Košice – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Zvolen – Poprad 3:4 (kon.) | Žilina – Trenčín 1:0 (1:0 po s.n.)
Miškovec – Lipt. Mikuláš 2:4 (kon.) | Detva – Nové Zámky 1:3 (kon.) | Budapešť – Nitra 2:8 (kon.)
koniec
HC Košice
1:3 (1:0, 0:3, 0:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
Nedeľa 28.10.2018, 16:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    48:49
    Nahodenie Spilara z uhla vyzeralo nenápadne, Williams ho ale musel vykopnúť pred seba. Našťastie pre Bystričanov tam nebol nik pripravený dorážať.
     
    45:48
    Obrovská šanca Košíc! Pretnar dostal puk za kruhy, kde si ho osamotený prebral a zakončil. Strela to nebola vôbec márna, Williams nevedel, kam ho presne puk trafí, a tak si mierne poskočil. Našťastie pre Banskú Bystricu ho zachytil.
     
    40:52
    Košičania prepadli na útočnej modrej čiare, bol z toho samostatný únik hostí. Tí štvrtý gól síce nepridali, sú ale evidentne na koni.
     
    40:23
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Gilbert Gabor – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    37:33
    Banská Bystrica dala gól!
    Takticky výborne zvládnutú druhú tretinu Banská Bystrica vyšperkovala aj svojím tretím gólom a tak sa zdá, že má dobre našliapnuté k zisku troch bodov. Psychickú pohodu Baranov navýšil MICHAL KABÁČ. Asistencie: Gilbert Gabor, Matej Češík.
     
    35:59
    Košičania pokračujú vo svojom útočnom snažení. Viackrát mali k dispozícii obrovské šance, pri ktorých bol dokonca Williams aj na ľade. Na gól do ale nestačilo.
     
    34:08
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    33:21
    Banská Bystrica dala gól!
    Už to tam ale hosťom predsa len padlo, Barani sa tak dostávajú do vedenia. Habal bol v tejto chvíli prikrátky, na 2:1 pre hostí upravil BENJAMIN MARSHALL. Asistencie: Brock Higgs, Guillaume Asselin.
     
    33:10
    Brenden Miller chcel spoza kruhu na vhadzovanie nasadiť Habalovi klasický teplomer, to sa mu ale nepodarilo. Dôležitý zákrok košického gólmana.
     
    32:24
    Fínsky bek Jere Pulli zahral nebezpečne so svojou zdvihnutou hokejkou a keďže tam bola aj krv, Banskú Bystricu čaká dlhá štvorminútová presilová hra.
     
    32:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    31:30
    Mihalík posunul popri mantineli za bránku, odkiaľ priletela zaujímavá prihrávka priamo pred bránkovisko. Košičania mali veľké šťastie, že nestál v tomto priestore nik pripravený zakončovať.
     
    29:20
    Klíma naštartoval košickú útočnú akciu, po ktorej sa puk dostal až na pozíciu centra. Odtiaľ prišlo dobré zakončenie a Banská Bystrica mala obrovské šťastie, že zasiahlo len konštrukciu jej bránky.
     
    26:30
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    25:52
    Obrovská šanca Banskej Bystrice sa gólom nekončí! Éric Faille korčuľoval osamotený proti Habalovi, ktorého sa ešte snažil rozpohybovať. Nepodarilo sa mu to, český gólman v službách Košíc jeho strelu nohami zastavil.
     
    23:19
    Banská Bystrica dala gól!
    Už ale gól predsa len prišiel. Banská Bystrica sa po buly opäť dostalak puku, čo využil práve BROCK HIGGS. Ten si skórovať zaslúžil, dnes hrá skutočne výborne. Asistencia: Ján Sýkora.
     
    23:15
    V situácii dvoch proti dvom Brock Higgs pohybom výborne oklamal brániaceho hráča, ktorý šiel do kolien. Následne volil strelu zápästím, ktorú Habal svojou hokejkou vytlačil na sieť.
     
    20:37
    Koch si aktívnym pohybom vybojoval puk, po ľavom krídle ho posunul spoluhráčom a tí sa dostali do šance. Po finálnej prihrávke musel prísť dôležitý zákrok Williamsa, ten posunul aj svoju bránku.
     
    19:58
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Eric Selleck – 2 min., sekanie).
     
    19:58
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    19:58
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., sekanie).
     
    19:58
    Prvý poriadny pästný súboj v tomto zápase. Arbitri sa rozhodli tú situáciu pustiť. Dudáš poslal k ľadu Sellecka. Bude sa vylučovať, to je jasné.
     
    18:57
    Opäť bola na ľade elitná formácia Košičanov, opäť sa dostala do šance a opäť to bol Haščák. Ten skúsil zakončiť k žrdi, na Williamsa ale toto neplatilo.
     
    17:29
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Guillaume Asselin – 2 min., držanie).
     
    17:29
    Obrovské košické šance! Dvakrát to vyzeralo na prečíslenie, predovšetkým tá druhá situácia bola zaujímavá. Haščák zakončoval švihom k bližšej žrdi. Williamsova ruka ostala stuhnutá, buď puk zastavila ona, alebo ešte pravdepodobnejšie konštrukcia jeho bránky.
     
    15:54
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., podrazenie).
     
    13:37
    Veľká šanca aj pre hostí. To bol zrejme Brock Higgs, ktorý si teraz sám otvoril priestor na streľbu, Vladislav Habal ale nemal najmenší dôvod jeho zakončenie pustiť do siete.
     
    12:30
    Obrovské košické šance! Kafka bol osamotený pred Williamsom, zodvihol preto puk, banskobystrického gólmana ale trafil do ruky. Ešte sa puk vrátil do hry. Košičania sa pýtali vylúčenie, to neprišlo. Majster mal teraz kusisko šťastia.
     
    12:02
    Košice dali gól!
    Košická Steel Aréna si pýtala gól – a príliš dlho naň ani čakať nemusela. Oceliari sa v úvode svojej presilovky výborne rozostavili a rozohrali to na LADISLAVA NAGYA. Kapitán Oceliarov už nezaváhal. Asistencie: Gabriel Spilar, Evan Brophey.
     
    10:25
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Matej Češík – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    06:03
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 2 min., hrubosť).
     
    06:03
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Eric Selleck – 2 min., hrubosť + 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    06:03
    Ďalšia potýčka, tentokrát pred Habalom. Bez trestov sa to už nezaobíde.
     
    05:00
    Situácia sa zrazu obrátila, presilovú hru hrá Banská Bystrica. Hričina ale puk zaviezol pred Williamsa, ktorého následne donútil hru aj prerušiť. Ešte tam prišlo k menšej potýčke, podobných situácií dnes očakávame viacero.
     
    04:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Šoltés – 2 min., krosček).
     
    02:50
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Guillaume Asselin – 2 min., hákovanie).
     
    01:46
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Gabriel Spilar – 2 min., podrazenie).

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 13. Nagy (Spilar, Brophey) – 24. Higgs (Sýkora), 34. Marshall (Higgs, Asselin), 38. Kabáč (Gabor, Češík)


    HC Košice: Habal (M. Nagy) – Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, Dudáš (A), Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, L. Nagy (C) – Netík, Klíma, Kafka – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Suja, Žitný – Krajňák
    HC MONACObet Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Miller, Marshall, Mihalík (A), Sloboda, Ďatelinka (C), Kubka, Nemčík, Varga – Selleck, Faille (A), Asselin – Török, Higgs, Sýkora – Gabor, Češík, Kabáč – Lichanec, Buc, Bartánus

    Rozhodca: Baluška, D. Konc – Výleta, Gajan