Žilina – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.) | Košice – Nitra 3:4 (kon.) | Zvolen – Budapešť 3:0 (kon.)
Detva – Trenčín 2:6 (kon.) | Miškovec – B. Bystrica 4:5 (po pr.)
koniec
HK Detva
2:6 (2:2, 0:3, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 22.02.2019, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dukla naplnila úlohu favorita a s tabuľkovým susedom si poradila vysoko 6:2. Detva bola aktívna, ale len v prvej tretine. Postupom času odchádzala a robila zbytočné chyby v obrane. Zopár chýb si pripísal aj brankár Zalivin, a tak pustil do brány Petríka. Ten sa blysol niektorými peknými zákrokmi. Trenčín bol lepší po všetkých stránkach a zaslúžene vyhráva. Ďakujem vám za pozornosť. Dovidenia. (20:31:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Rozbiehajú sa posledné sekundy zápasu a puk má na svojich hokejkách Detva. Už sa moc neponáhľa. Oba celky čakajú na záverečnú sirénu.
     
    58:42
    Petrík si pripísal jeden z posledných zákrokov. Táto strela ho moc neohrozila. Puk zachytil a rozohral pre svojho spoluhráča. Detva prešla do stredného pásma.
     
    57:45
    Ďaloga sa takmer zapísal medzi strelcov. Dostal peknú prihrávku pred bránu, ale puk mal na bekhend. Aj vďaka tomu nasmeroval svoje zakončenie len nad bránu.
     
    56:32
    Radivojevič sa predsa len dostal s pukom do útoku a musel niečo vymyslieť. Nakoniec predviedol kľučku a pekné zakončenie, ale puk skončil len na bočnej sieti.
     
    55:45
    Dominik Jendroľ predviedol niečo aj pre divákov. Jeho hit by sa uchytil aj za morom. Diváci radostne zatlieskali. Trenčín sa vďaka tomu nedostal do útočného pásma.
     
    54:23
    Neskutočný zákrok Petríka! Ten musel čeliť prudkej strele, ktorú vyrazil pred seba. Dorážku si už vychutnal, keď roztiahol nohy a zásluhou betónu neinkasoval.
     
    53:55
    Videli sme bitku medzi domácim Betkerom a hosťujúcim Dlouhým. Betker vyzval súpera a dá sa povedať, že vyhral. Bitka nemala dlhého trvania, avšak obaja hráči v zápase skončili.
     
    53:55
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Radek Dlouhý – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ben Betker – 2 min., hrubosť).
     
    52:56
    Petrík si pripísal ďalší zákrok, ale tento bol veľmi jednoduchý. Nahodenie ho trafilo. Puk sa odrazil do rohu a Trenčín sa ho znovu zmocnil.
    51:21 Marek HECL - 2:6
     
    51:21
    Trenčín dal gól!
    Hostia pridávajú už šiesty presný zásah. MAREK HECL potiahol puk po ľavej strane a išiel so spoluhráčom do prečíslenia. Ten mu odtiahol hráča, ale k puku sa nedostal. Hecl sa rozhodol zakončiť sám a spravil veľmi dobre. Krížne zakončenie zapadlo presne k tyči. Asistencia: Milan Bartovič.
     
    50:55
    Zápas sa už len dohráva. Ani jeden z celkov nevyvíja väčšiu aktivitu. Domáci stratili puk, keď si hráči nepresne prihrali. Pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    49:52
    Petrík výborne zaskočil svojho kolgu Zalivina. Pripísal si už niekoľko dôležitých zákrokov a možno si aj vypýtal miesto v bráne.
     
    48:29
    Detva kombinuje v útočnom pásme, zatiaľ však nič nevymyslela. Jej prihrávky smerujú len popri mantineli. Odtiaľ nemôže prísť k ohrozeniu brankára.
     
    47:48
    Hra sa neprerušuje a hráme plynulo. Hráči sa oproti prvým tretinám upokojili a nesledujeme také fyzické kontakty.
     
    46:38
    Videli sme samostatný nájazd, ktorý tiahol Žilka. Vo svojom obrannom pásme sa dostal k puku a následne sa rútil sám na Valenta. Ten si počkal do poslednej chvíle a s lapačkou puk vyrazil.
     
    45:55
    Petrík si musel dať pozor, pretože jeho spoluhráč tečoval nahodený puk. Ten sa napokon dostal len na zadný mantinel. O malý moment pokryl puk a vhadzovať sa bude pred jeho bránou.
     
    44:22
    Trenčín je v plnom počte a smerom vpred sa neženie. Vie, že vyhráva o 3 góly. Je to práve Detva, kto musí otvoriť svoje zadné vrátka. Doposiaľ sledujeme v tejto časti hry menej záživný hokej.
     
    43:32
    Detva sa počas presilovej hry nedostala ani k jednému streleckému pokusu. Trenčania boli nebezpečnejší, keď sa raz dostali s pukom do útočného pásma, ale dvaja hráči si nedokázali presne prihrať.
     
    42:16
    Detva má presilovú hru, ale tento útok jej nevyšiel najlepšie. Brankár Petrík sa snažil rýchlo rozohrať na modrú čiaru, ale k puku sa nedostal nikto. Píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    41:36
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Andrew Radjenovic – 2 min., sekanie).
     
    41:10
    Hostia takmer znovu zavarili pred bránou súpera. Petrík sa nepohyboval najlepšie, keď sa presunul do zlej strany a nechal voľnú bránu. Dobre zakročil domáci obranca, ktorý puk vyhodil do stredného pásma.
     
    40:35
    Posledná časť hry je v plnom prúde. Lepšie sa môže cítiť Trenčín, ktorý má náskok troch gólov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa už nič viac neudialo, a tak vidíme jednoznačný výsledok v prospech Trenčanov. Detva takisto ako aj v minulom zápase odchádza kondične a po dobrej prvej tretine sa už v ďalšom priebehu nevedela presadiť. V tretej tretine už nemá veľkú šancu. Musela by spraviť veľku zmenu, najmä v obrane.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    38:38 Jozef ŠVEC - 2:5
     
    38:38
    Trenčín dal gól!
    Hostia dostali ďalšiu príležitosť, ktorú aj premenili. JOZEF ŠVEC dostal možnosť ísť do samostatného nájazdu, a ten dokázal s chladnou hlavou aj premeniť. Petrík nespravil žiadny pohyb, a tak inkasuje. Asistencie: Tibor Varga, Andrew Radjenovic.
     
    38:10
    Detvania neboli ďaleko od skorigovania výsledku. Do dobrej kombinácie sa zapojil Murček, ktorý mohol streliť gól. Sám pred brankárom orazítkoval tyč.
     
    37:19
    Zaujímavý moment sme videli aj pred pár sekundami, keď Golian už sedel na trestnej lavici, ale po porade rozhodcov sa trest ruší. Samozrejme sa to Trenčanom nepozdáva, ale nič s tým nespravia.
     
    36:23
    Videli sme úsmevný moment, keď sa do akcie zapojil aj hlavný rozhodca. Ten podrazil domáceho Hodgsona, ale vylúčenie nesignalizoval.
     
    35:31
    Puliš dostal puk do dobrej príležitosti, ale po krížnej prihrávke si nedokázal puk lepšie spracovať. Ten mu odskočil od hokejky a bolo po šanci.
     
    34:42
    Hrá sa nám dlhšiu dobu bez prerušenia. Detva je aktívna, ale je to bez výraznej streľby. Valent si dlhšiu dobu nepripísal ťažší zákrok.
     
    33:54
    Detva sa takmer opäť previnila príliš veľa hráčmi na ľade. V hre bola možno jedna sekunda. V strednom pásme sa však neprerušuje.
     
    33:05
    Valent s ďalším jednoduchým zákrokom. Vyzerá to tak, že ho chcú domáci hokejisti rozchytať, pretože takýto pokus ho nemôže zaskočiť.
     
    32:05
    Trenčín mal na hokejke ďalší gól. Domáci sa v útoku nepresadili, a tak to skúsili hostia. Išli v prečíslení o dvoch hráčov, ale Mikula nedokázal dobre chytajúceho Petríka prekonať. Ten sa včas presunul k bližšej tyči.
     
    30:59
    Obrana Detvy bola príliš pasívna a môže byť rada, že neinkasovala ďalší gól. Varga prešiel s pukom od mantinela až pred Petríka. Zakončoval spoza hráča, ale bankár Detvy bol na svojom miesto a na dvakrát puk zachytil.
     
    29:49
    Detva je aktuálne aktívnejšia, čo sa aj dalo očakávať. Hrá na domácom ľade a stále hrá o umiestnenie. O to isté hrá aj Trenčín, a tak máme o zápletku postarané.
     
    28:20
    Strelecký apetít si hráči nezabudli ani do tejto časti hry. Nevideli sme veľa šancí, najmä od hostí, ale aj napriek tomu dokázali skórovať v tejto tretine už dvakrát.
     
    27:38
    Domáci brankár pochopiteľne opustil svoju bránu, keď inkasoval aj štvrtý gól. Ten bol veľmi lacný. Detvu to bude v ďalšom priebehu mrzieť.
     
    26:53
    Striedanie v tíme HC 07 Detva: z ihriska odchádza Zalivin, prichádza Petrík.
    26:53 Tibor VARGA - 2:4
     
    26:53
    Trenčín dal gól!
    K chybe sa dopracoval aj Zalivin. Ten bol vo veľmi zlom pozičnom postavení. TIBOR VARGA dostal prihrávku pred bránu a mal príliš veľa priestoru na zakončenie do odkrytej siete. Asistencie: Peter Sojčík, Peter Olvecký.
    24:51 Boris SÁDECKÝ - 2:3
     
    24:51
    Trenčín dal gól!
    Trenčín strelil dnes už svoj druhý gól počas presilovej hry. Opäť prišlo menšie pochybenie obrany pred vlastným brankárom. Bartovič pekne poslal puk po zemi pred bránu, kde ho tečoval BORIS SÁDECKÝ. Zalivin nedokázal na teč zareagovať. Asistencie: Milan Bartovič, Daniel Krejči.
     
    24:15
    Radivojevič sa znovu dostal do lepšej šance. Chcel by zodvihnúť vlajku svojho tímu, ale bol vo veľmi zlej pozícií. Trafil len brankára.
     
    23:19
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Gachulinec – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade).
     
    23:16
    Radivojevič nemal komu, a tak to zobral na seba. S pukom prešiel zo stredného do útočného pásma, ale jeho strelu vyrazil domáci brankár s pravým betónom.
     
    22:23
    Ďalší neistý Valentov zákrok. Ten nevedno čo zamýšľal. Takmer dostal gól z jednoduchej prihrávky pred bránu. Puk vyrazil pred seba, ale z dorážky sa Detvania nepresadili.
     
    21:45
    Píska sa prihrávka rukou. Previnili sa domáci hokejisti.
     
    21:20
    Valent mal obrovské šťastie, pretože nevedel, kde má puk. Sládok zavrel oči a vystrelil. Trafil to pomedzi betóny, ale puk sa poľahky odkotúľal tesne vedľa tyče.
     
    20:14
    Detva vyhrala buly a dostala sa k puku. Prechod do útočného pásma presný nebol. Trenčín zadarmo získal puk.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina bola až veľmi zaujímavá. Neočakával sa až tak otvorený zápas z jednej aj z druhej strany. Videli sme viacero konfliktov medzi hráčmi. Dnes to môže dopadnúť všelijak. Takisto sa môže stať, že už v druhej tretine gól neuvidíme. Nechajme sa prekvapiť, čo nám hráči pripravia do druhej časti.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:15
    Rozbehla sa nám posledná minúta úvodnej časti hry. Do akcie sa zapojila opäť Detva, ktorá sa pokúšala dostať do útočného pásma, ale píska sa ofsajd.
     
    18:38
    Prvá tretina sa nám poriadne natiahla. Možu za to početné vylúčenia najmä na strane hostí. Následne aj veľké množstvo strelených gólov.
     
    17:54
    Domáci sa mohli dostať aj do vedenia, avšak strela od modrej čiary v bránke neskončila. Valent síce nevedel, kde je puk, avšak ten preletel tesne okolo tyče.
    16:05 Martin CHOVAN - 2:2
     
    16:05
    Detva dala gól!
    Domácim sa aj druhýkrát podarilo vyrovnať. Tentokrát dokázali využiť početnú výhodu o dvoch hráčov. MARTIN CHOVAN nič nevymýšľal a puk jednoducho napálil na bránu. Jeho bomba skončila v sieti. Valent bol bez šance. Asistencia: Radovan Puliš.
     
    15:31
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Tomáš Starosta – 2 min., napadnutie).
     
    15:30
    Detve sa podarilo vyrovnať, ale rozhodcovia zrušili tento gól. Bolo to celkom evidentné postavenie hráča v bránkovisku. Domáci hráč stál prakticky na bránkovej čiare a brankára mal pred sebou. Tu to bolo jednoznačné.
     
    14:45
    Detva sa opäť nedokázala ihneď dostať k puku. Trenčín sa oslobodil jednoduchým vyhodením.
     
    14:33
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Filip Husár – 2 min., držanie).
    13:08 Tibor VARGA - 1:2
     
    13:08
    Trenčín dal gól!
    Trenčín sa prakticky ihneď dostáva naspäť do vedenia. Tentokrát zaspala domáca obrana. TIBOR VARGA poľahky prešiel pred brankára, kde sa bekhendom dokázal nádherne presadiť. Jeho strela skončila pod brvnom. Asistencie: Andrew Radjenovic, Tomáš Bokroš.
    11:27 Hayden HODGSON - 1:1
     
    11:27
    Detva dala gól!
    Tento gól ide zrejme na vrub brankárovi Valentovi. Ten nedokázal udržať jednoduché nahodenie puku a práve z dorážky inkasoval. Prekonať ho dokázal HAYDEN HODGSON, ktorý sa najlepšie zorientoval v danom priestore pred bránkoviskom. Asistencia: Kurtis Mclean.
     
    10:10
    Trenčín zahral obe oslabenia veľmi dobre. Nedostal sa pod väčší tlak a Detva taktiež nepôsobila najistejším dojmom.
     
    09:15
    Chovan bol na modrej čiare s pukom, ale podarilo sa mu zlomiť hokejku. Hostia sa dokázali dostať z vlastného obranného pásma.
     
    08:22
    Pekná príležitosť pre domácich, ktorí hrajú presilovku o dvoch hráčov. Valent sa musel ukázať, keďže puk vytesnil pravým betónom mimo bránky.
     
    08:04
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Tomáš Bokroš – 2 min., podrazenie).
     
    07:37
    Detva síce bola v útočnej tretine, ale nepodarilo sa jej vyhrať buly. Puk následne preletel cez všetky čiary.
     
    07:09
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Jozef Švec – 2 min., podrazenie).
     
    06:15
    Murček zahrozil na druhej strane, keď dostal peknú prihrávku pred bránu. Jeho zakončenie z pomedzi kruhov preletelo len tesne vedľa tyče.
     
    05:05
    Ščurko inkasoval tvrdý hit do oblasti tváre, ale vylúčenia sme sa nedočkali. Útočník Detvy má rozbitý nos.
     
    04:31
    Trenčín pokračuje vo svojej aktivite a domácu Detvu moc do hry nepúšťa. Valent si zatiaľ nemusel pripísať nejaký nebezpečný zákrok.
     
    03:38
    Do druhej dobrej šance zápasu sa dostal hráč hostí, konkrétne Sádecký. Jeho únik po ľavej strane musel zastaviť až domáci brankár. Puk sa mu obtrel o rameno a skončil na zadnom mantineli.
     
    02:27
    Zápas sa hrá od úvodu v dobrom tempe. Oba celky si chcú ešte skúsiť svoj najlepší hokej. Vidíme akcie na jednej aj na druhej strane.
    01:00 Peter SOJČÍK - 0:1
     
    01:00
    Trenčín dal gól!
    Úvodný gólový moment musel odobriť až videorozhodca, ktorý nemal dôvod gól neuznať. Trenčín využil presilovú hru a dostáva sa do vedenia. Strelou od modrej sa presadil PETER SOJČÍK. Asistencia: Tomáš Starosta.
     
    00:54
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Jozef Sládok – 2 min., krosček).
     
    00:10
    Ihneď z kraja zápasu nám akciu prerušil jeden z čiarových rozhodcov, ktorý si všimol ofsajd v domácich radoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Zalivin – Chovan, Kuklev, Golian, Sládok, Fekiač, Betker, Gachulinec, Jendroľ – Ščurko. Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Chovan, Gašpar – Török, Fekiač, Ďaloga.

    Dukla Trenčín: Valent – Rýgl, Starosta, Bokroš, Krejči, Husár, Gula, Hlinka, Dúžek – Radivojevič, Olvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovic, Švec – Mikula, Dlouhý, Hudec.

    Rozhodca: Goga, Rencz – Tvrdoň, Kis-Király – Čavojský.
     
    Blížia sa nám posledné zápasy základnej časti. V jednom z nich si svoje sily zmerajú Detva a Trenčín. Je to súboj tabuľkových susedov, ale rozdiel je obrovský.

    HC 07 Detva
    Detva sa aktuálne nachádza na 9. mieste a na svojho dnešného súpera stráca 22 bodov. Toto manko sa už nedá zmazať, takže dnes pôjde len o formalitu. Detva sa musí obzerať aj za seba, keďže MAC stráca na 9. miesto len jeden bod. Lepšie umiestnenie znamená ľahšieho súpera v play-off. Domáci celok prehral až 4 zápasy v rade. To nie je najlepšia bilancia. V poslednom zápase to bolo na ľade Banskej Bystrice v pomere 7:3. Detva síce viedla, ale postupom času jej hráčom dochádzali sily. Kvalitatívny rozdiel sa naplno prejavil.

    Dukla Trenčín
    Trenčín sa nachádza o miesto vyššie, teda na 8. priečke. Svoje postavenie si môže ešte vylepšiť, keďže na 7. DVTK stráca len jeden bod. Ten sa môže vytratiť už po dnešnom zápase. Trenčín je pasovaný do pozície favorita, ale z pozície hosťujúceho celku prehral až 7 zápasov v rade. Je to až veľmi nečakaný a zarážajúci fakt. Dukle sa na ľade súperov nedarí. V poslednom zápase vonku vycestovala do Košíc, odkiaľ odchádzala s prehrou 4:2. V poslednom domácom zápase porazila Zvolen pomerom 3:2 po pradĺžení.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Patrik Žažo


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Hodgson (Mclean), 17. Chovan (Puliš) – 1. Sojčík (Starosta), 14. Varga (Radjenovic, Bokroš), 25. Sádecký (Bartovič, Krejči), 27. Varga (Sojčík, Olvecký), 39. Švec (Varga, Radjenovic), 52. Hecl (Bartovič)


    HK Detva: Zalivin – Chovan, Kuklev, Golian, Sládok, Fekiač, Betker, Gachulinec, Jendroľ – Ščurko. Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Chovan, Gašpar – Török, Fekiač, Ďaloga.
    HK DUKLA Trenčín: Valent – Rýgl, Starosta, Bokroš, Krejči, Husár, Gula, Hlinka, Dúžek – Radivojevič, Olvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovic, Švec – Mikula, Dlouhý, Hudec.

    Rozhodca: Goga, Rencz – Tvrdoň, Kis-Király – Čavojský