Dánsko – Nórsko 3:9 (kon.) | Slovensko – Japonsko 15:1 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 13:1 (kon.)
Kanada – Singapur 4:4 (kon.) | Lotyšsko – Česko 4:3 (kon.) | Estónsko – Poľsko 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
15:1 (7:0, 4:0, 4:1)
Japonsko
Nedeľa 02.12.2018, 12:00 • Aréna Sparta Podvinný mlýn • Majstrovstvá sveta mužov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    58:09
    Slovensko dalo gól!
    Prianiu divákom v hľadisku bolo vyhovené, je tu v poradí 15. gól v japonskej sieti! MICHAL DUDOVIČ sa dostal k loptičke a presnou strelou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste a tak je našim tretím hráčom, ktorý v tomto stretnutí zaznamenáva hattrick – 15:1!
    Asistencia: Erik Moravčík.
     
    54:19
    Slovensko dalo gól!
    Veľký tlak Slovenska prináša štrnásty gól v japonskej sieti! LUKÁŠ MRÁZ si skúsene počkal a po prebratí prihrávky strelou k tyčke nadal brankárovi súpera žiadnu šancu na reakciu – 14:1!
    Asistencia: Michal Dudovič.
     
    45:38
    Slovensko dalo gól!
    Aj úvod tretej tretiny vychádza našej reprezentácii ukážkovo, dostávame sa do vedenia o dvanásť gólov! Do dnešnej listiny strelcov sa zapisuje aj MARTIN KATLOVSKÝ po akcii na jeden dotyk – 13:1!
    Asistencia: Martin Kubovič.
     
    43:35
    Slovensko dalo gól!
    Náš prvý gól v tretej tretine dáva LUKÁŠ UJHELYI, ktorý sa teda takisto dočkal hattricku v tomto zápase! Japonsko chybovalo pri striedaní a to naši využili na dvanásty gól v súperovej sieti – 12:1!
    Asistencia: Lukáš Řezanina.
     
    40:58
    Tím Japonsko práve strelil gól!
    Škoda! Opakuje sa situácia zo zápasu s Kanadou, keď sme si do začiatku tretej tretiny držali čisté konto a razom oň prichádzame. Nahodenie pred našu bránku úspešne sklepol IČIRO UEDA do siete – 11:1!
    Asistencia: Dandžiro Maeda.
     
    28:38
    Slovensko dalo gól!
    No a svoj druhý gól v tomto zápase a zároveň jedenásty Slovenska dáva MICHAL DUDOVIČ, ktorý po presnej prihrávke tvrdou strelou z prvej prekonáva Jagju – 11:0!
    Asistencia: Ronald Gašparík.
     
    27:43
    Slovensko dalo gól!
    Desiaty gól v japonskej sieti je už na svete! Peknú kombináciu predviedlo Slovensko pred bránkou súpera a na jej konci stál LUKÁŠ UJHELYI, ktorý tak dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 10:0! Asistencia: Martin Grlický.
     
    25:36
    Slovensko dalo gól!
    Už po troch sekundách využíva Slovensko svoju prvú presilovku v tomto zápase! Zároveň sa aj FILIP ČONKA-SKYBA dočkal vytúžené hattricku, keď využil Dudovičovu prihrávku po štandardnej situácii – 9:0!
    Asistencia: Michal Dudovič.
     
    23:50
    Slovensko dalo gól!
    Je tu ôsmy gól v japonskej sieti! Rýchly prechod Slovenska do útoku zakončil svojim druhým gólom v tomto zápase MARTIN KUBOVIČ – 8:0!
    Asistencia: Matúš Machara.
     
    18:08
    Slovensko dalo gól!
    Ich prianiu bolo vyhovené, už štvrtý gól strieľa naša druhá formácia! Svoj druhý presný zásah v tomto zápase zaznamenáva FILIP ČONKA-SKYBA, keď mu vyšla strela švihom – 7:0!
    Asistencia: Martin Kubovič.
     
    12:11
    Slovensko dalo gól!
    Ďalšia krásna kombinácia Slovenska a loptička končí po šiesty krát v
    japonskej sieti! Na konci tejto výmeny loptičky stál MATÚŠ MACHARA a strelou prvej prekonáva japonského brankára – 6:0!
    Asistencia: Martin Kubovič.
     
    10:57
    Slovensko dalo gól!
    Piaty gól v japonskej sieti! Slovensko sa presunulo opäť do útoku, Dudovič našiel presnou prihrávkou ĽUBOŠA ŠEFČÍKA a ten presnou strelou z väčšej vzdialenosti zvyšuje na 5:0!
    Asistencia: Michal Dudovič.
     
    04:08
    Slovensko dalo gól!
    Demolácia Japonska pokračuje ďalej, Slovensko strieľa svoj štvrtý gól v prvej tretine! Na konci krásnej kombinácie stál teraz MICHAL DUDOVIČ, ktorý vo veľkej šanci nezaváhal a zvyšuje vedenie Slovenska na 4:0!
    Asistencia: Ronald Gašparík.
     
    02:01
    Slovensko dalo gól!
    Fantastický úvod Slovenska v tomto zápase, naši chlapci dávajú za dve minúty svoj tretí gól! Machara nahodil loptičku pred japonskú bránku, pri ľavej tyčke pracoval MARTIN KUBOVIČ, ktorý síce napálil loptičku len do konštrukcie bránky, ale od japonského brankára sa odrazila do siete – 3:0!
    Asistencia: Matúš Machara.
     
    01:06
    Slovensko dalo gól!
    Japonsko sa ešte ani poriadne nespamätalo z úvodného gólu a Kenta už druhýkrát loví loptičku zo svojej siete! Na palubovku sa dostala naša ďalšia formácia, FILIP ČONKA-SKYBA bol pred súperovou bránkou veľmi aktívny a dostáva napokon loptičku až do japonskej bránky – 2:0!
    Asistencia: Michal Pažák.
     
    00:30
    Slovensko dalo gól!
    Vydarený vstup Slovenska do tohto stretnutia! Podobne ako v zápase s Kanadou sa naši chlapci rýchlo ujímajú vedenia. Výbornú robotu odviedol Gál, ktorý našiel presnou prihrávkou LUKÁŠA UJHELYIHO a ten ako prvý dnes prekonáva brankára Kentu – 1:0!
    Asistencia: Ladislav Gál.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 1. Ujhelyi (Gál), 2. Čonka-Skyba (Pažák), 3. Kubovič (Machara), 5. Dudovič (Gašparík), 11. Šefčík (Dudovič), 13. Machara (Kubovič), 19. Čonka-Skyba (Kubovič), 24. Kubovič (Machara), 26. Čonka-Skyba (Dudovič), 28. Ujhelyi (Grlický), 29. Dudovič (Gašparík), 44. Ujhelyi (Řezanina), 46. Katlovský (Kubovič), 55. Mráz (Dudovič), 59. Dudovič (Moravčík) – 41. Ueda (Maeda)


    Slovensko: Klobučník (Mazák) – Machara, Řezanina, Gašparík, Kriš, Koščo, Krocko, Moravčík, Šefčík – Dudovič, Kubovič, Mráz – Grlický, Katlovský, Ujhelyi – Reguly, Pažák, Gál – Čonka-Skyba.
    Japonsko: Kenta (Jagju) – Kimura, Sugibuči, Šiba – Abe, Furuta, Gundži – Hašimoto, Kakuta, Kanoto – Kato, Koda, Macumoto – Maeda, Ota, Takahaši – Takizawa, Ueda.

    Rozhodca: Henri Heinola, Manu Marttinen (obaja Fínsko)