
    50:44
    Lundell sa dostal k strele od modrej čiary, ktorá mierila vedľa bránky.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 3. Intonen (Simontaival, Miettinen), 8. Simontaival (Miettinen), 10. Lundell (Aaltonen), 20. Petman (Simontaival), 22. Aaltonen (Tuomisto, Tieksola), 28. Puistola, 36. Puistola (Lundell, Heinola), 37. Miettinen (Lundell, Aaltonen), 41. Heinola, 50. Intonen (Miettinen), 54. Puistola (Saarela), 59. Pärssinen (Tieksola)


    Fínsko: Taponen (Piiroinen) – Kokkonen, Heinola, Hatakka, Tuomisto, Räsänen (C), Niemela, Loponen – Saarela, Lundell (A), Puistola – Aaltonen (A), Tieksola, Pärssinen – Petman, Aku Räty, Aatu Räty – Miettinen, Simontaival, Intonen – Hirvonen.
    Švajčiarsko: Henauer (Vuichard) – Rubanik, Fiedler, Ugazzi, Pezzulo, Delémont (A), Baragano, Guggenheim, Chanton – Knak (C), Marchand, Valenza – Canova (A), Bardh, Stoffel – Dähler, Jobin, Salzgeber – Schlaepfer, Fuss, Zuercher.

    Rozhodca: Labonte, MacFarlane – Bowles, Spur