Luxembursko – Taiwan 4:5 (kon.) | Bulharsko – Turecko 3:1 (kon.)
koniec
Bulharsko
3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Turecko
cz Utorok 23.04.2019, 19:00 • Zimní palác sportu, Sofie • MS - 3. divízia • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z Mistrovství světa 3. divize mezi Bulharskem a Tureckem. Duel startuje v 19 hodin.
     
    Bulharsko

    Bulharsko si v letošním ročníku světového šampionátu 3. divize chce zlepšit neúspěch z minulého roku. Loni totiž Bulhaři obsadili druhé místo a jen těsně jim unikl postup do vyšších pater mezinárodního hokeje. Druhou divizi totiž Bulharsko opustilo už v roce 2016. Mezi největší hvězdy bulharské reprezentace patří van Hodulov, Martin Bojadjiev a Daniel Dilkov. Zajímavostí je, že asistentem bulharského trenéra je Juraj Dušička ze Slovenska. Své první představení na turnaji Bulharsko zvládlo s přehledem a zvítězilo vysoko 12:2 nad Jihoafrickou republikou.
     
    Turecko

    Turecko na šampionátu, který se koná právě v Bulharsku, není favoritem na postup do druhé divize. Na posledním mistrovství v Kapském Městě obsadili Turci třetí pozici. Hokej v této zemi nepatří mezi nejoblíbenější kolektivní sporty, kterými jsou nepochybně fotbal a basketbal. Přesto jsou Turci považování za tým, který můe trápit favority. To se potvrdilo i v prvním utkání, ve kterém Turci dlouho trápili Lucembursko, které zvítězilo až brankou dvě minuty před koncem zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Bulhaři uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Domácí reprezentace se ihned vydala do útoku.
     
    00:39
    Také Turecko se dostalo ke kotouči. Hráči v bílém podnikli útočný výpad středem ledové plochy, jenže brankář Dimitrov nemusel zasahovat.
     
    01:06
    Turecku se nyní vůbec nepovedla rozehrávka a prudké nahození na pravou stranu skončilo na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před brankou Turecka.
     
    01:11
    Bulharsko si zahraje první přesilovku. Emre Faner dostal dvě minuty za hákování.
     
    02:06
    Muhačev dostal krásnou přihrávku na pravý kruh, jenže prudkou střelou příklepem poslal kotouč jen do betonu pozorného brankáře Turecka.
     
    02:40
    Hosté se dostali k odraženému kotouči a vyhodili jej přes všechny čáry za branku Bulharska. Domácí celek musí začít nanovo.
     
    03:05
    Dimitrov musel zasahovat během bulharské přesilovky. Turci se totiž dostali do útočného pásma, ale domácí brankář si s ránou z úhlu poradil.
     
    03:11
    Turecko hraje v plném počtu.
     
    04:17
    Turecký brankář musel znova zasahovat. Bačvarov na něj poslal střelu z ostrého úhlu, ale kotouč za brankovou čáru neprocpal.
     
    04:39
    Muhačev dostal dobrou přihrávku na modrou čáru, vyslal prudkou střelu příklepem, jenže jeho dělovku dokázal soupeřův brankář vykopnout.
     
    05:13
    Obrana Turecka má v úvodních minutách dnešního souboje plné ruce práce. Domácí Bulharsko totiž podniká jeden útok za druhým.
     
    05:49
    Také Bulharsku se nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Přihrávka na pravou stranu byla příliš prudká a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    06:27
    První přesilovku si zahraje také Turecko! Dvě minuty za podrážení vyfasoval Gačev.
     
    07:06
    Hosté se už radovali z úvodní branky, jenže rozhodčí gól neuznal kvůli tomu, že byl dosažen vysokou holí!
     
    07:34
    Elakas projel středem ledové plochy do útočného pásma, efektně si přehodil puk na forhend, jenže svižnou střelou nezamířil mezi tři tyče.
     
    08:00
    Ozmen se ihned po vyhraném vhazování opřel do volného kotouče, jenže příklepem vůbec netrefil bulharskou branku. Domácí brankář mohl zůstat klidný.
     
    08:27
    Bulharsko v plném počtu.
     
    09:10
    Domácí brankář Dimitrov vyjel ven z branky a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Bulhaři rychle přiliš o kotouč.
     
    09:46
    Savas dostal nabito na modrou čáru, jenže dělovkou trefil jen obětavého obránce v červeném dresu Bulharska.
     
    10:11
    Domácí se hnali ve třech proti jedinému obránci Turecka, jenže zadák hostujícího mužstva předvedl fantastický defenzivní zákrok.
     
    10:39
    ars dostal přihrávku na modrou čáru, jenže byl příliš rychlý a zjevil se v ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    11:23
    Akturk nahodil kotouč do útočného pásma, jenže Kavaz z ostrého úhlu netrefil branku. Domácí celek ale působí hodně zaskočeným dojmem.
     
    12:03
    Veselin se skvěle vrátil do obranného pásma a před dotírajícím soupeřem odehrál kotouč o mantinel do bezpečí.
     
    12:35
    Ozmen dostal fantastickou přihrávku na levý kruh, odkud se snažil protečovat puk na branku, ale domácí brankář Dimitrov jeho teč vyrazil!
     
    13:12
    Hodulov projel podél mantinelu za branku, kde se zbavil obránce, jenže zadovkou nenašel nikoho v červeném dresu.
     
    13:36
    Nikolov poslal bekhendovou přihrávku mezi kruhy, nicméně jeho pobídku zastavil obětavý obránce Elakas.
     
    14:09
    Uzunali projel po pravém křídle do útočného pásma, ale jeho nahození z ostrého úhlu nemohlo Dimitrovovi nadělat problémy.
     
    14:50
    Georgijev objel branku hostujícího celku, vybruslil si na levý kruh a hledal mezírku u levé tyče! Bozaci na poslední chvíli vykopl puk betonem!
     
    15:13
    Bakal zůstal zapomenutý na útočné modré čáře, projel do útočného pásma, ale jeho pokus zápěstím vykopl brankář Dimitrov mimo branku.
     
    15:29
    Další vyloučení na straně Bulharska! Dvě minuty za napadení dostává Hodulov.
     
    16:03
    Bulhaři krátce po vhazování v obranném pásmu vybojovali odražený kotouč a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry za branku Turecka.
     
    16:37
    Savas si na modré čáře připravil kotouč k zakončení, ale jeho rána příklepem byla hodně nepřesná a kotouč pouze zaduněl o mantinel za brankou.
     
    17:06
    Dimitrov zachránil bulharskou reprezentaci! Domácí brankář se fantasticky roztáhl v brankovišti a vyrazil puk do bezpečí!
     
    17:29
    Bulharsko hraje v plném počtu.
     
    18:10
    Dikov projel do útočného pásma, kde udělal velký oblouk, jenže bekhendovým nahozením před branku nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    18:24
    Dimitrov si poradil i s dělovkou z jízdy ve velké rychlosti. Domácí brankář zatím působí jistým dojmem a nedává střelcům Turecka šanci.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:31
    Dimitrov musel znovu zasahovat. Domácí brankář se přesunul proti dělovce z levého kruhu a utěsnil mezírku mezi betonem a tyčí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali svižný hokej s obrovskou porcí střel na obou stranách! O něco aktivnější bylo možná trošičku překvapivě Turecko. Domácí Bulhary však zatím drží fantastický brankář Dimitrov. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Turci uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Hokejisté v bílém se ihned vydali do útoku, jenže jejich akci zastavilo postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    20:27
    Halil si v útočném pásmu navedl kotouč mezi kruhy a vyslal zajímavou střelu zápěstím. Jeho projektil však prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    21:09
    Poprvé po změně stran se do útoku vydalo také Bulharsko. Nikdo v červeném dresu se nyní nedostal do zakončení.
     
    21:38
    Hostující brankář neudržel ve výstroji střelu z levého kruhu, jenže kotouč mu propadl za záda! Bozaci se však stačil přemístit a kotouč odehrál!
     
    22:10
    Turecko se opět usadilo v útočném pásmu, jenže obrana Bulharska je opravdu důrazná a nedává hostujícím hokejistům prostor na kombinaci.
     
    22:42
    Nikolov nahodil puk vysokým obloučkem do útočného pásma, nicméně nikdo v červeném dresu jeho pobídku nepochopil.
     
    23:12
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    Bulharsko se dostává do vedení! Domácí se prodrali do útočného pásma. Na prudkou přihrávku mezi kruhy si najel MIROSLAV VASILEV a chytrou tečí otevřel skóre! Bez asistence.
    23:12 Miroslav VASILEV - 1:0
     
    23:45
    Turecko se až nyní dostalo do útočného pásma, jenže hosté kombinují hodně pomalu. Obránci Bulharska jsou důrazní a získávají odražené kotouče.
     
    24:06
    Miroslav Vasilev znovu projel s pukem až na modrou čáru a prověřil pozornost soupeřova brankáře. Bozaci si tentokrát poradil.
     
    24:37
    Muhačev se po pravém křídle prosmýkl do útočného pásma, natlačil se před branku Turecka, jenže forhendovým blafákem neposlal kotouč do sítě!
     
    25:11
    Turecko si zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Stojlov.
     
    25:39
    Turecko se v přesilové hře vůbec nedaří. Domácí Bulhaři se dostali k odraženému kotouči a bez váhání jej poslali přes všechny čáry.
     
    26:00
    Dimitrov si po delší době sáhl na kotouč. Bulharský brankář měl čistý výhled a bez problémů ukryl do lapačky nahození od modré čáry.
     
    26:12
    Vyloučení také na straně Turecka! Dvě minuty za podrážení dostal Elakas.
     
    26:36
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    Domácí Bulharsko přidává také druhou branku! VESELIN DIKOV dostal moře prostoru v útočném pásmu a střelou zápěstím překonal brankáře! Bez asistence.
    26:36 Veselin DIKOV - 2:0
     
    27:06
    Bulharsko se ihned usadilo v útočném pásmu, jenže nikdo v červeném dresu si tentokrát netroufl na zakončení.
     
    27:38
    Akturk se za brankou dostal k odraženému kotouči, nabral si puk na forhend a výhozem o mantinel jej dopravil za modrou čáru.
     
    28:12
    Georgijev před brankou Turecka tečoval nahození od modré čáry, jenže jeho teč prolétla kolem zadní tyče turecké klece.
     
    28:22
    Další útočnou akci Turecka zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl při přechodu do útočného pásma Ozmen. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    29:08
    Vasilev vybojoval kotouč u mantinelu v útočném pásmu, poslal přihrávku na Stoilova, jenže jeho projektil zablokoval důrazný zadák Turecka.
     
    29:45
    Turecko nyní uklidňuje hru v obranném pásmu. Hokejisté v bílých dresech se snaží otupit rostoucí tlak domácího Bulharska.
     
    30:15
    Dimitrov si dal pozor na dělovku od modré čáry a vyrazil kotouč lapačkou. Brankář Bulharska nedává tureckým střelcům moc šancí.
     
    30:37
    Turecký brankář si dal dobrý pozor na nahození ze středního pásma a vykopl kotouč pravým betonem. Turecko může rozjet další útočnou akci.
     
    31:15
    Domácí hráči skvěle napadají ve středním pásmu a nedávají Turkům prostor ke konstruktivní rozehrávce z obranného pásma.
     
    32:06
    Domácí jen vyhodili kotouč do útočného pásma a raději odjeli střídat. Čerstvé síly posílá na ledovou plochu také trenér Turecka.
     
    32:24
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Bulhaři jsou spokojení se svým vedením a nepouštějí Turecko do brankových možností.
     
    33:10
    Bulharsku se nepovedla rozehrávka z obranného pásma a nahození na levé křídlo propadlo až na zakázané uvolnění. Vhazuje se před domácí klecí.
     
    33:45
    V hale nyní panuje parádní atmosféra! Bulharští příznivci si užívají výkon domácího celku a odměňují své oblíbence hlasitým skandováním.
     
    34:07
    Stojlov dostal přihrávku na levý kruh, odkud ihned zakončil příklepem, jenže jeho pokus dokázal turecký brankář ukrýt v lapačce.
     
    34:35
    Znovu musel turecký brankář zasahovat. Tentokrát si dokázal poradit i s nepříjemnou tečí, která přišla těsně před brankou.
     
    35:18
    Bulharsko se usadilo v útočném pásmu a po dlouhé kombinaci se dostalo do zakončení. Bakal ránu Stefanova zablokoval.
     
    35:37
    Bojadžijev neustál souboj za brankou Turecka a poroučel se k zemi. Bulhaři se dožadovali vyloučení soupeře, ale sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    37:08
    Martin Nikolov projel do útočného pásma, kde se krásnou kličkou zbavil obránce, ale bekhendem už nedokázal uklidit puk za beton Bozaciho.
     
    37:40
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    Domácí Bulharsko přidává třetí branku a podle všeho rozhoduje o svém dnešním vítězství! Krásnou střelou do horního rohu branky se prosadil JANAKI GAČEV! Asistence: Miroslav Vasilev, Martin Bojadžijev.
    37:40 Janaki GAČEV - 3:0
     
    38:18
    Turecko je ve druhé třetině naprosto bezzubé. Domácí hráči hrají aktivně a nedávají soupeři prostor k nadechnutí.
     
    38:52
    Hodulov jen nahodil kotouč za branku Turecka a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku. Turecko může rozjet útočný výpad.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:22
    Domácí Gačev dostává dvě minuty za hákování a nabízí Turecku přesilovku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední dvacetiminutovka se mnohem lépe vydařila domácímu Bulharsko, které dokázalo přidat hned tři branky! Skóre dnešního utkání otevřel Vasilev! O tři minuty později se krásně prosadil Dikov a dvě minuty před sirénou přidal třetí zásah Gačev!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Turecko uspělo na úvodním vhazování. Hráče v bílých dresech čeká v závěrečné periodě dnešního souboje nesmírně náročná práce.
     
    40:27
    Gačev projel do útočného pásma a z levého kruhu vyslal zajímavou střelu zápěstím. Brankář Turecka jeho pokus ukryl do lapačky.
     
    40:32
    Vyloučení v týmu Bulharsko (Vasilev – 2 min., hákování).
     
    41:22
    Gačev už je zpátky na ledové ploše. Pokračuje tak pouze klasická přesilovka Turecka 5 na 4. Bulharsko však brání vážně skvěle.
     
    41:45
    Až nyní musel Dimitrov zasahovat. Střelu od modré čáry však dobře viděl a bez problémů vyrazil kotouč pravým betonem mimo tři tyče.
     
    42:32
    Vasilev je na ledě a Bulharsko hraje v plném počtu. Turecku nevyužilo dlouhou početní převahu.
     
    43:10
    Turecko se usadilo v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu se zatím nedostal do zakončení. Obrana Bulharska hraje vážně skvěle.
     
    43:28
    Další výpad hokejistů v bílých dresech zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl tentokrát Ozmen, který projel do útočného pásma před kotoučem.
     
    44:10
    Bačvarov z pravého křídla vymyslel bekhendovou přihrávku mezi kruhy, jenže nikdo z jeho spoluhráčů na přihrávku nedosáhl a nedokázal zakončit.
     
    44:29
    Další ofsajd turecké reprezentace. Bulharsko zvládá třetí třetinu s naprostým přehledem. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    45:12
    Dimitrov musel znovu čarovat! Domácí brankář se roztáhl v brankovišti a zastavil bekhendový blafák rozjetého Akturka!
     
    45:35
    Turecko se ve třetí části tlačí do zakončení, jenže zatím tomu schází větší přesnost. K odraženým kotoučům se navíc mnohem rychleji dostávají domácí.
     
    46:15
    Georgijev projel do útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend, jenže svižnou střelou zápěstím vůbec netrefil tureckou branku.
     
    46:43
    Další útočná akce Bulharska byla přerušena hvizdem rozhodčího. Jeden z domácích hokejistů totiž vyprodukoval přihrávku rukou.
     
    47:22
    Akturk napřáhl ke střele od modré čáry. Domácí brankář Dimitrov si našel dobrý výhled a dělovku příklepem schoval do lapačky.
     
    47:45
    Dikov vyhodil puk obloučkem do středního pásma. Bulharsko se už nikam nežene. Domácí hokejisté se raději koncentrují na defenzivu.
     
    48:12
    Miroslav Vasilev tečoval před tureckou brankou nahození z levé strany, jenže brankář v bílém dresu stačil vykopnout beton a vyrazil puk do bezpečí.
     
    48:25
    Bozaci musel znovu zasahovat. Tentokrát si dokázal poradit se střelou od levého mantinelu. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    49:10
    Stefanov dojel volný kotouč za vlastní brankou, projel s ním celé kluziště, jenže zadovkou nenašel nikoho ze svých spoluhráčů v červeném.
     
    49:23
    Bulharsko v posledních minutách dokázalo otupit rostoucí tlak soupeře a nenechává hráče v bílém přecházet do útočného pásma.
     
    50:00
    Do konce dnešního souboje chybí posledních deset minut a Turecko se stále nemůže usadit před bulharskou brankou. Vypadá to, že domácí dnešní duel zvládnou.
     
    50:42
    Georgijev přišel o kotouč na modré čáře, což mohl potrestat Bakal, jenže jeho zakončení letící těsně nad ledem pouze zadunělo o mantinel.
     
    51:12
    Turecko se pokusilo o útočný výpad, jenže hráčům v bílých dresech se nepovedla rozehrávka ve středním pásmu. Turecký celek podobné ztráty stojí spoustu sil.
     
    51:57
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor! Turecko se nakonec dočkalo snížení! Svou rychlost využil CENGIZ CIPLAK, který překvapil domácího brankáře Dimitrova!
    51:57 Cengiz CIPLAK - 3:1
     
    52:22
    Turecký brankář musel dávat pozor na nebezpečné nahození od mantinelu. Nikdo v červeném před ním kotouč netečoval a puk skončil v lapačce.
     
    52:34
    Další rozehrávka Bulharska končí na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude po levé ruce domácího brankáře Dimitrova.
     
    53:10
    Dikov nahodil kotouč na modrou čáru, jenže turecký obránce byl v následné přetlačované důraznější a vybojoval kotouč pro hosty.
     
    53:38
    Vačkov vybojoval kotouč v rohu obranného pásma. Bulhaři nyní hrají hodně aktivně a nechtěji turecké útočníky pustit do šancí.
     
    54:12
    Jeden z tureckých obránců se nyní tlačil do zakončení, jenže při střele zlomil hokejku a připravil se o solidní možnost.
     
    54:32
    Bačvarov přečetl špatnou rozehrávku soupeře ve středním pásmu, získal kotouč pro sebe a nahodil jej za branku Turecka.
     
    55:12
    Muhačev získal puk na modré čáře, jenže nepřesnou rozehrávkou jej znovu rychle odevzdal hráčům Turecka. Zatím je to hodně ospalé.
     
    55:39
    Turecko sice hraje s pukem na hokejkách, jenže hráči v bílých dresech se stále nemohou dostat do většího tlaku. Bulharská obrana hraje skvěle.
     
    56:36
    Hosté si tentokrát nerozuměli při kombinaci v útočném pásmu a sami se připravili o možnost k rozehrávce. Bulharsko je hodně blízko k triumfu.
     
    57:31
    Nyní se však domácím hráčům nepovedla rozehrávka a prudká přihrávka na levé křídlo propadla až na zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:32
    Kavaz nabral rychlost ve středním pásmu, projel do útočného pásma, jenže naznačením střely ztratil balanc a už nedotáhl blafák do úspěšného konce.
     
    59:12
    Dimitrov si dal pozor na rozjetého Halila, který na něj postupoval od levého mantinelu. Bulharský brankář jeho pokus ukryl do lapačky.
     
    59:33
    Vyloučení v týmu Bulharsko (Jotov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bulharsko zvládlo dnešní duel s naprostým přehledem a porazilo Turecko 3:1. Ve třetí třetině Bulhaři s přehledem kontrolovali své vedení a soupeře prakticky k ničemu nepustili. Turecku vyšla jen jedna rychlá akce, kterou proměnil Ciplak! Bulhaři se tak dnešní výhrou dostávají do čela tabulky.
     
    Střely na branku: 28 – 21
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (21:11:59)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 24. M. Vasilev, 27. Dikov, 38. Gačev (Vasilev, Bojadžijev) – 52. Ciplak


    Bulharsko: Dimitrov (Stojnov) – K. Dikov, Bojadžijev (C), Stefanov, Stoilov, V. Vasilev (A), I. Georgijev, Bačvarov, Vačkov – Muhačev, V. Dikov, M. Vasilev – Gačev, Hodulov (A), Jotov – T. Georgijev, Nikolov, Dilkov – Džhorov.
    Turecko: Bozaci (Karagul) – Savas, Faner F., Faner E., Salt, Elakas, Akturk – Uzunali, Halil, Bakal – Kars K., Hars, Ozmen – Kavaz, Kars O., Bingol – Gumus, Taygar, Ciplak

    Rozhodca: Hogart – Paul, Zunde