Vladivostok – Kazaň 1:5 (kon.) | Barys – Novosibirsk 5:2 (kon.) | Ufa – Viťaz 2:1 (kon.)
Jekaterinburg – S.Moskva 2:1 (po pr.) | Helsinki – Čerepovec 3:2 (kon.) | Omsk – Novgorod 1:3 (kon.)
HC Slovan – Petrohrad sk 0:7 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
0:7 (0:1, 0:2, 0:4)
SKA Petrohrad
Nedeľa 28.10.2018, 17:00 • Erste Bank Arena, Viedeň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Bratislavský Slovan dvojzápas s mimoriadne silným duom CSKA Moskva a SKA Petrohrad absolútne nezvládol. Vo Viedni prehrali obe stretnutia s celkovým skóre 0:16. Dnes sa držal s veľkým favoritom do polovice duelu, keď prehrával najtesnejším rozdielom. Následne však ešte šesťkrát inkasoval a utŕžil ďalší hanebný debakel. Sezóna však nekončí a Slovan stráca na miestenku v play off stále iba bod. Nabudúce sa predstaví 1. novembra proti Sibiru Novosibirsk v tom pravom domácom prostredí. Majte ešte pekný večer. (19:25:20)
     
    Koniec zápasu.
    59:38 Oleg Li (PET) - 0:7
     
    59:38
    Petrohrad dal gól!
    Tak napokon pridávajú hostia ešte jeden gól, ktorý tiež o niečom svedčí. OLEG LI strieľal spoza obrancu, Jakub Štěpánek puk vyrazil pred seba, no ten istý hráč dokázal puk získať a bekhendovým blafákom si vylepšuje štatistiky. Asistencie: Jevgenij Ketov a Vladislav Gavrikov.
     
    58:52
    Tak už len približne minúta zostáva do konca dnešného duelu, ktoré sa zrejme skončí šesťgólovým víťazstvom hostí z Petrohradu. Zápas sa už prakticky len dohráva, o všetkom je rozhodnuté.
     
    57:33
    Pomaličky sa dostávame do konca dnešného zápasu. Petrohrad vyhrá deviaty zápas vonku a zrejme najvýraznejším rozdielom. Bohužiaľ, hráčska kvalita sa opäť raz jasne ukázala.
     
    56:42
    Takmer sme videli siedmy gól. Andrej Kuzmenko predviedol pekné zrýchlenie v strednom pásme. Následne vystrelil švihom spoza obrancu a mám pocit, že trafil žrď brány Jakuba Štěpánka.
     
    56:24
    Slovan sa dostal do útočného pásma, ale jeho akcie sú vo viedenských zápasoch mimoriadne slabé. Bohužiaľ, je jasné, že po sérii piatich výhier príde minimálne séria štyroch porážok.
     
    55:54
    Tomáš Hrnka strieľal od modrej čiary, ale Magnusa Hellberga tým nemohol prekvapiť. Každopádne, Slovan aspoň získava vhadzovanie v útočnom pásme a môže sa pokúsiť o strelenie gólu.
     
    55:02
    Dostali sme sa už do záverečnej pätminútovky zápasu. Puk je za petrohradskou bránou a David Rundblad čaká na nové zloženie útočnej formácie.
     
    54:27
    Michail Malcev získal puk v útočnom pásme, ale jeho zakončenie bolo zblokované. Následne ešte nahadzoval puk pred bránu Arťom Zub, ale následne ho dostal do bezpečia Casey Bailey.
     
    53:16
    Magnus Hellberg si vylepšuje štatistiky o ďalší úspešný zákrok. Bez najmenších problémov kryje strelecký pokus od modrej čiary, ktorého autorom bol zrejme bratislavský kapitán Michal Sersen.
     
    52:44
    Po zmätku pred bránou súpera si puk našiel Michal Řepík. Český útočník strieľal z dobrej pozície, ale Magnus Hellberg predviedol reflexívny zákrok pravým betónom.
     
    52:25
    Vo Viedni sme svedkami ďalšej reklamnej prestávky. Myslím si, že záverečných sedem minút sa bude už len dohrávať, prípadne je otázkou, koľko gólov ešte hostia nasúkajú bratislavskému Slovanu.
     
    51:13
    Po dlhej dobe sme registrovali aj šancu domácich. Prečíslenie dvoch proti jednému zakončoval z tesnej blízkosti Mário Grman, ale prestrelil priestor brány, v ktorej stojí Magnus Hellberg.
     
    50:00
    Desať minút pred koncom zostal nebezpečne voľný pred bránkou Andrej Kuzmenko. Našťastie sa mu tentokrát nepodarilo upratať puk za Jakuba Štěpánka, ktorý dobre zasiahol svojou hokejkou.
     
    49:15
    Dlho to vyzeralo tak, že Slovan si napraví reputáciu z piatkového zápasu a odohrá proti Petrohradu dobrý zápas. Bohužiaľ, v druhej časti duelu inkasoval až príliš veľakrát a utŕži ďalší debakel.
    48:47 Sergej Plotnikov (PET) - 0:6
     
    48:47
    Petrohrad dal gól!
    Nádherná kombinácia hráčov v bielych dresoch. Po osi Nikita Gusev – Maxim Karpov sa dostal puk k osamotenému SERGEJOVI PLOTNIKOVOVI, ktorý upratal puk do siete. Asistencie: Maxim Karpov a Nikita Gusev.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 8. Hersley (Karpov, N. Gusev), 33. Koskiranta (Zemčonok, N. Gusev), 33. S. Plotnikov (Dergačov), 41. Chafizullin (Ketov, Kablukov), 47. Kuzmenko (Barabanov), 49. S. Plotnikov (Karpov, N. Gusev), 60. O. Li (Ketov, Gavrikov)


    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Čiliak) – Sersen (C), Gelinas, Bačik, Švarný, Grman, Meszároš, Klok – Sukel', Řepík (A), Červený – Liška, C. Bailey, Lamper – Lunter, Taffe (A), Rau – Chipchura, Hrnka, M. Sloboda.
    SKA Petrohrad: Hellberg (Šestorkin) – Zemčonok, Chafizullin, Rundblad, Zubarev (A), Zub, Hersley, Gavrikov – Ketov (C), O. Li, V. Tichonov – Kablukov, M. Malcev, S. Plotnikov (A) – Dergačov, Kuzmenko, Byvaľcev – Barabanov, N. Gusev, Koskiranta – Karpov.

    Rozhodca: Alexander Soin, Viktor Gašilov – Nikita Vilyugin, Jakov Palei