AEK Atény – Bayern 0:2 (kon.) | YB Bern – Valencia 1:1 (kon.) | Amsterdam – Benfica 1:0 (kon.)
AS Rím – CSKA Moskva 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Lyon 3:3 (kon.) | Manchester United – Juventus 0:1 (kon.)
Real Madrid – Plzeň 2:1 (kon.) | Doneck – Manchester City 0:3 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
1:0 (0:0)
Benfica Lisabon
Utorok 23.10.2018, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    To je nadnes odo mňa všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:58:58)
     
    Ajax sa touto výhrou dotiahol na Bayern a má 7 bodov. Benfica zostáva na troch bodoch a ak chce pomýšľať na postup, musí v odvete s Ajaxom bezpodmienečne vyhrať. AEK Atény sú posledné bez bodu.
     
    Druhý polčas bol rovnako ako prvý plný striel, plný rýchlych akcií a šancí. Ajax viac držal loptu, kým Benfica sa zameriavala na rýchle protiútoky a hra sa prelievala zo strany na stranu. Postupom času získaval Ajax čoraz viac z hry, ale nedokázal svoju prevahu pretaviť do víťazného gólu. Keď už sa zdalo, že sa zápas skončí 0:0, tak z poslednej akcie zápasu udrel Mazraoui a vystrelil Ajaxu výhru a tri body, ktoré môžu byť v konečnom hodnotení tabuľky zlaté.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Noussair Mazraoui (AJA) - 1:0
     
    90+2
    Ajax Amsterdam dal gól!

    Neuveriteľný záver! Conti zluftoval nákop Ajaxu, ku ktorému sa za ním dostal David Neres. Ten si loptu potiahol a prihrával na nabiehajúceho Dolberga. Pred ním loptu odkopol obranca hostí a tento odkop sa dostal až na hranicu šestnástky k pravému obrancovi NOUSSAIROVI MAZRAOUIMU, ktorého strelu stečoval Grimaldo mimo dosah bezmocného brankára Vlachodimosa. Fantastické vyvrcholenie dramatického zápasu!
     
    90+1
    Seferović z ľavej strany vysunul do šestnástky Cerviho, ktorý v súboji s obrancom Ajaxu spadol. Rozhodca bol blízko a penaltu neodpískal.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    A strieda i Benfica, odchádza Rafa Silva, nastupuje Franco Cervi.
     
    88
    Prvé striedanie Ajaxu, odchádza Donny van de Beek, miesto neho prichádza David Neres.
     
    88
    Následný roh bol odhlavičkovaný hosťujúcou obranou znovu k De Jongovi, jeho strela bola ale veľmi nepresná.
    87. Frenkie de Jong (AJA)
     
    87
    Zijachov center z pravej strany odvrátil Jardel len na hranicu šestnástky k De Jongovi. Ten si posunul loptu a vystrelil, jeho strela bola zblokovaná na roh.
     
    86
    Haris Seferović skúšal sklzom získať loptu od Zijacha, ale do súboja prišiel neskoro a miesto lopty trafil Zijacha. Zaslúžená žltá karta.
     
    85
    Opäť Gabriel získal loptu, nacentroval do šestnástky, kde vyhral vzdušný súboj s obrancom Seferović, ale Salvio už sa k lopte nedostal.
     
    85
    Gabriel je od svojho príchodu na ihrisko veľmi aktívny. Teraz získal loptu v strede poľa pre Salvia a Benfica rozvíja ďalšiu postupnú kombináciu na polovicu Ajaxu.
     
    83
    Seferović skúšal pred šestnástkou narážačku s Gabrielom. Gabriel ale jeho úmyslu neporozumel a loptu získala obrana Ajaxu.
     
    81
    Schöne získal pri stredovej čiare loptu po odkope z obrany hostí, a vysunul dopredu Mazraouiho. Ten sa ale zamotal vo svojich kľučkách a loptu stratil.
     
    79
    Až v 79. minúte prichádza prvé striedanie v zápase, zápas sa končí pre Pizziho, namiesto ktorého prichádza na ihrisko Gabriel.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+2. Mazraoui

    Karty:   22. Mazraoui (AJA), 39. Onana (AJA), 49. Tagliafico (AJA) – 9. Jardel (BNF), 64. Conti (BNF), 72. Salvio (BNF), 86. Seferović (BNF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 20:20.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek (88. Neres), Schöne, F. de Jong – Zijach, Dolberg, Tadić.
    Náhradníci: Lamprou – de Wit, Eiting, Huntelaar, Kristensen, Neres, Wöber.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Conti, Jardel (C), Grimaldo – Pizzi (79. Gabriel), Fejsa, G. Fernandes – Salvio, Seferović, R. Silva (90. Cervi).
    Náhradníci: Svilar – Gabriel, Cervi, Félix, Jonas, Semedo, A. Živković.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli (Francúzsko)

    Diváci: 52 489