Schalke – Lok. Moskva 1:0 (kon.) | Plzeň – AS Rím 2:1 (kon.) | Real Madrid – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
Amsterdam – Bayern 3:3 (kon.) | Benfica – AEK Atény 1:0 (kon.) | Manchester City – Hoffenheim 2:1 (kon.)
Doneck – Lyon 1:1 (kon.) | Valencia – Manchester United 2:1 (kon.) | YB Bern – Juventus 2:1 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
3:3 (0:1)
Bayern Mníchov
Streda 12.12.2018, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Na štadióne Johana Cruijffa sme sledovali vynikajúce stretnutie. Padlo v ňom šesť gólov, hlavný rozhodca udelil dve červené karty a do posledných sekúnd sa bojovalo o víťazstvo. Dušan Tadić dokázal otočiť vývoj stretnutia na stranu Ajaxu, ale v záverečnej desaťminútovke skórovali Robert Lewandowski a Kingsley Coman. Domácich ešte vrátil do hry o víťazstvo Nicolás Tagliafico, ale na viac už nezostalo čas. Bayern Mníchov postupuje z prvého miesta, ale Ajax Amsterdam takisto ukázal svoju silu a bez prehry smeruje do jarného osemfinále. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:00:28)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Domáci začínajú svoju poslednú akciu v dnešnom zápase. Skoro všetci hráči smerujú pred bránu Manuela Neuera. Diváci tlačia Ajax dopredu, ale času na strelenie rozhodujúceho gólu je málo.
     
    90+6
    Nicolás Tagliafico sa okamžite po strelení gólu snažil zobrať loptu a utekať s ňou do stredového kruhu. Tam sa však dostal do potyčky so súperovými hráčmi a napokon iba on dostáva kartový trest.
    90+5. Nicolás Tagliafico (AJA) - 3:3
     
    90+5
    Ajax Amsterdam dal gól! Neskutočný zápas pokračuje ďalej. Domáci futbalisti sa po štandardnej situácii dostali do zakončenia. Odrazenú loptu získal Klaas-Jan Huntelaar, poslal ku pred bránu a NICOLÁS TAGLIAFICO z tesnej blízkosti vyrovnal.
     
    90+4
    Klaas-Jan Huntelaar dostal peknú loptu za obrannú líniou súpera. Okamžite sa snažil vystreliť, ale jeho zakončenie smerovalo vysoko nad bránu súpera. Domácim sa čas na vyrovnanie kráti.
     
    90+3
    Ani táto akcia domáceho tímu ku gólu nebude viesť, keďže sa jeden z hráčov v bielo-červenom drese ocitol v postavení mimo hru. Na druhej strane bol zblokovaná strela Roberta Lewandowskeho.
     
    90+2
    Druhá nadstavená minúta sa pomaly chýli ku koncu. Domáci futbalisti sa dostali na dostrel, ale skúsený Holanďan Klaas-Jan Huntelaar nedokázal výraznejšieho ohroziť brankára Manuela Neuera.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu sedem minút. Pre domácich je to pomerne veľa času na strelenie vyrovnávajúceho gólu, ale zrejme sa im už zápas nepodarí otočiť.
    90. Kingsley Coman (BAY) - 2:3
     
    90
    Bayern dal gól! Je rozhodnuté, teda minimálne o víťazovi skupiny E. Hostia zachytili rozohrávku súpera, Thiago Alcântara posunul loptu do ľavej strany a striedajúci KINGSLEY COMAN presnou strelou pravačkou z hranice šestnástky strelil tretí gól nemeckého majstra.
     
    89
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza David Neres, prichádza Klaas-Jan Huntelaar.
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Renato Sanches.
     
    88
    V Amsterdame sa momentálne nehrá, pretože domáci fanúšikovia hodil na hraciu plochu niekoľko fľašiek. Tie našťastie nezasiahli radujúcich sa futbalistov z Mníchova, ktorí dokázali vyrovnať skóre.
    87. Robert Lewandowski (BAY) - 2:2
     
    87
    Bayern dal gól! V zápase máme druhého dvojgólového strelca. Poľský kanonier ROBERT LEWANDOWSKI zobral zodpovednosť na svoje plecia. Niekoľkokrát sa zastavil pri rozbehu, oklamal brankára Andrého Onanu a loptu poslal presne k pravej žrdi – 2:2.
     
    86
    Pokutový kop bude kopať aj hosťujúci tím! Thiago Alcântara sa individuálnym prienikom dostal do šestnástky, tam bol v zovretí viacerých hráčov súpera a trošku zbytočne ho fauloval Daley Blind. Bavori majú šancu vyrovnať.
     
    84
    Ofsajd na strane hostí. Kingsley Coman sa ocitol za obrannou líniou súpera a frustrujúco zakopáva loptu. Žltú kartu síce nedostáva, no v doterajšom priebehu duelu nič špeciálne nepredviedol.
     
    83
    David Alaba sa snažil presadiť po ľavej strane, ale nedokázal vytvoriť žiadnu šancu pre svojich spoluhráčov. Bayern Mníchov je v hernom kŕči a stokrát môže ľutovať šance Roberta Lewandowskeho.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 61. Tadić, 82. Tadić (pen.), 90+5. Tagliafico – 13. Lewandowski, 87. Lewandowski (pen.), 90. Coman

    Karty:   40. de Ligt (AJA), 63. Blind (AJA), 90+6. Tagliafico (AJA) – 28. Kimmich (BAY), 37. Rafinha (BAY)   67. Wöber (AJA) – 75. T. Müller (BAY)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:15.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Wöber, Tagliafico – F. de Jong, Blind, van de Beek (78. Dolberg) – Zijach, Tadić, Neres (89. Huntelaar).
    Náhradníci: Lamprou – Kristensen, Huntelaar, Labyad, Schöne, Dolberg, de Wit.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Rafinha, J. Boateng, Süle, Alaba – Kimmich, Goretzka (89. Sanches) – Gnabry (62. Th. Alcântara), T. Müller, Ribéry (71. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Hummels, Wagner, Javi Martínez, Th. Alcântara, Coman, Sanches.

    Rozhodca: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore – Bertrand Jouannaud