Detva – Nové Zámky 4:2 (kon.) | Budapešť – Miškovec 4:2 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
4:2 (2:1, 0:0, 2:1) Stav série: 3:0
DVTK Miškovec
Pondelok 04.03.2019, 18:00 • Tüskecsarnok Budapest, Budapešť • Tipos Extraliga play-off • Predkolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    ZMÄTENÍ ROZHODCOVIA, VÝBORNÁ ATMOSFÉRA ALEBO PLAY-OFF JE ÚPLNE INÁ SÚŤAŽ NEŽ ZÁKLADNÁ ČASŤ

    Aj týmito tromi konštatovaniami by sa dal hodnotiť úvodný dvojzápas predkola play-off medzi maďarskými celkami DVTK Miškovec a MAC Budapešť. Čaká nás tretie stretnutie, v domácom prostredí Budapešti so začiatkom o 18:00.

    Domáce ľadové medvede z Miškovca boli pred úvodným buly prvého zápasu v pozícii favorita tejto série a priaznivci Tipsport ligy, ktorí sledovali zápasy, v ktorých účinkoval DVTK, by tvrdili zrejme to samé. Miškovec získal v základnej časti úctyhodných 87 bodov a pred deviatym maďarským súperom mal po 57 zápasoch priepastný náskok 21 bodov.

    Tento rozdiel robil z MAC outsidera tejto série, lenže hráči Budapešti si žiadne outsiderské postavenie pripustiť nechceli a v Miškovci zvíťazili prekvapivo v oboch stretnutiach. V tom úvodnom sa im podarilo skórovať v každej jednej tretine raz (dvakrát sa presadil Langkow a raz Majoross) a za chrbát gólmana Bálizsa prenikol len jeden puk z hokejky Nikandrosza Galanisza.

    Od Miškovca sa teda v druhom dvojzápase čakal diametrálne odlišný výkon a 1 095 divákov prítomných na štadióne chcelo vidieť svoje DVTK, ktoré v základnej časti porazilo aj celky z hornej časti tabuľky, i keď sa viezlo už zo záveru základnej časti na vlne prehier.
    Domáci vstúpili do druhého zápasu rázne. Už po 15 minútach duelu viedli vďaka zásahom Galanisza a Panceho. Budapešť však vystupňovala svoj výkon a vyrovnala sa súperovi. V 34. minúte dokázal znížiť Langkow a v 4. minúte tretej tretiny vyrovnal Dudás. Vyrovnaný stav 2:2 svietil na ukazovateli skóre aj po záverečnom klaksóne, a tak zápas putoval do predĺženia.
    Čas sa však natiahol, keďže rozhodcovia tohto duelu nevedeli, v akom formáte sa má predĺženie odohrať. Tréner DVTK Glen Hanlon priniesol jednému z hlavných arbitrov aj pravidlá. Hlavný rozhodca sa nechcel oprieť o fakty na papieri, a tak napokon musel situáciu pred začiatkom predĺženia vyriešiť rozhovor arbitrov s na štadióne prítomným Richardom Lintnerom. Riaditeľ Pro-Hokeja štvorici rozhodcov vysvetlil, že sa má hrať 10 minút so 4 korčuliarmi na oboch stranách.
    Predĺženie sa teda po tejto mierne kontroverznej situácii začalo a po 6. minútach sme spoznali víťaza. V presilovke presne namieril Jared Brown a Újbuda si z Miškovca odviezla aj druhé víťazstvo a doma môže spečatiť svoj postup do štvrťfinále play-off.

    Nad hráčmi DVTK teda visí Damoklov meč a rozhodne to v Budapešti nebude žiadne verejné korčuľovanie. MAC v úvodnom dvojzápase predviedol zodpovedný hokej a v domácom prostredí sa bude môcť oprieť aj o podporu svojich fanúšikov.

    Bude to posledný duel pre DVTK v tejto sezóne alebo sa aj táto séria natiahne minimálne ešte o jeden zápas ako tá medzi Novými Zámkami a Detvou?
    Odpoveď na túto otázku sa dozvieme po skončení duelu. K sledovaniu on-line prenosu vás srdečne pozývam a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudás, Burt, Vokla, Bugár, Garát – Urban, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti

    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi, Vojtkó, Láda, Milam – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó

    Rozhodca: Novák, Adamec – Orolin, Valo.
     
    Na ľadovej ploche už máme oba celky. Budapešť sa v dnešnom stretnutí predstaví v modrých dresoch, DVTK v bielych.
     
    Vypočujeme si hymny Slovenska a Maďarska.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Prvú útočnú akciu sa snažili založiť hokejisti Budapešti. Nastrelený puk skončil len za Vayovou bránkou.
     
    00:43
    Dudás hľadal prihrávkou pred bránku voľného Langkowa, no nepodarilo sa mu to. Hostia si postrážili priestor pred bránkou.
     
    01:09
    Dansereau zachytil prihrávku a posunul ju na modrú čiaru Dudásovi. jeho nahodenie smerovalo vedľa brány.
     
    01:31
    Hostia upokojili hru, zachytili puk na svoje hokejky a pokračujú postupnou rozohrávkou spoza gólmana Vaya.
     
    02:07
    Po ľavom krídle dral dopredu Márk Miskolczi. Cez dvojicu domácich obrancov však prejsť nedokázal. Na ľavom kruhu bol odstavený.
     
    02:40
    Od začiatku sa hrá zatiaľ plynule bez prerušenia. Do dobrej príležitosti sa dostal teraz aj Bence Szirányi. Jeho zakončenie spomedzi kruhov letelo mimo.
     
    03:23
    Szirányi posunul puk na pravý kruh Bálintovi Magosimu, ktorý to skúsil švihom. Gólman Bálizs vyrazil vyrážačkou.
     
    03:41
    Po prvýkrát od začiatku duelu sa prerušuje. Stalo sa tak po nahodenom puku Orbana spoza ľavého kruhu a po následnom Vayovom prikrytí puku.
     
    04:09
    Vyhodený puk z hosťujúcich hokejok smeroval k Negrinovi, ktorý zakladá krídelnú akciu po pravej strane.
     
    04:42
    Kulmalov prenechaný puk pri mantineli si našiel len hokejku domáceho hokejistu, ktorý ihneď vyrazil dopredu.
     
    05:17
    Miskolczi vybojoval puk na zadnom mantineli a posunul ho na obrancu. Domáci okamžite dostupujú protihráčov v súbojoch.
     
    05:54
    Macaulay posunul puk Terbócsovi na pravé krídlo. Terbócs sa následne snažil o strelu z pravého kruhu, ale nevyšlo mu to.
     
    06:12
    Šikovný pokus na opačnej strane predviedol Rasmus Kulmala. Jeho zakončenie z kruhu zneškodnil Bálizs.
     
    06:39
    Harrison šikovne prekorčuľoval po ľavom krídle, uvoľnil sa cez obrancu a následne ešte prihrávkou hľadal spoluhráča. Bálizs musel byť pripravený.
     
    06:57
    Miškovec dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia. Loiseau posunul puk pred bránkou RYANOVI HARRISONOVI, ktorý z prvej podstrelil betón Bálizsa. Bránka bola aj posunutá, situácia sa riešila aj s videorozhodcom, ktorý gól odobril.
    Asistencia: Alexis Loiseau.
     
    07:24
    Harrison rozohral akciu na Magosiho, ktorý posunul po mantineli za Bálizsovu bránku. Druhý útok hostí je rozhodne pri chuti. Bol to práve ten, ktorý vytvoril gólovú situáciu.
     
    08:14
    Domáci sa dostali do útočného pásma. O puk však prišli v rohu klziska, kde nezvládli dostatočne dobre osobné súboje.
     
    08:52
    János Vas bol pri mantineli tvrdo zrazený Dudásom a domáci môžu založiť útočnú akciu.
     
    09:05
    Budapešť dáva gól!
    Domáci prichádzajú s pomerne rýchlou odpoveďou. Do útočného pásma zaviezol puk CHRIS BODÓ, ktorý vykonal protismernú kľučku na ľavom kruhu a šikovnou strelou pomedzi betóny prekonal brankára Vaya.
    Bez asistencie.
     
    09:52
    Na oboch stranách sme zaregistrovali väčšiu nervozitu na hokejkách. V zápase určite ide o veľa najmä hosťom, pre ktorých to môže byť posledný duel v sezóne 2018/19.
     
    10:39
    Terbócs spoločne s Brownom zaviezli puk do útočného pásma, v ktorom sa však nepodarilo usadiť sa domácemu tímu.
     
    11:12
    Presilovku si zahrajú domáci hráči. Bálint Magosi dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    11:29
    Založenie útoku z hĺbky obranného pásma domácim hokejistom nevyšlo. Pískalo sa postavenie mimo hry.
     
    12:01
    Domáci si znovu nerozumeli v rozohrávke a puku sa zmocnil Crawford. Kanadský obranca okamžite vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    12:33
    Domáci sa už ako-tak usadili v útočnom pásme. Klempa posúval na modrú čiaru Negrinovi, ktorý však nespracoval prihrávku.
     
    13:04
    Strelu z ľavého kruhu Vay vyrazil nakrátko pred seba. Pred bránkou operoval Terbócs, ktorý na viackrát dorážal, ale puk už za Vayov chrbát nepretlačil.
     
    13:40
    Hosťom sa podarilo prežiť oslabenie bez inkasovaného gólu. Hneď to individuálne vyskúšal po pravom krídle Alexis Loiseau, ktorého strelu z pravého kruhu Bálizs našiel vo výstroji.
     
    14:28
    Chris Bodó sa dostal do samostatného úniku na bránku. Vyskúšal blafák na bekhend a snažil sa poslať puk ponad betón, no Vay zasiahol úspešne!
     
    15:25
    Spoza bránky Adama Vaya smeroval puk pred jeho zrak, kde korčuľoval Terbócs. Gólman DVTK si smerovanie puku postrážil a prikryl.
     
    16:25
    Orbán sa dostal k príležitosti spred bránky. Jeho zakončenie smerovalo na Vaya, od ktorého sa puk odrazil k zadnému mantinelu.
     
    16:44
    Po ľavom krídle vyštartoval šikovne dopredu László Ritó, ktorý preveril Bálizsa. Gólman MAC si nebol stopercentne istý, keďže mu puk vypadol. Rýchlo ho teda odstránil preč.
     
    17:33
    Budapešť dáva gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Zakončenie spomedzi kruhov od Szigetiho hosťujúci gólman spomalil, k puku sa v bránkovisku dostal MÁTYÁS ODNOGA a jemným dotykom hokejkou ho poslal do bránky. Gól odobril aj videorozhodca.
    Asistencie: Ákos Szigeti, Jesse Dudás.
     
    18:02
    Po odraze od plexiskla puk opustil ľadovú plochu. Vďaka odrazu sa teda na domácej strane nebude vylučovať za vyhodenie puku.
     
    18:35
    Galanisz nemohol pokračovať v útočnej akcii. Pískalo sa postavenie mimo hry a následne bola hra prerušená.
     
    19:19
    Klempa zaviezol puk do útočného pásma a posunul ho Dudásovi za pravý kruh. Jeho nastrelenie nebolo vôbec presné.
     
    19:40
    Dudásova prihrávka na Terbócsa nebola najpresnejšia, ale Terbócs ju dokázal zachytiť. Bekhendové zakončenie mu potom nevyšlo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina priniesla až tri presné zásahy, z toho dva musel preveriť videorozhodca. Hostí poslal do vedenia v 7. minúte Harrison, no po góloch v 10. minúte od Bodóa a v 18. od Odnogu prebral taktovku nad zápasom MAC.
    Druhé dejstvo sa začína približne o 18:59.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:26
    Úvodný útok v druhej tretine potiahol po ľavom krídle Langkow. Zaviezol puk do pásma, k strele napokon vôbec nedošlo.
     
    20:50
    Puk prevzali na svoje hokejky v obrannom pásme hostia a pokúšajú sa ísť dopredu.
     
    21:13
    Somogyi si na pravom kruhu spracoval prihrávku od Miskolcziho a následne strieľal. Bálizs našiel puk vo výstroji.
     
    21:25
    Presilová hra pre DVTK. Dve minúty za hákovanie dostáva John Negrin.
     
    22:06
    Loiseau si trochu nerozumel so spoluhráčmi. Kľučkoval ešte pri modrej čiare, jeho spoluhráči vnikli do pásma a následne z toho bol ofsajd.
     
    22:40
    János Vas to vyskúšal delovkou od modrej čiary. Bolestivo nastrelil Terbócsa, ktorý bude zrejme hendikepovaný v tomto oslabení.
     
    23:11
    Dobrú prácu odviedol Szirányi, ktorý najprv udržal puk v pásme a potom tvrdo od modrej vypálil. Bálizs musel zasiahnuť.
     
    23:21
    Presilová hra Miškovca sa predčasne končí. Ryan Harrison dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    23:46
    Už sa začala mierne skrátená presilová hra pre MAC Budapešť. Hráči už sa usadili v útočnom pásme a začínajú kombinovať.
     
    24:18
    Brown videl pripraveného Dudása na ľavom kruhu. Ponúkol mu prihrávku a Dudás švihom vypálil. Vay bol pozorný a pripravený.
     
    24:40
    Ďalšiu Dudásovu delovku spoza ľavého kruhu musel gólman DVTK opäť zneškodniť. Domáci predviedli sympatickú časť presilovky.
     
    25:34
    Od modrej čiary posielal delovku Cameron Burt. Veľmi mu strela nesadla a letela navyše aj mimo priestoru bránky.
     
    26:38
    Vay išiel von z bránky a pomohol s rozohrávkou svojim spoluhráčom. Už hráme vo formáte piati proti piatim.
     
    27:01
    Tentoraz to pekne urobili hostia, k strele spomedzi kruhov sa dostal Galanisz. Jeho zakončenie z prvej mierilo na Bálizsa.
     
    27:53
    Klempa posunul puk z kruhu dozadu na rozbehnutého Jesseho Dudása, ktorý aj vypálil okamžite na bránku. Strela mierila na gólmana Adama Vaya.
     
    28:19
    Ryan Harrison zaviezol puk do útočného pásma a zabrzdil za pravým kruhom pri mantineli. Nahadzoval, no nenamieril to na bránu.
     
    28:36
    Bence Bálizs si musel dať pozor na zakončenie od Žigu Panceho, ktorý napriahol za ľavým kruhom. Bálizs tento pokus bezpečne zastavil.
     
    29:20
    Galanisz bol vytlačený protihráčmi do stredného pásma. Následne sa zdalo, že hostia prenikli do pásma v ofsajdovom postavení, no nepískalo sa.
     
    29:45
    Z rohu klziska to z otočky skúšal Balázs Somogyi, ktorý zakončoval, lenže puk smeroval mimo priestoru bránky.
     
    30:17
    Šikovne popred bránku prenikol Chris Langkow, ktorému sa aj podarilo tečovať strelu od Orbana. Obrovské šťastie mal brankár Vay, keďže puk skončil na žŕdke a potom pri jeho betóne!
     
    30:47
    Chybu v rozohrávke urobil Dudás. Puk sa dostal priamo na hokejku Alexisa Loiseaua, ktorý chcel zakončiť, ale trafil iba ležiaceho Negrina.
     
    31:24
    Majoross si spracoval puk pri mantineli v útočnom pásme. Posúval ho však len späť za bránku. Domáci už museli prestriedať, a tak sa puku viacmenej vzdali.
     
    31:57
    Hosťom sa podarilo dostať sa von z obranného pásma. Iba však za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    32:08
    Šikovne pred bránku prefrčal János Vas, ktorý strelou z prvej po prihrávke takmer prekonal Bálizsa. Mieril na jeho vyrážačku.
     
    32:45
    Šikovnú individuálnu vyspelosť preukázal aj Nikandrosz Galanisz, ktorý prenikol po krídle, dostal sa až pred Bálizsa, ale už puk nepretlačil. Hra bola prerušená.
     
    33:03
    Jared Brown si pripravil puk na strelu s náprahom. Jeho delovka však preletela len na zadný mantinel.
     
    33:43
    Alexis Loiseau veľmi dobre manévroval s pukom po pravom krídle, pretlačil sa po kruhu a šiel do zakončenia. Bálizsovi puk vypadol, potom ho ihneď prikryl.
     
    34:08
    Majoross sa dostal do útočného pásma. Puk mu však ušiel z hokejky a dostal sa iba na hokejku protihráča.
     
    34:34
    Po vyhratom buly v útočnom pásme sa od modrej podarilo vypáliť Bencemu Szirányimu. Jeho priama delovka mierila presne do Bálizsovej lapačky.
     
    35:26
    V medzikruží sa uvoľnil Žiga Pance, ktorý to skúsil strelou z prvej. Nenamieril to však do priestoru bránky.
     
    35:50
    Kulmala mal pred bránou dvojicu spoluhráčov. Pancemu a ani Vasovi však neprihral. Hostia boli potom vyhnaní z pásma.
     
    36:24
    Klempa posunul puk Brownovi na ľavý kruh. Brown to potom skúšal z takmer nemožného uhla. Ohrozil však Vaya, ktorý podržal puk u seba.
     
    36:50
    Obranca Cameron Burt iba jemne nahodil puk do útočného pásma a odišiel striedať tak ako aj jeho ďalší spoluhráči.
     
    37:22
    Pomaličky sa blíži záver tretiny, domáci boli po dlhšom čase v útočnej fáze. Strela od modrej čiary bola blokovaná a Vay teda nemusel zakročiť.
     
    38:04
    Obrovská možnosť pre domáci tím. Jared Brown spoza bránky posunul puk Tomášovi Klempovi pred bránkovisko, no trafil len do vyrážačky gólmana Vaya.
     
    38:32
    Vhadzovanie v útočnom pásme nevyužili hokejisti na DVTK na vytvorenie záverečného náporu v druhej tretine.
     
    38:52
    Brankár Bálizs mal počas strely Žigu Panceho otvorený výhľad, a tak strelu šikovne zachytil do výstroja.
     
    39:09
    Po šikovnej strele spoza pravého kruhu od Harrisona Bálizs nevedel, kde sa nachádza. Našiel si ho pod betónmi a hneď prikryl.
     
    39:28
    Strela od modrej čiary z hokejke Szirányiho bola pre Bálizsa znovu čitateľná, s jej eliminovaním nemal problém.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry zbehla oveľa rýchlejšie ako tá prvá. Prerušovalo sa len minimálne. Miškovec nehral veľmi ofenzívne a DVTK je práve tím, ktorý musí tvoriť. Hostia majú poslednú tretinu nato, aby niečo urobili s výsledkom. Aby tretia tretina nebola poslednou v ich sezóne.
    Pokračujeme približne o 19:50.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Galaniszov prienik do útočného pásma zastavil obranca MAC na modrej čiare. Uvidíme, akú taktiku zvolia hostia v tretej tretine, keďže rozhodne musia streliť minimálne jeden gól.
     
    40:52
    Na pravom kruhu sa zamotal s pukom Dansereau. Posunúť ho však dokázal na modrú čiaru.
     
    41:14
    Strelou z ľavého kruhu skúšal Bálizsa prekvapiť Ryan Harrison. Zakončenie nebolo nebezpečné, otvorenú strelu si gólman MAC s prehľadom odkontroloval.
     
    41:35
    Láda posunul puk po modrej čiare Ryanovi Harrisonovi, ktorý vypálil prudko príklepom. Jeho delovka smerovala na Bálizsovu vyrážačku.
     
    42:09
    Budapešť dáva gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Langkow šikovnou žabkou vyzval spred bránky k zakončeniu BRANCEA ORBANA, ktorý skackavý puk skrotil a z prvej ho trafil ponad Vayovu lapačku.
    Asistencie: Chris Langkow, Cameron Burt.
     
    42:33
    Hostia už teraz rozhodne musia hrať vabank, ak chcú zotrvať v boji o štvrťfinále play-off. Ak neskórujú, so sezónou sa môžu rozlúčiť.
     
    43:03
    Jared Brown sa už uvoľňoval do samostatného zakončenia, prehodil si puk na bekhend. Vay zasiahol betónom a podrazil Browna. Z toho dve minúty však napokon nebudú.
     
    44:30
    Priaznivci Miškovca, ktorí docestovali do Budapešti rozhodne zatiaľ nemajú žiadny dôvod na radosť. Ich tím prehráva v tretej tretine o dva góly.
     
    45:32
    Domáci sú nasťahovaní v útočnom pásme a tretí útok bezproblémovo kombinuje v tretine. DVTK iba pasívne bráni.
     
    46:22
    Hostia sa nasťahovali do útočného pásma a zrejme ešte chcú zabojovať o víťazstvo. Po reklamnej prestávke sa osmelili aj v ofenzíve.
     
    46:46
    Obrovskú chybu urobil v rozohrávke Szirányi. Odskočil mu puk na hokejku prichádzajúceho Langkowa, ktorý našiel pred bránkou Chrisa Bodóa. Ten však zblízka nepotrestal toto zaváhanie.
     
    47:18
    Dudás sa s pukom bezpečne dostal k červenej čiare a odtiaľ nahodil puk do útočnej tretiny.
     
    48:08
    Pápa síce korčuľoval za nastreleným pukom na útočnú polovicu, rozhodcovia však odpískali jasné zakázané uvoľnenie.
     
    48:51
    Orban nastrelil puk smerom do útočného pásma. Prebral si ho Langkow, ale o chvíľu oň prišiel.
     
    49:32
    Vas šikovnou prihrávkou naštartoval Rasmusa Kulmalu po ľavom krídle. Kulmala vystrelil z kruhu, no minul bližšiu žrď.
     
    50:32
    Szirányi posunul po modrej čiare puk Jamesonovi Milamovi, ktorý to skúšal švihom. Boli tam hráči, ktorí mohli tečovať. Bence Bálizs však ukázal svoju lapačku a predviedol sa v plnej paráde.
     
    50:50
    Miškovec bude hrať v oslabení. Sledujeme prvé vylúčenie v tretej tretine, dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade dostáva hosťujúca striedačka. Odsedí si to Pance.
     
    51:20
    Domáci sa rozhodne nikam neponáhľajú a začínajú postupnou rozohrávkou z hĺbky obrannej tretiny.
     
    51:57
    Budapešť dáva gól!
    Domáci využívajú presilovku a vedú už o tri góly a výraz tváre Glena Hanlona hovorí za všetko. Jesse Dudás mal vynikajúci prehľad v hre, od modrej čiary našiel presnou prihrávkou CHRISA BODÓA, ktorý nastavil hokejku a jemným priťuknutím skóroval.
    Asistencie: Jesse Dudás, Chris Langkow.
     
    53:04
    Na opačnej strane sme videli trochu vzruchu. Postaral sa o to Kulmala, ktorý sa pretláčal do zakončenia. Bálizsa ale neprekonal.
     
    53:41
    Puk majú na hokejke hostia v obrannom pásme a postupne zakladajú útok. Kombinácie im však nevychádzajú.
     
    54:02
    Asi posledná šanca na dramatizáciu tohto zápasu. Roland Vokla dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    54:02
    Adam Vay je na striedačke, Glen Hanlon využíva zaujímavý ťah. Čo iné však už hosťom ostáva. Hrajú presilovku šiestich proti štyrom.
     
    54:46
    Domácim sa podarilo vybojovať puk pri zadnom mantineli. Odpálili to okamžite, ale priestor odkrytej bránky netrafili.
     
    55:21
    Gólman Vay sa vrátil späť do svojej bránky, keďže sa vhadzovalo v strednom pásme.
     
    55:42
    Langkow prekorčuľoval po ľavom krídle. Nastrelil puk, Vay nevedel, kde sa nachádza. Presilovka hostí sa pomaly chýli ku koncu.
     
    56:33
    Vas posunul puk Ládovi za ľavý kruh. Odtiaľ jeho zakončenie však smerovalo mimo priestoru bránky.
     
    56:58
    Langkow bojuje o puk za bránkou. Nemá sa vôbec kam ponáhľať, hostia nenapádajú hráčov efektívne.
     
    57:39
    Do útočného pásma prenikal a do ofenzívnej fázy sa zapojil Jameson Milam, no nepodarilo sa mu preľstiť defenzívu súpera.
     
    57:39
    Presilová hra pre hostí. Chris Langkow dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    57:56
    Miškovec dal gól!
    Napokon z toho ešte môže byť aj menšia dráma. Loiseau spoza bránky posunul na ľavý kruh Harrisonovi, ten dával pred bránkovisko ŽIGOVI PANCEMU a jeho strela z prvej skončila za Bálizsom.
    Asistencie: Ryan Harrison, Alexis Loiseau.
     
    58:12
    Brankár Vay už opúšťa svoju svätyňu a hostia idú hrať absolútny vabank znovu. Nič iné im neostáva.
     
    58:32
    Domáci vyhodili puk preč cez všetky čiary a Dansereau výborne zabojoval o puk v útočnom pásme.
     
    59:00
    Jared Brown vystrelil zo stredného pásma. Nahodený puk ešte stihol hosťujúci Balázs Láda.
     
    59:14
    Loiseau prenikol po ľavom krídle. Skúsil to z kruhu a Bálizs bezpečne zachytil puk. Brankár Vay opäť opúšťa bránku.
     
    59:41
    Individuálne to ešte vyskúšal aj Mark Miskolczi, ktorý šiel hlava-nehlava za vypadnutým pukom. Bálizs likvidoval aj tak.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dámy a páni, historický prvý maďarský klub bude hrať štvrťfinále play-off Tipsport ligy. MAC Budapešť výborne zvládla túto sériu, aj keď do nej vstupovala v pozícii outsidera. Tento zápas rozhodli dôležité góly v prvej a tretej tretine. Presadili sa v 43. minúte Orban a v 52. minúte Bodó. Hostia znížili v 58. minúte, ale to bolo to jediné na čo sa zmohli. Miškovec neukázala v tomto zápase, že chce zabojovať o štvrťfinále, a tak je MAC jasným postupujúcim tímom. Teraz už len musí počkať na svojho súpera, ktorým bude buď Banská Bystrica alebo Zvolen. Všetko budeme vedieť po ukončení série medzi Detvou a Novými Zámkami.

    V týchto chvíľach vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:31:38)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Bodó, 18. Odnoga (Szigeti, Dudás), 43. Orban (Langkow, Burt), 52. Bodó (Dudás, Langkow) – 7. Harrison (Loiseau), 58. Pance (Harrison, Loiseau)


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudás, Burt, Vokla, Bugár, Garát – Urban, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti
    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi, Vojtkó, Láda, Milam – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó

    Rozhodca: Novák, Adamec – Orolin, Valo
    Budapešť 3 0 Miškovec
    #1 Piatok 01.03.2019 • 18:00
    Miškovec - Budapešť 1:3
    #2 Sobota 02.03.2019 • 18:00
    Miškovec - Budapešť 2:3 koniec po predl.
    #3 Pondelok 04.03.2019 • 18:00
    Budapešť - Miškovec 4:2