Schalke – Lok. Moskva 1:0 (kon.) | Plzeň – AS Rím 2:1 (kon.) | Real Madrid – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
Amsterdam – Bayern 3:3 (kon.) | Benfica – AEK Atény 1:0 (kon.) | Manchester City – Hoffenheim 2:1 (kon.)
Doneck – Lyon 1:1 (kon.) | Valencia – Manchester United 2:1 (kon.) | YB Bern – Juventus 2:1 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
3:3 (0:1)
Bayern Mníchov
Streda 12.12.2018, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Nicolás Tagliafico sa okamžite po strelení gólu snažil zobrať loptu a utekať s ňou do stredového kruhu. Tam sa však dostal do potyčky so súperovými hráčmi a napokon iba on dostáva kartový trest.
    90+5. Nicolás Tagliafico (AJA) - 3:3
     
    90+5
    Ajax Amsterdam dal gól! Neskutočný zápas pokračuje ďalej. Domáci futbalisti sa po štandardnej situácii dostali do zakončenia. Odrazenú loptu získal Klaas-Jan Huntelaar, poslal ku pred bránu a NICOLÁS TAGLIAFICO z tesnej blízkosti vyrovnal.
    90. Kingsley Coman (BAY) - 2:3
     
    90
    Bayern dal gól! Je rozhodnuté, teda minimálne o víťazovi skupiny E. Hostia zachytili rozohrávku súpera, Thiago Alcântara posunul loptu do ľavej strany a striedajúci KINGSLEY COMAN presnou strelou pravačkou z hranice šestnástky strelil tretí gól nemeckého majstra.
     
    89
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza David Neres, prichádza Klaas-Jan Huntelaar.
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Renato Sanches.
    87. Robert Lewandowski (BAY) - 2:2
     
    87
    Bayern dal gól! V zápase máme druhého dvojgólového strelca. Poľský kanonier ROBERT LEWANDOWSKI zobral zodpovednosť na svoje plecia. Niekoľkokrát sa zastavil pri rozbehu, oklamal brankára Andrého Onanu a loptu poslal presne k pravej žrdi – 2:2.
     
    86
    Pokutový kop bude kopať aj hosťujúci tím! Thiago Alcântara sa individuálnym prienikom dostal do šestnástky, tam bol v zovretí viacerých hráčov súpera a trošku zbytočne ho fauloval Daley Blind. Bavori majú šancu vyrovnať.
    82. Dušan Tadić (AJA) - 2:1
     
    82
    Ajax Amsterdam dal gól! Holandský vicemajster otáča priebeh zápasu na svoju stranu. Manuel Neuer pri tejto penalte nič nepredviedol, zostal stáť v strede brány a druhýkrát inkasoval. DUŠAN TADIĆ poslal loptu nekompromisne k pravej žrdi a je hrdinom dnešného duelu.
    81. Jérôme Boateng (BAY)
     
    81
    Pokutový kop pre domácich! Kasper Dolberg sa prvým dotykom s loptou ocitol v šestnástke súpera a Jérôme Boateng ho jednoznačne fauloval. Loptu si už berie do rúk Dušan Tadić, ktorý bude exekútorom penalty.
     
    78
    Nicolás Tagliafico už odišiel mimo ihriska a zrejme bude môcť pokračovať v dnešnom meraní síl. To neplatí pre Donnyho van de Beeka, ktorého na poslednú štvrťhodinu vymenil Kasper Dolberg.
    75. Thomas Müller (BAY)
     
    75
    A máme vyrovnaný počet hráčov na ihrisku. Thomas Müller smeruje predčasne pod sprchy, keď v osobnom súboji kopol do hlavy Nicolása Tagliafica. Tento zákrok pripomínal skôr karate.
     
    71
    Druhé striedanie na strane mníchovského Bayernu. Francúz Kingsley Coman, ktorý podľa vlastných slov uvažuje o konci kariéry, nastupuje na hraciu plochu výmenou za Francka Ribéryho.
    67. Maximilian Wöber (AJA)
     
    67
    Veľká komplikácia pre domáce mužstvo. Leon Goretzka sa snažil rozbehnúť akciu po pravej strane, taktickým faulom ho chcel zasiahnuť Maximilian Wöber, ale do súboja išiel nohou nahor a zaslúžene dostáva červenú kartu.
    66. Robert Lewandowski (BAY)
     
    66
    Obrovská šanca na strane nemeckého klubu. Franck Ribéry sa ľahko presadil cez ľavú stranu, presným centrom našiel hlavu Roberta Lewandowskeho, ale ten z tesnej blízkosti neprekonal brankára Andrého Onanu.
     
    63
    Daley Blind teraz trošku zbytočne fauloval v strede poľa a dostáva žltú kartu. Vo zvyšnom priebehu stretnutia si bude musieť dávať pozor na to, aby v dnešnom dueli neputoval predčasne pod sprchy.
     
    62
    Niko Kovač reaguje na inkasovaný gól striedaním. Na ihrisko sa dostáva defenzívnejšie ladený Thiago Alcântara a dnešné stretnutie sa končí pre nemeckého záložníka Serga Gnabryho.
    61. Dušan Tadić (AJA) - 1:1
     
    61
    Ajax Amsterdam dal gól! Domáci futbalisti vyrovnávajú skóre zápasu. Veľmi pekne sa presadili po pravej strane, Hakím Zijach posunul loptu na Donnyho van de Beeka a jeho strieľanú prihrávku upratal do siete DUŠAN TADIĆ.
     
    40
    Ďalším potrestaným hráčom je domáci stopér Matthijs de Ligt. Ten nehrá dobré stretnutie, chyboval pri doposiaľ jedinom góle a teraz zastavil faulom črtajúci sa brejk Thomasa Müllera.
     
    37
    Robert Lewandowski sa presadil na ľavej strane, ale jeho center nebol úspešný. Následne sa snažil založiť rýchly brejk David Neres, ale za cenu žltej karty ho fauloval Brazílčan Rafinha.
     
    28
    Predošlú akciu ešte dohral strelou nad bránu Joshua Kimmich. Ten však bol atakovaný, vehementne si pýtal pokutový kop, ale namiesto toho mu francúzsky arbiter ukázal z blízka žltú kartu.
    27. Robert Lewandowski (BAY)
     
    27
    Obrovská šanca na strane Bavorov. Tí sa dostali do brejku zásluhou Thomasa Müllera. Ten posunul akciu do pravej strany, Serge Gnabry ešte našiel lepšieho postaveného a voľného Roberta Lewandowskeho, ale ten v čistej šanci trafil len Andrého Onanu.
    13. Robert Lewandowski (BAY) - 0:1
     
    13
    Bayern dal gól! Bavori nemali najlepší úvod do zápasu, ale napriek tomu sa dostávajú do vedenia. Skvelú prácu odviedol znovu Serge Gnabry, ktorý nádhernou kolmicou našiel ROBERTA LEWANDOWSKEHO. Poliak sa vyhol ofsajdu a v jasnej šanci nezaváhal.
     
    12
    Veľká šanca na strane hostí. Po chybnej rozohrávke súpera sa dostal k lopte Serge Gnabry. Svojou rýchlosťou nedal šancu Matthijsovi de Ligtovi, ale jeho zakončenie smerujúce pod brvno vyrazil André Onana.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 61. Tadić, 82. Tadić (pen.), 90+5. Tagliafico – 13. Lewandowski, 87. Lewandowski (pen.), 90. Coman

    Karty:   40. de Ligt (AJA), 63. Blind (AJA), 90+6. Tagliafico (AJA) – 28. Kimmich (BAY), 37. Rafinha (BAY)   67. Wöber (AJA) – 75. T. Müller (BAY)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:15.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Wöber, Tagliafico – F. de Jong, Blind, van de Beek (78. Dolberg) – Zijach, Tadić, Neres (89. Huntelaar).
    Náhradníci: Lamprou – Kristensen, Huntelaar, Labyad, Schöne, Dolberg, de Wit.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, J. Boateng, Süle, Alaba – Kimmich, Goretzka (89. Sanches) – Gnabry (62. Th. Alcântara), T. Müller, Ribéry (71. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Hummels, Wagner, Javi Martínez, Th. Alcântara, Coman, Sanches.

    Rozhodca: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore – Bertrand Jouannaud