Red Star Kunlun – Nižnekamsk 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Dinamo Minsk 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 2:1 (po pr.)
S.Moskva – HC Slovan sk 4:1 (kon.) | Viťaz – Riga 1:2 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
HC Slovan Bratislava
Sobota 20.10.2018, 16:00 • VTB Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:37 Martinš Karsums (SPM) - 4:1
     
    58:37
    Spartak Moskva dal gól!

    Ešte jeden presný zásah od domáceho celku, troška krutý výsledok to tak bude pre Slovan! Hostia to ešte skúšali bez brankára, puk zachytil vo svojom pásme Chochlačov, ktorý ho posunul na MARTINŠA KARSUMSA a ten pekným oblúčikom dostáva puk do prázdnej bránky – 4:1!
    Asistencia: Alexandr Chochlačov.
    57:16 Anatolij Nikoncev (SPM) - 3:1
     
    57:16
    Spartak Moskva dal gól!

    Toto je už zrejme rozhodujúci gól tohto stretnutia! Spartak založil rýchly protiútok, k puku sa dostal ANATOLIJ NIKONCEV, ktorý vystrelil spoza obrancov a Marek Čiliak nechal puk prejsť až do svojej bránky, bolo to vôbec prvé zaváhanie takejto kategórie slovenského brankára v tomto zápase – 4:1!
    Bez asistencie.
     
    44:38
    Škoda pre Slovan! V oslabení sa hostia mohli radovať z vyrovnania, keď Lamper postupoval sám na Hudáčka, ale slovenský brankár v službách domáceho celku sa nenechal oklamať a úspešne pokryl blafák autora zatiaľ jediného belasého gólu!
     
    42:59
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Jeff Taffe – 2 min., podrazenie).
     
    42:33
    Slovan opäť prepadol v obrane a bolo zo toho ďalšie prečíslenie 3 na 1! Chochlačov našiel výbornou prihrávkou Karsumsa, ale ani on neprekonal slovenského reprezentačného brankára, ktorý puk tečoval na konštrukciu bránky!
     
    40:46
    Ihneď, ako hral už domáci Spartak s piatimi hráčmi na ľadovej ploche sa dostal do veľkej šance! Lisin predviedol krásnu individuálnu akciu, následne prihrával na Hanzla, ale ten nedokázal prekonať Čiliaka!
     
    38:44
    Vylúčenie v tíme Spartak Moskva (Dmitrij Kalinin – 2 min., hákovanie).
    37:54 Patrik Lamper (SBA) - 2:1
     
    37:54
    Slovan Bratislava dal gól!

    Domáci nevyužili veľkú šancu na navýšenie svojho vedenia a tak sa hosťom podarilo dosiahnuť kontaktný gól, ktorý ich vracia späť do boja o veľmi dôležité body! Belasí vyrazili do rýchleho protiútoku, puk pred bránku domácich si sám potiahol PATRIK LAMPER a svoju individuálnu akciu zakončil pekným gólom – 2:1!
    Asistencia: Mário Lunter.
     
    37:45
    Veľmi krušné chvíle teraz prežil Slovan pred vlastnou bránkou, opäť sa viacerými skvelými zákrokmi prezentoval Čiliak, ale teraz aj dobre zapracovala obrana na bránkovej čiare!
     
    29:14
    Čiliak je v druhej tretine zatiaľ v jednom ohni, opäť vyťahuje veľmi dôležitý zákrok! Zaváhanie hosťujúcej obrany pred svojou bránkou sa snažil využiť Lisin, ale v dobrej pozícii slovenského brankára neprekonal.
    28:24 Jaroslav Kosov (SPM) - 2:0
     
    28:24
    Spartak Moskva dal gól!

    Škoda, preškoda! Slovan hral v týchto chvíľach veľmi dobre, aktívne sa tlačil do útočného pásma, ale to sa mu práve teraz stalo osudným. Domáci zachytili rozohrávku súpera vo svojom pásme a nasledovalo prečíslenie 3 na 1, ktoré po výbornej prihrávke pred bránku zakončil gólovou strelou JAROSLAV KOSOV – 2:0!
    Asistencia: Ilja Zubov.
     
    27:01
    Veľká šanca pre domáci celok, opäť zachránil hostí Čiliak. Chochlačov sa dobre natlačil pred bránku, následne sa puk odrazil na hokejku Talalujeva, ale ten v dobrej pozícii neprekonal slovenského brankára, keď puk napálil len do jeho betónov!
     
    24:28
    Teraz však Slovan podržal jeho brankár Marek Čiliak. Hanzl posunul úspešne puk na Daugavinša, ktorý však poslal puk z nádejnej pozícii len do lapačky slovenského brankára, výborný zákrok od slovenského reprezentačného brankára, typický semafor!
     
    22:57
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Patrik Bačik – 2 min., podrazenie).
     
    10:41
    Mohlo byť však teraz aj vyrovnané! Sledovali sme pekný prechod hosťujúceho celku do útočného pásma, Rau zvolil miesto strely prihrávku a puk tak posunul na Sukeľa, ktorý v ideálnej pozícii však bránku súpera netrafil!
     
    10:05
    Teraz však mali hostia aj kus šťastia! Slovan opäť prepadol v obrane, domáci sa dostali do prečíslenia, ktoré sa snažil úspešne zakončiť Lisin. Jeho strele z tesnej blízkosti Čiliakovej bránky za sa slovenského brankára nedostala.
     
    06:59
    Vylúčenie v tíme Spartak Moskva (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    05:26
    Slovan si musí dávať väčší pozor v priestore pred svojou bránkou. K nebezpečnej prihrávke sa dostal Zubov, ale v rozhodujúcej chvíli pred Čiliakom mu puk nešťastne odskočil od hokejky, k čomu sa pričinil aj Meszároš!
    03:25 Dmitrij Kalinin (SPM) - 1:0
     
    03:25
    Spartak Moskva dal gól!

    Logické vyústenie úvodných minút stretnutia! Spartak sa znova usadil v útočnom pásme, obrana hosťujúceho celku sa zle rozostavila a nechala preniknúť puk pred bránku na DMITRIJA KALININA, ktorý presnou strelou prekonáva Čiliaka – 1:0!
    Asistencia: Enver Lisin.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 4. Kalinin (Lisin), 29. Kosov (Zubov), 58. Nikoncev, 59. Karsums (Chochlačov) – 38. Lamper (Lunter)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Kutejkin (A), Grigorev, Kalinin (C), Kulik, Osipov, Dyblenko, Provolnev – Daugavinš, R. Hanzl, Lisin – Chochlačov, Maxwell, Talalujev – Nikoncev, Zubov (A), Kosov – Leščenko, A. Voronin, Karsums – Šalagin.
    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Gelinas, Sersen (C), Grman, Meszároš (A), Klok, Jánošík, Bačik, Švarný – Řepík (A), Taffe, Červený – Liška, Sukel', Rau – Lamper, C. Bailey, Lunter – Baranov, Chipchura, Hrnka.

    Rozhodca: Gusev, Kulakov – Bersenyov, Yudin