Dánsko – Nórsko 3:9 (kon.) | Slovensko – Japonsko 15:1 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 13:1 (kon.)
Kanada – Singapur 4:4 (kon.) | Lotyšsko – Česko 4:3 (kon.) | Estónsko – Poľsko 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
15:1 (7:0, 4:0, 4:1)
Japonsko
Nedeľa 02.12.2018, 12:00 • Aréna Sparta Podvinný mlýn • Majstrovstvá sveta mužov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Aj tretia tretina priniesla gólové zásahy, ale jeden gólik sa predsa len zmestil aj do našej siete a brankár Klobučník tak stratil čisté konto. Až tak ho to však mrzieť nemusí, keďže sme zvíťazili nad Japonskom vysoko 15:1 a získavame tak opäť dva body do tabuľky. Slovenská reprezentácia spravila ďalší dôležitý krok k postupu zo skupiny, zajtra majú naši chlapci deň voľna a záverečné vystúpenie v skupine D nás čaká v utorok, keď skúsime napodobniť toto vysoké víťazstvo aj proti Singapuru.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (13:52:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:01
    Prebieha posledná minúta tohto stretnutia!
     
    58:09
    Slovensko dalo gól!
    Prianiu divákom v hľadisku bolo vyhovené, je tu v poradí 15. gól v japonskej sieti! MICHAL DUDOVIČ sa dostal k loptičke a presnou strelou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste a tak je našim tretím hráčom, ktorý v tomto stretnutí zaznamenáva hattrick – 15:1!
    Asistencia: Erik Moravčík.
     
    57:39
    Aj naďalej kombinujeme v pásme súpera a dostávame súpera pod drvivý tlak.
     
    56:37
    Ešte jeden sa ozýva z hľadiska. Snáď sa to našim chlapcom podarí, ale aj tak to je už veľmi vysoké víťazstvo našej reprezentácie.
     
    55:19
    Čoskoro tu bude záver tohto stretnutia. Slovenskí fanúšikovia si ešte užívajú na tribúne toto stretnutie, chlapci na palubovke sa ešte snažia potešiť ich nejakým tým presným zásahom.
     
    54:19
    Slovensko dalo gól!
    Veľký tlak Slovenska prináša štrnásty gól v japonskej sieti! LUKÁŠ MRÁZ si skúsene počkal a po prebratí prihrávky strelou k tyčke nadal brankárovi súpera žiadnu šancu na reakciu – 14:1!
    Asistencia: Michal Dudovič.
     
    54:09
    Slovenskí fanúšikovia na tribúne sa aj naďalej bavia, počuť hlasité povzbudzovanie. Naša reprezentácia sa v Českej republike môže opierať o domáce prostredie.
     
    53:19
    Stretnutie medzi Slovenskom a Japonskom smeruje už k svojmu koncu a tak sme ešte určite zvedaví, či uvidíme nejaký ten presný zásah, ideálne v sieti Japonska.
     
    52:29
    Jediný strelec Japonska v tomto zápase Ueda sa znova dostával do šance na skórovanie, ale napokon sa mu to nepodarilo.
     
    51:35
    Znova tak operujeme v priestore pred bránkou nášho súpera, ťažšie sa nám však už presadzuje cez prehustenú obranu Japonska.
     
    50:31
    Polovica z poslednej tretej tretiny už uplynula, Slovensko vyhráva nad Japonskom 13:1 a už s istotou si pripíše ďalšie dva body do tabuľky.
     
    49:28
    Útok súpera sme úspešne postrážili a v pokoji teraz môžme prestriedať. Japonsko po veľmi dlhej dobe aj v našom obrannom pásme.
     
    49:15
    K loptičke sa po dlhej kombinácii dostal Dudovič, ale jeho zakončenie kryje brankár súpera. Musíme sa rýchlo vrátiť späť do obrany.
     
    47:39
    Teraz sme však dlhšiu dobu nič zaujímavého nevideli, naši kombinujú v pásme súpera, ale k zakončeniu na japonskú bránku to nevedie.
     
    46:37
    Stále tak teda ostáva, akým rozdielom sa skončí toto stretnutie. Japonsko pod ďalším tlakom a tak sa musí brániť pred svojou vlastnou bránkou.
     
    45:38
    Slovensko dalo gól!
    Aj úvod tretej tretiny vychádza našej reprezentácii ukážkovo, dostávame sa do vedenia o dvanásť gólov! Do dnešnej listiny strelcov sa zapisuje aj MARTIN KATLOVSKÝ po akcii na jeden dotyk – 13:1!
    Asistencia: Martin Kubovič.
     
    44:45
    Sledovali sme pekné gesto od našich fanúšikov, ktorí skandovali meno japonského strelca. Predsa len, šport sa robí hlavne pre ľudí a treba podporiť aj súpera, ktorý bojuje statočne.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 1. Ujhelyi (Gál), 2. Čonka-Skyba (Pažák), 3. Kubovič (Machara), 5. Dudovič (Gašparík), 11. Šefčík (Dudovič), 13. Machara (Kubovič), 19. Čonka-Skyba (Kubovič), 24. Kubovič (Machara), 26. Čonka-Skyba (Dudovič), 28. Ujhelyi (Grlický), 29. Dudovič (Gašparík), 44. Ujhelyi (Řezanina), 46. Katlovský (Kubovič), 55. Mráz (Dudovič), 59. Dudovič (Moravčík) – 41. Ueda (Maeda)


    Slovensko: Klobučník (Mazák) – Machara, Řezanina, Gašparík, Kriš, Koščo, Krocko, Moravčík, Šefčík – Dudovič, Kubovič, Mráz – Grlický, Katlovský, Ujhelyi – Reguly, Pažák, Gál – Čonka-Skyba.
    Japonsko: Kenta (Jagju) – Kimura, Sugibuči, Šiba – Abe, Furuta, Gundži – Hašimoto, Kakuta, Kanoto – Kato, Koda, Macumoto – Maeda, Ota, Takahaši – Takizawa, Ueda.

    Rozhodca: Henri Heinola, Manu Marttinen (obaja Fínsko)