Crystal Palace – Chelsea 0:1 (kon.) | Burnley – West Ham 2:0 (kon.) | Southampton – Manchester City 1:3 (kon.)
Manchester United – Bournemouth 4:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
2:0 (2:0)
West Ham United
cz Nedeľa 30.12.2018, 15:15 • Turf Moor • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (17:14:49)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:11.
     
    Je dobojováno, Burnley dnes vyválčilo důležitou výhru nad West Hamem, který porazilo 2:0. Nutno poznamenat, že domácí dnes uspěli naprosto zaslouženě, svého soupeře, který možná byl mírným favoritem, předčili ve všech ohledech. O svém triumfu rozhodli Clarets už v první půli. Do vedení je v patnácté minutě poslal Chris Wood, na konečných 2:0 zvyšoval Dwight McNeil. Po přestávce mohli Dycheovi svěřenci hned několikrát uklidňující branku, své šance ale už neproměnili. Tom Heaton tak zažil povedený návrat mezi tři tyče, k vítězství přidal čisté konto, které si pojistil v závěru zápasu proti Carrollově hlavičce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Dnešní utkání sleduje 20 933 diváků.
     
    90+3
    Domácí drží balon na svých kopačkách, kombinují na útočné polovině a vychutnávají si zasloužené ovace z ochozů Turf Moor. Tohle vedení už Burnley nepustí.
     
    90+2
    Už běží nastavený čas, který bude po rozhodnutí sudích trvat čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Chris Wood, přichází Sam Vokes.
    90. Heaton uhájil čisté konto, proti Carrollově hlavičce se opravdu vytáhl.
     
    90
    Anderson na levé straně přenechal balon Cresswellovi. Na centr anglického zadáka si naskočil Carroll, proti jehož hlavičce předvedl Tom Heaton zákrok tohoto utkání!
     
    89
    Declan Rice to nemyslel špatně. Kdyby jeho kolmice prošla, upaloval by Diangana z úhlu sám na Toma Heatona, jenže skvěle zapracoval pozorný Taylor.
     
    88
    Domácí museli hodně brzy vyklidit pole, Ben Mee předvedl ofenzivní faul, jehož obětí se stal Diop. Závěrečný nápor West Hamu stále nepřichází.
     
    87
    Zasahovat musel také Faniański, kterému poslal z pravé strany pozdrav Ashley Barnes. Polský gólman si přední tyč pohlídal a vytěsnil míč na roh.
     
    86
    Po rozehrávce rohového kopu nejvýše ze všech tradičně vyskočil Andy Carroll, jehož hlavička ovšem postrádala razanci, a Heaton tak s lapením balonu neměl problém.
     
    85
    Na hranici vápna si volný míč našel Grady Diangana, jehož rána díky teči jednoho z obránců Heatona trochu vylekala, míč ale skončil nad domácí brankou.
     
    84
    Na domácí straně ještě stále neproběhlo jediné střídání, Sean Dyche nechává na hřišti úvodní jedenáctku v původním složení.
     
    83
    Nobleovu rozehrávku výborně vystihl Charlie Taylor, jeho následná rána už tak povedená nebyla. Míč skončil vysoko nad brankou, Fabiański se nemusel obávat.
     
    82
    Hammers se vrhli do hodně otevřené obrany soupeře, jenže McNeil protiakci zbytečně zpomalil, načež byl dostižen a odzbrojen vracejícím se Antoniem.
     
    81
    Andersonovo sólo mezi několika protihráči skončilo neúspěšně, povedený defenzivní zákrok ze svého repertoáru vytáhl ve skluzu hrající Phil Bardsley.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 15. Wood (Barnes), 34. McNeil (A. Westwood)

    Karty:   38. Barnes (BLY) – 23. Snodgrass (WHU), 29. Noble (WHU), 57. Carroll (WHU), 61. Rice (WHU)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:11.
    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson, Cork, A. Westwood, McNeil – Barnes, Wood (90+1. Vokes).
    Náhradníci: Hart – Vokes, Hendrick, B. Gibson, Vydra, K. Long, Koiki.

    West Ham United: Fabiański – Antonio, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice, Noble (C) – Snodgrass (46. Diangana), Arnautović (73. X. Silva), Anderson – Lucas Pérez (46. Carroll).
    Náhradníci: Adrián – Masuaku, Coventry, Obiang, Diangana, Carroll, X. Silva.

    Rozhodca: David Coote – Peter Kirkup, Daniel Cook

    Diváci: 20933