Winnipeg – Montreal 1:3 (kon.) | Tampa Bay – Washington 3:6 (kon.) | NJ Devils – St. Louis 2:3 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 5:1 (kon.) | Ottawa – Toronto 4:2 (kon.) | Nashville – Columbus 2:5 (kon.)
San Jose – Vegas 4:3 (po pr.) | Vancouver – Dallas 3:2 (1:0 po s.n.) | Edmonton – Anaheim 1:5 (kon.)
LA Kings – Chicago 3:2 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 0:3 (kon.) | Arizona – Minnesota 4:0 (kon.)
Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Toronto Maple Leafs
cz Nedeľa 31.03.2019, 00:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že nejhorší tým NHL Ottawa Senators vyhrál v utkání dvou kanadských klubů nad Torontem 4:2 a Maple Leafs si tak musí na svůj postup do play-off ještě počkat, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (03:52:58)
     
    Československá stopa v utkání:
    Christián Jaroš (OTT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:09
    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:29
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Craig Anderson (OTT) 42 zák, 2 góly, 95,5%
    2. Anthony Duclair (OTT) 2+1
    3. Brady Tkachuk (OTT) 0+2
     
    První třetina zápasu byla asi dnes nejhorší, co jsme mohli vidět. Ve druhém dějství si Ottawa po brankách Anthony Duclaira a Magnuse Pääjärviho vytvořila dvoubrankový náskok, o který ale přišla během sedmadvaceti sekund třetí třetiny. Nejprve se prosadil Auston Matthews, hned vzápětí na něho navázal Connor Brown z rychlého protiútoku Obě dvě střely šly do šibenice a stejně povedenou ránu ukázal také Cody Ceci, jenž Senátorům vrátil vedení po minutě a dvanácti sekundách od vyrovnávací trefy. Hosté se poté ještě snažili vykřesat bod, který by jim dal jistotu bojů o Stanley Cup, ale Johnsson se nechal zbytečně vyloučit. Byť Toronto zkusilo hru pět na pět bez gólmana, tak vyrovnání nepřišlo a naopak Anthony Duclair stvrdil výhru Senators 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    Jelikož Montreal bral dva body na ledě Winnipegu, musí si Toronto s jistotou postupu do play-off ještě počkat.
     
    59:33
    Ještě vidíme menší potyčku po tom, co Chabot ostře najel do Kadriho a ten si to nenechal líbit. Nejprve si něco vysvětlují mezi sebou, poté Kadri ještě hrozí na Jeana-Gabriela Pageaua.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
    58:47 Anthony DUCLAIR - 4:2
     
    58:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Na Johna Tavarese byl možná neodpískán faul, ale na to už se za chvíli nikdo nebude ptát. White poslal puk na Tkachuka, který našel volného ANTHONY DUCLAIRA a nedávná posila z Columbusu Blue Jackets dává dnes svůj druhý gól. Asistence: Brady Thackuk, Colin White.
     
    58:12
    Marner to zkusil i v oslabení a za pomocí Hymana, Hainseyho a Zajceva nyní hosté bojují o bod. Navíc je to pět na pět, Sparks je venku z branky.
     
    57:58
    Buly pro Ottawu, která ale možná bude myslet i na zadní vrátka.
     
    57:53
    Šance pro hosty na bod jsou zase o něco menší a mohou za to "děkovat" nedisciplinovanosti Andrease Johnssona, který jde opět na trestnou lavici. Během šesti a půl minuty už podruhé, nyní opět za krosček.
     
    57:20
    Třetí třetina opravdu baví. Hraje se na krev, Toronto se žene za bodem, který by znamenal play-off, ale Ottawa nechce cenné vítězství pustit. Aktuálně se hraje před brankou domácích.
     
    56:07
    Kadri také nezařídil srovnání, Anderson byl proti jeho střele zápěstím pozorný.
     
    55:33
    Ba naopak, Toronto se vymanilo ze zámku a v situaci dva na jednoho zakončoval Mitchell Marner, ale vylámal si zuby na betonu Craiga Andersona.
     
    55:09
    Obrovský tlak Ottawy. To je až neskutečné, co si nyní Senátoři vytvořili. Jenže nebyli schopní se prosadit. Ryan, Pageau, Smiht, Ceci, Wolanin. To bylo ostřelování této pětice Senators a nyní si opravdu myslím, že Sparks netušil, co se kde děje, ale s vypětím všech sil se Toronto ubránilo a neinkasovalo počtvrté.
     
    54:22
    Craig Anderson jasně ukazuje svým spoluhráčům, kde potřebuje, aby branka byla pokryta. Zatím úspěšně.
     
    53:44
    Garret Sparks možná ani nyní neví, odkud na něj všude puky lítají. Musí se mít stoprocentně na pozoru, Ottawa to zkouší z každé, i ze zdánlivě méně nebezpečné, pozice.
     
    53:13
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    52:52
    Stahovačka Bradyho Tkachuka byla úspěšná a syn slavného otce oklamal jednoho protihráče. Jenže střela už nebyla tak dobrá a Sparks dokázal puk vyrazit.
     
    52:30
    Na střelu v podání Chabota gólman Sparks vůbec neviděl, jelikož mu před brankou clonil protihráč. Zasahovat ale nemusel, puk šel vedle.
     
    51:41
    Vyhození Toronta, hosté musí v podání Thomase Chabota začít od znovu.
     
    51:22
    Hned po buly ale předvedli hosté i v oslabení útočnou akci, kde ale ukázal Bobby Ryan výborné defenzívní schopnosti.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:13
    Andreas Johnsson jde na dvě minuty ven za krosček a pokud bude chtít Toronto srovnat stav, tak tohle se hostům moc do krámu nehodí.
     
    51:13
    Andreas Johnsson se dopustil krosčeku na Bradyho Tkachuka, následně si o ba dva něco dost důrazně vyříkávali. O několik sekund později přišel další tvrdý zákrok Johnssona na Tkachuka a nyní už bude potrestán.
     
    50:38
    Po komerční přestávce má více chuti do hry domácí tým. Svírá Toronto před brankářem Sparksem, ale zatím bez střeleckého ohrožení.
     
    50:05
    Mohlo být opět srovnáno a nyní se Jake Muzzin nevěřícně dívá na strop arény. Dostal se totiž jako slepý k houslím ke střele z kruhů. Nerozpakoval se a zamířil na levou šibenici, jenže orazítkoval pouze tyčku.
     
    48:55
    Bobby Ryan je také při chuti. V chumlu hráčů si našel vlastní zblokovanou střelu a pálil ještě jednou, leč Sparkse nepřekvapil.
     
    48:38
    Toronto se tlačí do zakončení, nyní se o to pokoušel Andreas Johnsson, ovšem také na gólmana nevyzrál.
     
    47:32
    V další šanci byl Jake Muzzin, který z kruhů otestoval pozornost Andersona- Gólman Ottawy byl proti tomu, aby bylo skóre opět nerozhodné.
    46:41 Cody CECI - 3:2
     
    46:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    S brankami se nám nyní roztrhl pytel. Během minuty a 39 sekund padá již třetí gól! Bryan Tkachuk si vyměnil kotouč s Colinem Whitem, aby následně našel mezi kruhy volného CODY CECIHO. Obránce Ottawy se nerozpakoval a trefil se do pravé šibenice nad vyrážečku Sparkse. Asistence: Brady Tkachuk, Colin White.
    45:29 Connor BROWN - 2:2
     
    45:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Náskok, který si Ottawa vybudovala za druhou třetinu, je pryč. Chris Tierney dal v útočném pásmu špatnou přihrávku a Toronto šlo do situace dva na jednoho. Ačkoliv CONNOR BROWN mohl přihrávat, udělal to mazácky. Najel si ne levou stranu a poté se za pomocí břevna trefil nechytatelně do šibenice. Asistence: Ron Hainsey.
    45:02 Auston MATTHEWS - 2:1
     
    45:02
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Už je to pro hosty zase o něco veselejší. AUSTON MATTHEWS dostal výbornou přihrávku od Mitche Marnera mezi kruhy. Nezazmatkoval, zpracoval si puk, zmátl obránce a poté nechytatelně zakončil do levé šibenice. Asistence: Mitchell Marner.
     
    44:25
    Morgan Rielly neudržel puk na útočné modré a Ottawa se lehce osvobozuje.
     
    44:04
    Travis Dermott a Brady Tkachuk se u brankoviště tak dlouho pošťuchovali, až druhý jmenovaný neudržel nervy na uzdě a za hrubost míří ven.
     
    43:33
    Domácí přestáli druhé oslabení a hrají v plném počtu.
     
    42:38
    Dvakrát po sobě se Ottawa osvobodila, až potřetí měli hosté trošku úspěch a ohrozili branku Andersona. Jenže Auston Matthews ani Mitchell Marner nedokázali vsítit kontaktní gól.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:33
    Brian Gibbons nedovoleně bránil Williho Nylandera a jde na dvě minuty ven.
     
    41:32
    Nylander byl na brankovišti hodně důrazný, když se snažil doklepnout do sítě přihrávku Matthewse, ale byl faulován a Toronto si zahraje přesilovou hru.
     
    40:15
    Nepřesnosti na obou stranách. Třetí třetina začala ofsajdem Ottawy a zakázaným uvolněním Toronta.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    Statistiky po první třetině:
    Góly: 2-0
    Střely na branku: 16-30
    Zásahy gólmanů: 30-14
    Zblokované střely: 19-7
    Vyloučení: 1-1
    Hity: 23-17
    Vyhraná buly: 38% – 62%.
     
    Druhá třetina je u konce a konečně jsme se dočkali i nějakých branek. V šestadvacáté minutě se střelou z první po ledě prosadil Anthony Duclair, jenž využil pobídky Lindberga. Poté měly šance oba týmy, ale ve 35. minutě, po tlaku Toronta, padla druhá branka. Duclair tentokrát asistoval, když možná naslepo našel před brankou volného Markuse Pääjärviho, jenž z otočky přidal druhou branku Senátorů. Další šance z druhé třetiny již zůstaly nevyužity – 2:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Cody Ceci se následně ještě ohnal po švédském útočníkovi, ale vylučovat se nebude.
     
    39:24
    Bobby Ryan překombinoval akci a do protiútoku tři na dva šli hráči Toronta, ale William Nylander při zakončení z pravého kruhu trefil jen brankovou konstrukci.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:48
    Tavares zastavil puk těsně před modrou a jen tak zběžně nahodil kotouč na branku, kde puk prošel po výborné Marněrově teči jen těsně vedle pravé tyče. Mitch Marner se v posledních chvílích rozehrál do velkého výkonu, kterému chybí jen góly.
     
    38:05
    Nazem Kadri už je v pořádku a také on ukazuje, že umí nejen přijmout, ale také nějaký ten hit a tvrdost rozdat.
     
    37:42
    Výborný zákrok Garreta Sparkse. Anthony Duclair posunul puk z levé strany před branku. Ten se následně odrazil přesně na hůl Bradyho Tkachuka, kterého z bezprostřední blízkosti vychytal právě tento muž v masce Toronta.
     
    37:23
    Na ledě se trošku přitvrdilo, což samozřejmě fanoušci kvitují s povděkem.
     
    37:02
    Který hned po buly schovává střelu Travise Dermotta do lapačky.
     
    36:55
    Zakázané uvolnění Ottawy, bude se vhazovat před Andersonem.
     
    36:32
    Další šance Toronta! Mitchell Marner napřáhl z pravého kruhu po tom co ukázal skvostnou ekvilibristiku s pukem. Jeho střela na vzdálenější tyč ale orazítkovala právě tuto brankovou konstrukci.
     
    36:03
    Marleau prověřoval Andersona táhlou střelou zápěstím, ale gólman Ottawy je dneska zatím bezchybný.
    34:43 Magnus PÄÄJÄRVI - 2:0
     
    34:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Garret Sparks se natahoval u pravé tyče po odraženém puku, který ale nedokázal odpálit. Kotouč se tak dostal za branku, kde jej dobrým napadáním získal Duclair, posunul jej zpět před Sparkse na MARKUSE PÄÄJÄRVIHO a finský forvard z otočky trefil přesně mezeru mezi roztahujícími se betony gólmana. Asistence: Anthony Duclair.
     
    34:28
    Oscar Lindberg šel do šance dva na jednoho, kterou ale výborně přečetl Dermott a zblokoval přihrávku na najíždějícího hráče Ottawy.
     
    34:07
    Následuje ještě jedna komerční přestávka. Na střely je zatím Toronto jednoznačně aktivnější, když vyslalo na Andersona 26 pokusů proti jedenácti střelám Ottawy. Ale právě jedna z jedenácti střel skončila za zády Sparkse – rána Duclaira z první po přihrávce Lindberga – nechytatelné.
     
    33:48
    Obrovský závar před brankou Ottawy řeší Craig Anderson, který doslova zasedl puk. Měl trošku štěstí, protože byl Tavares překvapen, jak se k němu u levé tyče odrazil puk, ale to k dobrému gólmanovi patří. Anderson moc dobře viděl, kde kotouč je, a hrábl po něm lapačkou.
     
    33:29
    Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Sparkse. Zároveň je třeba říct, že Nazem Kadri koupil ještě jeden hit, a to ve středu hřiště od Bobbyho Ryana.
     
    33:08
    Marner protečoval dlouhou přihrávku do útočného pásma, ale jen k hráčům soupeře.
     
    32:31
    Bobby Ryan byl v rychlostním souboji o něco horší než soupeř, proto se zakázané uvolnění nepíská. Mezi tím jde Kadri na střídačku s hodně nepříjemným výrazem.
     
    32:02
    Thomas Chabot se nyní s ničím nemazal a bryskně poslal Nazema Kadriho na mantinel. Slušný to zákrok.
     
    31:35
    Následuje další komerční přestávka, pro Toronto možná vítaná chvíle, jak se trošku zformovat a pokusit se srovnat stav.
     
    31:17
    Už to vypadalo, že Matthews obkrouží Andersonovu branku, když v poslední možné chvíli dal puk za sebe. Jenže William Nylander jeho úmysl nepochopil a puk projel brankovištěm zpět na hole hráčů Ottawy.
     
    30:44
    I když nyní se mohl prosadit Veronneau, který střílel pohotově z levého kruhu. Sparks tentokrát zachránil svůj tým od druhé pohromy.
     
    30:16
    Polovina zápasu je za námi a na ukazateli stavu svítí stále jen jednička a nula. Na góly zatím dnešní zápas bohatý není.
     
    29:34
    Oscar Lindberg, který dnes původně neměl hrát, je plný chuti. Nabruslil si po levé straně před branku a také Garret Sparks ukázal, že má bližší tyč pokrytou velice dobře.
     
    29:01
    Hned po vyhraném buly naopak zaútočili hosté a Anderson se znovu musel mít na pozoru. Střelu Morgana Riellyho ale dokázal zneškodnit.
     
    28:53
    Zakázané uvolnění Toronta stěhuje hru před Garreta Sparkse.
     
    28:16
    Ottawa mohla jít do útoku tři na jednoho, jenže přišla hodně zlá přihrávka od Briana Gibbonse. Tak zaútočili hosté. Matthews se na pravém kruhu opřel do puku a jeho střelu na bližší tyč výborně ramenem vyrazil Craig Anderson.
     
    27:43
    Mitchell Marner si najel před branku, jelikož patrně čekal, že přesně do tohoto prostoru půjde puk. Také, že šel, ale Mitch se k němu nedostal, pohotovější byla lapačka Andersona.
     
    27:23
    Zajcevova střela od modré byla ztečována mimo tři tyče. Také Toronto se začíná více osmělovat.
     
    26:57
    Následuje komerční přestávka.
     
    26:57
    Také Toronto zahrozilo, ale Tavares si neseřídil mířidla zcela přesně a puk je po teči v ochranné síti.
     
    26:21
    Domácí se ženou za další brankou a nyní lze říct, že hosté neví, kde jim hlava stojí. Po nepřehledné situaci v brankovišti může být Sparks rád, že spoluhráči na poslední chvíli odpálili puk pryč.
    25:26 Anthony DUCLAIR - 1:0
     
    25:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí celek jde po špatně sehrané přesilovce do vedení. Lindberg zavezl po levé straně kotouč do útočného pásma a nahrál na osu hřiště na ANTHONYHO DUCLAIRA, jenž rychlou střelou z první bez přípravy překonal Garreta Sparkse. Asistence: Oscar Lindberg, Magnus Pääjärvi.
     
    25:03
    Žádná střela, žádná šance, asi tak by se dala zhodnotit přesilovka Ottawy.
     
    24:43
    Chabot musí začít znovu až za vlastní klecí, následuje totiž další vyhození Toronta.
     
    24:22
    Brady Tkachuk dojel jen do středního pásma, kde byl zastaven. Už jen 41 sekund zbývá ze zatím strašné přesilovky domácího celku.
     
    24:09
    Bobby Ryan klidní situaci. Je za brankou a čeká, až mu spoluhráči vystřídají, aby mohl rozjet útok.
     
    23:40
    Hosté vyhodili puk, Ottawa jej zavezla zpět, ale Wolanin jej opět nedokázal udržet v útočném pásmu.
     
    23:03
    Také Ottawa si zahraje přesilovou hru, jelikož Kasperi Kapanen jde na dvě minuty ven za hákování Thomase Chabota.
     
    22:59
    I když nyní tahala za delší konec Ottawa. Dobrá střela Dylana DeMela od modré byla tečována a Sparks měl co dělat, aby puk dokázal vyrazit.
     
    22:30
    Zřejmě nejsem jediný, jenž si myslí, že by vstřelená branka vývoji dnešního utkání pomohla. Ale zatím bohužel.
     
    21:30
    Jaroš je zpět na ledě. Na konci přesilovky hostí vznikla před Andersonem trma-vrma, ve které se k puku snažil dostal Nylander. Kotouč byl mezi třemi hráči Ottawy, kteří si zjevně dávali přednost, kdo ho odpálí, ale poté to jeden z nich vyřešil.
     
    21:08
    Muzzin s Matthewsem udrželi kotouč na modré, druhý jmenovaný poté zboural protihráče a pálil z levého kruhu, ale Anderson byl pozorný.
     
    20:45
    Dvě úspěšná vyhození domácího celku, Toronto se zatím nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    20:14
    Domácí vyhráli buly a ušetřili tak deset sekund z oslabení, než Toronto zavezlo puk do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Christián Jaroš míří na trestnou lavici, druhá třetina začíná.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:08.
     
    Statistiky po první třetině:
    Góly: 0-0
    Střely na branku: 7-18
    Zásahy gólmanů: 18-7
    Zblokované střely: 6-3
    Vyloučení: 1-0
    Hity: 14-11
    Vyhraná buly: 33% – 67%.
     
    Hokejová noc v Kanadě má za sebou první třetinu, která nebyla úplně záživná. Šancí bylo jako šafránu, proto se není čemu divit, že stav je bezbrankový. Více ze hry měli hosté, ale Craig Anderson v brance Ottawy je zatím úspěšný a tři ožehavé situace vyřešil s naprostým přehledem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Trošku smolný moment pro Christiana Jaroše, který dostává dvě minuty za zdržování hry, když puk vystřelil mimo kluziště.
     
    19:18
    Dobrá střela Mitchella Marnera z pravého kruhu! Craig Anderson měl co dělat, aby jeho pokus zvládl vyrazit. Marner ale ukázal hodně rychlé nožky, když kotouč ukořistil ve středním pásmu a během snad tří sekund už musel gólman Ottawy zasahovat.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:15
    Jake Muzzin se chvilku zdráhal, než přejel útočnou modrou. Nakonec tak učinil, nahodil puk a hra je přerušena.
     
    17:33
    Matthews dával zpoza branky nezištnou přihrávku před Andersona. Může jen litovat, že ho spoluhráči s touto parádou úplně nepochopili.
     
    16:24
    Zřejmě největší šance zatím nepříliš zábavné první třetiny. Dermott se z pozice obránce protlačil až před Andersona, kterého otestoval nejprve střelou z kruhu a poté bekhendovou dorážkou. V obou případech gólman Ottawy uspěl a měl i trošku štěstí, že se při druhé vyrážce nedostal ke kotouči Auston Matthews.
     
    15:57
    Garret Sparks by nakonec zasahovat stejně nemusel, pískána je přihrávka rukou a buly se stěhuje do středního pásma.
     
    15:19
    Mitchell Marner si potáhl puk od modré de facto až za branku, tam mu byl však kotouč odejmut.
     
    14:40
    Nahození za brnakou Toronta úspěšně získal Ron Hainsey. Dopředu tak jde opět tým s javorovým listem ve znaku.
     
    14:15
    Pískán je ofsajd Ottawy, poté opět následuje reklamní pauza.
     
    13:55
    Morgan Rielly si udělal útočný výlet a na okamžik také zavezl kotouč do útočného pásma, ale akce Toronta neměla dlouhého trvání.
     
    12:52
    Také Martin Marinčin ukázal, že mu nedělá problém jít do souboje jeden na jednoho a získat tak puk pro své spoluhráče. Bude zajímavé dnes na dálku sledovat souboje dvou slovenských defenzívních borců, Jaroše a Marinčina.
     
    11:34
    Max Veronneau si nahodil puk za branku a ještě kotouč dojel, ale proti dvěma hráčům soupeře neměl moc šancí.
     
    11:21
    Následuje další komerční přestávka.
     
    Střelecky má zatím navrch Toronto, které vyslalo devět pokusů oproti šesti střelám Ottawy.
     
    11:15
    Dobrá práce Craiga Andersona. Gólman Ottawy si vyjel z klece, aby zastavil za brankou nahozený puk po prknech. Když se mu to úplně nepodařilo a kotouč mu lehce uskočil, stáhl si ho lapačkou na hokejku a rozehrál jej.
     
    10:51
    Hraje se navíc v rychlém tempu, zhruba tři minuty již nebyla hra ani jednou přerušena.
     
    10:13
    A další zákrok Craiga Andersona. Pokus Austona Matthewse z kruhů nebyl vůbec příjemný, nakonec si gólman Ottawy pomohl ramenem.
     
    09:38
    William Nylander hodně nečekaně vypálil z pravého kruhu a málem se mu povedlo touto hodně ukrytou střelou načapat Craiga Andersona na švestkách.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:11
    Cody Ceci ukázal dobrou obrannou činnost a pomohl svým spoluhráčům dát puk do bezpečí.
     
    08:07
    Přihrávka v situaci dva na jednoho neuspěla, Duclair zkoušel před brankou zpoza klece najít Lindberga, leč neúspěšně.
     
    07:36
    Frédérik Gauthier chtěl najet do útočného pásma, nebyl ale vůbec rovnaný a působil rozháraným dojmem, takže nic jiného než hit od Rudolfse Balcerse ani nemohl čekat.
     
    07:18
    Pokračujeme dále, ani jeden útok na jedné straně nebyl úspěšný.
     
    06:44
    Následuje komerční přestávka.
     
    06:41
    Ottawa byla znovu úspěšnější při sledování, kam se skákavý puk odrazí. Nejagilnější byl Thomas Chabot, který si najel mezi kruhy a z bekhendu si kotouč zkusil přehodit na forhend, ale nepodařilo se. Kotouč mu sjel z hole a Sparks zapsal lehký zákrok.
     
    05:59
    Brady Tkachuk zastavil na útočné modré vyražený puk a natáhl si ho blíže na střed, kde ale následně trefil prvního hráče soupeře.
     
    05:20
    Zach Hyman se po levé straně protlačil až k brance Andersona a gólmana domácích zkoušel nachytat bekhendovou střelou na bližší tyč, ale neúspěšně.
     
    04:58
    Kasperi Kapanen neprotečoval puk ven z obranného pásma, takže domácí mohli znovu zaútočit. Ale branku Sparkse tentokrát více neohrozili.
     
    04:24
    Po tlačenici v útočném pásmu Ottawy se ke střele dostal Cody Ceci, kterému výborně přihrál Oscar Lindberg. Rána obránce Ottawy skončila na Sparksovi.
     
    03:55
    Asi první větší šance zápasu. William Nylander si sjel na osu hřiště a pálil do pravé šibenice, ovšem Craig Anderson byl na místě, respektive jeho vyrážečka.
     
    03:36
    DeMelo ztratil po napadání Johna Tavarese kotouč, Toronto tak zůstává v útočném pásmu.
     
    02:57
    Marnerovi se nepodařilo přejet s pukem do útočného pásma. Následuje souboj za brankou Toronta, kde si nejlépe vedl Jake Muzzin.
     
    02:25
    Christián Jaroš pálil tvrdě od modré, ale jeho pokus byl nakonec zblokován a Sparks tak nemusel zasahovat.
     
    02:04
    Morgan Rielly je za brankou a čeká, až se mu spoluhráči srovnají na počínající útok.
     
    01:04
    Přichází také první vytřepání betonů Garreta Sparkse, který vyráží pokus Brady Tkachuka.
     
    00:52
    Nyní se po Matthewsově přistrčení dostal do zakončení Willi Nylander, ale Anderson byl pozorný.
     
    00:45
    Craig Anderson raději po dalším útoku Toronta zastavuje puk.
     
    00:27
    John Tavares měl hned po půl minutě hry dobrou šanci, ale před branou si nesrovnal puk na hokejku ideálně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Nyní proběhne ještě slavnostní vhození úvodního buly, poté už bude moct zápas začít.
     
    Stadionem zní kanadská hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, DeMelo, Wolanin, Ceci, Harpur, Jaroš – B. Tkachuk (A), Pageau, Veronneau – Duclair, Tierney, O. Lindberg – Balcers, White (A), B. Ryan – Gibbons (A), Z. Smith, Pääjärvi.

    Toronto Maple Leafs: Sparks (Andersen) – Rielly (A), Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Marinčin, Dermott – Hyman, Tavares (A), Marner – A. Johnsson, Matthews, W. Nylander – Marleau (A), Kadri, Kapanen – Ennis, F. Gauthier, Co. Brown.

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Ghislain Hebert – Jesse Marquis, Matt MacPherson.
     
    Předpokládané sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, DeMelo, Wolanin, Ceci, Harpur, Jaroš – B. Tkachuk, Pageau, Veronneau – Duclair, Tierney, Bödker – Balcers, White, B. Ryan – Gibbons, Z. Smith, Pääjärvi.

    Toronto Maple Leafs: Sparks (Andersen) – Rielly, Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Marinčin, Dermott – Hyman, Tavares, Marner – A. Johnsson, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Kapanen – Ennis, F. Gauthier, Co. Brown.
     
    Československá stopa v zápasu:
    Christián Jaroš (OTT): 56 zápasů, 10 bodů (1+9)
    Filip Chlapík (OTT): 5 zápasů, 1 bod (1+0)
    Marián Gáborík (OTT): 0 zápasů, zraněn
    Martin Marinčin (TOR): 21 zápasů, 5 bodů (1+4).
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Ottawa – Toronto 6:2
    Toronto – Ottawa 5:4
    Toronto – Ottawa 3:5
    Toronto – Ottawa 6:3
    Ottawa – Toronto 3:4.
     
    Toronto Maple Leafs:
    V dnešním "kanadském" derby je to právě Toronto, které má v dosavadním průběhu soutěže výrazně navrch. Zatímco pro Ottawu po pěti zápasech skončí sezona, Maple Leafs aktuálně okupují čtvrté místo Východní konference se ziskem 97 bodů ze 77 zápasů. Pokud se podíváme na tabulku, tak pokud dnes javorové listy získají bod, měli by mít jistotu bojů o Stanley Cup. Cílem Toronta je ale ještě zlepšit dosavadní pozici, vždyť třeba na třetí Washington ztrácí jen tři body.

    Poslední zápasy Toronta:
    Philadelphia – Toronto 5:4 sn.
    Toronto – Florida 7:5
    Toronto – NY Rangers 1:2 pr.
    Buffalo – Toronto 2:4
    Nashville – Toronto 3:0.
     
    Ottawa Senators:
    Kanadský tým bude chtít na letošní sezonu co nejrychleji zapomenout, jelikož 60 bodů ze 77 zápasů je vskutku žalostné číslo a Senátoři jsou tímto bodovým ziskem nejhorším týmem celé soutěže. Aktuálně mají bilanci 27 vítězství a 50 porážek, přičemž v celé soutěži není tým, který by inkasoval více branek než právě Senators. Gólmani Ottawy dostali již 283 branek, což je průměr bezmála 4 góly na zápas. Sečteno a podtrženo, tým by se již nyní mohl připravovat na další sezonu, aby byla výrazně lepší.

    Poslední zápasy Ottawy:
    Ottawa – Florida 2:5
    Ottawa – Buffalo 4:0
    Edmonton – Ottawa 3:4 pr.
    Calgary – Ottawa 5:1
    Vancouver – Ottawa 7:4.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu kanadskoamerické NHL, jejíž základní část se pomalu chýlí ke svému konci. V dalším utkání, ze soboty na neděli, se utkají dva týmy, z nichž jeden je na jasném chvostu celé soutěže – tedy Ottawa Senators a soupeřem Senátorů bude celek, který bojuje o účast v play-off a má hodně slušně nakročeno do vyřazovací části – Toronto Maple Leafs. Utkání startuje krátce po půlnoci ze soboty na neděli českého času.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 26. Duclair (O. Lindberg, Pääjärvi), 35. Pääjärvi (Duclair), 47. Ceci (B. Tkachuk, White), 59. Duclair (B. Tkachuk, White) – 46. Matthews (Marner), 46. Co. Brown (Hainsey)


    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, DeMelo, Wolanin, Ceci, Harpur, Jaroš – B. Tkachuk (A), Pageau, Veronneau – Duclair, Tierney, O. Lindberg – Balcers, White (A), B. Ryan – Gibbons (A), Z. Smith, Pääjärvi.
    Toronto Maple Leafs: Sparks (Andersen) – Rielly (A), Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Marinčin, Dermott – Hyman, Tavares (A), Marner – A. Johnsson, Matthews, W. Nylander – Marleau (A), Kadri, Kapanen – Ennis, F. Gauthier, Co. Brown.

    Rozhodca: Chris Schlenker, Ghislain Hebert – Jesse Marquis, Matt MacPherson