Dánsko – Nórsko 3:9 (kon.) | Slovensko – Japonsko 15:1 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 13:1 (kon.)
Kanada – Singapur 4:4 (kon.) | Lotyšsko – Česko 4:3 (kon.) | Estónsko – Poľsko 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
15:1 (7:0, 4:0, 4:1)
Japonsko
Nedeľa 02.12.2018, 12:00 • Aréna Sparta Podvinný mlýn • Majstrovstvá sveta mužov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Aj tretia tretina priniesla gólové zásahy, ale jeden gólik sa predsa len zmestil aj do našej siete a brankár Klobučník tak stratil čisté konto. Až tak ho to však mrzieť nemusí, keďže sme zvíťazili nad Japonskom vysoko 15:1 a získavame tak opäť dva body do tabuľky. Slovenská reprezentácia spravila ďalší dôležitý krok k postupu zo skupiny, zajtra majú naši chlapci deň voľna a záverečné vystúpenie v skupine D nás čaká v utorok, keď skúsime napodobniť toto vysoké víťazstvo aj proti Singapuru.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (13:52:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:01
    Prebieha posledná minúta tohto stretnutia!
     
    58:09
    Slovensko dalo gól!
    Prianiu divákom v hľadisku bolo vyhovené, je tu v poradí 15. gól v japonskej sieti! MICHAL DUDOVIČ sa dostal k loptičke a presnou strelou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste a tak je našim tretím hráčom, ktorý v tomto stretnutí zaznamenáva hattrick – 15:1!
    Asistencia: Erik Moravčík.
     
    57:39
    Aj naďalej kombinujeme v pásme súpera a dostávame súpera pod drvivý tlak.
     
    56:37
    Ešte jeden sa ozýva z hľadiska. Snáď sa to našim chlapcom podarí, ale aj tak to je už veľmi vysoké víťazstvo našej reprezentácie.
     
    55:19
    Čoskoro tu bude záver tohto stretnutia. Slovenskí fanúšikovia si ešte užívajú na tribúne toto stretnutie, chlapci na palubovke sa ešte snažia potešiť ich nejakým tým presným zásahom.
     
    54:19
    Slovensko dalo gól!
    Veľký tlak Slovenska prináša štrnásty gól v japonskej sieti! LUKÁŠ MRÁZ si skúsene počkal a po prebratí prihrávky strelou k tyčke nadal brankárovi súpera žiadnu šancu na reakciu – 14:1!
    Asistencia: Michal Dudovič.
     
    54:09
    Slovenskí fanúšikovia na tribúne sa aj naďalej bavia, počuť hlasité povzbudzovanie. Naša reprezentácia sa v Českej republike môže opierať o domáce prostredie.
     
    53:19
    Stretnutie medzi Slovenskom a Japonskom smeruje už k svojmu koncu a tak sme ešte určite zvedaví, či uvidíme nejaký ten presný zásah, ideálne v sieti Japonska.
     
    52:29
    Jediný strelec Japonska v tomto zápase Ueda sa znova dostával do šance na skórovanie, ale napokon sa mu to nepodarilo.
     
    51:35
    Znova tak operujeme v priestore pred bránkou nášho súpera, ťažšie sa nám však už presadzuje cez prehustenú obranu Japonska.
     
    50:31
    Polovica z poslednej tretej tretiny už uplynula, Slovensko vyhráva nad Japonskom 13:1 a už s istotou si pripíše ďalšie dva body do tabuľky.
     
    49:28
    Útok súpera sme úspešne postrážili a v pokoji teraz môžme prestriedať. Japonsko po veľmi dlhej dobe aj v našom obrannom pásme.
     
    49:15
    K loptičke sa po dlhej kombinácii dostal Dudovič, ale jeho zakončenie kryje brankár súpera. Musíme sa rýchlo vrátiť späť do obrany.
     
    47:39
    Teraz sme však dlhšiu dobu nič zaujímavého nevideli, naši kombinujú v pásme súpera, ale k zakončeniu na japonskú bránku to nevedie.
     
    46:37
    Stále tak teda ostáva, akým rozdielom sa skončí toto stretnutie. Japonsko pod ďalším tlakom a tak sa musí brániť pred svojou vlastnou bránkou.
     
    45:38
    Slovensko dalo gól!
    Aj úvod tretej tretiny vychádza našej reprezentácii ukážkovo, dostávame sa do vedenia o dvanásť gólov! Do dnešnej listiny strelcov sa zapisuje aj MARTIN KATLOVSKÝ po akcii na jeden dotyk – 13:1!
    Asistencia: Martin Kubovič.
     
    44:45
    Sledovali sme pekné gesto od našich fanúšikov, ktorí skandovali meno japonského strelca. Predsa len, šport sa robí hlavne pre ľudí a treba podporiť aj súpera, ktorý bojuje statočne.
     
    43:35
    Slovensko dalo gól!
    Náš prvý gól v tretej tretine dáva LUKÁŠ UJHELYI, ktorý sa teda takisto dočkal hattricku v tomto zápase! Japonsko chybovalo pri striedaní a to naši využili na dvanásty gól v súperovej sieti – 12:1!
    Asistencia: Lukáš Řezanina.
     
    42:14
    Kubovičova strela skončila na konštrukcii japonskej bránky!
     
    41:09
    Klobučník si tak v tomto zápase čisté konto neudrží, zároveň to bol prvý japonský gól na tomto šampionáte, keďže sa jedná o prvý zápas Japonska, ktoré malo včera voľno.
     
    40:58
    Tím Japonsko práve strelil gól!
    Škoda! Opakuje sa situácia zo zápasu s Kanadou, keď sme si do začiatku tretej tretiny držali čisté konto a razom oň prichádzame. Nahodenie pred našu bránku úspešne sklepol IČIRO UEDA do siete – 11:1!
    Asistencia: Dandžiro Maeda.
     
    40:15
    Posledná tretia tretina je už teda v plnom prúde. Niektorí naši hráči už dostali voľno od trénera Koutného, hrá sa už len o konečný výsledok.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na palubovke, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    V druhej tretine pridali naši chlapci ďalšie štyri góly do siete ázijského súpera a tak Slovensko vyhráva po dvoch tretinách 11:0! Ostáva dohrať poslednú tretiu tretinu, ktorá sa začne približne o 13:20.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    38:06
    V závere druhej tretiny sa ešte snažíme vymyslieť niečo zaujímavé, útok zakladáme až spoza svojej bránky.
     
    37:28
    Japonsko tak už zrejme aj rezignovalo v tomto stretnutí, príliš nenapáda naši rozohrávku a zrejme by sa už náš súper najradšej pobral na hotel a zabudnúť na toto stretnutie.
     
    36:31
    Atmosféra je na tribúnach aj naďalej výborná. Počuť hlasité povzbudzovanie, ktoré smeruje na adresu našich reprezentantov.
     
    35:39
    Reguly odviedol dobrú prácu pred japonskou bránkou, ale jeho prihrávku už nikto z jeho spoluhráčov nedokázal zúžitkovať na niečo prospešné.
     
    35:12
    Už dlhšiu dobu sa Japonsko nedostalo pred našu bránku a tak je Klobučník bez práce. Verme, že to dnes bude čisté konto pre slovenského brankára.
     
    34:22
    Pomaly sa už blíži záver prostrednej tretiny, Slovensko vyhráva 11:0 a diváci na tribúne si pýtajú ďalší presný zásah v súperovej sieti.
     
    33:49
    Tak ako sa očakávalo, na palubovke už vidíme aj hráčov, ktorí sú zapísaní vo štvrtej formácii. O našom víťazstve je už rozhodnuté a tak dostávajú priestor dnes všetci hráči.
     
    32:16
    Zo strednej vzdialenosti sa pokúsil o strelu Koščo, ale ani on nemieril presne. Ostávame však pri loptičke.
     
    31:52
    Sledujeme ďalšiu kombináciu pred bránkou nášho dnešného súpera, k strele sa odhodlal Ujhelyi, ale jeho nepresný pokus mu hattrick neprináša.
     
    30:25
    Dostali sme sa za polovicu druhej tretiny, hráme už teda iba o konečnú podobu výsledku tohto stretnutia. Papierové predpoklady sa tak naplnili, ale mohlo by to byť dnes čisté konto pre brankára Klobučníka.
     
    29:47
    Znova tak ožívajú aj tribúny v Aréne Sparta. Hlasité povzbudzovanie našim chlapcom určite pomáha a tak verme, že ešte nejaký ten gólik v súperovej bránke uvidíme.
     
    28:38
    Slovensko dalo gól!
    No a svoj druhý gól v tomto zápase a zároveň jedenásty Slovenska dáva MICHAL DUDOVIČ, ktorý po presnej prihrávke tvrdou strelou z prvej prekonáva Jagju – 11:0!
    Asistencia: Ronald Gašparík.
     
    27:43
    Slovensko dalo gól!
    Desiaty gól v japonskej sieti je už na svete! Peknú kombináciu predviedlo Slovensko pred bránkou súpera a na jej konci stál LUKÁŠ UJHELYI, ktorý tak dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 10:0! Asistencia: Martin Grlický.
     
    26:34
    Opäť sa to tak už podobá na prvú tretinu, keď Slovensko jasne diktuje tempo zápasu a už je len otázka, koľko gólov ešte uvidíme v japonskej sieti.
     
    25:36
    Slovensko dalo gól!
    Už po troch sekundách využíva Slovensko svoju prvú presilovku v tomto zápase! Zároveň sa aj FILIP ČONKA-SKYBA dočkal vytúžené hattricku, keď využil Dudovičovu prihrávku po štandardnej situácii – 9:0!
    Asistencia: Michal Dudovič.
     
    25:33
    Vylúčenie v tíme Japonsko (Seimjon Kakuta).
     
    24:49
    Postupne sa dá očakávať, že sa na palubovku dostanú aj hráči zo štvrtej formácie, aby tak dal tréner Petr Koutný priestor všetkým hráčom zo svojej zápasovej nominácie.
     
    24:19
    V druhej tretine naši mierne poľavili, ale snáď im tento presný zásah opäť dopomôže k tej aktivite, akú sme videli aj v prvej tretine.
     
    23:50
    Slovensko dalo gól!
    Je tu ôsmy gól v japonskej sieti! Rýchly prechod Slovenska do útoku zakončil svojim druhým gólom v tomto zápase MARTIN KUBOVIČ – 8:0!
    Asistencia: Matúš Machara.
     
    22:22
    Na druhej strane však Klobučník musel vytiahnuť výborný zákrok proti strele Gundžiho, ale aj naďalej je Slovensko s čistým kontom v tomto zápase.
     
    22:06
    A opäť sa zastreľoval tento slovenský reprezentant, ale v tomto prípade dobre zasiahol brankár Jagju, ktorý tak zatiaľ ešte neinkasoval po príchode do japonskej bránky.
     
    21:18
    Čonka-Skyba má dnes zálusk na hattrick, ale táto strela mu nevyšla a loptička končí len mimo súperovej bránky.
     
    20:39
    V druhej tretine došlo k zmene v japonskej bránke, Kentu po siedmych gólov vystriedal Jagju.
     
    20:15
    Rozbehla sa nám už druhá tretina tohto stretnutia, pri loptičke slovenská reprezentácia.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na palubovke, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    Slovensko jednoznačne ovládlo prvú tretinu, dokázalo v nej streliť až sedem gólov a prebieha naháňanie našich formácii o to, ktorá dá viacej gólov. Verme, že sa náš stroj na góly ešte nezastavil a góly v japonskej sieti uvidíme aj v druhej tretine, ktorá sa začne približne o 12:40.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    18:08
    Slovensko dalo gól!
    Ich prianiu bolo vyhovené, už štvrtý gól strieľa naša druhá formácia! Svoj druhý presný zásah v tomto zápase zaznamenáva FILIP ČONKA-SKYBA, keď mu vyšla strela švihom – 7:0!
    Asistencia: Martin Kubovič.
     
    17:29
    Naša reprezentácia pokračuje vo svojej aktivite a kombinuje pred bránkou súpera. Diváci na tribúne by najradšej videli ďalší gól v japonskej sieti.
     
    16:31
    Dudovičova strela skončila len na dobre postavenom obrancovi súpera a musíme si ísť po loptičku až za našu bránku.
     
    15:36
    Slovensko znova v útoku a skúša niečo vymyslieť pomocou postupnej kombinácie. Pomaly sa nám už blíži záver prvej tretiny, ktorá jednoznačne patrila našej reprezentácii.
     
    14:49
    Šefčík veľmi aktívne pracoval pred súperovou bránkou, ale v tomto prípade sa mu nepodarilo dostať loptičku až do siete.
     
    14:20
    Japonsko zamknuté pred svojou bránkou a nachádza sa tak pod veľkým tlakom. Uvidíme, či ešte prídu nejaké presné zásahy do konca prvej tretiny.
     
    13:15
    Naši chlapci si tak aj naďalej toto stretnutie užívajú, netreba však zbytočne poľaviť. Pre psychiku hráčov však takéto výsledky veľmi pomáhajú a môžu nám pomôcť do ďalších bojov.
     
    12:11
    Slovensko dalo gól!
    Ďalšia krásna kombinácia Slovenska a loptička končí po šiesty krát v
    japonskej sieti! Na konci tejto výmeny loptičky stál MATÚŠ MACHARA a strelou prvej prekonáva japonského brankára – 6:0!
    Asistencia: Martin Kubovič.
     
    11:40
    Stále pretrváva aktivita našej reprezentácie, ktorá sa snaží pridať ďalšie presné zásahy. Japonsko nezachytilo úvod stretnutia a teraz nato musí doplácať.
     
    10:57
    Slovensko dalo gól!
    Piaty gól v japonskej sieti! Slovensko sa presunulo opäť do útoku, Dudovič našiel presnou prihrávkou ĽUBOŠA ŠEFČÍKA a ten presnou strelou z väčšej vzdialenosti zvyšuje na 5:0!
    Asistencia: Michal Dudovič.
     
    10:06
    Japonský reprezentant Abe je zatiaľ najviac aktívnym hráčom svojho celku a opäť nebezpečne operoval v priestore pred našou bránkou. Loptička sa však vracia späť na naše hokejky.
     
    09:10
    Podobne teraz strela nesadla ani Macharovi, ďalší útok zakladáme až spoza svojej bránky.
     
    08:04
    Slovensko to už skúša aj strelami z väčšej vzdialenosti, autor nášho druhého presného zásahu Čonka-Skyba však v tomto prípade nemieril presne.
     
    07:39
    Slovensko sa tak znova presunulo pred bránku Japonska, ale už sme sa do presného zakončenia nedostali. Stále však ostávame pri loptičke.
     
    06:53
    Toto bol však už vážnejší zákrok slovenského brankára! Abe sa ocitol vo veľkej šanci, ale Klobučník predviedol výborný zákrok a dokonca zakladá rýchly brejk Slovenska.
     
    06:35
    Až teraz si svoj prvý zákrok v zápase pripisuje náš brankár Klobučník, ale poradil si úspešne a už rozohráva loptičku na svojich spoluhráčov. Vo včerajšom zápase chytal Mazák, dnes teda dostáva šancu Klobučník.
     
    05:33
    Obraz hry sa tak stále nemení, Slovensko častejšie pri loptičke a zápas si užíva. Zrejme môžme pomaličky uzatvárať stávky, na akom čísle sa dnes zastaví počet gólov v japonskej sieti.
     
    04:08
    Slovensko dalo gól!
    Demolácia Japonska pokračuje ďalej, Slovensko strieľa svoj štvrtý gól v prvej tretine! Na konci krásnej kombinácie stál teraz MICHAL DUDOVIČ, ktorý vo veľkej šanci nezaváhal a zvyšuje vedenie Slovenska na 4:0!
    Asistencia: Ronald Gašparík.
     
    03:08
    Slovenská reprezentácia pokračuje vo svojej aktivite a jasne diktuje tempo prvej tretiny a verme, že to tak bude aj počas celého tohto stretnutia.
     
    02:01
    Slovensko dalo gól!
    Fantastický úvod Slovenska v tomto zápase, naši chlapci dávajú za dve minúty svoj tretí gól! Machara nahodil loptičku pred japonskú bránku, pri ľavej tyčke pracoval MARTIN KUBOVIČ, ktorý síce napálil loptičku len do konštrukcie bránky, ale od japonského brankára sa odrazila do siete – 3:0!
    Asistencia: Matúš Machara.
     
    01:06
    Slovensko dalo gól!
    Japonsko sa ešte ani poriadne nespamätalo z úvodného gólu a Kenta už druhýkrát loví loptičku zo svojej siete! Na palubovku sa dostala naša ďalšia formácia, FILIP ČONKA-SKYBA bol pred súperovou bránkou veľmi aktívny a dostáva napokon loptičku až do japonskej bránky – 2:0!
    Asistencia: Michal Pažák.
     
    00:30
    Slovensko dalo gól!
    Vydarený vstup Slovenska do tohto stretnutia! Podobne ako v zápase s Kanadou sa naši chlapci rýchlo ujímajú vedenia. Výbornú robotu odviedol Gál, ktorý našiel presnou prihrávkou LUKÁŠA UJHELYIHO a ten ako prvý dnes prekonáva brankára Kentu – 1:0!
    Asistencia: Ladislav Gál.
     
    00:15
    Prvá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, pri loptičke sú naši reprezentanti, ktorí sa už snažia založiť útočnú akciu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba reprezentačné výbery sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, vypočujeme si štátne hymny a prvá tretina stretnutia medzi Slovenskom a Japonskom sa tak môže začať! Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemné nedeľné už popoludnie všetkým fanúšikom slovenského športu a teda obzvlášť florbalu! Slovenskú reprezentáciu čaká dnes druhé vystúpenie v skupine D a jej súperom bude Japonsko. Naši zvládli prvý zápas s Kanadou bravúrne, svojho súpera zdolali vysoko 12:3 a aj dnes sa očakáva vyššie gólové víťazstvo našej reprezentácie. Pre Japonsko to bude v Aréne Sparta prvé vystúpenie a my teda verme, že Slovensko spraví ďalší dôležitý krok k postupu zo skupiny. Do začiatku stretnutia medzi Slovenskom a Japonskom ostáva už len naozaj chvíľa, pohodlne sa usaďte a vychutnajte si tak náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Klobučník (Mazák) – Machara, Řezanina, Gašparík, Kriš, Koščo, Krocko, Moravčík, Šefčík – Dudovič, Kubovič, Mráz – Grlický, Katlovský, Ujhelyi – Reguly, Pažák, Gál – Čonka-Skyba.

    Japonsko: Kenta (Jagju) – Kimura, Sugibuči, Šiba – Abe, Furuta, Gundži – Hašimoto, Kakuta, Kanoto – Kato, Koda, Macumoto – Maeda, Ota, Takahaši – Takizawa, Ueda.

    Rozhodca: Henri Heinola, Manu Marttinen (obaja Fínsko)
     
    Vítam všetkých priaznivcov florbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné výbery Slovenska a Japonska. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 12:00.

    V najbližších dňoch sú na programe v poradí 12. Majstrovstvá sveta mužov vo florbale a hostiteľskou krajinou tohto podujatia je Česká republika. Slovensko sa tak môže spoliehať na takmer domáce prostredie a slovenskí fanúšikovia ako aj celé reprezentačné mužstvo verí v účasť vo štvrťfinále.

    Florbal na Slovensku je na vzostupe, od roku 2012 sa naše reprezentačné mužstvo nachádza v elitnej kategórie. Práve v tomto roku sa našim chlapcom podarilo vybojovať historicky najlepší výsledok, ktorým je štvrťfinále. Práve v túto métu dúfa aj náš tréner Petr Koutný, najprv však musíme zvládnuť stretnutia v základnej skupine.

    V spoločnosti Kanady, Japonska a Singapuru sa očakáva postup z prvého miesta. Zo skupiny D postupujú prvé dve mužstvá. Svoje prvé vystúpenie už má Slovensko úspešne za sebou, Kanadu zdolalo výsledkom 12:3 a spravilo tak prvý krok k postupu zo skupiny. Japonsko čaká prvé vystúpenie na týchto MS až v tomto zápase, verme tak, že Slovensko si pripíše ďalšie dva body do tabuľky.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 1. Ujhelyi (Gál), 2. Čonka-Skyba (Pažák), 3. Kubovič (Machara), 5. Dudovič (Gašparík), 11. Šefčík (Dudovič), 13. Machara (Kubovič), 19. Čonka-Skyba (Kubovič), 24. Kubovič (Machara), 26. Čonka-Skyba (Dudovič), 28. Ujhelyi (Grlický), 29. Dudovič (Gašparík), 44. Ujhelyi (Řezanina), 46. Katlovský (Kubovič), 55. Mráz (Dudovič), 59. Dudovič (Moravčík) – 41. Ueda (Maeda)


    Slovensko: Klobučník (Mazák) – Machara, Řezanina, Gašparík, Kriš, Koščo, Krocko, Moravčík, Šefčík – Dudovič, Kubovič, Mráz – Grlický, Katlovský, Ujhelyi – Reguly, Pažák, Gál – Čonka-Skyba.
    Japonsko: Kenta (Jagju) – Kimura, Sugibuči, Šiba – Abe, Furuta, Gundži – Hašimoto, Kakuta, Kanoto – Kato, Koda, Macumoto – Maeda, Ota, Takahaši – Takizawa, Ueda.

    Rozhodca: Henri Heinola, Manu Marttinen (obaja Fínsko)