Schalke – Lok. Moskva 1:0 (kon.) | Plzeň – AS Rím 2:1 (kon.) | Real Madrid – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
Amsterdam – Bayern 3:3 (kon.) | Benfica – AEK Atény 1:0 (kon.) | Manchester City – Hoffenheim 2:1 (kon.)
Doneck – Lyon 1:1 (kon.) | Valencia – Manchester United 2:1 (kon.) | YB Bern – Juventus 2:1 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
3:3 (0:1)
Bayern Mníchov
Streda 12.12.2018, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Nicolás Tagliafico sa okamžite po strelení gólu snažil zobrať loptu a utekať s ňou do stredového kruhu. Tam sa však dostal do potyčky so súperovými hráčmi a napokon iba on dostáva kartový trest.
    75. Thomas Müller (BAY)
     
    75
    A máme vyrovnaný počet hráčov na ihrisku. Thomas Müller smeruje predčasne pod sprchy, keď v osobnom súboji kopol do hlavy Nicolása Tagliafica. Tento zákrok pripomínal skôr karate.
    67. Maximilian Wöber (AJA)
     
    67
    Veľká komplikácia pre domáce mužstvo. Leon Goretzka sa snažil rozbehnúť akciu po pravej strane, taktickým faulom ho chcel zasiahnuť Maximilian Wöber, ale do súboja išiel nohou nahor a zaslúžene dostáva červenú kartu.
     
    63
    Daley Blind teraz trošku zbytočne fauloval v strede poľa a dostáva žltú kartu. Vo zvyšnom priebehu stretnutia si bude musieť dávať pozor na to, aby v dnešnom dueli neputoval predčasne pod sprchy.
     
    40
    Ďalším potrestaným hráčom je domáci stopér Matthijs de Ligt. Ten nehrá dobré stretnutie, chyboval pri doposiaľ jedinom góle a teraz zastavil faulom črtajúci sa brejk Thomasa Müllera.
     
    37
    Robert Lewandowski sa presadil na ľavej strane, ale jeho center nebol úspešný. Následne sa snažil založiť rýchly brejk David Neres, ale za cenu žltej karty ho fauloval Brazílčan Rafinha.
     
    28
    Predošlú akciu ešte dohral strelou nad bránu Joshua Kimmich. Ten však bol atakovaný, vehementne si pýtal pokutový kop, ale namiesto toho mu francúzsky arbiter ukázal z blízka žltú kartu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 61. Tadić, 82. Tadić (pen.), 90+5. Tagliafico – 13. Lewandowski, 87. Lewandowski (pen.), 90. Coman

    Karty:   40. de Ligt (AJA), 63. Blind (AJA), 90+6. Tagliafico (AJA) – 28. Kimmich (BAY), 37. Rafinha (BAY)   67. Wöber (AJA) – 75. T. Müller (BAY)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:15.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Wöber, Tagliafico – F. de Jong, Blind, van de Beek (78. Dolberg) – Zijach, Tadić, Neres (89. Huntelaar).
    Náhradníci: Lamprou – Kristensen, Huntelaar, Labyad, Schöne, Dolberg, de Wit.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, J. Boateng, Süle, Alaba – Kimmich, Goretzka (89. Sanches) – Gnabry (62. Th. Alcântara), T. Müller, Ribéry (71. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Hummels, Wagner, Javi Martínez, Th. Alcântara, Coman, Sanches.

    Rozhodca: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore – Bertrand Jouannaud