Crystal Palace – Chelsea 0:1 (kon.) | Burnley – West Ham 2:0 (kon.) | Southampton – Manchester City 1:3 (kon.)
Manchester United – Bournemouth 4:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Nedeľa 30.12.2018, 13:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Chelsea ukončili kalendárny rok 2018 najtesnejším víťazstvom na pôde Crystalu Palace. V londýnskom derby, ktoré divákov príliš nenadchlo, rozhodol o zisku troch bodov pre hostí v 51. minúte N'Golo Kanté. Domáci boli dlho absolútne bezzubí smerom dopredu, osmelili sa až v závere, no ich jednú šancu zahodil Connor Wickham. Hostí môže mrzieť zranenie Oliviera Girouda, ktorý dnes dvakrát rozvlnil sieť z ofsajdového postavenia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (14:57:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hostia teraz trošku upokojili dianie na ihrisku a podržali loptu. James McArthur prišiel pomôcť svojim spoluhráčom, odzbrojil Matea Kovačića a získal loptu späť pre hráčov v žltom.
     
    90+2
    Luka Milivojević poslal loptu len do miest, kde bol pripravený David Luiz. Následne domáci pokračovali v útočnej akcii, ale ďalší center z ľavej strany preletel celým pokutovým územím Chelsea.
     
    90+1
    V prvej minúte pridaného času si domáci vybojovali priamy kop z pomerne dobrej pozície. N'Golo Kanté fauloval Maxa Meyera a zrejme pošle loptu do šestnástky záložník Luka Milivojević.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v tejto chvíli naplnil. Štvrtý rozhodca ukazuje, že sa bude hrať ešte 240 sekúnd. Okrem toho sme videli aj dobrý obranný zákrok Mamadoua Sakha, ktorý zastavil Álvara Moratu.
    89. Connor Wickham (CRP)
     
    89
    Veľká šanca na strane domáceho tímu. Luka Milivojević rozohral priamy kop, v šestnástke súpera vyhral hlavičkový súboj James Tomkins, ale následne z dobrej pozície prestrelil bránu striedajúci Connor Wickham.
     
    88
    Posledné striedania hosťujúceho tímu. Na lavičku náhradníkov odchádza Ross Barkley, ktorý v dnešnom dueli herne nenadchol. Na jeho miesto prichádza Chorvát Mateo Kovačić.
     
    87
    Emerson vyviezol loptu na polovicu ihriska. Následne bol faulovaný Wilfriedom Zahom, u ktorého sa prejavila frustrácia. Môže byť ešte rád, že za nemiestne protesty nedostal aj kartový trest.
     
    86
    James McArthur priťukol loptu Wilfriedovi Zahovi. Ten nešpekuloval, vystrelil z hranice šestnástky, ale bránu súpera minul o poriadny kus. Kepa Arrizabalaga môže odkopávať.
     
    85
    Crystal Palace mal výhodu rohového kopu po zblokovanej strele Patricka van Aanholta. Exekútorom štandardnej situácie bol striedajúci Max Meyer, ale do šestnástky súpera poslal veľmi chabý center.
     
    84
    Andros Townsend centroval z pravej strany, ale našiel len Davida Luiza. Každopádne, Aaron Wan-Bissaka teraz vysoko podporoval útok domácich, čo svedčí o jasnej útočnej stratégii do záverečných minút.
     
    83
    Po dlhej dobe vyzerala akcia domácich nádejne, no Wilfried Zaha si nedal pozor na svoje postavenie. V čase prihrávky na neho bol v jasnom ofsajde, čo neuniklo pozornosti rozhodcov.
     
    82
    Druhé striedanie na strane hostí. Z ihriska odchádza Willian, ktorému dnešný zápas príliš nevyšiel. Na necelých desať minút jeho miesto v útočnej formácii zaujme Emerson.
     
    81
    Ani hostia nemajú kombináciu zmáknutú a jednotku. Po prihrávke Rossa Barkleyho sa Álvaro Morata snažil prestrčiť loptu na Edena Hazarda, ale Belgičan si nabiehal do úplne iných miest.
     
    80
    Osemdesiata minúta zápasu sa pomaličky napĺňa. Domáci si nerozumeli v rozohrávke, Andros Townsend adresoval nepresnú prihrávku, a tak sa nikam s rozohrávkou neponáhľa Kepa Arrizabalaga.
     
    78
    Druhé striedanie domáceho kormidelníka. Na trávnik prichádza spomínaný Max Meyer, ktorý sa pokúsi oživiť hru Crystalu Palace. Na lavičke náhradníkov už sedí Cheikhou Kouyaté.
     
    77
    Domáci futbalisti mali dlhší čas loptu na svojich kopačkách, ale ďaleko sa nedostali. Stále musíme konštatovať, že Kepa Arrizabalaga nemá na svojom konte ani jeden zákrok.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 51. Kanté

    Karty:   10. Alonso (CHE)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:8.
    Crystal Palace FC: Guaita – Wan-Bissaka, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt – McArthur, Milivojević (C), Kouyaté (78. Meyer), Schlupp (69. Wickham) – Townsend, Zaha.
    Náhradníci: Hennessey – J. Ward, Dann, Meyer, Puncheon, J. Ayew, Wickham.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Barkley (88. Kovačić) – Willian (82. Emerson), Giroud (76. Morata), E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Zappacosta, Christensen, Emerson, Kovačić, Ampadu, Morata.

    Rozhodca: Craig Pawson – Ian Hussin, Eddie Smart – Andre Marriner