Poruba 2011 – Kadaň 8:2 (kon.) | Frýdek-M. – Kladno 5:6 (po pr.) | Litoměřice – Havířov 3:0 (kon.)
Jihlava – Přerov 5:0 (kon.) | Vsetín – Prostějov 6:3 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 4:3 (po pr.)
koniec
HC Dukla Jihlava
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HC Zubr Přerov
cz Sobota 20.10.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 16. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Navíc budou mít posledních šest utkání přesilovou hru, Čáp podrazil Hlinku před vlastní brankou. Přidají ještě domácí šestou trefu?
     
    58:00
    Hlinka se obtočil okolo obránce a poslal lehce puk na osu hřiště Jiránkovi, ten z první minul branku! Jdeme do poslední dvouminutovky zápasu.
     
    53:57
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jan Václavek – 2 min., podrážení).
     
    52:41
    Harkabus složil na zem Zbořila, je vyloučen za podrážení. Přerov může korigovat skóre.
     
    47:49
    Další strkanice před hostující brankou, Šurý si totiž nebyl vůbec jistý s držením kotouče a Werbik důsledně dohrával. Po odpískání se do něj pustil Čáp a oba kohouti mají dvě minuty za hrubost na kontě. Hraje se dále 5 na 4.
     
    47:42
    Na dnešní zápas bude chtít určitě MEO zapomenout co nejrychleji. Krátce poté, co se vrátil Pala z trestné, tam půjde za hru vysokou holí Hejcman.
     
    45:29
    Zubři však ihned vyhodili, Doudera ve středním pásmu našel Tůmu, který se projel mezi třemi obránci, před Šurým ale poslal puk vedle!
     
    45:20
    Pala na modré čáře poslal k zemi Pekra, který se hotovil na přihrávku do dalšího brejku. Dvě minuty, napadení. Jihlavští mají další přesilovku.
    41:37 Miha ŠTEBIH - 5:0
     
    41:37
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pětka zkompletována! A dnes se opravdu David Kajínek musí tetelit blahem. Takových peněz snad nikdy nedostane. Harkabus lehce přistrčil na modrou MIHOVI ŠTEBIHOVI, který z první trefil přesně pravou část branky a skóruje poprvé v sezoně. Asistence: Tomáš Harkabus, Nicolas Werbik.
    37:34 Tomáš JIRÁNEK - 4:0
     
    37:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Šest sekund před koncem hry 5 na 3 se domácí dočkali. David Kajínek se na modré po nahrávce od Doudery napřáhl ke střele, Šurý ji ke své smůle vyrazil přímo před sebe na TOMÁŠE JIRÁNKA, který doklepl mezi betony. Velice podobná situace prvnímu gólu zápasu. Asistence: David Kajínek, Lukáš Doudera.
     
    36:46
    Domácí mají 52 sekund přesilovky 5 na 3! Pekr pronikal do situace 2 na 1, zezadu ho zastavil Goiš holí do obličeje a dostává dvě minuty.
     
    35:38
    Tak nekončí. Nakonec je za původce hry vysokou holí určen Jaroslav Moučka, který i přes svůj nesouhlas dostává dvě minuty. Jihlava může využít přesilovou hru a jít na čtyři branky náskoku.
     
    35:10
    Další akce od první útočné formace Dukly! Obrana hostí zapomněla na střídajícího Pekra, ke kterému od Anděla přišel dlouhý pas, Pekr pak z úhlu najel před Šurého, ale nepřekonal ho. Komerční pauza.
     
    32:02
    Tutovka domácích! Pekr se uvolnil na levém křídle, nahrál před branku volnému Skořepovi, tomu se ale zamotal puk pod brusle a zakončení tak nebylo optimální.
     
    30:12
    Tůma opět v akci! Tentokrát si vzal slovo z vrcholku kruhu a orazítkoval břevno!
     
    28:45
    Oba hráči dostávají dvě minuty za hrubost, Goiš pak dvě navrch za seknutí Brože do lapačky. Trest za hrubost odsedí Mašín.
     
    28:45
    Parádní boxerský souboj po přerušení hry od Hrníčka a Goiše! Oba hráči se do sebe pustili po přikrytí puku Brožem a čeká se na tresty. Dlužno dodat, že bitku vyhrál Hrníčko celkem suverénně.
     
    26:37
    Ne, Klimešovi okolnosti nedovolí dále pokračovat v zápase a za potlesku celého stadionu míří přerovská jednička do kabiny. Na jeho místo nastupuje Michal Šurý a pro Přerov se to nevyvíjí vůbec dobře.
     
    26:28
    Ze souboje o puk vyšel velice dobře David Tůma, který přebruslil celé hřiště a střelou z pravého kruhu trefil protější tyč! Horší chvíle jsou však hned poté, kdy Klimeš schytal nějakou ránu mimo brankoviště a nemůže se z ledu moc zvednout. Komerční přestávka.
    20:54 Nicolas WERBIK - 3:0
     
    20:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ohromný propad hostující obrany a Dukla vede již 3:0! David Tůma našel před brankou absolutně volného NICOLASE WERBIKA, který se neunáhlil v koncovce, počkal si na pohyb gólmana a nekompromisně trefil pravý vingl! Asistence: David Tůma, Tomáš Havránek.
    16:50 Matěj VÁLA - 2:0
     
    16:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Za 65 sekund je tu druhý gól Dukly! Nadějný tlak Přerova v pásmu pohřbila špatná nahrávka a situace 2 na 1, kterou si sám vyřešil na pravém křídle MATĚJ VÁLA střelou z pravého kruhu přímo do bližšího vinglu! Jedná se tak pro něj o první gól v dospělých během kariéry. To bude mít pokladník David Kajínek mnoho radosti v dukelské kabině... Asistence: Michal Hlinka.
    15:45 David TŮMA - 1:0
     
    15:45
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští jsou sice střelecky méně aktivnější, ale jdou do vedení! Tomáš Harkabus vyvezl puk z rohu, vybruslil si až na levý kruh a vystřelil na branku. Klimeš vyrazil před sebe, kde stál DAVID TŮMA, který zadovkou zametl spodní roh branky! Asistence: Tomáš Harkabus.
     
    14:07
    Pekr našel křižně Anděla, ten z první švihem trefuje pravou tyčku!
     
    12:45
    Skořepa dojížděl v oslabení vyhozený kotouč, byl u něj rychleji a ihned nahrál pod sebe na Werbika, toho při zakončení sekl Pšurný a je tedy vyloučen.
     
    11:07
    Sudí dnes mají velice citlivý metr na osobní souboje. Po situaci ve středním pásmu, kde Harkabus trefil jednoho z hostí, je Harkabus vyloučen za faul kolenem a i z reakce Sýkory na straně Přerova jsem měl pocit, že s tím moc nesouhlasí.
     
    07:32
    Zajímavé vyloučení. Co vypadalo jako běžný souboj, viděl sudí jako podrážení ve středním pásmu a Skořepu posílá ven. Přesilovku rozehraje Meopta až po komerční pauze.
     
    05:00
    Další brejk Přerova! Na pravém křídle pláchl Hejcman a mířil na protější tyč, Brož vyrazil vyrážečkou. Na druhé straně řešil situaci 2 na 1 střelou Jiránek, ani on ale Klimeše neprostřelil!
     
    00:30
    Hned po půl minutě zůstal na útočné modré osamocen hostující Sýkora a dostal puk, sám proti Brožovi ale neuspěl! Dukla vyhodila na následný icing.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 16. D. Tůma (Harkabus), 17. Vála (M. Hlinka), 21. Werbik (D. Tůma, T. Havránek), 38. Jiránek (Kajínek, L. Doudera), 42. Štebih (Harkabus, Werbik)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – J. Pohl, L. Doudera, Kajínek (A), D. Váňa, Štebih, Mareš, Štindl – Anděl, Skořepa (C), Pekr – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Jiránek (A) – Vála, Hrníčko, D. Čermák.
    HC Zubr Přerov: Klimeš (27. Šurý) – Pala (A), Čáp, R. Černý, Zbořil, Padrnos, Malina – T. Doležal, T. Sýkora (C), Š. Kratochvíl – Moučka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Mašín, Václavek.

    Rozhodca: Wagner, Ondráček – Bosák, Maštalíř

    Diváci: 1778