Winnipeg – Montreal 1:3 (kon.) | Tampa Bay – Washington 3:6 (kon.) | NJ Devils – St. Louis 2:3 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:1 (kon.) | Ottawa – Toronto 4:2 (kon.) | Nashville – Columbus 2:5 (kon.)
San Jose – Vegas 4:3 (po pr.) | Vancouver – Dallas 3:2 (1:0 po s.n.) | Edmonton – Anaheim 1:5 (kon.)
LA Kings – Chicago 3:2 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 0:3 (kon.) | Arizona – Minnesota 4:0 (kon.)
Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Toronto Maple Leafs
cz Nedeľa 31.03.2019, 00:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:47 Anthony DUCLAIR - 4:2
     
    58:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Na Johna Tavarese byl možná neodpískán faul, ale na to už se za chvíli nikdo nebude ptát. White poslal puk na Tkachuka, který našel volného ANTHONY DUCLAIRA a nedávná posila z Columbusu Blue Jackets dává dnes svůj druhý gól. Asistence: Brady Thackuk, Colin White.
     
    57:53
    Šance pro hosty na bod jsou zase o něco menší a mohou za to "děkovat" nedisciplinovanosti Andrease Johnssona, který jde opět na trestnou lavici. Během šesti a půl minuty už podruhé, nyní opět za krosček.
     
    55:33
    Ba naopak, Toronto se vymanilo ze zámku a v situaci dva na jednoho zakončoval Mitchell Marner, ale vylámal si zuby na betonu Craiga Andersona.
     
    55:09
    Obrovský tlak Ottawy. To je až neskutečné, co si nyní Senátoři vytvořili. Jenže nebyli schopní se prosadit. Ryan, Pageau, Smiht, Ceci, Wolanin. To bylo ostřelování této pětice Senators a nyní si opravdu myslím, že Sparks netušil, co se kde děje, ale s vypětím všech sil se Toronto ubránilo a neinkasovalo počtvrté.
     
    51:13
    Andreas Johnsson jde na dvě minuty ven za krosček a pokud bude chtít Toronto srovnat stav, tak tohle se hostům moc do krámu nehodí.
     
    50:05
    Mohlo být opět srovnáno a nyní se Jake Muzzin nevěřícně dívá na strop arény. Dostal se totiž jako slepý k houslím ke střele z kruhů. Nerozpakoval se a zamířil na levou šibenici, jenže orazítkoval pouze tyčku.
    46:41 Cody CECI - 3:2
     
    46:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    S brankami se nám nyní roztrhl pytel. Během minuty a 39 sekund padá již třetí gól! Bryan Tkachuk si vyměnil kotouč s Colinem Whitem, aby následně našel mezi kruhy volného CODY CECIHO. Obránce Ottawy se nerozpakoval a trefil se do pravé šibenice nad vyrážečku Sparkse. Asistence: Brady Tkachuk, Colin White.
    45:29 Connor BROWN - 2:2
     
    45:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Náskok, který si Ottawa vybudovala za druhou třetinu, je pryč. Chris Tierney dal v útočném pásmu špatnou přihrávku a Toronto šlo do situace dva na jednoho. Ačkoliv CONNOR BROWN mohl přihrávat, udělal to mazácky. Najel si ne levou stranu a poté se za pomocí břevna trefil nechytatelně do šibenice. Asistence: Ron Hainsey.
    45:02 Auston MATTHEWS - 2:1
     
    45:02
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Už je to pro hosty zase o něco veselejší. AUSTON MATTHEWS dostal výbornou přihrávku od Mitche Marnera mezi kruhy. Nezazmatkoval, zpracoval si puk, zmátl obránce a poté nechytatelně zakončil do levé šibenice. Asistence: Mitchell Marner.
     
    44:04
    Travis Dermott a Brady Tkachuk se u brankoviště tak dlouho pošťuchovali, až druhý jmenovaný neudržel nervy na uzdě a za hrubost míří ven.
     
    41:33
    Brian Gibbons nedovoleně bránil Williho Nylandera a jde na dvě minuty ven.
     
    38:48
    Tavares zastavil puk těsně před modrou a jen tak zběžně nahodil kotouč na branku, kde puk prošel po výborné Marněrově teči jen těsně vedle pravé tyče. Mitch Marner se v posledních chvílích rozehrál do velkého výkonu, kterému chybí jen góly.
     
    37:42
    Výborný zákrok Garreta Sparkse. Anthony Duclair posunul puk z levé strany před branku. Ten se následně odrazil přesně na hůl Bradyho Tkachuka, kterého z bezprostřední blízkosti vychytal právě tento muž v masce Toronta.
     
    36:32
    Další šance Toronta! Mitchell Marner napřáhl z pravého kruhu po tom co ukázal skvostnou ekvilibristiku s pukem. Jeho střela na vzdálenější tyč ale orazítkovala právě tuto brankovou konstrukci.
    34:43 Magnus PÄÄJÄRVI - 2:0
     
    34:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Garret Sparks se natahoval u pravé tyče po odraženém puku, který ale nedokázal odpálit. Kotouč se tak dostal za branku, kde jej dobrým napadáním získal Duclair, posunul jej zpět před Sparkse na MARKUSE PÄÄJÄRVIHO a finský forvard z otočky trefil přesně mezeru mezi roztahujícími se betony gólmana. Asistence: Anthony Duclair.
     
    33:48
    Obrovský závar před brankou Ottawy řeší Craig Anderson, který doslova zasedl puk. Měl trošku štěstí, protože byl Tavares překvapen, jak se k němu u levé tyče odrazil puk, ale to k dobrému gólmanovi patří. Anderson moc dobře viděl, kde kotouč je, a hrábl po něm lapačkou.
     
    30:44
    I když nyní se mohl prosadit Veronneau, který střílel pohotově z levého kruhu. Sparks tentokrát zachránil svůj tým od druhé pohromy.
     
    28:16
    Ottawa mohla jít do útoku tři na jednoho, jenže přišla hodně zlá přihrávka od Briana Gibbonse. Tak zaútočili hosté. Matthews se na pravém kruhu opřel do puku a jeho střelu na bližší tyč výborně ramenem vyrazil Craig Anderson.
    25:26 Anthony DUCLAIR - 1:0
     
    25:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí celek jde po špatně sehrané přesilovce do vedení. Lindberg zavezl po levé straně kotouč do útočného pásma a nahrál na osu hřiště na ANTHONYHO DUCLAIRA, jenž rychlou střelou z první bez přípravy překonal Garreta Sparkse. Asistence: Oscar Lindberg, Magnus Pääjärvi.
     
    23:03
    Také Ottawa si zahraje přesilovou hru, jelikož Kasperi Kapanen jde na dvě minuty ven za hákování Thomase Chabota.
     
    19:30
    Trošku smolný moment pro Christiana Jaroše, který dostává dvě minuty za zdržování hry, když puk vystřelil mimo kluziště.
     
    19:18
    Dobrá střela Mitchella Marnera z pravého kruhu! Craig Anderson měl co dělat, aby jeho pokus zvládl vyrazit. Marner ale ukázal hodně rychlé nožky, když kotouč ukořistil ve středním pásmu a během snad tří sekund už musel gólman Ottawy zasahovat.
     
    16:24
    Zřejmě největší šance zatím nepříliš zábavné první třetiny. Dermott se z pozice obránce protlačil až před Andersona, kterého otestoval nejprve střelou z kruhu a poté bekhendovou dorážkou. V obou případech gólman Ottawy uspěl a měl i trošku štěstí, že se při druhé vyrážce nedostal ke kotouči Auston Matthews.
     
    03:55
    Asi první větší šance zápasu. William Nylander si sjel na osu hřiště a pálil do pravé šibenice, ovšem Craig Anderson byl na místě, respektive jeho vyrážečka.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 26. Duclair (O. Lindberg, Pääjärvi), 35. Pääjärvi (Duclair), 47. Ceci (B. Tkachuk, White), 59. Duclair (B. Tkachuk, White) – 46. Matthews (Marner), 46. Co. Brown (Hainsey)


    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, DeMelo, Wolanin, Ceci, Harpur, Jaroš – B. Tkachuk (A), Pageau, Veronneau – Duclair, Tierney, O. Lindberg – Balcers, White (A), B. Ryan – Gibbons (A), Z. Smith, Pääjärvi.
    Toronto Maple Leafs: Sparks (Andersen) – Rielly (A), Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Marinčin, Dermott – Hyman, Tavares (A), Marner – A. Johnsson, Matthews, W. Nylander – Marleau (A), Kadri, Kapanen – Ennis, F. Gauthier, Co. Brown.

    Rozhodca: Chris Schlenker, Ghislain Hebert – Jesse Marquis, Matt MacPherson