AEK Atény – Bayern 0:2 (kon.) | YB Bern – Valencia 1:1 (kon.) | Amsterdam – Benfica 1:0 (kon.)
AS Rím – CSKA Moskva 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Lyon 3:3 (kon.) | Manchester United – Juventus 0:1 (kon.)
Real Madrid – Plzeň 2:1 (kon.) | Doneck – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
1:0 (0:0)
Benfica Lisabon
Utorok 23.10.2018, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
    90+2. Noussair Mazraoui (AJA) - 1:0
     
    90+2
    Ajax Amsterdam dal gól!

    Neuveriteľný záver! Conti zluftoval nákop Ajaxu, ku ktorému sa za ním dostal David Neres. Ten si loptu potiahol a prihrával na nabiehajúceho Dolberga. Pred ním loptu odkopol obranca hostí a tento odkop sa dostal až na hranicu šestnástky k pravému obrancovi NOUSSAIROVI MAZRAOUIMU, ktorého strelu stečoval Grimaldo mimo dosah bezmocného brankára Vlachodimosa. Fantastické vyvrcholenie dramatického zápasu!
     
    90
    A strieda i Benfica, odchádza Rafa Silva, nastupuje Franco Cervi.
     
    88
    Prvé striedanie Ajaxu, odchádza Donny van de Beek, miesto neho prichádza David Neres.
    87. Frenkie de Jong (AJA)
     
    87
    Zijachov center z pravej strany odvrátil Jardel len na hranicu šestnástky k De Jongovi. Ten si posunul loptu a vystrelil, jeho strela bola zblokovaná na roh.
     
    86
    Haris Seferović skúšal sklzom získať loptu od Zijacha, ale do súboja prišiel neskoro a miesto lopty trafil Zijacha. Zaslúžená žltá karta.
     
    79
    Až v 79. minúte prichádza prvé striedanie v zápase, zápas sa končí pre Pizziho, namiesto ktorého prichádza na ihrisko Gabriel.
     
    74
    Následne bleskovo zaútočil Ajax, Tadić na ľavej strane obišiel dvoch obrancov, prihral do stredu. Zijach loptu prepustil na van de Beeka. Jeho strelu ale vyrazil brankár Vlachodimos, ktorý proti nemu vystúpil a zmenšil strelecký uhol.
     
    73
    Rafa Silva dostal prihrávku na pravom krídle šestnástky, potiahol si loptu k bránkovej čiare a z uhlu vystrelil. Onana nohou vykopol.
     
    72
    Salvio za tento zákrok na De Jonga dostal žltú kartu.
     
    64
    Za faul na Dolberga dostáva žltú kartu obranca hostí German Conti.
     
    62
    Nákop z obrany hostí našiel Seferovića, ktorý si loptu spracoval a z otočky vystrelil z hranice šestnástky k ľavej tyči. Onana skvelým zákrokom loptu vyráža.
     
    61
    Tak ako teraz. Obrancovia získali loptu a rýchlo ju preniesli k Seferovićovi, ktorý si ju potiahol na ľavé krídlo a prízemným centrom prihrával pred bránu, kde Salvio loptu priamo pred bránou netrafil.
     
    58
    Zijach obišiel pred šestnástkou obrancu a ľavačkou vystrelil k ľavej tyči. Tesne minul.
     
    49
    Tagliafico prišiel neskoro do súboja s Gedsonom Fernandesom a následne veľmi aktívne protestoval, za čo dostal žltú kartu. Dnes je už druhým hráčom Ajaxu, ktorý dostal žltú kartu za protesty.
    40. Kasper Dolberg (AJA)
     
    40
    Obrovská šanca Ajaxu! De Jong nacentroval po rohovom kope do šestnástky, kde už prakticky z bránkovej čiary vrátil loptu pred bránu z uhlu De Ligt a Dolberg strelou v záklone cez hlavu preloboval brankára. Za toho ale zasiahol presne na bránkovej čiare obranca Conti a loptu vykopol.
     
    39
    Brankár Onana žiadal odpískanie ofsajdu Seferovića a bol pri tom až príliš aktívny, čo rozhodca ocenil žltou kartou.
     
    33
    Gedson Fernandes našiel pasom za obranu Rafu Silvu, ktorý si loptu spracoval, utiekol obrancom Ajaxu a z pravej strany šestnástky vystrelil tesne vedľa.
     
    22
    Za faul pri vzdušnom súboji dostáva Noussair Mazraoui žltú kartu.
    21. Kasper Dolberg (AJA)
     
    21
    Krásna Zijachova kolmá prihrávka medzi stopérov hostí našla úplne voľného Kaspera Dolberga v nábehu. Toho ale vychytal ľavou nohou brankár Vlachodimos. Skvelý zákrok!
     
    9
    Za faul vo vzdušnom súboji dostáva žltú kartu kapitán hostí Jardel.
    5. Haris Seferović (BNF)
     
    5
    Rýchla útočná akcia Benficy. Po získaní lopty okamžite zaútočili štyria hráči a Rafa Silva vysunul Salvia, ktorý si nabiehal na pravej strane. Prekvapivo ale vo výbornej pozícii nestrieľal, ale prihrával. Jeho prihrávka pred bránu našla Harisa Seferovića, ktorý z prvej z otočky strieľal k pravej tyči. Strelu švajčiarskeho útočníka ale zastavil na čiare obranca de Ligt.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+2. Mazraoui

    Karty:   22. Mazraoui (AJA), 39. Onana (AJA), 49. Tagliafico (AJA) – 9. Jardel (BNF), 64. Conti (BNF), 72. Salvio (BNF), 86. Seferović (BNF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 20:20.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek (88. Neres), Schöne, F. de Jong – Zijach, Dolberg, Tadić.
    Náhradníci: Lamprou – de Wit, Eiting, Huntelaar, Kristensen, Neres, Wöber.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Conti, Jardel (C), Grimaldo – Pizzi (79. Gabriel), Fejsa, G. Fernandes – Salvio, Seferović, R. Silva (90. Cervi).
    Náhradníci: Svilar – Gabriel, Cervi, Félix, Jonas, Semedo, A. Živković.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli (Francúzsko)

    Diváci: 52 489