Košice – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Zvolen – Poprad 3:4 (kon.) | Žilina – Trenčín 1:0 (1:0 po s.n.)
Miškovec – Lipt. Mikuláš 2:4 (kon.) | Detva – Nové Zámky 1:3 (kon.) | Budapešť – Nitra 2:8 (kon.)
koniec
HC Košice
1:3 (1:0, 0:3, 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Nedeľa 28.10.2018, 16:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa šláger 17. kola Tipsport ligy, v ktorom si sily merali hokejisti HC Košice a úradujúceho majstra HC 05 iClinic Banská Bystrica. Po výsledku 1:3 sa napokon z výhry a zisku troch bodov tešia hostia.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 30:42

    To je už od nás pre dnešok všetko. Prajeme vám ešte pohodový zvyšok víkendu a úspešný štart do nového týždňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:29:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Záverečná minúta. Už je zrejme o všetkom rozhodnuté.
     
    58:15
    Záverečné dve minúty tretej tretiny. Košičania sa k hre bez brankára odhodlať nemôžu, hrá sa príliš blízko ich obrannej tretiny.
     
    57:20
    Galamboš obetavo vletel do útočného pásma, tam mu ale chýbala podpora zo strany jeho spoluhráčov. Bolo to tak bez zakončenia, ktoré Oceliari potrebujú ako soľ.
     
    56:37
    Pokus od modrej bol obranou zastavený, puk napokon odletel aspoň do stredného pásma. Aj takýmito vyhodeniami sa teraz hostia budú snažiť zbierať cenné sekundy.
     
    55:30
    Už plynie záverečných päť minút riadnej hracej doby. Košičania potrebujú vrhnúť všetky sily do útoku, výborne rozostavená defenzíva Banskej Bystrice im to však znemožňuje.
     
    54:19
    Ben Marshall si pri pokuse o vyhodenie puku pomohol odrazom od plexiskla. Košičania na to dokázali zareagovať len prihrávkou rukou, hra sa tak od Williamsa presťahuje do stredného pásma.
     
    54:05
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:27
    Banskobystričania nechali puk prepadnúť až k Mihalíkovi, ktorý sa postaral o potrebné sekundy na prestriedanie. Striedať potrebujú aj Košice, tie majú jednu formáciu na ľade až príliš dlho.
     
    52:30
    Snaha Košičanov sa stupňuje, domáci už vkladajú do útočenia všetko. Jedno zo zakončení teraz bolo defenzívou zblokované do ochrannej siete, vhadzovať sa tak bude po pravici Williamsa.
     
    51:58
    Brenden Miller sa pri mantineli pošmykol a padol. Našťastie pre neho sa tak udialo priamo pri puku, a tak hrací predmet dokázal udržať pre svoj tím.
     
    50:37
    Marcel Haščák sa pohyboval pred Williamsovou bránkou pripravený tečovať strelu od modrej čiary. Tá sa napokon ani ku gólmanovi nedostala, zastavil ju jeden z obetavých hostí.
     
    49:50
    Rýchly protiútok Baranov, ani tento sa ale gólom nekončí. Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných 10 minút, hostia stále vedú 3:1.
     
    48:49
    Nahodenie Spilara z uhla vyzeralo nenápadne, Williams ho ale musel vykopnúť pred seba. Našťastie pre Bystričanov tam nebol nik pripravený dorážať.
     
    48:06
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    48:00
    Hra sa mierne upokojila, čo vyhovuje neporovnateľne viac Banskej Bystrici. Tá puk poslala ďaleko od svojej bránky a odišla striedať.
     
    46:47
    Nagy sa po individuálnom prieniku dostal do pásma, kde puk posunul Klímovi. Ten to bez váhania skúšal od mantinelu, s tým však gólman rátal. Puk tak zrazil do rohu ľadovej plochy.
     
    45:48
    Obrovská šanca Košíc! Pretnar dostal puk za kruhy, kde si ho osamotený prebral a zakončil. Strela to nebola vôbec márna, Williams nevedel, kam ho presne puk trafí, a tak si mierne poskočil. Našťastie pre Banskú Bystricu ho zachytil.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 13. Nagy (Spilar, Brophey) – 24. Higgs (Sýkora), 34. Marshall (Higgs, Asselin), 38. Kabáč (Gabor, Češík)


    HC Košice: Habal (M. Nagy) – Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, Dudáš (A), Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, L. Nagy (C) – Netík, Klíma, Kafka – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Suja, Žitný – Krajňák
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Miller, Marshall, Mihalík (A), Sloboda, Ďatelinka (C), Kubka, Nemčík, Varga – Selleck, Faille (A), Asselin – Török, Higgs, Sýkora – Gabor, Češík, Kabáč – Lichanec, Buc, Bartánus

    Rozhodca: Baluška, D. Konc – Výleta, Gajan