Ottawa – Vancouver 3:4 (po pr.) | Detroit – Calgary 3:5 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 2:7 (kon.)
Dallas – NJ Devils 5:4 (kon.) | Colorado – San Jose 4:5 (kon.) | Arizona – Edmonton 1:3 (kon.)
Toronto – Minnesota 3:4 (kon.)
koniec
New York Rangers
2:7 (0:0, 1:4, 1:3)
Pittsburgh Penguins
cz Štvrtok 03.01.2019, 01:05 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    53:56 Sidney CROSBY - 2:7
     
    53:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Georgijev je také překonán. Nejprve si sice připsal dva úspěšné zákroky při náporu Pittsburghu, jenže poté si mezi kruhy najel SIDNEY CROSBY a volný puk poslal střelou po ledě přesně k tyčce. Bez asistence.
     
    44:40
    V brance New Yorku dochází ke změně, Henrik Lundqvist odjel na střídačku, chytat tak bude Alexandar Georgijev.
    44:40 Tanner PEARSON - 2:6
     
    44:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využitá, hosté dávají již šestý gól! Po dlouhé přihrávce si zleva najel do pásma TANNER PEARSON a švihem z kruhu vymetl Lundqvistův vzdálenější horní roh – 2:6. Asistence: Kris Letang, Jake Guentzel.
     
    43:16
    Dvě minuty za podrážení dostal Vladislav Naměstnikov.
    41:22 Pavel BUČNĚVIČ - 2:5
     
    41:22
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí ale reagují opravdu bleskově a snižují. Po buly v útočném pásmu se nejprve zkoušel prosadit Claesson, ale poté zpoza branky přihrál před brankoviště, kde stál připravený PAVEL BUČNĚVIČ a zblízka poslal puk do horní části branky. Asistence: Fredrik Claesson, Kevin Shattenkirk.
    41:03 Jevgenij MALKIN - 1:5
     
    41:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak tohle nebyl pro domácí dobrý vstup do třetí třetiny. Po výměně puku u modré čáry se mezi obránce pustil JEVGENIJ MALKIN a i když byl faulován, podařilo se mu postrčit puk tak šikovně, že Lundqvistovi projel mezi betony za brankovou čáru. Asistence: Patric Hörnqvist, Dominik Simon.
    35:45 Dominik SIMON - 1:4
     
    35:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nadšení domácích ukončila blesková akce Pittsburghu, kdy po přechodu do útočného pásma nahrál Malkin na zcela volného DOMINIKA SIMONA, ten v souboji proti Lundqvistovi nezaváhal a umístěnou střelou upravil na 1:4. Asistence: Jevgenij Malkin, Patric Hörnqvist.
    32:46 Ryan STROME - 1:3
     
    32:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí reagují opravdu bleskově a snižují na 1:3. Od modré nahodil Skjei, u kruhů tečoval RYAN STROME a jelikož před Murraym ještě clonil Naměstnikov, gólman Pittsburghu toho mnoho neviděl a reagoval až v okamžiku, kdy mu puk mezi betony prošel do branky. Asistence: Brady Skjei, Adam McQuaid.
    32:20 Kris LETANG - 0:3
     
    32:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí ledová sprcha. Bučněvič ve středním pásmu ztratil puk, když jej obral KRIS LETANG a ten si pak po levé straně najel do pásma a přesnou ranou do vzdálenějšího horního růžku upravil na 0:3. Bez asistence.
    31:11 Jake GUENTZEL - 0:2
     
    31:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Na druhé straně to hosté zvládli o mnoho lépe a vedou již o dva góly! Kousek od modré si zpracoval JAKE GUENTZEL, vystřelil a prudký švih tečoval za Lundqvistova záda jeho spoluhráč Marc Staal. Na to gólman zareagovat nezvládl, puk šel do jeho protisměru. Asistence: Sidney Crosby, Marcus Pettersson.
     
    26:46
    Teď si ale dají domácí přesilovku, neboť dvě minuty za podrážení dostal Jack Johnson.
    26:29 Zach ASTON-REESE - 0:1
     
    26:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Akce ovšem pokračovala a po několika pasech přihrál Cullen zpoza branky na najetého ZACHA ASTONA-REESEHO a ten pohotovou střelou o tyčku překonal Lundqvista. Radost z gólu měli i jeho rodiče v hledišti. Asistence: Matt Cullen.
     
    12:48
    Přesilovku si zahrají i hosté, dvouminutový trest za hákování dostal Mats Zuccarello.
     
    02:55
    První přesilovka utkání, zahrají si ji domácí. Dvě minuty za podrážení obdržel Sidney Crosby.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 33. R. Strome (Skjei, McQuaid), 42. Bučnevič (Claesson, Shattenkirk) – 27. Aston-Reese (Cullen), 32. Guentzel (Crosby, M. Pettersson), 33. Letang, 36. Simon (Malkin, Hörnqvist), 42. Malkin (Hörnqvist, Simon), 45. Pearson (Letang, Guentzel), 54. Crosby


    New York Rangers: H. Lundqvist (45. Georgijev) – Pionk, M. Staal (A), McQuaid, Skjei, Shattenkirk, Claesson – Fast, Zibanejad (A), Kreider – Zuccarello (A), K. Hayes, Namestnikov – Bučnevič, B. Howden, Nieves – Chytil, R. Strome, C. McLeod.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.

    Rozhodca: Brenk, Hanson – Nowak, Driscoll

    Diváci: 18 006